Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies ma 7 miesięcy. Kupa w domu już daawno nie była zrobiona, ale to pół biedy. Na początku jeszcze zaznaczę, że wychodzę z nim rano 6:30, po szkole 15:00 i wieczorem dwa razy 19:00 i 21:30. Gdy zaczęłam zwijać "psią toaletkę" na korytarzu miał ok. 3,5 miesiąca życia. Jeszcze kilka razy zdarzyło mu się posikać, ale w końcu przestał na ok 1,5 miesiąca, ale problem wrócił.

Zawsze, nim położę się spać Rocky już śpi, a ja sprawdzam, czy nie jest obsikany korytarz, czy inne miejsca.. jest ok. Budzę się rano, Rocky śpi w tej samej pozycji jakiej zasnął i w tym samym miejscu! A jednak na korytarzu prawie codziennie spotykam kałużę... Zanim wyjdę z nim o ostatniej porze dnia, czyli 21:30 daje mu wodę, a to co zostawi wylewam i idziemy na spacer. Wysika się przynajmniej te 10 razy (co dla mnie właśnie też jest zastanawiające, ponieważ teraz sika na `raty` a wcześniej potrafił nawet ze 40 sek sikać i sikać w tym samym miejscu) zrobi kupę, wracamy do domu i idziemy spać..

Waszym zdaniem robię jakieś błędy, a może to jemu coś dolega ze załatwianiem.. Pomóżcie mi! :placz:

Posted

Hm... na moje oko... tę wodę, którą mu dajesz przed ostatnim spacerem powinnaś dać mu wcześniej, bo przecież nie wysika jej całej po 2 minutach od wypicia...

A masz w domu inne zwierzęta?

Posted

Justynaaaa napisał(a):
wychodzę z nim rano 6:30, po szkole 15:00 i wieczorem dwa razy 19:00 i 21:30.

Wydaje mi sie, ze ostatni spacer troche za wczesnie. Ja z moim wychodze tak, zeby dluzej jak 8 godzin nie musial trzymac.

Zanim wyjdę z nim o ostatniej porze dnia, czyli 21:30 daje mu wodę, a to co zostawi wylewam i idziemy na spacer.
Ale ty tez nie dasz rady tak, ze lyk wody i piec minut pozniej to wysikasz :eviltong:
A w ogole to psiak powinien miec dostep do wody caly czas, bo jesli nie ma, to pije 'na zapas' i jak sie obzlopie wieczorem, to w nocy sikac mu sie bedzie chcialo.
Wysika się przynajmniej te 10 razy (co dla mnie właśnie też jest zastanawiające, ponieważ teraz sika na `raty` a wcześniej potrafił nawet ze 40 sek sikać i sikać w tym samym miejscu)
Moze znaczy teren? Od razu mowie, ze znaczenie nie jest rowne podnoszeniu lapy - moj na posesji sika lapy nie podnoszac i wlasnie jednym ciurkiem, a na psiej laczce lata jak kot z pecherzem, od czasu do czasu podnoszac lapsko, jesli ktos nasikal za wysoko, albo jesli ma taka fantazje :eviltong:
Poza tym - badanie nie zaszkodzi, ale wydaje mi sie, ze nic psu nie jest, skoro w ciagu dnia nie ma problemu z sikaniem w domu.

Posted

puli napisał(a):
Zabierz go do lekarza i to szybko.
Moze to infekcja pecherza a moze byc cos o wiele gorszego

Puli, miałam właśnie taki zamiar, ponieważ zaniepokoiło mnie jego zachowanie.. Zwykle kucał i robił wszystko, maksymalnie dwa razy, ale nie z 10! I to po kilka kropelek.