Isadora7 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Saphira napisał(a):Ponoć niedługo remont dogo:shake::shake::shake: To pierwszy duży społecznościowy portal/forum który nie ma zapasowego serwera na takie sytuacje. Takiego wyjścia B. Quote
Saphira Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Może oni nie wiedzą, że są społecznościowi:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Isadora7 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Saphira napisał(a):Może oni nie wiedzą, że są społecznościowi:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zaplułam monitor :roflt::roflt::roflt: Quote
Saphira Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Dziewczyny wstawać:mad:Majty na dupę i do roboty:mad: Quote
Saphira Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Przeczytaj se nowy regulamin : http://www.dogomania.pl/forum/f28/regulamin-pwp-zasady-zamieszczania-ogloszen-121098/ Choc o ochaniu i achaniu tam nic nie ma:diabloti: Quote
Isadora7 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Saphira napisał(a):Co tam u Didzi ? Ktoś dzwonił:lol: A se achnę i ochnę, cztery razy po dwa razy, osiem razy raz po raz, o północy ze dwa razy, a nad ranem jeszcze raz. Quote
Saphira Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Piękne oczy masz, komu je dasz:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Isadora7 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='Saphira']Piękne oczy masz, komu je dasz:eviltong::eviltong::eviltong: No to śpiewamy dalej z "Czerwonymi Gitarami" Przyjdę do Ciebie niebieskooka Przyjdę do Ciebie gdy będzie świt Żeby się ubić błękitem chabrów Żeby zrozumieć błękitne sny. Bo moje oczy są granatowe Bo w moich oczach jest jeszcze cień Który mi kiedyś dziad mój zostawił Gdy rozstrzelany był każdy dzień. /bis Przyjdę do Ciebie niebieskooka Przyjdę do Ciebie w rozkwicie dnia Żeby popatrzeć w zwierciadło nieba Żeby dosięgnąć błękitu dna. Bo moja oczy są granatowe Bo w moich oczach jest ciemność drzew Którą mi kiedyś dziad mój zostawił Gdy musiał nosić w plecaku gniew. /bis Przyjdę do Ciebie niebieskooka Przyjdę do Ciebie w pogodny czas Żeby zrozumieć że tam wysoko Może być miliard zwyczajnych gwiazd. Bo moje oczy są granatowe Bo w moich oczach granatów pęk Które mi kiedyś dziad mój zostawił Bym nigdy nie znał co znaczy lęk. Quote
Isadora7 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Główna teoria mówi, że niebieskie oczy pojawiły się z czasem, przez tysiąclecia przystosowywania się do zimniejszego klimatu. Na początku 2008 duńscy naukowcy odnaleźli nowy trop, mogący wyjaśnić genezę niebieskich oczu. Opierając się na długich badaniach prowadzonych wśród społeczności Danii, Jordanii i Turcji doszli do wniosku, że niebieska barwa oczu pojawiła się wskutek mutacji[41]. Tę samą konkluzję wysnuł australijski naukowiec Richard Sturm z Uniwersytetu Queensland w Brisbane. Według nich mutacja miała miejsce ok 10 000 lat temu. Jej rozprzestrzenienie się nastąpić miało wraz z wędrówką na północ, zaś wcześniej jedyną barwą była brązowa. Pojawienie się mutacji u jednego osobnika rodzi domysł naukowców, że współcześni ludzie mający niebieskie oczy wywodzą się od wspólnego przodka. Niebieskie oczy zawierają niewielką ilość melaniny w podścielisku tęczówki; światło o dłuższych falach jest absorbowane przez leżący pod spodem pigment nabłonka tęczówki, a krótsze fale są odbijane dzięki Rozpraszaniu Rayleigha[5]. Obecna jest eumalanina – rodzaj melaniny[19]. Wzór dziedziczności, towarzyszący niebieskim oczom, jest uznawany za podobny do cechy recesywnej[7]. Niebieskie oczy są stosunkowo powszechne w całej Europie i innych rejonach, zamieszkanych przez ludność pochodzenia europejskiego, takich jak: Kanada, USA, Australia oraz w kilku krajach Ameryki Południowej: Argentynie, Urugwaju, czy Brazylii. W pozostałych częściach świata są stosunkowo rzadkie. Około 8% populacji świata ma niebieskie oczy. Finlandia i Litwa mają największy odsetek niebieskookich ludzi; jest to również kolor oczu bardzo powszechny w innych krajach leżących nad Morzem Bałtyckim[42]. Pewne badanie wykazało, że niemal 90% Islandczyków ma niebieskie lub zielone oczy[43]. Badania w 2002 r. udowodniły powszechne występowanie niebieskiego koloru oczu wśród przedstawicieli rasy białej o nie-latynoskim pochodzeniu w Stanach Zjednoczonych – odsetek wynosi 33,8% dla urodzonych między 1936 a 1951 r. oraz 57,4% dla urodzonych między 1899 a 1905[7]. Jako że produkcja melaniny rośnie w ciągu pierwszych kilku lat życia, niebieskie oczy dzieci mogą ściemnieć, kiedy staną się starsze. [źródło: ]Błąd Quote
gagata Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Tak,tak ,Isadorko, niebieskookich coraz mniej....jestesmy w odwrocie...Dlatego Ksenia taka niepowtarzalna.. Quote
Saphira Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 A czemu nikt nie ocha i nie acha:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Isadora7 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Saphira napisał(a):A czemu nikt nie ocha i nie acha:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Mówisz i masz :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Erazm Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ciotka Isadora dzis w nastroju do...ochania:evil_lol: Quote
gagata Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Saphira,malolatow ochania uczysz ?????:crazyeye::evil_lol: Quote
Isadora7 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 gagata napisał(a):Hi, to coś dla mnie... i dla mnie.... Quote
Recommended Posts