Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia Isi w kagańcu jeszcze nie ma bo nie zabrałam kagańca na działkę ale nic to, co się odwlecze, to ....

Za to kilka zdjęć działkowych z ostatniego tygodnia wstawię :lol:

• Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ale się stęskniłam za tymi Twoimi jamniczymi dziewczynami Walko :loveu: Zdjęcia z działki jak zwykle rewelacyjne. A z Iśki jaki mały Kuba Rozpruwacz :lol:

Posted

To chyba jamnicza specjalizacja. Basia jak była młodsza wybebeszała każdą zabawkę i Isia też tak robi. :evil_lol: A mnie się to podoba bardzo.
Kwiatków mam na działce mało i jeszcze są prześladowane przez Isię. Lubi tulipany ... obcinać :diabloti: :diabloti: A potem się wstydzi.

Posted

Isadora - ja kopanko rozumiem - u mnie działka jak poligon albo droga czołgowa (nie wiem czy widziałaś kiedy jak wygląda) bo to jamniczy teren. Wyrównuję kosiarką ciężką co się da a reszta niech sobie będzie. Ale "aż" 5 tulipanów mi nornice nie zeżarły w zimie a Isia ucięła już kwitnące trzy :crazyeye:. Ale !!! :diabloti: jak mi ruszy cannę, co ją próbuję choć raz do kwitnięcia uchować to Isię po jednym włosku wyskubię ! :diabloti: Są łyse grzywacze - będze łysa Isia. Ona wie że piszę o niej bo leży koło mnie na podłodze i ogonem stuka do sąsiadów piętro niżej. Fajna jest. Tylko składam reklamację bo Isia nie chce jeść. Gotuję psom przysmaki (sama z nimi to jem tylko posolone a one nie) - Basia wcina i grubnie a Isia jak wróbelek. Do tego lata jak nakręcona i nie chce przytyć. :cool3: A ja lubię jak psy są najedzone (i nie tylko psy).

Posted

Jak tam u Isiaka i Basieńki kochanej.
Może lepiej.

Czytałaś może książkę - "Zapomniany język psów" - Pańi która adoptowała dość charakternego spaniela właśnie z tą książką nad nim pracuje, bardzo konsekwentnie i są niezwykłe efekty.
Może warto.

Zapomniałam zupełnie o książkach dla Tomo2. Z bazarku.
Poprosiłam o adres, jeśli do jutra nie przyśle, wyślij je do mnie a ja mu tu przekażę. Bo wpłata już jest.

TYle tych biedaków teraz, że nawet rak brakuje do wystawiania przedmiotów na nie, a kasy stale mało.

Isiak - grzecznie proszę!!!!!

Posted

supergoga napisał(a):

Czytałaś może książkę - "Zapomniany język psów" - Pańi która adoptowała dość charakternego spaniela właśnie z tą książką nad nim pracuje, bardzo konsekwentnie i są niezwykłe efekty.
Może warto.

Tutaj ja za pozwoleniem wtrącę: właśnie korzystam miedzy innymi z tej książki podczas pracy z Gringo, a osoby które go znają to wiedzą jakie pies ma problemy, jaką historię i jaki przez to MIAŁ charakter. Piszę w czasie przeszłym, bo mimo iż jest ze mną nieco ponad 3 tygodnie, to wszystko się odwróciło o 180 stopni. Myślę, że to niezły wynik...
Znam od czterech lat psa, takie wielkie ADHD, który od szczeniaka był wychowywany w oparciu o tą książkę i wierzcie mi, gdyby nie ta książka i nie zaciętość jego pani, to Goga albo inna dobra dusza miałaby w schronisku o jedna bidę więcej!
Oczywiście we wszystkim trzeba przede wszystkim obserwować psa bo niektóre metody wychowawcze stosowane zbyt szybko i bez przygotowania, szczególnie w przypadku psa po przejściach, mogą wyrządzić więcej złego niż dobrego. Ja kilka rzeczy natychmiast modyfikowałam, kiedy Gringo mi się zaczynał gubić, ale generalnie polecam dla wszystkich otwartych umysłów :)
Nie namawiam do traktowania jej jak Biblii, ale im więcej wiemy, tym więcej mamy możliwości wyboru, nieprawdaż?
Jest jeszcze jeden dowód na to, że coś jest w tej metodzie wychowu psów.
Powstała ma bazie metody szkolenia koni (Połączenia) Monty Robertsa. Dwa lata wychowywałam w stadninie źrebięta i pracowałam z dorosłymi końmi czerpiąc z tej metody. DZIAŁA!!!

Posted

Witam ponownie !
Dzięki za rady. Nie znam tej książki ale jej poszukam. Może gdzieś dostanę. Na razie staram się konsekwentnie wdrażać rady z e-maila od tej Pani, która ma doświadczenie z takimi przypadkami (ten z pw).W tym tygodniu dopiero było 1 starcie (co prawda tydzień się jeszcze nie skończył). Nawet już czasem machają do siebie ogonami. Co prawda dość sztywno ale jednak. Isia nie bardzo się chce ustawić niżej w hierarchii ale ja stanowcza osoba jestem. A Basia odważyła się kilkakrotnie warczeć ostrzegawczo :crazyeye: i Isia się odsuwała. Może się jakoś ułoży. Basia zrobiła się pewniejsza siebie i nie chowa się po kątach. Szkolimy się dalej. Na mnie zębicha Isia wystawiła raz w tym tygodniu ale nawrzeszczałam na nią. Ona się od Basi nauczyła że ja karcę podnosząc głos i wtedy ma być spokój i posłuch. Odesłałam Isię na miejsce i potem nie zwrcałam na nią uwagi. Jak się zbliżało do psiej awantury to upominałam głośniej obydwie i się rozchodziły. Raz tylko nie zdążyłam. Obserwuję je cały czas ale tak żeby nie wiedziały i to jednak Isia prowokuje i zaczepia, chociaż już mniej niż poprzednio. Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję za kolejne rady:lol:

Ps. Tomo2 na wątku bazarku napisał żeby nie wysyłać mu książek tylko wystawić je ponownie na innym bazarku - czyli podarował je na rzecz kolejnego pieska. Przynajmniej tak zrozomiałam z wpisu na wątku, ale potwierdź proszę Gosiu, bo ja w gotowości do wysyłki jestem. Ja dorzucę kilka innych książek tylko muszę zrobić zdjęcia a mój aparat na razie pożyczyłam. Będą za kilka dni.

Posted

Walko, dzięki, masz rację. Tomo, niezawodny jak zawsze pomaga nam kolejny raz. Książki idą na kolejny bazarek.

Ja dzisiaj też zrobiłam jeden - taki z psimi książkami - dla Tiry, małej terierki przed operacją.
Wieści o isi w sumie nienajgorsze. Mysle, że powoli i konsekwentnie mała przestanie rządzić. Cieszę się, że Basia się ośmieliła. To bardzo ważne.
Buziaki wielkie dla Basi kochanej. głaski dla małego łobuza.
Pozdrawiamy Ciebie bardzo, bardzo mocno.