Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jestem hodowcą ani znawca w tym temacie ale na kocim forum sie mowi:"hodowcy" i "chodowcy" i każdy wie którzy są którzy. I nic dodac nic ująć, bo mnie takie podejście do zwierzęcia bulwersuje :-?

Posted

Witam wszystkich !!

Od dwóch dni jestem szczęśliwą posiadaczką dwumiesiecznej mopsiuni EMI :D
Przybyła do naszego dmu jako towarzyszka naszej trzyipółletniej buldozki Hebe.
O to moje dziewczynki :

Posted

Małgosiu jak miło widzieć Cię na dgm :D
Wiesz, ze bardzo kibicuje Twojemu duecikowi :wink:
Dziewczyny wyglądają super :angel: :angel: :angel:

Posted

Dziękuje za powitanie !
Witam Cię również Reniu :)

Ferroo a jaka była u Ciebie kolejność ? W jakim wieku sa Twoje pieski ?? Oba przepiękne !

EMI jest z hodowli "U Hanki" spod Piły,jej mama to AMANDA Antałek,a tata WICEK Mały Kacper.

Posted

No to nasze suczki maja tego samego tatusia :D U mnie pierwsza byla mopsiczka i we wrzesniu konczy dwa latka a buldozka ma teraz 16 miesiecy.No i takim sposobem mopsiczka rzadzi w domu! :lol:

Posted

Hebulka, obyś na stałe nas nie porzuciła i nie przeniosła sie do mopów, myśłę, że miłość do buldożków pozostanie tak silna jak dotychczas. Pzdrawiam Cię serdecznie

Posted

Doradzcie mi kochani,co jest lepsze dla małego mopsiątka szeleczki czy obrózka ?
Myslelismy o szelkach,jakoś mi się wydawały "bezpieczniejsze" dla takiej drobiny jak Emi,ale dziś rozmawiliśmy z pania,która ma u nas sklep zoologiczny,jest sędzia kynologicznym i jednoczesnie właścicielką mopsow i kategorycznie mi je odradziła.Mówiła,ze łokcie się jej żle wykształtuje itd.Co o tym myslicie ?

Posted

Draczyn no nie calkiem :) do buldozkow tez zagladam tylko sie malo udzielam ale staram sie byc na bierzaco :lol: Ale u mnie kiepsko z podzielna uwaga :cry: Pozdrawiam

Posted

Przepraszam, że wkrczam na nieswje podwórko, ale ta pani chyba dobrze poradziła. U buldożków napewno nie powinno się stosować szelek, a u mopsów chyba podobnie

Posted

Hebulka u moich suczek stosunki do tej pory ukladaly sie pomyslnie tyle ze mopsicy po kryciu palma odbila i gryzie wszystko co sie rusza i ma cztery lapy :) mam nadzieje ze jej to z czasem przejdzie.Ale do tej pory stanowily naprawde udany duet! :lol:

Posted

Ja moje suczki zawsze prowadzilam na obrozy ale buldozce zaczelam zakladac szelki bo przy takim upale ciezko jej oddychac w obrozy.Mysle jednak ze malemu mopsiowi moglo by to zaszkodzic bo on jest w trakcie rozwoju.Poki co zostalabym przy obrozce :lol:

Posted

OK ! Dziekuje,w takim razie - obrożka.
Hebe teraz też chodzi w szelkach ze względu m.in.na kręgosłup ale jak była mała i dorastała to chodziła w obróżce,bo też mi tak radziła jej hodowczyni więc coś w tym chyba jest.

Posted

Draczyn,nie zagłądam zarówno na mopsiki jak i na bf z braku czasu.
Daleko mi do zdrady :D
Póki co siedzę nad uaktualnienien naszej stronki,jest przecież kilka nowosci,które wypadałoby tam umieścic,prawda ??:)

Pozdrawiam :D

Posted

[quote name='Hebulka']Draczyn,nie zagłądam zarówno na mopsiki jak i na bf z braku czasu.
Daleko mi do zdrady :D
Póki co siedzę nad uaktualnienien naszej stronki,jest przecież kilka nowosci,które wypadałoby tam umieścic,prawda ??:)

Pozdrawiam :DNowości są i to przepiękne. Wpadaj jednak od czasu do czasu. Również pozdrawiam :scared: :scared: :Dog_run: :Dog_run: