Nata Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Dodam jeszcze, ze na kazdej metryce jest rubryka uwagi, gdzie mozna dokonac adnotacji, ze szczenie nie jest pelnowartosciowe, ale jego pochodzenie jest udokumentowane. Tak wiec, gadanie, ze szczenie nie ma metryki bo jest niewystawowe to totalna bzdura!!!!!!!!!! Quote
kasiara Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Hodowca jest z Dońska i swoje mopsy ma u kogoś kto dla niego pracuje , ma jeszcze buldożki francuskie , natknęłam sie na ogloszenie w "moim psie" Nazwy hodowli nie znam :-? Na wystawy jeżdzi raczej na słowacje i część psów sprzedaje do Belgii i Niemiec. Pewnie to produkcja ale z rodowodami są na pewno i podobno rodzice Budynia to championy ale nie wiem czy konkretnie od niego.Tylko na mnie nie krzyczcie,prosze, ja marzyłam o mopsiku :( Quote
Nata Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 kasiara slonko ja nie jestem wsciekla na Ciebie, tylko na tych , ktorzy sobie urzadzaja biznes ze sprzedazy bezpapierowych szczeniat. A co do tego "hodowcy" , to porozmawiam z kierowniczka sekcji IX i mysle, ze jesli znajda sie wystarczajace dowody, bedzie mozna wystapic z wnioskiem o zawieszenie tej "hodowli" wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Quote
kasiara Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 A czy wiesz kto to jest i czy mam naprawde podac tutaj nazwisko? Quote
Nata Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Sprawdze to i popytam. Ciekawe jest tez to, ze aktualnie nie mial szczeniat na stanie wiec sprzedal ci szczenie nie pochodzace z jego hodowli. Normalnie rece opadaja :evil: Quote
kasiara Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Tylko nie wiem czy nazwa miejscowosci jest poprawna - To moze byc Dolsk bo tak jest w jego poczcie / kartke z dokladnym adresem gdzieś mi wcięło, mam tylko adres internetowy i nr telefonu/ W kazdym razie tak kolo Poznania . Pan nam psa przywiózl do domu. Quote
NNikka Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Tragedia! Naprawdę Ci ludzi nie mają sumienia tylko kasa, kasa, kasa, a tak wogóle kasia to jak się kupuje psa to trzeba po niego jechać! Koniecznie zobaczyć w jakich warunkach się wychowuje! Obejrzeć matkę szczeniąt! Skąd wiesz, gdzie to biedne psie mieszkało? Ło matko! Quote
bognik Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 To prawda, powinno się pojechać zobaczyć matkę i szczeniaczki oraz warunki, w jakich są pieski. No nic, STRASZNE, że ludziom tak na kasie zależy... Mam nadzieję, że budyń będzie rósł cało i zdrowo !!!!!!!! Jest ŚLICZNY !!!!!!!! :wink: A to moja Lhara: Tutaj taka zmęczona po bieganiu A tutaj z kotem, Hektorem To zdjęcie pokazuje, jak lubi się popisywać Pozdrawiam :wink: Quote
anushka Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Bognik masz cudo lhase :o i koteczka tesh :o :o czemu jest tak malutko zdjeć Lhary??? Quote
anushka Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 a po drugie tak sobie pomyślałam,że przecież idzie sprawdzić kto ma psy "z cichego miotu" np. telefonicznie,lub mailem...powinno takie cos być wytepione raz a porządnie,sama mam psa bez metryki--ale był też wogóle nie planowany i odebrany od kogoś kto go kupił a rodzice mu nie pozwolili psa zatrzymać w domu...i serce mi zmiękło-więc go mamy,ale jak czytam ogłoszenia to też sobie myslę,że przecież hodowcy doskonale się znają i jak ktoś wie to dlaczego tego nie zgłosi???? :roll: NNika rozumiesz o co mi chodzi?? Quote
kasiara Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Bognik, śliczna psinka, po prostu cudo :D i ciesze sie ze również jak u mnie - mieszane kociopsie towarzystwo :D A co do hodowcy to musze przyznac ze skusila mnie mozliwość dowozu a mąż w tym czasie nie mógł wyjechać ze mną/niestety nie jestem kierowcą/ a wplanie mielismy wyjazd po niego tylko pan uparl sie na konkretny termin bo mial już nastepny miot i tak nas zaszantażowal :evil: zdnia na dzień. Po każdego z moich kotów pojechałam z mężem osobiście a to był czysty przypadek , pan nam go przywiózl tydzień przed umówionym terminem.Zrobilam mase błędów i jestem tego świadoma ale czasami sie nie myśli tylko czuje, niestety. :( Quote
anushka Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 kasiara oprócz Budynia masz 2 kotki jeszcze??jakie?? mój TZ nie chce kota...więc tylko cieszę oko tymi kotami z DGM :evilbat: Quote
kasiara Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Mam dwa persy: 7 letni Moś i 6 letni Ptyś. Mos jest czarny i to on rządzi w domu- to prawdziwy gośc i Ptys - poczciwiec i domowy żarlok , na ktorym Budyn jeżdzi jak na kucyku/ ale Ptys jest bardzo cierpliwy i tylko czsami daje maluchowi reprymende :lol: /Ptys jest koloru kremowego ciastka :D Zdjęcia są w podpisie na forum miau pod nikiem : moś/to ja :D / Quote
anushka Posted May 20, 2005 Posted May 20, 2005 ale masz same takie "pyszne" imiona:Ptyś,Budyń i Moś nawet kojarzy się z czymś smacznym :wink: ,persy są bardzo śliczne,u nas na forum Anii ma persika Bluesa,który ma boooskie bursztynowe oczka :lol: widzę u ciebie też zamiłowanie do płaskich mordek :wink: :wink: Quote
NNikka Posted May 20, 2005 Posted May 20, 2005 Boqnik dlaczego Ty mnie na tym forum straszysz tymi krwiożernymi bestiami?! :evil: :wink: Ania rozumiem... ale to nie takie proste. Quote
kasiara Posted May 20, 2005 Posted May 20, 2005 O tak :D płaskie mordki to jest to :evilbat: i to 0X Quote
kasiara Posted May 20, 2005 Posted May 20, 2005 Na kocim forum jest forumowiczka o nazwisku Moś i za każdym razem jak czyta moje posty to sie śmieje :D Mosia tez mozna zjeść jak sie na niego patrzy mimo że nie ma ciastka o tej nazwie :D Quote
kacpru Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 kasiara napisał(a):Na kocim forum jest forumowiczka o nazwisku Moś i za każdym razem jak czyta moje posty to sie śmieje :D to ja jestem ta wesola osoba :lol: widze ze nie tylko Moś nas łaczy :lol: ale tez zamilowanie do mopsow 8) pozdrawiam Quote
bognik Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 [quote name='Ania-k']Bognik masz cudo lhase :o i koteczka tesh :o :o czemu jest tak malutko zdjeć Lhary??? Dzięki !!! :wink: Mało zdjęć, bo nie mam cyfrówki, to zdjątka ze zwykłego aparatu. Ostatnio kąpałam Lharę, i zrobiłam zdjątka. Jak wywołam film, to wstawię. Pozdrowionka :D Quote
bognik Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 NNikka napisał(a):Boqnik dlaczego Ty mnie na tym forum straszysz tymi krwiożernymi bestiami?! :evil: :wink: Heh, bo je KOCHAM !!! Przez Was polubiłam mopsiki. To takie malusie kluseczki :P Quote
kasiara Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Kacpru, ale spotkanie! wow jaki świat jest mały... i to w dodatku mopsiara :D To nieprawdopodobne,taki zbieg okoliczności! Jestem pod wrazeniem, cos to musi znaczyć :wink: Szkoda że tak daleko od siebie mieszkamy :( Quote
kasiara Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 PS TYlko nie mów , że jesteś też nauczycielką bo uwierze w matrixa :D :wink: Quote
kacpru Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 nie,nie jestem nauczycielka :lol: ale w przyszlosci kto wie ;) Ja niestety wlasnego mopsika nie mam :( ale uwielbiam te psiaczki i kiedys napewno sobie takiego sprawie teraz niestety nie mam warunkow bo w miescie w bloku 3 koty i pies to wystarczajace towarzystwo ;) Moze kiedys gdy bede miala wlasnego mopsa zorganizuje sie jakis zlocik 8) pozdrawiam Quote
Nata Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 kasiara sprawdzałam i Grzegorz G. nie ma zarejestrowanego miotu ani mopsów, ani buldożków od stycznia 2004 r. W zwiazku z tym albo nie jest zarejestrowany w naszym oddziale, albo informacja o rodowodowych rodzicach to byla tylko bajka :evil Nnikka mam cie na focie :wink: i to nie jednej szkoda, ze sie zmyliscie tak szybko pozniej bylo sporo czasu na pogadanie, a tako to..... :fadein: Quote
NNikka Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 Dawaj te foty! Szybciutko! Zmyłam się szybko bo miałam jeszcze mpreze w Łodzi... Quote
Recommended Posts