Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Mam jedno pytanie. Zdarzyło mi się kilka razy,że mój Gizmo zawarczał na mnie co wiem,że nie jest w naturze mopsów. Gizmo ma wszystko i jak to moja mama mówi-"Trochą za wszystko"- jedzenie specjalnie dla niego przygotowane, gryzaków masę i przeróznych rzeczy potrzebnych do szczęścia piesiora,a przede wszystkim dużo, duzo miłości z naszej strony, jednak jeżeli coś mu szczególnie do gustu przypadnie i chce go np pogłaskać to warczy-nie jest to rzucanie się agresywne dodam. Gdy zdarzyło się to pierwszy raz-miał ok. 8 miesięcy -znajoma powiedziala mi,że to normalne u każdego psa-muszę jednak nauczyć go,że to ja ustalam co powinien pies jeść, bo w razie złapie coś niebezpiecznego dla jego zdrowia musi reagować na komendę "zostaw". No i przez kilka miesięcy było ok,ale ostatnio znowu warczał-zapomniał czy jak?Może ja popełniam jakiś błąd?Jak powinnam reagować w takich przypadkach?

Posted

Twoja mama ma racje - Gizmo wszystko ma, a moze nawet zbyt wiele Chlopak zwyczajnie rozpuszczony jest :lol: musisz mu pokazac kto rzadzi 8) Wiem, ze mopsy sa slodkie, ale trzeba pamietac, ze to jest jednak pies (cokolwiek twierdza niektorzy :wink: )
Wrzucam (pewnie juz ostatnie) zimowe zdjecia Ptychola

Posted

Natuś dziękuje za odpowiedź w mojej sprawie :lol: , a raczej w Gizma sprawie :wink: Pewnie masz racje-ja kuna mam za miękkie serce i nie potrafię prowadzić psa "twardą ręką",ale w sumie mój Gizmak jest pojętny i ogólnie nie mamy z nim problemów wychowawczych :wink: Ptyś jest UROCZY - jakbym na Gizma patrzyła :o
Bardzo ładnie zrobiłaś te zdjęcia-szczególnie ostatnie :lol:

Posted

A ja nie widzę żadnego zdjęcia Ptycholka.... :cry:
Mój stary 12-letni Cezarek tę ma takie jazdy z warczeniem... do dzisiaj.
Sunia cicha i spokojna a on... wrrr... :lol:

• 4 weeks later...
Posted

No to na zyczenia wrzucam fotki mojego najnowszego nabytku :wink:

i przemyce jeszcze malego hasiorka :wink: bardzo sie ciesze bo wlasnie dostalam info, ze ojciec malej dzisiaj zdobyl tytuły CAC, CACIB, Zwycięzca Niemiec, Zwycięzca Berlina '2005 :drinking: :multi: :drinking:

Posted

Ciekawa jestem czego Nnikka mi zazdrosci;) pewnie tych ciaglych zadym /bo obie dziewczyny sa temperamentne :wink: / i nieprzespanych nocy...bo przeciez noc taka dluga, szkoda czasu na spanie, lepiej sie pobawic :roll:
Oczywiscie to wszystko nic nie znaczy, jak sie na nie patrzy :lol: sa rozkoszne - moje coreczki :angel: :angel: :angel:

Posted

Yaki aby twoje slowa okazaly sie prorocze :wink:

Vanilka jest urocza..i bardzo zwariowana :roll: jesli przezyje dziecinstwo, to juz bedzie niezniszczalna :lol: