Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wydaje mi się że wszystkie wpłaty robione były na konto fundacji

moja wpłata z bazarku poszła na konto floridy a ona przelała je Kasi - mam potwierdzenie przelewu a tym samym dane opiekunki Tytana

czy sugerujecie ze florida te pieniadze ukradła ?
ktos pisał że fotki które na tel od floridy dostałam i wstawiłam na wątek .. że na nich to nie tytek tylko inny pies. na jakiej podstawie tak myślicie ???

nie monitoruję wątku bo mam dość "dgomaniackich afer"

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fioneczka napisał(a):
wydaje mi się że wszystkie wpłaty robione były na konto fundacji

moja wpłata z bazarku poszła na konto floridy a ona przelała je Kasi - mam potwierdzenie przelewu a tym samym dane opiekunki Tytana

czy sugerujecie ze florida te pieniadze ukradła ?
ktos pisał że fotki które na tel od floridy dostałam i wstawiłam na wątek .. że na nich to nie tytek tylko inny pies. na jakiej podstawie tak myślicie ???

nie monitoruję wątku bo mam dość "dgomaniackich afer"

Nikt niczego nie sugeruje.... Zadawane są pytania do osób,które na dogo apelowały i zbierały pieniądze i na dogo powinny być zrobione czytelne rozliczenia- bo trudno sobie wyobrazić,że osoby dające pieniądze mają ufać tylko słowom p.t " nie mam czasu....jak znajdę chwilę to się rozliczę..... pies ma się dobrze ale zobaczyć go nikt nie może.....( jeden nieczytelny przypadek,można uznać za brak czasu i niedopatrzenie....ale tu chodzi o kilka i to z analogicznym scenariuszem......Osoba za to odpowiedzialna,czyli florida - skoro jest w porządku , powinna sama we własnym interesie chcieć szybko sprawę wyjaśnić ....ona tym czasem unika wątków gdzie padają pytania ( miesiącami !!!).....a to już rodzi niepokój.
Nazywasz sytuację aferą dogomaniacką??? Chyba masz rację !!! To już zaczyna być afera - tyle ,że nie osoby dociekające prawdy powinnaś oskarżać o wprowadzanie szumu a te osoby ( FFA w Częstochowie ) o wprowadzanie na dogo praktyk odstraszających darczyńców....czyli atmosfery niejasności i arogancji.....
Skoro nie znasz wątków, to bardzo Cię proszę zapoznaj się choć z niektórymi np. streszczeniem na wątku Partyzanta -- str 63 , link w moim banerku - i jeśli nadal będziesz uważać ,że tu nie ma powodu do pytań a unikanie przez floridę odpowiedzi jest uczciwością... to ok- Twoje prawo widzenia świata.....ale pamiętaj o tym,że może jakieś zwierzę cierpi właśnie przez taką liberalną- niejasną ocenę.....

Posted

ile czasu już Florida ma napisać te rozliczenia? została poinformowana o tym że zaczyna być nerwowa sytuacja? jak minął miesiąc to wstawiajcie ją na Czarne Kwiatki!! KONIECZNIE!!!!! i napiszcie o niej na wszystkich wątkach
ktoś ma do niej nr telefonu? trzeba zadzwonić i wyznaczyć 3 dni na wstawienie rozliczenia na dogo.

Posted

[quote name='fioneczka'].............
...........

Fioneczko w takim razie masz realną możliwość sprawdzenia aktualnej sytuacji Tytana, o co bardzo serdecznie Cię proszę :loveu:

Posted

[quote name='dana']Fioneczko w takim razie masz realną możliwość sprawdzenia aktualnej sytuacji Tytana, o co bardzo serdecznie Cię proszę :loveu:

dziewczyny Fioneczka mieszka około 400 km od domniemanego miejsca pobytu tego psa , więc może któreś fundacje , organizacje pro , zajrzą tam ...myśle że Fioneczka poda dane na PW

Posted

co do telefonu do florida blue...miałam wziąć od niej jednego szczeniaka ze smalcowni, musielibyśmy nadłożyć drogi do Częstochowy, więc potrzebny był mi jej nr telefonu....powiedziała mi , że nie używa komórki. Część z tych szczeniaków miała parwo, ale generalnie nie umiałam wyobrazić sobie sytuacji, że umawiam sie z kimś na pw w odległym mieście i nie mam do tej osoby telefonu.

Posted

Piękny wiersz napisany przez marysię55 dla ślicznego psiaka o imieniu "Kamień", chciałabym w te przedświąteczne mroźne dni i noce zadedykować Partyzantowi i wszystkim zwierzakom, które na NAS i nasze serce czekają

..Opowiem Ci bajkę ......o smutnym kamieniu ...co leżał samotny ......przy drodze gdzieś w cieniu ...i o tym jak marzył ......by ktoś go przytulił ...lecz nikt go nie widział ......był szary i bury ...czasami ktoś przysiadł ......odchodził nie wracał ...a kamień wciąż czekał ......i tęsknił...i płakał ...był taki samotny ......i pragnął bez przerwy ...należeć do kogoś ......kto dobry i wierny ...czas mijał ulotny ......zmieniała się ziemia ...niestety nikt nie chciał ......szarego kamienia ...aż kiedyś porankiem ......gdy rosa błyszczała ...tęcza usiadła ......odpocząć gdzieś chciała ...i gdy poczuła ......moc uczuć kamienia ...po kropli kolorów ......na niego kapnęła ...łąkami polami ......szła sobie dziewczyna ...zwyczajna przeciętna ......samotna niczyja ...gdy kamień ujrzała ......zmieniony przez tęczę ...wiedziała poczuła ......i wzięła go w ręce ...wzruszona szepnęła: ......iść dalej nie muszę ...bo kamień znalazłam ......i piękną w nim duszę

Gdzie jest ten psiak ??? i inne ukryte przez floridę i jej wspólniczki???

....nieunikniony smutek tych Świąt,to niewiadoma........

Posted

ja tylko dodam, a po co zacytuję

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=22&t=104199

florida_blue Temat postu: OLKUSZ - czy jest akcja sterylizacji bezdomnych kotow?
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 21:52

Dołączenie: Nie Cze 18, 2006 11:19
Miejscowość: Częstochowa witam , dostalam takie zapytanie, chodzi o wolnozyjące koty na terenie Olkusza, czy jest tam organizowana jakaś akcja sterylizacji ? Prosze o kontakt jesli ktoś z Was coś wie na ten temat.... PILNE ...

Posted

Wszystkim,którzy prawdziwie kochają zwierzęta - dobrych, spokojnych Świąt........

Zwierzakom oszukanym przez FFA w Częstochowie ---> Tośkowi, Partyzantowi ,Tytanowi i wielu innym....magicznej nocy Wigilijnej (ciepłej i sytej)

winnym bezduszności..... nieustającej pamięci smutnych oczu ich ofiar,aż do wzruszenia ludzkich uczuć...

....nieunikniony smutek tych Świąt,to niewiadoma........

Posted

[quote name='dorobella']ja tylko dodam, a po co zacytuję

[URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=22&t=104199[/URL]

[B]florida_blue[/B] [B]Temat postu:[/B] OLKUSZ - czy jest akcja sterylizacji bezdomnych kotow?
[URL="http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=5260211#p5260211"][IMG]http://forum.miau.pl/styles/subsilver2/imageset/icon_post_target.gif[/IMG][/URL][B]Wysłany:[/B] Nie Lis 29, 2009 21:52
[IMG]http://forum.miau.pl/styles/subsilver2/imageset/pl/icon_user_offline.gif[/IMG]
[B]Dołączenie:[/B] Nie Cze 18, 2006 11:19
[B]Posty:[/B] 1705
[B]Miejscowość:[/B] Częstochowa witam , dostalam takie zapytanie, chodzi o wolnozyjące koty na terenie Olkusza, czy jest tam organizowana jakaś akcja sterylizacji ? Prosze o kontakt jesli ktoś z Was coś wie na ten temat.... PILNE ...

_________________[/QUOTE]

Takie fundacje jak powyżej cytowana czyli FFA w Częstochowie to przykład bezwstydności i pazerności osób,które pod "płaszczykiem" fundacji udają gwiazdy a tym czasem ludzie i zwierzęta nie mają na kogo liczyć :(

Są jednak na szczęście dla zwierząt zwykli ludzie z niezwykłym sercem...
Jeśli ktoś może pomóc temu człowiekowi i jego wiernym towarzyszom, to bardzo proszę...
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu[/URL]

Posted

Zamiast życzeń NOWOROCZNYCH kopiuję apel o pomoc dla pinki Championa

[FONT=Century Gothic]Przy kieliszku szampana pomyślcie jakiego Champion miał Pana
A w noworocznym geście za promowanie aukcji się bierzcie
[/FONT]

[FONT=Century Gothic]Samo się nie wypromuje, a Champion kasę potrzebuje[/FONT]

[SIZE=6]Aukcja cegiełkowa:
http://www.allegro.pl/item869246408_...championa.html

Champion to pies z banerku z napisem CZŁOWIEKU.............JAK MOGŁEŚ???

• 1 month later...
Posted

oj ten punkt regulaminu mi się barrdzo podoba-szczególnie w kontekscie tego tematu

Przypominam o Regulaminie:

13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego.
a. gdy fundusze zbierane są na konto fundacji/ schroniska na ogólne potrzeby rozliczenia nie sa potrzebne
b. gdy fundusze zbierane sa na konto fundacji/ schroniska na KONKRETNE potrzeby/zwierzaki wklejanie rozliczeń jest koniecznie. Jednak po skończonej akcji, gdy pieniądze juz nie są potrzebne, a została nadyżwka nie ma obowiązku pytania userów na co chcą przekazać reszte pieniędzy. Fundacja/schronisko infromuje o tym ile zostało pieniędzy i że wykorzystuje je na inne potrzeby.
c. gdy fundusze zbierane są na konto prywatnej osoby należy robić dokładne rozliczenia, a po skończonej akcji zapytać userów na co chca przekazać reszte pieniędzy.
d.W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE

Posted

dorobella napisał(a):
Czyli tu ani usunięcia wątku, ani bana - a rozliczeń jak nie ma tak nie ma. Usunięcie to może zły pomysł- bo powinien pozostać ślad.

bo bany są dla pyskujących ... dla krętaczy ... ni ma :shake:

Posted

Alicja napisał(a):
bo bany są dla pyskujących ... dla krętaczy ... ni ma :shake:

może powiem inaczej, dla tych, co odważą się bronić swoich racji i dociekać pewnych rzeczy ....

Posted

dorobella napisał(a):
No popatrz, a ja myślałam, że dogomaniackie banany rozdają potrzebującym, a to tylko dla VIP-ów :diabloti:

:):)DZięki:D Niedawno wrócilam z banicji, bom niegrzeczna była:p..ale masz racje-czułam sie jak VIP, zwłaszcza po powrocie:p

Posted

gonia66 napisał(a):
:):)DZięki:D Niedawno wrócilam z banicji, bom niegrzeczna była:p..ale masz racje-czułam sie jak VIP, zwłaszcza po powrocie:p

heh Gonia a mi się wydawało że Ty taka grzeczna i poukładana dziewczynka jesteś ;)

Posted

Asior napisał(a):
może powiem inaczej, dla tych, co odważą się bronić swoich racji i dociekać pewnych rzeczy ....

dobrze powiedziane .... dociekasz ..banan na wyciszenie :diabloti: