florida_blue Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 jeszcze Wam zacytuję fragment protokołu z kontroli weterynaryjnej przeprowadzonej przez insp. weterynarii z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Myszkowie - z dn. 03 wrzesnia 2008 "W dn 03.09.2008 przeprowadzono kontrolę weterynaryjną utrzymania psa rasy amstaff (...) Wg oświadczen sąsiadów .... pies jest bity, nie wyprowadzany w celu załatwienia się. w toku kontroli nie stwierdzono żadnych ran oraz uszkodzeń ciała, wg oświadczenia właściciela pies jest leczony w gabinecie weterynaryjnym... Nie stwierdzono wychudzenia oraz apatii zwierzęcia. Zmiany skórne (swędzące, rozległe czerwone plamy na szyi oraz krosty na ciele ) wskazują na chorobę skórną. Pies nie jest szczepiony na wściekliznę. Własciciel posiada kaganiec, obrożę." we wrzesniu Tytek miał 10 miesięcy i nie był jeszcze tak chudy... nie był apatyczny... ale sasiadki nie odpusciły... były kolejne kontrole... Kasia powiedziała, że przy czesaniu i po zdrapaniu strupków z Tytka - znalazła na nim opuchnięte pręgi... Zaczeła go czesać jakieś półtora tygodnia po tym jak do niej trafił ... Quote
fioneczka Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 po długiej nieobecności dzieki dogo .... jestem maluszku :loveu: czyli wynika z tego co napisała florida że inspekcja vet nie stwierdziła nic niepokojącego .... co z banda id... ma tam swoje posadki :angryy: no przecież pies pokryty ranami, prawie łysy, bez szczepień to nic niepokojącego :angryy: najważniejsze że nie był chudy jak dla nich no i obrożę miał ... powinszować rozumków tych ludków Quote
florida_blue Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 fioneczka, to na poczatku wrzesnia ta kontrola byla.... nie mam protokołów z kolejnych .... wtedy moze faktycznie nie wyglądał jeszcze TAK zle... własciwie przepisalam to tylko dlatego, ze naszła mnie taka refleksja... jak wazne jest szybkie podjecie dzialań.... tytek mial 10 mies, zmiany skorne nie byly tak "porażające" - o ile latwiej byloby go wyleczyć ? Ile mniej cierpienia by zaznal przywiazany w mieszkaniu ? bity? Quote
fioneczka Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 florida na gg pisałam ... podaj mi nr swojego konta i dane bo przelew za bazarek chcę zrobić tak jak było umówione Quote
Alicja Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 [FONT=Arial]Wyjdzie z tego chłoptaś ....tylko szkoda ze tak późno go zabrali :shake:[/FONT][FONT=Arial]tyle cierpienia [/FONT] Quote
jaanna019 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 florida_blue napisał(a): własciwie przepisalam to tylko dlatego, ze naszła mnie taka refleksja... jak wazne jest szybkie podjecie dzialań.... tytek mial 10 mies, zmiany skorne nie byly tak "porażające" - o ile latwiej byloby go wyleczyć ? Ile mniej cierpienia by zaznal przywiazany w mieszkaniu ? bity? masz rację, czas i w życiu ludzi i zwierząt jest najcenniejszy, tylko dlaczego działania zawsze są odwlekane w czasie akurat wtedy gdy jest towarem deficytowym:shake: Quote
florida_blue Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 oj tak tak - pogoda super- tak biało :) Quote
phase Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 florida_blue napisał(a):oj tak tak - pogoda super- tak biało :) `. A u mnie to mróz idzie... -9 :crazyeye: Quote
arjuna Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 2 kubrak na zmianę tez bedzie, do tygodnia powinnyście dostać. Quote
florida_blue Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 [quote name='arjuna']2 kubrak na zmianę tez bedzie, do tygodnia powinnyście dostać. :modla: dziękuję :) :megagrin: a ciemnozielony zielony zielony ??? Quote
arjuna Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='florida_blue']:modla: dziękuję :) :megagrin: a ciemnozielony zielony zielony ??? o kurcze, tego to ja nie wiem, spytaj Basia i Barni w jakim kolorze planuje wysyłkę:lol: Quote
agaga21 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='florida_blue']:modla: dziękuję :) :megagrin: a ciemnozielony zielony zielony ??? takiemu przystojniakowi w każdym kolorze będzie do "twarzy" :razz: Quote
tyciaNi Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 witam, podnoszę :diabloti: tylko tyle tymczasem.... Quote
fioneczka Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 maluchu :loveu: nie śpij w odwiedziny wpadłam :) ciotka florida gdzie nowe wiesci i fotki ??? no i rekus zadał świetne pytanie co z buda ??? florida przelew za bazarek zrobiłam na Twoje konto tak jak ustaliłyśmy - napisz czy kasa doszła Quote
zarzaneri Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 wczoraj (16.02) wysłałam kolczyki do dedork, ruda79 i wyjątek cockermaniaczka odebrała kolczyki osobiście :smile: za to nadal nie posiadam adresów kometa i maciek54 :roll: i z tego co florida mowila nie ma wplat o takich nickach, dlatego postanowilam, że jesli pieniążki nie zostaną przekazane do 20 lutego, kolczyki zostana przekazane na kolejną aukcje dla tytka :lol: Quote
Basia i Barni Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 dziewczyny mam uszyty kubrak dla niego - do kogo wysłac ? adres na pw Quote
fioneczka Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 buziaczek na dobranoc dla słodziaka :loveu: i hooop na pierwszą Quote
Recommended Posts