Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeszcze Wam zacytuję fragment protokołu z kontroli weterynaryjnej przeprowadzonej przez insp. weterynarii z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Myszkowie - z dn. 03 wrzesnia 2008

"W dn 03.09.2008 przeprowadzono kontrolę weterynaryjną utrzymania psa rasy amstaff (...) Wg oświadczen sąsiadów .... pies jest bity, nie wyprowadzany w celu załatwienia się. w toku kontroli nie stwierdzono żadnych ran oraz uszkodzeń ciała, wg oświadczenia właściciela pies jest leczony w gabinecie weterynaryjnym... Nie stwierdzono wychudzenia oraz apatii zwierzęcia. Zmiany skórne (swędzące, rozległe czerwone plamy na szyi oraz krosty na ciele ) wskazują na chorobę skórną. Pies nie jest szczepiony na wściekliznę. Własciciel posiada kaganiec, obrożę."

we wrzesniu Tytek miał 10 miesięcy i nie był jeszcze tak chudy... nie był apatyczny... ale sasiadki nie odpusciły... były kolejne kontrole...

Kasia powiedziała, że przy czesaniu i po zdrapaniu strupków z Tytka - znalazła na nim opuchnięte pręgi... Zaczeła go czesać jakieś półtora tygodnia po tym jak do niej trafił ...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po długiej nieobecności dzieki dogo .... jestem maluszku :loveu:

czyli wynika z tego co napisała florida że inspekcja vet nie stwierdziła nic niepokojącego .... co z banda id... ma tam swoje posadki :angryy:
no przecież pies pokryty ranami, prawie łysy, bez szczepień to nic niepokojącego :angryy:
najważniejsze że nie był chudy jak dla nich no i obrożę miał ... powinszować rozumków tych ludków

Posted

fioneczka, to na poczatku wrzesnia ta kontrola byla.... nie mam protokołów z kolejnych ....

wtedy moze faktycznie nie wyglądał jeszcze TAK zle...

własciwie przepisalam to tylko dlatego, ze naszła mnie taka refleksja... jak wazne jest szybkie podjecie dzialań.... tytek mial 10 mies, zmiany skorne nie byly tak "porażające" - o ile latwiej byloby go wyleczyć ? Ile mniej cierpienia by zaznal przywiazany w mieszkaniu ? bity?

Posted

florida_blue napisał(a):

własciwie przepisalam to tylko dlatego, ze naszła mnie taka refleksja... jak wazne jest szybkie podjecie dzialań.... tytek mial 10 mies, zmiany skorne nie byly tak "porażające" - o ile latwiej byloby go wyleczyć ? Ile mniej cierpienia by zaznal przywiazany w mieszkaniu ? bity?

masz rację, czas i w życiu ludzi i zwierząt jest najcenniejszy, tylko dlaczego działania zawsze są odwlekane w czasie akurat wtedy gdy jest towarem deficytowym:shake:

Posted

[quote name='florida_blue']:modla: dziękuję :)

:megagrin: a ciemnozielony zielony zielony ???

o kurcze, tego to ja nie wiem, spytaj Basia i Barni w jakim kolorze planuje wysyłkę:lol:

Posted

maluchu :loveu: nie śpij w odwiedziny wpadłam :)

ciotka florida gdzie nowe wiesci i fotki ??? no i rekus zadał świetne pytanie co z buda ???

florida przelew za bazarek zrobiłam na Twoje konto tak jak ustaliłyśmy - napisz czy kasa doszła

Posted

wczoraj (16.02) wysłałam kolczyki do dedork, ruda79 i wyjątek
cockermaniaczka odebrała kolczyki osobiście :smile:
za to nadal nie posiadam adresów kometa i maciek54 :roll: i z tego co florida mowila nie ma wplat o takich nickach, dlatego postanowilam, że jesli pieniążki nie zostaną przekazane do 20 lutego, kolczyki zostana przekazane na kolejną aukcje dla tytka :lol: