Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='arjuna']zróbmy tak: ja przeleję 100, zaś Ty wystaw ponownie ten pieścioneczek, bo widzę, że jak stawki sie podniosły-zainteresowanie tematem spadło.[/quote]

jak uwazasz ... dziękujemy za pieniadze dla łysolka

EDIT no to będziemy licytować dalej, kasiorka potrzebna ... zawsze to parę grosików więcej :p

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem czemu przelew mi nie przechodzi
ale tak czy siak Tyti ma od nas 40 zł
na poniedziałek kasa dojdzie
pozdrawiamy
Malwina,Kalina i najsłodsza Foczka

Posted

Wczoraj Tytek był na półgodzinnym spacerze , bardzo ładnie chodzi na smyczy, a w razie zagrożenia chowa się za nogi Kasi :roll:

Kasia poprosiła o kaganiec dla cielaczka - taki raczej proforma, ale lepiej, żeby miał. Myslę o takim materiałowym ...

co jeszcze... wysmarowac się pozwolił - co więcej - stał jak wryty i pozwolił sie posmarować po brzuszku, łapkach, po prostu wszędzie. Pojade do niego niedługo to mu pozawożę wszystko.

BTW - będzie do oddania 7 miesięczna sunia astka, bez papierów... jeszcze nie mam wiecej informacji...
I bedziemy miec też dogo canario... też suka 7 mies, z kojca ...

Posted

[quote name='florida_blue']TYTAN JEST NASZ
własciciel podpisał zrzeczenie

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: i tańczyć i śpiewać
TYTANKU nowe życie rozpoczęte .... teraz będzie już tylko dobrze

Posted

:ylsuper:
[FONT=Arial]
no tyle dobrego .... przynajmniej chłopak wie za czym stoi :razz:
[/FONT]

Posted

:smilecol::smilecol:
Strasznie się cieszę :multi::multi::multi::multi:
Teraz Tytan jest wolny!!!

W mojej rodzinie był taki dziwny zwyczaj, który przetrwał wiele lat choć nikt go nie nie podtrzymywał. Mój tata, który odszedł od nas jak byłam malutka, nadawał wszystkim dzieciom takie rodzinne domowe pseudonimy, którymi później posługiwaliśmy się w codziennym życiu. I tak np. moja najstarsza siostra Małgosia miała domowe pseudo Goga, bo my maluchy nie umieliśmy wymówić jej imienia, następna ze względu na pulchne policzki - Pampuch, kolejna ze względu na łatwość popadania w stan wyższości ponad otoczeniem - Matrona, brat pięć lat starszy ode mnie łatwo wpadał w złość bez powodu - Indor, ja najmłodsza największy skarb - Milion (jak zbroiłam mama mówiła Grosik). Wszystkie pseudonimy choć nadane we wczesnym dziciństwie do dziś dnia okazały się bardzo udanymi:cool1:
I opowiem teraz o moim bracie 4 lata starszym ode mnie. Jak zaczęliście nazywać Tytana Tytkiem to trochę mnie zdziwiło, bo do tej pory sądziłam, że jest to słowo wymyślone przez mojego ojca na potrzeby mojego brata:crazyeye: o ile znałam entymologię wszystkich pozostałych przezwisk rodzinnych to jedno było dla mnie zagadką przez całe życie. Teraz konfrontując życie Tytana z z obrazem mojego brata:crazyeye: wiem kto to jest Tytek.
Mój brat był chudą miernotą, której żebra sterczały z miejsc najmniej spodziewanych, ale jako mlody chłopak zaczął chodzic na sztuki walk wschodu, siłownię, itd, wyrósł na silnego psychicznie i fizycznie mężczyznę, ożenił się z dziewczyną piekniejszą niż te na okładkach, uparcie walczył wbrew przeciwnościom losu i wygrał, zdobył to o czym zawsze marzył, swoje życie. Jest najsilniejszym facetem jakiego znam, silnym duchem i ciałem, chodzący ideał. To właśnie znaczy - Tytek:loveu:

Posted

[quote name='jaanna019']Teraz konfrontując życie Tytana z z obrazem mojego brata:crazyeye: wiem kto to jest Tytek.
Mój brat był chudą miernotą, której żebra sterczały z miejsc najmniej spodziewanych, ale jako mlody chłopak zaczął chodzic na sztuki walk wschodu, siłownię, itd, wyrósł na silnego psychicznie i fizycznie mężczyznę, ożenił się z dziewczyną piekniejszą niż te na okładkach, uparcie walczył wbrew przeciwnościom losu i wygrał, zdobył to o czym zawsze marzył, swoje życie. Jest najsilniejszym facetem jakiego znam, silnym duchem i ciałem, chodzący ideał. To właśnie znaczy - Tytek:loveu:[/quote]

ujął za serducho ten fragment Twojego postu
oby Tytanek poszedł śladami Twojego brata
wszystkiego dobrego dla Twojego brata Joasiu a dla Tytanka ... dużo siły i zdrówka na "nowe życie"

EDIT Aniu oczywiście ... nie Asiu :oops:

Posted

[quote name='malva']a arjuna sie nic nie chwali a jest autorką baaardzo fajnego wątku

http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/

i watek tak mi sie spodobał ze go tu niniejszym wklejam, zaglądajcie i podziwiajcie
oraz akywnie się włączajcie:loveu:

Kalinka zostanie pozdrowiona rano;)

o kurcze, dzięki;) dla mnie zostałaś Spammerką;)

Co do kagańca-materiałowy na czas zimy nie jest zły, jednak na lto sie zupełnie nie nadaje. Psy typu bull maja cofniętą kufę-tak wiec szybciej niż inne rasy mogą dostać udaru cieplnego.
Dla takich psów najlepesze kagance to takie, w których mają non stop otwarą paszczę.
Tylel, że ciężko dobrać taki kaganiec na odległość.

Posted

ha twarde z was zawodniki!!

a anka fajnie napisała o Tytku, łapie za serce ,nie?
no:loveu:

Posted

[quote name='arjuna']o kurcze, dzięki;) dla mnie zostałaś Spammerką;)

Co do kagańca-materiałowy na czas zimy nie jest zły, jednak na lto sie zupełnie nie nadaje. Psy typu bull maja cofniętą kufę-tak wiec szybciej niż inne rasy mogą dostać udaru cieplnego.
Dla takich psów najlepesze kagance to takie, w których mają non stop otwarą paszczę.
Tylel, że ciężko dobrać taki kaganiec na odległość.

arjuna, czy mogłabys mi przeslac zdjecie takiego kaganca? przykładowe, zebym wiedziala czego szukać.... myslalam o materialowym , ale nie zaciagniętym ciasno w tubke tylko tak troszke luzniej. Moze kupić zwykły skorzany (z paseczków, bo lectera nie chciałabym z niego zrobic..)??? moze plastikowy ???

Anka , poszlaś po bandzie tym tekstem :)

a osobista pielęgniarka i kucharka naszego potwora nazywa go Tytuś :razz:

Posted

acha szkoda ze matreialowy nie moze byc na lato
metalowe nie budzą mojej sympatii ale wiem co to udar cieplny
chyba jednak na teraz matrialowy bylby lepszy nie? jednak pies by sie chyba lpredzej przyzwyczaił?
i dla takiej schorowanej skóry materiałowy lepszy?
tego akurat nie jestem pewna

Posted

[quote name='florida_blue']to poki zimno kupie ten z materiału - a kasia sama pojedzie dobierac metalowy :p nie wydaje mi sie, zebym takie gdzies widziala ...

ile powinien wazyc dorosły samiec astka ? taki "raczej wiekszy "??[/quote]

rasowe psy ważą w granicach 28-30 kilo, psy nierasowe dochodzą nawet do 40 kilo.

Warto zmierzyć jak jest wyoski(od kłębu w dół), wówczas najłatwiej dobrać odpowiednią wagę(teraz, na zimę powinien być tłustszy-bo łatwiej będzie mu utrzymać ciepłotę)