Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fioneczka']w górę maleńki ...
i bądź grzecznym chłopczykiem :p

no od razu widać, ze nie czytały co naprodukowałam... co za ciotki no :mad:

Kasia powiedziała, że Tytan jest ogromne psisko, że łeb ma taki wielki jak jej głowa :-o a od Teśki większy o dobre pół raza. Zobaczę jutro tego potwora naszego :multi:

Aaaaa, i Kasia jeszcze powiedziała, że skóra wygląda ładniej niż kiedy przyjechał - dzięki wyczesywaniu ten łuszczący się naskórek trochę odpadł

[quote name='fioneczka']a z bazarków dla Tytanka jest już 315 zł :multi::multi::multi:

to razem mamy już tysiaka :multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='rekus']BRIT? szkoda ze nie wzieliscie pod uwage Acany wyglada na super ze wzgl alergicznych , bez jajek pszenic i innnych takich ACANA ADULT LAMB AND APPLE *NOWOŚĆ* - Kompletna i zbilansowana karma dla wszystkich dorosłych psów. Wszystkie rasy powyżej pierwszego roku życia. Na bazie jagnięciny :: karma dla psów

co do biotyyny , rowniez nie nalezy przesadzac z ilościa.

myslałam o tej acanie lamb&apple też, widziałam , ze ją polecałeś dla Lary... trudno, juz zamówiony brit, acanę najwyzej zamówimy nastepnym razem :roll: a ja sie zastanowię czy nie wezmę jej również dla mojej psicy.

myslę, że w tej chwili i tak jest lepiej karmiony niż jakąkolwiek karmą gotową, nie ma przeciwutleniaczy i konserwantów, żarełko ma świeżutkie i głównie mięso - bo Kasia jest przekonana że on nie odbuduje masy i nie nabierze sił na niczym innym tylko na prawdziwym mięsku. Suche to tylko dodatek - i na razie nie pakujemy sie w nic drogiego.

biotynę będziemy podawać zgodnie z zaleconym dawkowaniem.

i nic nie piszecie na temat mojej ostatniej relacji z rozmowy z Kasią - a ja ją wstukiwałam z laptopa - to juz wam nie bede pisać nic :puppydog: , chociaż chciałam napisać, że Tytek dziękuje wszystkim ciociom i wujkom za wsparcie i pomoc :Rose:

Posted

[quote name='florida_blue']no od razu widać, ze nie czytały co naprodukowałam... co za ciotki no :mad:

o ja wypraszam sobie :mad: czytałam i to dokładnie ... Tytanek kocha sunieczki, zaczyna kochać Kasię, uwiel;bia jej jedzonko i warrrrrczy na PANA (już nie szczeka) ale warrrrczy i mruczy - dlatego pisałam "bądź dobrym chłopczykiem"

i my tu na info o nim czekamy z niecierpliwością ... a jak nam pisać nie będziesz to :mad::evil_lol:

i z jutrzejszych odwiedzin fotek chcemy masę i informacji też

Posted

p. Dorotka z Częstochowy, 100 zł
p. Ania z Zawiercia 10 zł
A.Brodowski (allegro), 50 zł
p. Ewa z Warszawy (allegro chyba, musze spr) 50 zł

p.Agnieszka z Włocławka allegro , 20 zł
pawlaczek allegro 20 zł
fionka 100 zł
p. Milena, Parczew 20 zł
p. Andrzej, Siekierczyn 30 zł

joanna34 2008 allegro 60 zł
wpłata za moje tusze - od pana który chyba nie planował pomocy Tytankowi ale nie protestował 30 zł
agnieszka32 200 zł
p. Magdalena z Warszawy 10 zł
p.Krzysztof ze Zgorzelca (allegro) 10 zł

łącznie na koncie w Tytanowej skarpetce jest w tej chwili 710 zł

na razie nie ma nowych wplat

Posted

[quote name='florida_blue']

łącznie na koncie w Tytanowej skarpetce jest w tej chwili 710 zł

na razie nie ma nowych wplat

cholera mało wpłat z tego allegro jak do tej pory (210?) ale to znaczy że jeszcze ponad dwie stówki powinny wpłynąć :multi:
plus bazarki

troszkę w takim razie mamy :multi::multi::multi: ale trzeba działać dalej

doszedł kubraczek od arjuna ??? - zawieziecie jutro maluszkowi

Posted

[quote name='rekus']BRIT? szkoda ze nie wzieliscie pod uwage Acany wyglada na super ze wzgl alergicznych , bez jajek pszenic i innnych takich ACANA ADULT LAMB AND APPLE *NOWOŚĆ* - Kompletna i zbilansowana karma dla wszystkich dorosłych psów. Wszystkie rasy powyżej pierwszego roku życia. Na bazie jagnięciny :: karma dla psów

co do biotyyny , rowniez nie nalezy przesadzac z ilościa.
witaminki bywaja rownie szkodliwe jak antybiotyki i sterydy.

Arjunia " My dajemy rc+mięso+często gotujemy." to jest dieta hypo??? przy alergii chyba trzeba troche konsekwetnie co?

z całym szacunkiem, ale leczenie naszej suki pozostawiamy z gestii jednego z najlepszych polskich alergologów, wiec w zasadzie te sugestie o "konsekwencji" powinnam pominąć z drwiącym uśmiechem.

Dziewczyny:Co do biotyny, która wysłalam: podawajcie psu 2 tabletki dziennie do posiłku.

Posted

rekus napisał(a):
aj z calym szacunkiem pozostaw, czarny brzuch i pod pachami to z tej alergii ma bidulka?czy to pigment?

A jakbyś niedoczytał na tych prawie 30 stronach - psiak jest w trakcie diagnozowania, i na dobrą sprawę ze względu na niemożność zabrania go do obadania, wet (jeden z najlepszych w kraju alergologów) próbuje swoim doświadczeniem pomóc na ile może na odległość...

Posted

chcemy pomóc Tytanowi czy urządzimy sobie słowne przepychanki i w d... będziemy mieli psa
proszę Was uszanujcie innych bo niedobrze się robi kiedy zaczyna się wzajemna uszczypliwosć
niech kazdy napisze co proponuje ale nie neguje propozycji innych bo każdy chce pomóc

Posted

fioneczka napisał(a):
chcemy pomóc Tytanowi czy urządzimy sobie słowne przepychanki i w d... będziemy mieli psa
proszę Was uszanujcie innych bo niedobrze się robi kiedy zaczyna się wzajemna uszczypliwosć
niech kazdy napisze co proponuje ale nie neguje propozycji innych bo każdy chce pomóc

Fioneczko, po prostu powściągnij temperament swojego kolegi, bo zamiast pisać z sensem, pisze w sposób ublizający innym.
Była już osoba w tym watku, która posiadała duzą wiedzą o boraksie-już tu nie wejdzie.
Mi tez coraz mniej chce sie tu udzielać, gdy ktoś zupełnie nie znający wyników badań mojej suki wypisuje mi bzdury o "konsekwencji", sugerując, że wie chyba więcj na ten temat niż my sami...

na temat alergii wiem bardzo dużo, a jako, że należymy do osób dociekliwych-stawiamy na najlepsze rozwiązania i najlepszych weterynarzy.

Dobrze, że psu został kupiony brit i mam nadzieję, że nie zrezygnujecie z podawania gotowanego mięsa. Warto byłoby też wzbogacić dietę o tran.
CZy zeskrobina została już pobrana?

Posted

arjuna proszę nie odchodź bo Ciebie tu potrzeba - to po pierwsze :Rose:
jezeli chodzi o Ryszarda - faktycznie źle się stało ... ale nie odszedł, wpada czasem poczytać i można z nim na PW pogadać to bardzo mądry i dobry człowiek
nie mów mój kolega, bo rekusa znam z forum tak jak cała reszta ale jeśli to da efekt to rekus proszę :oops: daj także wyrazić poglądy innym, w ich radach jest wiele dobrego, warto posłuchać i przeanalizować - DZIEKUJĘ

proszę Was ... nie po to tu jesteśmy zeby sobie wzajemnie dowalać

Posted

:roll: Ludzie prosze Was,nie wchodzimy tutaj by sie przescigac kto co wie lecz po to by pomoc Tytanowi.To jest chyba priorytet...Florida na pewno Wasze rady przekazuje i mysle ze dziewczyny zrobia wszystko by biedaka doprowadzic do zdrowia:loveu:
Florida a jak sie ma Tytanek?Jak z jego psychika?

Posted

fioneczka napisał(a):
florida jedziecie jutro ? doszedł kubraczek od arjuny ?
wcześniej pytałam ale cisza

podniosę na dobranoc
wyśpij się piesku bo jutro odwiedzinki :multi:

jutro dojdzie kubrak+biotyna.