Alicja Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Zadałam pytanie na astowym fo ...ale odpowiedzi brak ... Myślę ,że dobrze by było jakby karma była z rybką badź jagnięciną ... RC znam tylko Intestinal ze względu na to iż Ozzy musiał jakiś czas rabować nasz portfel pochłaniając tę karmę ... poza tym , żadną inną nie gardził , więc chyba można popatrzeć na cene , bo skład większości ten sam Quote
fioneczka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 podniosę łysolka naszego i biegnę na spacer z moją hienką bo to już pora, o 19.30 lalka już kima :evil_lol: kiedy ty pieseczku będziesz miał swoje łóżeczko w kochającym domku ??? ... oby najszybciej ja to możliwe Quote
Katica Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nie czytałam całego wątku, ale poproszono mnie o poradę odnośnie karmy, więc... Wydaje mi się że przy jego schorzeniach, świetnym rozwiązaniem byłaby Eukanuba Dermatosis- jest to dieta weterynaryjna, karma ta nie zawiera glutenu, jest na bazie ryb i ziemniaków i mąki tapioki. Jednak jej cena nie jest niska 5 kg kosztuje ok. 105 zł. Mimo to uważam że warto, swoją sukę w nużeńcu wyciągałam właśnie tą karmą. Z tańszych odpowiedników, Brit ale tylko Lamb and Rice, jednak to typowa bytówka, cudów nie zdziała, może poprostu dać ulgę ze względu na swoją "delikatność". Warto też spojrzeć na Bento Kronen Lamb and Rice, dobra karma! Natomiast najlepszym rozwiązaniem mógłby być też Orijen 6 ryb, tak naładowanej rybami i niskoalergizującymi składnikami karmy szukać ze swiecą, jednak jej cena jest zaporowa, zwłaszcza w regularnej sprzedaży. Jeśli pies jest w okolicach Dolnego Śląska mogę ją zorganizować taniej tj ok 240 zł, jednak nie będę w stanie jej sfinansować. Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 kochani, konkrety konkrety :) nie "acana" tylko która acana czy brit :) kasia dzisiaj dzwoniła i pogadałyśmy sobie... nie jest tak rózowo wcale jak sie na poczatku wydawało. Żeby było jasne - Kasia nie jest zadnym behawiorystą , kieruje się wylącznie intuicją, chce zeby Tytan sam jej zaufał... nie robi nic na sile, pierwsze dwa dni wcale do niego nie wchodzila, był tam zamkniety i burczał na caly swiat. Pozniej wchodziła ale Tytan tylko patrzył na nią z podkulonym ogonem i rzucał sie na jedzenie. Teraz od dwóch dni (od soboty) zaczał machać ogonem na jej widok, pozwala sie dotykac i CZESAĆ - sprawia mu to wyrazną przyjemnosc, sam sie podstawia. Kasia mowi, ze ona nie robi sama w jego strone zadnych kroków, po prostu pozwala, żeby sam podszedł i przekonał sie, że nic mu sie nie stanie. Mala sunia mieszka u niego juz na stałe, razem sobie spią przytuleni i kasi pozostaje miec nadzieje ze mała sie nie zarazi niczym, z Tesią (amstaffką) na razie jeszcze przez kratki okazują sobie miłość... Do wszystkich psów jest przyjaznie nastawiony Podobno jest ogromny, polowe wiekszy od Tesi, łeb ma gigantyczny. Mimo tego że pozwala sie glaskać - boi sie dotyku na głowie - mruzy oczy jakby oczekiwał ciosu :-(. W stosunku do innych psow jest przyjazny, mezczyzn absolutnie nie toleruje - na TZ Kasi teraz tylko warczy, wczesniej rzucał sie na kraty i szczekał, jakby je chciał rozerwać. (bardzo agresywnie reaguje na wszystkich meżczyzn ) TZ tez chodzi z nim "pogadać" ale do boksu nie wchodzi, wiec są na etapie warczenia. Kasia jednak jeszcze go nie wyprowadza na spacery, powiedziala, że do niczego nie bedzie go zmuszać a on nie jest jeszcze gotowy... wiec raczej nie przywioze zdjęć ze spacerku, ale kto wie, trzymajcie kciuki :cool3:. Kasia poswieca mu przynajmniej trzy godziny dziennie - wczesniej tylko na karmienie i rozmowy, teraz tez na czesanie. Powiedziała, że kurteczka sie przyda, ale nie bedzie jej na siłe zakladać. Tytan jest mlodziutki ale strasznie duzo już przezył w swoim życiu :shake:. nasz łysol dostaje jedzenie trzy razy dziennie, głównie mięso, dostaje tez siemie lniane. Podobno bardzo się poprawił, nie widac krokodylego kręgosłupa i boczki sie zaokrągliły. Dostaje tez troszke suchego do chrupania między posiłkami - zjada wszystko natychmiast i nic nie zostawia. z tego co dzisiaj rozmawiałysmy - o kąpielach na razie absolutnie nie ma mowy, Kasia powiedziala ze nie bedzie sie z nim szarpać i koniec, bo nie zbburzy sobie ego co zbudowała z takim trudem. Do wizyty pana doktora i tak bedzie musiał być uspiony, i wykluczone, zeby go obcy facet dotknął... Ewentualnych chetnych na przeprowadzenie kąpieli zapraszamy :diabloti: ;) I jedziemy dopiero we wtorek, jeszcze musze sie umowić z Renatą) - jutro Kasia pracuje wiec rano Tytek dostaje sniadanie, pozniej kasia do roboty , przyjedzie dać mu obiad , pozniej do koni i przyjedzie na kolację. weterynarz chyba tez przełozony na wtorek. Quote
agaga21 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 dostałam na nk Logowanie do nasza-klasa.pl pytanie dotyczące przelewów zagranicznych na tytana...czy to jest to samo konto czy jakieś inne dane się podaje? Quote
Katica Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Alicja']jeśli acana to ACANA LAMB&RICE lub Acana Dog Prairie Harvest z kurczakiem, białą rybą i sandaczem Acany Lamb and Rice już nie produkują, zastąpiła ją Acana Lamb and Apple... można mu podać zamiast Praire Harvest, Acane Grasslands (jagniecina) lub Acana Pacifica (ryby) ale one nie mają ziaren, pies nie będzie przybierał na masie. Lepiej w tym wypadku Eukanube Dermatosis - jest dość tłusta, lub tak jak pisałam Orijen 6 Fish, oprócz zbawiennego wpływu na skorę pies po tej karmię bedzie pięknie się odbudowywał mięśniowo. Quote
Alicja Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 jeśli acana to ACANA LAMB&RICE lub Acana Dog Prairie Harvest z kurczakiem, białą rybą i sandaczem Quote
fioneczka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='florida_blue']kochani, konkrety konkrety :) nie "acana" tylko która acana czy brit :) to ja powiem brit bo sprawdzony BRIT ADULT LAMB&RICE 15 KG + puszka 400 g !!!! (537616463) - Aukcje internetowe Allegro Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro póki tak do końca nie wiemy co mu jest i póki dostaje też jedzonko ugotowane przez Kasię proponuję tą karmę jeżeli okaze się że musi jeść tylko karmę vet to wtedy Kasia dostanie "zwolnienie" z kuchni a my będziemy dumać skąd kasiorę na "rarytas" brać no i na dziś juz dobrej nocki życzę Wszystkim śpij dobrze pieseczku Quote
phase Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 `. Nie miałam dostępu do neta, nie mogłam odwiedzać dogo, ale widzę, żze z psiakiem raczej dobrze. Ja także życzę dobrej nocki psiak ! Quote
Alicja Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='fioneczka']to ja powiem brit bo sprawdzony BRIT ADULT LAMB&RICE 15 KG + puszka 400 g !!!! (537616463) - Aukcje internetowe Allegro może zostańcie na tym Quote
jaanna019 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Po przeanalizowaniu całej sytuacji popieram fionkę kupić mu tego Brita i już. Quote
Inez de Villaro Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 czy ja mogę wykorzystac zdjęcia tego psa w piśmie ws. traktowania zwierząt w Polsce??? Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 [quote name='agaga21']dostałam na nk Logowanie do nasza-klasa.pl pytanie dotyczące przelewów zagranicznych na tytana...czy to jest to samo konto czy jakieś inne dane się podaje? to samo konto , tylko trzeba podać SWIFT i chyba nazwe banku i oddział, jest na naszej stronie ale wstawie tutaj : Fundacja “For Animals” oddział w Częstochowie ul. Mizerkiewicza 12, 42-520 Dąbrowa Górnicza konto: 76 1370 1170 0000 1706 4855 2203 SWIFT MHBFPLPW Bank DnB NORD Polska S.A. 43-190 Mikołów dopiskiem TYTAN Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 no wiec bedzie Brit :) Inez, mysle, ze możesz wykorzystać... w którym piśmie ? Quote
ULKA12 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Florida jedziecie jutro do Tytana czy we wtorek? Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 ULKA12 napisał(a):Florida jedziecie jutro do Tytana czy we wtorek? miałysmy jutro, ale Kasi nie pasuje - nawet jesli sie z nią zgramy to nie bedzie czasu pogadać. nie wiem jak Renata ma czas we wtorek... chcesz tez jechać ? Quote
ULKA12 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 florida_blue napisał(a):miałysmy jutro, ale Kasi nie pasuje - nawet jesli sie z nią zgramy to nie bedzie czasu pogadać. nie wiem jak Renata ma czas we wtorek... chcesz tez jechać ? Tak, rozmawiałam z Renatą ale to było rano i umówiłyśmy się na jutro, jeśli chodzi o mnie to we wtorek też mi pasuje. Tylko dajcie mi znać. Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 kupiłas tez biotynę - superowo :):) dziekuję :loveu: Quote
arjuna Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 florida_blue napisał(a):miałysmy jutro, ale Kasi nie pasuje - nawet jesli sie z nią zgramy to nie bedzie czasu pogadać. nie wiem jak Renata ma czas we wtorek... chcesz tez jechać ? byłoby dla Was korzystniej jechać we wtorek-bo do tego czasu dojdzie kubrak(wczesniej na bank nie), zakupiłam też biotynę-prosze podawajcie mu w duzych dawkach: sierść po tym pięknie odrasta. Quote
Inez de Villaro Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 florida_blue napisał(a):no wiec bedzie Brit :) Inez, mysle, ze możesz wykorzystać... w którym piśmie ? Konstruujemy takie pismo dotyczace konieczności zmiany prawa w Polsce...przeslemy do odp.organów UE Quote
pati123487 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 :loveu::loveu::loveu:Po raz ostatni na jakis czas w góre skarbeczku w góre:loveu::loveu::loveu::loveu: Do zobaczenia pod koniec tygodnia:eviltong::eviltong: Quote
rekus Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 BRIT? szkoda ze nie wzieliscie pod uwage Acany wyglada na super ze wzgl alergicznych , bez jajek pszenic i innnych takich ACANA ADULT LAMB AND APPLE *NOWOŚĆ* - Kompletna i zbilansowana karma dla wszystkich dorosłych psów. Wszystkie rasy powyżej pierwszego roku życia. Na bazie jagnięciny :: karma dla psów co do biotyyny , rowniez nie nalezy przesadzac z ilościa. witaminki bywaja rownie szkodliwe jak antybiotyki i sterydy. Arjunia " My dajemy rc+mięso+często gotujemy." to jest dieta hypo??? przy alergii chyba trzeba troche konsekwetnie co? Quote
fioneczka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 w górę maleńki ... jutro cioteczki Cię odwiedzą i kubraczek dostaniesz :multi: i bądź grzecznym chłopczykiem :p Quote
Recommended Posts