florida_blue Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 kubraczek nie doszedł ... albo pojedziemy jutro z pustymi rekami - ale na odwiedziny , rozmowę i ogledziny albo dopiero w poniedziałek - przy okazji zabierzemy go do weterynarza, zrobimy zeskrobiny, kolejny zastrzyk. Oczywiscie mam nadzieję przywiozę nowe wieści :) jaanna - jak najbardziej czas jest wykorzystywany na oswojenie psa, Kasia przez chyba dwa czy trzy dni wogóle do niego nie wchodziła do boksu, tylko wstawiała jedzenie, bo Tytan strasznie sie bał i ona też nie chciała ryzykować. To nie jest mały psiaczek tylko zębaty duży pies który naprawde moze zrobić krzywdę. Nie jest agresywny, ale wychowany w ciągłym stresie, z groźbą bicia wiele sytuacji moze uznać za zagrożenie i zaatakować ze strachu. Kasia naprawdę się stara, mówi, że Tytan otwiera się powoli ale robi postępy. Tytan motywuje ją do dalszej pracy i działania... Quote
fioneczka Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 no to będziemy czekać na wieści ... z niecierpliwością bądź grzecznym chłopczykiem maluszku Quote
florida_blue Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 to ja jeszcze dopisze - wiadomosc jaka dostałam od Renaty po rozmowie z Kasią : * jedziemy w poniedziałek w odwiedziny jak dobrze pójdzie :) * zawieziemy kurteczkę jeśli poczta zdąży ją dostarczyć :> * zabieramy kelp i tran (Kasia sugerowała jakieś witaminy) - na razie takie ogólne, wzmacniające, po badaniach ewentualnie coś zmienimy/dodamy * przyjedzie pan doktor , pobierze te nieszczęsne zeskrobiny i krew do badań (jakie dokładnie trzeba wykonać ? - oczywiście, że zrobimy te co wet zaleci, ale może jeszcze są jakieś sugestie?) da kolejny zastrzyk i dalsze wskazówki * porozmawiamy o tych kąpielach i zobaczymy jakie są warunki... * jedzonko - chciałybyśmy zakupić jakieś suche, Kasia gotuje i będzie gotować, (zresztą ja jestem zagorzałą zwolenniczką gotowanego) ale czasem wygodnie by mu było coś sypnąć. Co polecacie ? Nie będzie karmiony suchym cały czas - tylko jako dodatek. Bardzo proszę podajcie również sklep gdzie można zamówić w dobrej cenie - niech wyślą od razu do Kasi. Nie wiem czy RC skin support? troszkę drogie to jedzenie... i teraz dobra wiadomość Kasia powiedziała, że Tytan jest bardzo z nią związany, cieszy sie jak wchodzi do boksu, liże ją, ona gladzi go po tej schorowanej skórze, a on reaguje tak, jakby przynosilo mu to ukojenie... będą jeszcze z niego "ludzie" prawda ????? Tytan nie wymiotuje, qpale tez normalne, ładne, cieszące oko ;) Ma apetyt, wcina wszystko, wylizuje michę do czysta. zaraz wam zrobie to rozliczenie :) Quote
florida_blue Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Napisał florida_blue p. Dorotka z Częstochowy, 100 zł p. Ania z Zawiercia 10 zł A.Brodowski (allegro), 50 zł p. Ewa z Warszawy (allegro chyba, musze spr) 50 zł p.Agnieszka z Włocławka allegro , 20 zł pawlaczek allegro 20 zł fionka 100 zł p. Milena, Parczew 20 zł p. Andrzej, Siekierczyn 30 zł joanna34 2008 allegro 60 zł wpłata za moje tusze - od pana który chyba nie planował pomocy Tytankowi ale nie protestował 30 zł agnieszka32 200 zł p. Magdalena z Warszawy 10 zł p.Krzysztof ze Zgorzelca (allegro) 10 zł łącznie na koncie w Tytanowej skarpetce jest w tej chwili 710 zł Dziekujemy Quote
agaga21 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='florida_blue'] * jedzonko - chciałybyśmy zakupić jakieś suche, Kasia gotuje i będzie gotować, (zresztą ja jestem zagorzałą zwolenniczką gotowanego) ale czasem wygodnie by mu było coś sypnąć. Co polecacie ? Nie będzie karmiony suchym cały czas - tylko jako dodatek. Bardzo proszę podajcie również sklep gdzie można zamówić w dobrej cenie - niech wyślą od razu do Kasi. Nie wiem czy RC skin support? troszkę drogie to jedzenie... najtaniej chyba by było przez allegro z TELEKARMA czy SZYBKAKARMA.... Quote
florida_blue Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 ale jaką karmę kupić ? co wybrać ? może coś trochę tańszego niż RC by się znalazło? (a jak już wybierzemy - poszukamy gdzie zamówić) dostałam takie propozycje : http://www.zdrowypupil.pl/catalog/1/wolfsblut http://www.zdrowypupil.pl/catalog/3/fish4dogs http://www.e-karma.pl/pl/kat/434/Skin-and-Coat-Salmon-Potatoes--Vegetables Quote
fioneczka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 dzień dobry pieseczku .... nikt nawet do Ciebie nie zajrzał z rana :-( ... gdzie się wszystkie cioteczki podziały ? Quote
Isadora7 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Pogieło ludzi, nóż w kieszenie się otwiera a ręce i cycki opadają jak sie widzi takie skrzywdzone psiaki. Najgorsze że końca tego nie widać. Quote
GoniaP Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Masakra :placz: Niewiele mogę pomóc, ale mogę komuś przesłać fanty na bazarek. Gdyby ktoś reflektował, proszę o wiadomość na pw. Quote
Alicja Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Na karmach nie bardzo sie znam ale zajrze na ASTowe ...tam pewnie coś doczytam W sumie dobrze jakby miał w miseczce do przegryzienia ;) Quote
fioneczka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 florida_blue napisał(a):ojej nawet ciocia Isadora zajrzala :) i GoniaP :multi: witamy :) dzisiaj trzeba wybrać karmę - zamówimy ją bezpośrednio do Kasi. poprosiłam cioteczki to zajrzały :multi: a nad karmą chwilkę pomyślę i postaram się coś poradzić Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 ojej nawet ciocia Isadora zajrzala :) i GoniaP :multi: witamy :) dzisiaj trzeba wybrać karmę - zamówimy ją bezpośrednio do Kasi. Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 dostałam smsa od Kasi (zapytałam czy bedzie jadł suchą karmę ) cyt. "on je wszystko i we wszystkich ilościach. Dla niego zamieniłam się w kucharę" pomóżcie Kasi odejść od garów i wybierzmy jakaś karme dla niego :D Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 jeszcze jedna wiadomość z ostatniej chwili - Tytan ma już dwie laski - jedna ta malutka a teraz dołączyła astka Kasi, w której Tytan zakochał się (na razie chyba tylko przez kratki) Quote
osho Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 jah, to się w głowie nie mieści :shake: ile jeszcze takich tytanów siedzi poutykanych po jakiś melinach? Quote
florida_blue Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 no co taka cisza :roll: Tytan czeka na jedzonko :) Quote
pati123487 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ja co do karmy nie mam pojecia ...ale w góre łysolku:loveu::loveu::multi: Quote
pati123487 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nie zapominajcie o Łysolku boo....:mad::mad: hihi w góre słoneczko:lol: Quote
fioneczka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='florida_blue']no co taka cisza :roll: Tytan czeka na jedzonko :) ja myślę ze karma firmy BRIT będzie ok ... psiaki chętnie ją jedzą ... jagnięcina z ryżem 15 kg cena całkiem przystępna ok 120 zł z darmową dostawą do domu andzia69 karmi britem swoje psy i z tego co wiem tez sobie chwalą :razz: BRIT ADULT LAMB&RICE 15 KG + puszka 400 g !!!! (537616463) - Aukcje internetowe Allegro Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro jeżeli Tytan nie ma kłopotów z jelitami czyli nie ma biegunki, wymiotów -możemy przypuszczać że wszystko z nim ok tak więc myślę że RC nie jest konieczne można oczywiście dać mu RC skin support ze względu na stan skóry ale nie ma to sensu jeżeli będzie jadł także inne pokarmy - dla efektów musiałby być tylko na RC Quote
fioneczka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 pati123487 napisał(a):Nie zapominajcie o Łysolku boo....:mad::mad: hihi w góre słoneczko:lol: pati Ty agresywniejsza od astków jesteś ... ja zaczynam się Ciebie bać :evil_lol: Quote
pati123487 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 fioneczka napisał(a):pati Ty agresywniejsza od astków jesteś ... ja zaczynam się Ciebie bać :evil_lol: Fionko to tylko takie ostrzezenie przed wyjazdem, zebyscie nie zapomnieli o lysolku bo jakwróce a was tu nie bedzie to ja wam pokaze ....:mad: hihihi zartuje oczywiscie.. i bazarek bedzie po 7 :eviltong: Quote
arjuna Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Acana jest bardzo dobra. Znajoma karmi swoje stado britem-też nie narzeka: psy mają mnóstwo energii i piękną sierść. My dajemy rc+mięso+często gotujemy. co do witamin-obowiązkowo biotyna dobrej jakości-na skóre i sierść:) W sumie, jeśli pies będzie dostawał też mięso gotowane i warzywa-można spokojnie mu kupić wór do 100zł. Quote
fioneczka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 słyszałm o Acanie "dobre słowa" ale ja się nie wypowiem bo nie jadłam :evil_lol: znaczy Fionka nie jadła :razz: to przypomnę jeszcze http://www.dogomania.pl/forum/f99/dla-tytana-z-nuzyca-sliczne-kolczyki-zbieramy-na-leczenie-130526/index3.html Quote
andzia69 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 ja daję i Brita i Acanę - mańce na odchudzanie - ale ona żre wszystko wiec nie wiem;) w każdym razie Brita polecam względem jakości do ceny:lol: aaa - na skórę i sierść polecam olej z wiesiołka - cuda czyni:p Quote
Recommended Posts