florida_blue Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Renata: 692 00 77 77 (najlepiej z Renatą się kontaktować ) Kamila 507 384 974 (florida_blue) ale najlepiej kontakt mailowy, ze względu na pracę raczej nie możemy odbierać telefonów do południa : foranimals@foranimals.czest.pl strona www.foranimals.czest.pl choroba może być związana z tarczycą - powinniśmy zrobić też badania krwi następny zastrzyk mamy podać za 10 dni - czyli w poniedziałek Quote
hanek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Aska25']florida_blue moim zdaniem, to powinniscie zadac sadowo, zeby ten zwyrodnialec mial dozywotni zakaz posiadania zwierzat. Nie ma takich możliwości niestety żeby zakazać komuś posiadania psa. Musiałaby wejść nowa ustawa, w której byłby taki zapis, czy jakoś tak. W każdym razie w chwili obecnej w grę wchodzi tylko wyrok ograniczenia albo pozbawienia wolności w zawieszeniu plus kara grzywny (nawiązka dla Fundacji) plus ewentualnie podanie wyroku do publicznej wiadomości. Quote
Nadziejka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Tytanku :calus: uda sie kochany , uda ! Cioteczki brak slow , dzieki , zescie Tycia wziely pod swe skrzydla! Quote
arjuna Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 ile pies mniej wiecej waży? chciałabym by kubrak dobrze pasował. czy to bardzo duży pies, czy taki -30kilo? Quote
andzia69 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 czy ktos juz cos wie? co z zeskrobinami? i czy zdjeliście mu tą potworną kolczatę? Quote
majqa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Zaraz robię mu tekst tylko złapię moment oddechu po poślęczeniu nad kalekim Itim. Quote
florida_blue Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 mam nowe wieści - Kasia wchodzi do boksu Tytana, nasz łysolek zachowuje się wzorowo, generalnie jest mega grzeczny, podchodzi, łasi się i zaczał merdać ogonem. Natomiast wystarczy, żeby na horyzoncie pojawił się TZ Kasi - Tytan sie kuli i warczy... Co musiał mu robić ten facet? tylko mozna sie domyślać ... Z tą malutką sunią są już przyjaciółmi, mała chyba się do niego wprowadzi ;) Jutro bedzie wysłany kubraczek - może dojdzie na piątek to postaram sie go szybciutko zawieźć - i mam nadzieję przyjadę z dobrymi wiadomościami :) aaaa, jeszcze jedzenie - Tytan ma apatyt i zjada wszystko, dostaje na razie głównie ryż z kurczakiem lub rybą - zgodnie z zaleceniem ;) dostaje też troche surowego miesa , nie wiem czy to dobrze czy zle ... Ja swojej suni daje surowe czasem.. Quote
majqa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Mój oprawco masz odwagę spojrzeć? Amstaff Tytan. Tytan, w naszej opowieści to nie jedno z greckich bóstw, nie pierwiastek chemiczny, ni też jeden z księżyców Saturna. Wyjaśnieniu, któż to ów Tytan nic bardziej nie posłuży niż naoczne przekonanie się. Żaden opis nie odda tragedii amstaffa, którego cień widnieje na zdjęciach, tym daleko jest do fotomontażu. Jego koszmar trwał rok, tylko rok i...aż rok, a dosłownie 365 dni, dzień po dniu, godzina po godzinie, niemal non - stop!!! Pasmo cierpień zwierzęcia zostało przerwane dzięki interwencji człowieka, który nie mógł przysłuchiwać się odgłosom pastwienia dochodzących zza ściany. Dźwięki mrożące krew w żyłach odbijały się zwielokrotnionym echem. Do skowytu, psiego lamentu, zduszonego kwilenia, nie sposób było przywyknąć. Jak okrutnie, poza oczywistym biciem, zabawiano się Tytanem, pomiędzy kolejnymi napełnieniami kieliszków, lepiej nie zgadywać. Spoglądając na to stworzenie trudno utrzymać wodze wyobraźni. Ona sama przyprawia o dreszcze i przerażenie. Gehennie psiaka położono kres. Długa i wieloetapowa przed nim droga ku normalności. Nagle trzeba go nauczyć, że ma prawo zasygnalizować potrzebę wyjścia. Tego dotąd mu odmawiano, trenując jego fizjologię do granic wytrzymałości psychicznej i...fizycznego bólu. Kolejno, nieodzownym jest udowodnienie Tytanowi, że na wyciągnięcie ręki nie musi mrużyć oczu, napinać mięśni i zwijać się w pałąk dla amortyzacji przewidywanych uderzeń. Czy piesio pojmie kiedykolwiek że na widok mężczyzny nie trzeba obnażać zębów, by przygotować się do walki o życie? Czy dopuści myśl, że smycz, dowolny sznurek nie oznacza zniewolenia uwiązaniem i idącego za tym głodzenia? Z iloma jeszcze traumatycznymi przeżyciami, które ujawni postawa Tytanka, przyjdzie zmierzyć się jego wybawcom? Tyle na ten moment ujawniły zakamarki jego psychiki. Uszczerbek na zdrówku amstaffa, niestety, jest równie ogromny. Wyłysiałe za sprawą nużycy ciało pokrywają rany. Widok iście porażający! Budzi on zarówno litość jak i dzikie instynkty, okraszone pragnieniem odwetu na jego kacie. Pies pozbawiony naturalnej ochrony sierści, z ciałem udręczonym świądem, odarty z resztem godności, dumy, którego charakter skutecznie złamano solidnym treningiem wyrafinowanego okrucieństwa, przedstawia sobą wstrząsający obraz. Błagamy o pomoc, o wsparcie w odwróceniu dzieła zniszczenia, ruiny, do jakiej doprowadzony został Tytan! Po wyrwaniu go z dotychczasowego piekła już daje się zauważyć cud przeobrażenia. Nie pozwólmy, by ów postęp stanął w miejscu! Sprawami pierwszej potrzeby jest diagnostyka nieszczęśnika, a pod jej pojęciem rozumieć należy szczegółową morfologię, badania tarczycy, wykluczenie innych chorób skórnych, poza rozpoznaną nużycą, a co niemniej ważne, opłacenie wdrożonego leczenia. Osoby zainteresowane losem Tytana proszone są o kontakt z Paniami: Renatą 0 - 692 00 77 77 lub Kamilą 0 - 507 384 974. Innym sposobem kontaktu jest droga mailowa: foranimals@foranimals.czest.pl Dla tych z Państwa, którzy zechcą wspomóc leczenie Tytana udostępniamy dane do wpłat: Fundacja “For Animals” oddział w Częstochowie ul. Mizerkiewicza 12 42-520 Dąbrowa Górnicza 76 1370 1170 0000 1706 4855 2203 tytułem - TYTAN Z góry łączymy wyrazy szacunku i podziękowań dla wszystkich, którzy przyczynią się do uratowania zdrowia tego cudownego amstaffa. Quote
phase Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 `. majqa jesteś niesamowita. :loveu: Dzień dobry Tytanek ;) Quote
arjuna Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 bardzo ładny tekst. doczytałam, że podajecie mu rybki-tylko nie porzesadźcie z częstotliwością ich podawania-zawieraja ogromne ilości fosforu, który w zbyt duzych dawkach powoduje choroby. Quote
fioneczka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 ........ brak słów :-( Kamila zrobiłyście psiakowi allegro ale żadnego info tutaj na ten temat więc pozwolę sobie wkleić link ** POMÓŻMY TYTANOWI - CEGIEŁKI NA LECZENIE (539516851) - Aukcje internetowe Allegro tak jak pisałam na PW jak dostanę odpowiedź od andzia69 będę wiedziała co z bazarkiem na Tytana - dam znać. jak wyglądają wpłaty na niego w tej chwili bo jemu potrzeba "suchego" miejsca, przebywanie w stajni w jego stanie będzie pogarszało jego stan zdrowia. Czy jest szansa na umieszczenie go w jakiejś lecznicy? Quote
ULKA12 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Z tego co pisała Florida ostatnio z allegro było tylko 60zł. Quote
agaga21 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [quote name='fioneczka']........ brak słów :-( Kamila zrobiłyście psiakowi allegro ale żadnego info tutaj na ten temat więc pozwolę sobie wkleić link ** POMÓŻMY TYTANOWI - CEGIEŁKI NA LECZENIE (539516851) - Aukcje internetowe Allegro tak jak pisałam na PW jak dostanę odpowiedź od andzia69 będę wiedziała co z bazarkiem na Tytana - dam znać. jak wyglądają wpłaty na niego w tej chwili bo jemu potrzeba "suchego" miejsca, przebywanie w stajni w jego stanie będzie pogarszało jego stan zdrowia. Czy jest szansa na umieszczenie go w jakiejś lecznicy? ja bym dodała do aukcji wszystkie zdjęcia do których jest odnośnik na dole aukcji...zdjęcia są masakryczne a ludzie wzrokowcy więc chyba bardziej by ruszały ich sumienie...i tytuł jakiś bardziej dramatyczny:cool3: Quote
fioneczka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [quote name='agaga21']ja bym dodała do aukcji wszystkie zdjęcia do których jest odnośnik na dole aukcji...zdjęcia są masakryczne a ludzie wzrokowcy więc chyba bardziej by ruszały ich sumienie...i tytuł jakiś bardziej dramatyczny:cool3: są wystawione trzy aukcje z tego co widziałam - identyczne na dwóch zakupiono cegiełki może ktoś zrobi allegro z tekstem majqa i do tego dorzuci wszystkie zdjęcia jak dla mnie przy tak pilnej sprawie (bo tu o życie przeciez chodzi) jest za "cicho" Quote
florida_blue Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 kurcze na tych aukcjach które już mają kupione cegiełki nie moge nic zmienić :/ nie wiem czemu - tryb edycji nie działa :angryy: chociaż zebysmy miały na zapłacenie pierwszego miesiaca pobytu - wtedy mamy nastepny miesiąc na szukanie kasy na dalszy pobyt ... Quote
fioneczka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 florida_blue napisał(a):kurcze na tych aukcjach które już mają kupione cegiełki nie moge nic zmienić :/ nie wiem czemu - tryb edycji nie działa :angryy: chociaż zebysmy miały na zapłacenie pierwszego miesiaca pobytu - wtedy mamy nastepny miesiąc na szukanie kasy na dalszy pobyt ... a może zakończyć aukcje przed czasem i wystawić nową? tak jak pisała agaga21 - zdjęcia!!! wszystkie i tekst majqa FAKT że ludzie to WZROKOWCY a jeżeli chodzi o pierwszy miesiąc to musisz policzyć dokładnie czy są już wpłaty na konto dla TYTANA i wziąć też pod uwagę to co zadeklarowane i dopiero przyjdzie. może poproś o pomoc FUNDACJĘ AST .... doddy znaczy się może Ona coś wymyśli Quote
pati123487 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Pomózmy temu psiakowi cegielka kosztuje tylko 10 zł, dalam info do wszystkich którzy mogli by pomóc psiakowi równiesz to miłosników amstaffów:p teraz czekam na jakąs odpowiedz, niech kazny z nas kupi choc po jednej cegielce i to juz bedzie cos.popatrzcie na niego:placz: Quote
pati123487 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 gdy zakonczy przed czasem to allegro sie moze dowalic, wystawcie nowa aukcje, jak cos to ja moge wystawic:p Quote
fioneczka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 pati123487 napisał(a):gdy zakonczy przed czasem to allegro sie moze dowalic, wystawcie nowa aukcje, jak cos to ja moge wystawic:p witaj Pati serdecznie dziękujemy za chęć pomocy w wystawieniu allegro ale są tutaj dziewczyny które przyjęły Tytanka pod swoje skrzydła i niech one zajmą się aukcjami, wtedy będą miały rozeznanie w funduszach na psiaka. Poza tym ludzie kupujący cegiełki mają większe zaufanie wpłacając pieniądze na konta Fundacji niż osób prywatnych. Możesz pomóc w inny sposób .... np podając link do aukcji swoim znajomym. No i WITAMY serdecznie na dogo :) Quote
pati123487 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Jasne ze tak , wygladalo by to inaczej niz mówisz bo konto i opis bylby wasz, ale ok jak macie ludzi od tego to super tylko czas dodac te foteczki nowe i ten opis któy sporządzila koleżanka:) konto zalozylam przez ten wątek:) cegielki kupilam narazie tylko 3 poniewaz jestem lekko spółkana:/;/ ale sytuacja poprawi sie po 1:eviltong: Quote
Recommended Posts