Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GameBoy napisał(a):
Agnieszka dziękujemy :loveu:
wiesz jeszcze kto z dogo jest z okolic?

myślę ze dziewczyny z Katowic czy Rudy Śląskiej mogłyby w razie czego podskoczyć

Posted

Alicja napisał(a):
myślę ze dziewczyny z Katowic czy Rudy Śląskiej mogłyby w razie czego podskoczyć

zupełnie nie znam nikogo z tych okolic... znasz może ciotka kogoś?

Posted

Jesteście wszyscy cudowni! Boże, co za ludzie... że też w życiu mnie sami tylko tacy jak Wy nie otaczają :p

Agnieszko, wspaniała jesteś, dziękuję Ci za odpowiedź, jednak okazało się, że maggie1971 przeprowadzi chętnie tą wizytę, bo jest akurat do dyspozycji.

Przekazałam już jej namiary dokładne i num. tel. do Pani Teresy, zapewne jeszcze dziś porozmawiają i umówią się na wizytę :multi:

Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie i wsparcie!

Wreszcie wszystko się dźwignęło!

GameBoy, Ciesze się, że pomogłaś mi porozgłaszać Holly, napłynęło do mnie już kilka mailów, nie wszystkie sensowne, ale mam nadzieję, że Pani Teresa okaże się przyszłą właścicielką Holly.

Na mnie bynajmniej zrobiła bardzo pozytywne wrażenie, martwi się czy to, ze mieszkają w bloku nie przesądzi całej sprawy. Uspokajałam ją, ze przecież nieważne jaki metraż tylko to czy sie o psa dba i czy się go wyprowadza na spacery.
Tak czy siak wszystko okaże się po wizycie Magdy... uff!

P.S. GameBoy, Pani znalazła Holly na alegratce ;)

Posted

Być może można... ale ja to już pozostawiam do rozstrzygnięcia przyszłemu właścicielowi.

Słyszałam od Martens, o wielu bardzo niekorzystnych skutkach tak wczesnej sterylizacji...

Posted

nie czytałam całego wątku, weszłam tu właściwie przez przypadek (śliczne masz te szczeniaczki tak przy okazji :loveu:), może ktoś już tutaj pisał o tym, ale suki można (a nawet powinno się) sterylizować przed pierwszą cieczką. To co powiedział Ci weterynarz to stara szkoła. Mam nadzieje, że sunie trafią na bardzo dobre domki-trzymam kciuki!

Posted

Martens napisał(a):
No niestety, sterylka przed pierwszą cieczką jest naprawdę ryzykowna, a już szczególnie u tak młodej suczki jak Holly.

Trzymam mocno kciuki za domek :)

popieram sterylkę ale nie w tak wczesnym wieku

Posted

GameBoy napisał(a):
popieram sterylkę ale nie w tak wczesnym wieku

dziś rozmawiałam o tym z wetem ...powiedział że dla niego sterylka przed 1szą cieczką to ostateczność jak jest jakieś wskazanie konkretne ku temu , a tak raczej po 1szej cieczce .

Posted

Magda jest już umówiona na wizytę przed adopcyjną jutro o 12! :multi:

teraz tylko czekam z niecierpliwością na wieści...oby pomyślne!:loveu:

Posted

Patisa napisał(a):
Magda jest już umówiona na wizytę przed adopcyjną jutro o 12! :multi:

teraz tylko czekam z niecierpliwością na wieści...oby pomyślne!:loveu:

......................:kciuki:

Posted

Też tak sądzę.

Najważniejsze, żeby wizyta byłą przeprowadzona, bo trzeba mieć pewność w 100%.

Podczas adopcji Melo, pierwsza wizyta niestety wykluczyła tych ludzi jako przyszłych właścicieli. A oni sami nie mieli nic przeciwko wizycie, tak więc...

No,z tym, ze tam był remont domu i małe dzieci, tutaj jest mieszkanko i dorosłe i nastoletnie dzieci, tak więc brzmi zdecydowanie lepiej...:roll: