Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paros']Napisałam Tobie na PW kontakt do Yumanji, która mieszka koło Garwolina i oferuje na Mapie Dogo kontrole domków :lol:

Nie podałaś mi linku do tego wątku :cool3:

Przepraszam Cię bardzo...:oops:
Pisałam już z Yumanji, mam jej num. telefonu... może jeszcze się przyda.

Ta wizytę w Garwolinie am przeprowadzić jutro kochana Erazm:loveu:

Ale prawdopodobnie planuje się druga wizyta, zaraz, jak dostane dokładny adres to będziemy się głowić gdzie dokładnie.

Dziękuję Ci Paros za odzew ;)

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj tak. Ciesze się ogromnie.

Coraz więcej ludzi pyta mnie, czy zostawiam sobie suczki...hehe, dziś wet spytał o to samo.

W dodatku był zszokowany, gdy zobaczył, że przeprawiłam w książeczce rasę na "mieszaniec boksera i dalmatyńczyka" , ponieważ on wpisał poprzednim razem "wyżeł" :lol:
powiedział, że był święcie przekonany, że to małe wyżlice :hmmmm::shithappens::grin:

Posted

No właśnie, pytanie ilu się nabiera. Bo przecież papierek jest zbędny, pan na bazarze mówi, że to ast/ wyżeł to na pewno tak będzie...a nawet, jeśli wyrośnie na co innego, to sie mu kopa sprzeda i do drzewa gdzieś na odludziu przywiąże, żeby po tygodniu zwierze padło z głodu i wycieńczenia... ile ja sie tego naczytałam:eek2:

Dlatego jestem bardzo sceptycznie nastawiona na ludzi, którzy dwonią do mnei i pytają "ile ten bokser/ dalmatyńczyk kosztuje". Ja oczywiście takim delikwentom tłumacze, że te psy nie będą absolutnie wyglądały ani jak bokser ani jak dalmatyńczyk, ale juz sam fakt, ze taka osoba puszcza mimo uszu informację w ogłoszeniu, że to mix daje do myślenia.

Pan, u którego jutro zawita Erazm, pytał dlaczego mix bosera itd.
ten człowiek, ktory zadzwonił w sprawie Holly dzisiaj, też bytał.
No i przynajmniej to mnie zapewnia, że wiedzą, że mix boksera nie znaczy bokser...:shake:

Posted

Kurczaki...jestem taka ciekawa jak poszła wizyta...zaraz spadam do internatu i nic opisać nie będę mogła:-(
Mam nadzieję, że wszystko ok.

Ale i tak, jakby ewentualnie ten Pan miał brać sunię to nie wcześniej niż w pt. - ja muszę przy tym być!:placz::eviltong:

Pozdrawiam wszystkich ;)

Posted

Dzwoniła do mnie wspaniała Erazm, która w raz z równie wspaniałymi trzema Weryfikatorkami przeskanowały przyszły domek Melodii... i jest na TAK!:multi:

Zaraz zadzwonię do tych ludzi, umówię się na odbiór Suńki... uff...
jesteście Cudowni!

Dziękuje wszystkim za pomoc!:Rose:

Posted

Wrocilysmy, Bardzo mili, kulturalni ludzie, wlasciciele sunieczki 6-7 miesiecznej wiec Melodii nie bedzie sie nudzic. Super teren do biegania, psiaki oczywiscie do domu:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ksiazka o wychowaniu psiakow w widocznym miejscu;) Oczywiscie mieli nadzieje, ze Melodia przyjedzie z nami i z wielka niecierpliwoscia dopytuja sie KIEDY. Odnioslysmy wrazenie, ze pan obawia sie jazdy po Warszawie, co jestem w stanie zrozumiec, bo znam takie przypadki:roll:
Nie dziekowac Erazm, bo tak naprawde zawiozla nas Abracadabra, ja po wypadku raz, ze mam samochod zastepczy, dwa, ze mam opory przed prowadzeniem.

Posted

Trzeba zorganizowac transport, na dzień dzisiejszy umówiłam się wstępnie( dzień , godzina obojętne) z nowymi opiekunami wstępnie w Sulejówku, ale trzeba Melodię jakoś dowieźć...

Posted

moze mi sie uda cos zorganizowac , jutro bedzie u mnie pani zaineresowana Czortem , ale podczas rozmowy tel. zaoferowala sie ze jakby trzebabylo gdzies w okolicach Wawy psa zawiezc to ona by mogła , napiszcie mi tylko z ktorego miejsca wawy sunia by jechala bo ze do Sulejowka to juz wiem. Zapytam czy moze i kiedy ok.?
Melodyjka bedziesz miala super domek , bylam widzialam - bedzie super tylko bedziesz musiala kroku kolezance tam juz mieszkajacej dotrzymac :evil_lol:

Posted

Uff, trochę skomplikowane, wygląda na to, ze Ziutka będzie mogła małą dowieźć do Sochaczewa, czyli trasa do Warszawy, a potem Sulejówek. Niestety ja wyjeżdżam i nie będzie mnie w Warszawie prawie trzy tygodnie

Posted

[quote name='majqa']Mam nadzieję, że Patisa znajdzie sposób by zajrzeć na wątek i zmodyfikować tytuł na prośbę transportową.

można napisać do moda z tego działu o zmianę tytułu ;)

Posted

Znalazłam dojście do neta. Niestety bardzo wolno działające i chwilowe...

Strasznie sie cieszę, że cały czas moge liczyć na wasza pomoc,a właściwie, zę Melodia na nią może liczyć. Mam nadzieję, że jakoś uda się suczkę przetransportować.

Mam pytanie... suczkę mogę Wam przekazać "luzem"? Bo nie mam jakiegos małego transportera...:oops:

No i...ostrzegam, że Maleńkiej poodróże nei służą. Po ostatnim kursie do weta musiałam szorować cały bagażnik...wymiotowały :/

Ojej...żeby Holliś też tak trafiła.

GoniuP, nikt do Ciebie nie dzwonił?
Coś się obawiam, że ten facet, który się ostatnio pytał o Holly ( ten co miał tosa inu) rozmyślił się...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, trzymajcie kciuki

P.S. Fajnie by było, gdybym wiedziała kiedy ma być transport. Może udałoby mi się przyczłapać do domu autobusem czy coś...

Ah! I jeszcze jedna kwestia o którą chciałam spytać... co z umową adopcyjną? Jak to załatwimy?
Bo jakby co, to ja mam przygotowaną przez siebie, dwie kopie, jak uda mi się dotrzeć do domu na czas przekazania suczki, to mogę podpisać obie w moim imieniu, a Wy mogłybyście dopilnować, żeby Pan podpisał tam, gdzie ma podpisać. I najwyżej puściłybyście mi to pocztą ( jak byśmy sie już nie spotkały) - na mój koszt ( można tak chyba?)

Co Wy na to?

Posted

Patiska nie martw się, umowa będzie podpisana, pokazywałam Panu jak ona wygląda, stwierdził, ze wie jak to wygląda bo widział w internecie. na razie nie wiem co ztransportem... Psiaka nie karmimy w dniu wyjazdu i tylko się ślini, nie trzeba nic czyścic;)Jeśli możesz wrzuć w tytuł transport potrzebny

Posted

[quote name='Erazm'](...) Jeśli możesz wrzuć w tytuł transport potrzebny[/quote]
Czyli tak jak sugerowałam. Mapy dogo nie kwestionuję, jest zbawienna. Przy zmianie tytułu sprawa pójdzie jednak dwutorowo. Nie każdy, kto teraz może wyrazić chęć pomocy, zgłaszał swoje możliwości na mapie.