M&S Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 wilczek007 napisał(a):odwiedziłam,ale do boksu niestety nawet nie dało sie wejsc...szpiculek maszeruje miedzy budkami z tyłu,a te bardziej wredne nie bardzo chcą bym właziła do ich boksu...:shake: ..z resztą on i tak ucieka chyba sie ich boi. Bezsensowne to wszystko. kurcze, nie jest dobrze, dom tymczasowy by mu sie przydał Quote
wilczek007 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 no...to napewno...mamy jeszcze jednego takiego biede...tamtemu tez by sie przydał...normalnie okrasc bank chyba bede musiała...:shake: Quote
M&S Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 wilczek007 napisał(a):no...to napewno...mamy jeszcze jednego takiego biede...tamtemu tez by sie przydał...normalnie okrasc bank chyba bede musiała...:shake: a jak to się załatwia i ile to kosztuje.... Quote
wilczek007 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 no własnie i tu tez problem...jeszcze tego nie robiłam:oops:...jak u swoich znajomych to nic nie kosztuje a ze nie mamy takowych z mozliwoscia DT to trzeba by było 600 zł na hotelik u nas :shake:na m-ąc wydac...a ja niewiem jak sie te deklaracje robi, na dogo inni umieja ale juz tak dużo pomogli... eeeech... Quote
M&S Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 wilczek007 napisał(a):no własnie i tu tez problem...jeszcze tego nie robiłam:oops:...jak u swoich znajomych to nic nie kosztuje a ze nie mamy takowych z mozliwoscia DT to trzeba by było 600 zł na hotelik u nas :shake:na m-ąc wydac...a ja niewiem jak sie te deklaracje robi, na dogo inni umieja ale juz tak dużo pomogli... eeeech... napisałam ponownie na szpicowym forum, o potrzebie domu tymczasowego....zobaczymy, czy ktoś zareaguje:cool1:, a 600PLN za m-c, to nie mało.... Quote
wilczek007 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 no...u nas straszne zdzieracze...małe miasto to może dlatego...(nie bede sie przechwalała ze pod tym wzgledem tego miejsca nienawidze:evil_lol:) bardzo ci dziekuje za ta pomoc...może akurat... Quote
M&S Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ja nawet nie wiem, gdzie u nas sa takie miejsca i ile kosztują:oops: serce mnie boli jak widzę takiego wspaniałego psa, w takim stanie:-(, sama mam dwa takie futra i wiem jakie są i co maja do zaoferowania:loveu:, nie zamieniłabym szpiców na inną rasę..... Quote
monika55 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Dom Tymczasowy moze byc platny lub darmowy. My nie mamy. Hotelik gdzie sie tylko przetrzymuje psa nie jest najlepszym wyjsciem. A tak jest u nas. Psa trzeba poobserwowac, zobaczyc jaki jest i dopiero szukac odpowiedniego domu. Zeby nie bylo rozczarowania. Quote
togaa Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='Maks i Spark']ja nawet nie wiem, gdzie u nas sa takie miejsca i ile kosztują:oops: serce mnie boli jak widzę takiego wspaniałego psa, w takim stanie:-(, sama mam dwa takie futra i wiem jakie są i co maja do zaoferowania:loveu:, nie zamieniłabym szpiców na inną rasę..... Co do tymczasów to cała wiedza jest na dogo. Wiem że płatny DT prowadzi Murka chyba w Janowie Lub. Jest też dziewczyna we Wrocł.zapomniałam jej nick. Jest DT płatny pod Krakowem. Jest cała masa indyw. osó biorących tymczasy często określonej rasy... O!! Renata5 tez przyjmuje na płatne tymczasy. Piszę to z głowy, ale jak znajdę czas- poszukam... Ale umieszczenie psa w płatnym DT wymaga deklaracji comiesięcznych wpłat ....??? Ciekawe, co na to szpicowe forum,jak myślisz m&s...??? Najlepiej żeby trafił do adopcji..Tylko jak to zrobić? Ja też mam tymczasika, /bez płatności/.To Loluś z mojego podpisu... http://www.dogomania.pl/forum/f937/ to link do tymczasów, znalazłam... Quote
M&S Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='togaa']Co do tymczasów to cała wiedza jest na dogo. Wiem że płatny DT prowadzi Murka chyba w Janowie Lub. Jest też dziewczyna we Wrocł.zapomniałam jej nick. Jest DT płatny pod Krakowem. Jest cała masa indyw. osó biorących tymczasy często określonej rasy... O!! Renata5 tez przyjmuje na płatne tymczasy. Piszę to z głowy, ale jak znajdę czas- poszukam... Ale umieszczenie psa w płatnym DT wymaga deklaracji comiesięcznych wpłat ....??? Ciekawe, co na to szpicowe forum,jak myślisz m&s...??? Najlepiej żeby trafił do adopcji..Tylko jak to zrobić? Ja też mam tymczasika, /bez płatności/.To Loluś z mojego podpisu... Domy tymczasowe - Dogomania Forum to link do tymczasów, znalazłam... nie ma nikoga wśród znajomych, kto podjął by się takiego zadania:shake:, i ze względu na odległość też osobiście niewiele mogę zrobić na szpicowym forum poruszyłam sprawę domu tymczasowego, ale bez reakcji.....niestety:-( gdybym miała wiecej miejsca u siebie....... nie wiem nawet jak duże są koszty zwiazane z domem tymczasowym Quote
togaa Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 ihabe na innym wątku nadmieniła dzisiaj o dt. u Mori w Elblągu. Tam koszt utrzymania to 300 zet i o ile wiem Renata5 też tyle bierze ... Dziewczyny z "mojego" schronu jakos maja szczęście i zawsze udaje sie im znależć tymczas darmowy albo taki gdzie pokrywaja tylko leczenie.... Quote
M&S Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 togaa napisał(a):ihabe na innym wątku nadmieniła dzisiaj o dt. u Mori w Elblągu. Tam koszt utrzymania to 300 zet i o ile wiem Renata5 też tyle bierze ... Dziewczyny z "mojego" schronu jakos maja szczęście i zawsze udaje sie im znależć tymczas darmowy albo taki gdzie pokrywaja tylko leczenie.... znalazłam na wątku domy tymczasowe niedaleko warszawy, płatne, ale jak zebrać srodki, to po pierwsze, a druga sprawa, to nawet nie moglabym po nieo pojechać (siedzę w domu ze złamaną nogą:angryy:) Quote
M&S Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 wilczek007 napisał(a):a ja niemam prawka....:shake:a do samej Wa-wy nikt ze znajomków nie chce jechać nigdy....kase zbieraja różnie, przez bazarki, lub deklaracje...ja tego jeszcze nie robiłam a nie widze jakos nikogo do pomocy:sad:...nieeewiem...monika55 bedzie dopiero w pn bo wyjechała tak więc akcja stoi... napisałam ponownie na szpicowym forum, ale coś mnie trafia:angryy:....szkoda słów.....jest nas tam trochę i gdyby kazdy dał 20 zeta, to mozna by umieścic go na tymczasie, ale to chyba przerasta niektóre osoby.... ręce mi opadają. Niestey nie mam miejsca dla trzeciego wilczego:shake::-(:placz: A ta chętna dziewczyna....cisza u niej, chyba zrezygnowała.... Quote
wilczek007 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 a ja niemam prawka....:shake:a do samej Wa-wy nikt ze znajomków nie chce jechać nigdy....kase zbieraja różnie, przez bazarki, lub deklaracje...ja tego jeszcze nie robiłam a nie widze jakos nikogo do pomocy:sad:...nieeewiem...monika55 bedzie dopiero w pn bo wyjechała tak więc akcja stoi... Quote
wilczek007 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 na pierwszą... tu tez prosimy kogokolwiek o jakis malutki banerek.... :eggface: Quote
wilczek007 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 gdzie Twój domeeek???....a może ktos rzuci banerkiem?...bym była wdzęczna i dłużna:p Quote
Atrisko Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Dziewczyny a jak otwarte jest to schronisko w jakich godzinach? Quote
togaa Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Atrisko napisał(a):Dziewczyny a jak otwarte jest to schronisko w jakich godzinach? Jola...to Ty???? Quote
wilczek007 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 no własnie...???czemu pytasz kiedy otwarte???...bardzo byśmy były wdzęczne za podzielenie sie jakims fajnym pomysłem...:razz: Quote
idusiek Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 POMOŻECIE? ;-) GLOSUJCIE PROSZĘ NA WOLONTARIUSZKI Z OSTROWI MAZOWIECKIEJ ! :oops:POTRZEBUJEMY WASZEJ POMOCY :oops: Quote
Recommended Posts