ihabe Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Zgryzota może i jest ale Sami potrafi to zrekompensować.:loveu: Jest wspaniałym psiakiem. teraz mam go 24h i mogę stanowczo powiedzieć, że jest psem domowym ale najlepiej z ogrodem. Po pobycie w domku u teściów widać, ze nie chce siedzieć cały czas w ogrodzie. On jest zawsze tam gdzie ja:loveu: a jak mnie nie ma to tam gdzie ktoś kto go może głaskać, na kim On może polożyć swój piękny łeb:loveu: Całkowiecie przyjazny dla innych psiaków. Dziecko może mu zrobić wszystko, nawet nie pokaże zębów. Nie do końca jeszcze rozumię jego formę zabawy, gdy nas zaczepia a potem tak jakby się wkurzał. Monię to dziś tak jakoś postarszył i chyba troche za mocno ugryzł. Ale zaraz potem skulił się i zrobił maślane oczka. Tego psiaka nie sposób nie kochać:loveu: On jest cudo pies:loveu::loveu::loveu: Quote
ihabe Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ślicznie dziękuję za wsparcie Tulasy 50 zł Togaa 30 zł Gosia i Aston 20 zł Margharita 30 zł i wpłata Moniki 60 +40 = 100zł Kochani..... jak wiecie Samson juz nie jest w hoteliku tak więc nie jest fair abyście nadal ponosili z tego tytułu jakieś finansowe zobowiązania. Mój DT nie jest płatnym DT:loveu: Jeszcze raz dziękuję za Wasze wsparcie i za to, że nadal jesteście na tym wątku.:loveu::loveu: Quote
wilczek007 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ale wilkołaczek fajny z tego Samsonika:loveu:. ale nie choruj bracie, bo bedziemy sie martwiły... Quote
tulasy Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Złe wieści Iwonko. Może nie będzie aż tak źle, trzymam kciuki za Samsona. Iwonko wiem że Twój DT nie jest płatny ale podtrzymuję swoje miesięczne 30 zł, to przyda Ci się na badania i leczenie Sama. Trudno,żebyś sama ponosiła wszystkie koszty, a jestem pewna, że u Ciebie jest mu najlepiej. Głaski dla pięknego Sama ( on jest cudny na tych zdjeciach -to szpic w starym ginącym typie ) Basia Quote
ihabe Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Basieńko, ślicznie z głębin serca dziękujemy z Samsonikiem. Cokolwiek będzie ja będę z nim. Na dobre i na złe, w szczęściu i nieszczęściu. Właściwie to mój DT może zostać potraktowany jako DS. Po pierwsze... wątpię czy znajdzie się ktokolwiek kto będzie chciał chorego psa, którego trzeba leczyć. Po drugie... teraz już moge stwoerdzić na 100% to jest pies domowy, nie do budy. Lubi ogród ale nie chce w nim przebywać non stop.Woli zakątki domowe. Po trzecie .... poza sobą świata nie widzimy:loveu: Gdy wychodzę do pracy, Samson smutnieje i leży cały czas w przedpokoju, wpatrując się w drzwi, mimo, ze jest np Monisia w domu. Gdy Monia idzie z nim na spacer to jest ok na początku a potem rwie do domu gdzioe jestem ja:loveu: Muszę bardzo uważać aby go nie nadepnąć gdyż jest właściwie moim cieniem:loveu: Ale nie chce mnie słuchać:angryy: Jak mu mówię, że ma wyjść z kuchni to kompletnie nie reaguje a jak próbuję go na siłę wypchać to powarkuje. Co mam w takich przypadkach robić? Sam i Scooby to całkiem fajni koledzy, z dziewczynkami też nie ma problemu. A i jeszcze jedno ... jak sie Sam bardzo cieszy to szczeka i zaczyna skakać i podgryzać i to nawet dość mocno. Wczoraj tak się ucieszył, że wróciłam, że zaczął najpierw mnie a potem Monię podgryzać i to tak, ze jak wzięła ręce to zaczął ją kąsać za nogi. Przestraszyła się nieco ale zaraz była zgoda. Czy to jest normalne? buziaki:loveu: Quote
ihabe Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 A Sami znalazł sie w Galerii Cztery Łapy Puriny: Cztery Łapy zapraszam i klikajcie, może to jakoś pomoże:loveu: Quote
ihabe Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Miłośnicy i znawcy szpicków, prosze pomóżcie mi z tym pytaniami z poprezdniego postu:loveu: Quote
wilczek007 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 tak czułam z tym DS:evil_lol: Kurcze...ale pomóżcie ktos z tym jego podgryzaniem bo faktycznie ja bym sie przejeła gdybym miała takiego Samika w domu...W koncu pies swoje lata ma i przeszłosc nieznaną... aaa...gdzies cos wyczytałam ze takie problemy z ukł.moczowym moga wystepowac po kastracji...ale niewiem gdzie to czytałam bo to na szybko wiec nie traktuj tego ihabe jak jakąś pewność:lol: Quote
ihabe Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Mój wet też t powiedział, gdyż wyniki badań moczu Sami ma bardzo dobre. Więc to nie raczej nwerki:loveu: Quote
wilczek007 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 no ale jak nie nerki to co?...moze jednak nic groznego Quote
ihabe Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 wilczek007 napisał(a):no ale jak nie nerki to co?...moze jednak nic groznego Nie będziemy gdybać i cieszymy się każdym dniem razem z Samsonikiem:loveu: W piatek pobierzemy raz jeszcze krew i porównamy, może był jakis błąd:lol: A i kupka nareszcie zaczyna byc taka jak powinna. Sam bierze nadal antybiotyk a od piatku bedzie jeszcze brał jakiś priobiotyk zamówiony przez Pana dr. Codziennie się szczotkujemy i wyczesujemy ciągle stare kłaki. Sierść Samsonika nareszcie zaczyna byc jedwabista w dotyku. Nasz maluch Sebcio uwielbia się pzrytulać do Sama a jakie super pożegnania sa rano między dwoma chłopcami:loveu: Takiego przytlasa to naprawde ze świeczką szukać. A bestia uczy sie tak szybko, że jak wracają ze Sccobim ze spaceru to od razu oboje mnie kokietują żebym dała im przysmaka:loveu: Sam to normalnie kręci głową wskazując kuchnię i szczeka jak by chciał mi powiedzieć : no jazda pańcia tutaj.... Quote
wilczek007 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 masz kawał cwaniaka w domu:evil_lol:...buziaki Samson;) Quote
M&S Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 wilczek007 napisał(a):masz kawał cwaniaka w domu:evil_lol:...buziaki Samson;) ....tylko szpic :eviltong: A. Quote
M&S Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 ihabe napisał(a):cudowny szpic:loveu: Ha, wiadomo :evil_lol: A. Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 więc szpicusia Samsonka i ihabe pozdrawiam:loveu: Quote
ihabe Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 a Samsoni śle buziaki do tej super dziewczyny, która ryzykowała własnym zdrowiem, żeby teraz byl tak szczęśliwy:loveu::loveu::loveu: ( ta dziewczyna to wilczek..... tak jak wolczasty....:lol: Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 ja zdrowiem????eee...ja widziałam ze inni sie bardziej natrudzili ja Samika tylko oprowadzałam zeby sie oswoił;) Quote
Recommended Posts