Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, ciężko jest wracać do domu wiedzą, że Was ukochany psiak już nie przywita nas:-( Pixelek był z nami 4 miesiące, dawano mu miesiąc. Dla mnie, gdyz byłam z nim najbliżej to najwspanialsze 4 miesiące jakie miałam z psiakiem. Pixelek stał się dla mnie wiernym przyjacielem i najcudowniejszym darem jakimotrzymałam. Kocham go nadal i ciężko mi...

Samson jest już u nas, zdecydowaliśmy się na wzięcie go do domu jako tymczas, gdyż trochę krucho z forsą. Wczoraj został wykąpany i systematycznie jest wyczesywany. Jest nieco zagubiony, nie potrafi sobie zbależć miejsca, panicznie boi się windy:evil_lol:
Zobaczymy jak będzie dalej, mam nadzieję ,że się zaklimatyzuje i być może znajdzie ten swój wymarzony dom....
Boję się najbardziej pozostawiania go w domu, gdyż piszczy bidula pod drzwiami jak wychodzę nawet na kilka minut. No ale to pierwszy dzień.
Dziś byliśmy z nim u naszego weta, pobraliśmy krew. Dużo sika i nadal nie podoba mi się stolec, nadal ma konsystencję budyniu.

Przepraszam że tak skrótowo ale nie potrafię się odnaleźć i po stracie i po wakacjach

Ech życie potrafi dać kopa.

Posted

Przyzwyczai sie. Przeciez Cie kocha.:loveu:
Jezeli wplyna jakies wplaty to przepraszam, ale ja przesle z opoznieniem bo mnie nie bedzie do pocz. wrzesnia. I dostepu do kompa tez nie bedzie.:p Powodzenia.

Posted

wilczek007 napisał(a):
a z tego tymczasu nie zrbobi sie czasem domek stały?:razz:Tak sie lubicie przeciez...

Nie będę mówiła głosno, ale tak byłoby dla nich najlepiej....:p

A.

Posted

Może dlatego że jestem już stara, moje patrzenie na sytuacje ihabe i Samka jest inne....

Czasem człowiek nie może znieść widoku nieszczęścia , wiec woli sobie to "nieszczęście" wziąśc na głowę, niż sie temu przyglądać i tym sie zagryzać......

Martwię sie o Ciebie. ihabe........

Posted

[quote name='togaa']Może dlatego że jestem już stara, moje patrzenie na sytuacje ihabe i Samka jest inne....

Czasem człowiek nie może znieść widoku nieszczęścia , wiec woli sobie to "nieszczęście" wziąśc na głowę, niż sie temu przyglądać i tym sie zagryzać......

Martwię sie o Ciebie. ihabe........

[quote name='monika55']Chyba niektore z nas maja troche "spaczone" widzenie. Zaczynamy patrzec z punktu widzenia psa.:roll:

Chyba czegoś nie rozumiem....:shake:

A.

Posted

kochani, jest ok na chwilę obecną Sam już zaczyna się czuć pewniej w domu. Nadal za mną chodzi krok w krok ale staram się być stanowcza i odsyłam go na miejsce. Bardziej stanowczy jest Piotruś, On się nie patyczkuje ( szkolenie Scoobiega daje rezultaty).
Monia w Samisiu zakochana po uszy, nareszcie ma psa dużego z którym moze się polansić ( to takie nowe powiedzonko nastolatek):evil_lol:
Noc przesypia już całkowicie spokojnie, apetyt taki sobie, nagle nie lubi suchej karmy:cool3:
Scooby za to wczoraj zjadł dwie wielkie miski ( jedną od Sama a drugą od Freli) zrobił to wciągu 5 minut i nie muszę chyba mówić jak się czuł w nocy:crazyeye:

Wiem, że mam wielu przyjaciół wśród Was i mogę na Was liczyć.
Dziękuję za wsparcie i troskę.

Po stracie Pixelka moje życie nie jest już takie jak było, nie wiedziałam jak bardzo go kocham aż do momentu jak go starciłam. Sam mi nie zastąpi Pixelka ale przynajmniej nie mam czasu płakać cały czas tylko od czasu do czasu.

pa

http://www.youtube.com/watch?v=tROOR16CIF0

Posted

ihabe kochana nasza, to jest okropnie cięzkkie przeżycie, kidy zniknie na zawsze nasz przyjaciel-pies...
Jak mi umarła psinka,była już starsza i chora, rozpaczałam, ale mój ból ukoiła mała sunieczka która wzięłam do domu, i obiecałam jej ze będe dla niej kims kim tylko moge najlepszym...Kazdy pies zasługuje na nasza miłośc ale wiem tez ze ból nie odchodzi od razu...

IHABE, JESTES NAPRAWDE DZIELNA.aLE TAK MIAŁO I MUSIAŁO BYC...

Posted

Dziękuję Basiu i Tulasy:loveu:

Sam niestety ma bardzo złe wyniki badań:-(
Dziś w nocy była biegunka ( taka mała) ale wolałam iść do weta a wet miał już wyniki krwi i trochę się zmartwiliśmy...

WBC ( białe krwinki) bardzo wysokie : 25000 ( norma około 12000)

PLT ( płytki krwi) bardzo wysokie 780,00 ( max 440)

Porównujemy to do badań z czerwca i lipca gdzie wzzystko było ok:
WBC czwerwiec 7200 a lipiec 11600
PLT 352 259

rozmaz też nie ładnyNeutrof. segment. 80 ( max 68)
limfocyty 15 ( min 20)

mocznik wysoki.

:-(:-(:-(:-(

wstępne podejrzenia? Niewydolność nerek albo nowotwór?

Przed nami wiele badań. Zaczynamy od moczu i skupiamy się na nerkach, gdyz Sam często sisia.
No i ta kupka..... ciągle budyń.:-(

Posted

Ja błagam aby to nie były nerki bo mi zasika całe mieszkanie na Furosemidzie:-( Jak bedzie musiał zostac w domu z reszta sfory kilka dobrych godzin od wrzesnia nawet 7-8 godzin:-( Będzie musiał chodzic w pieluchach, tylko czy na taką wielką d....ię sie znajdzie? Chyba te ludzkie:cool3:
Boje się tego ale jakoś bedzie.

Dziś Sam był u teściowej w ogrodzie i bardzo mu sie podobało ale teściowa zauważyła,że Sam cały czas zostawia po sobie mokry ślady, jak chodzi to lecą kropki, jak leży to są malutkie kałużki. A ja się ciągle zastanawiałam dlaczego kafelki są całe pokapane. Czyżby cos ze zwieraczami? Wet mówi, że to może być po kastracji ale czekamy na wyniki z moczu. Powinny byc jutro. A pisałam Wam jak latałam za Samsonem z pojemniczkiem wczoraj na spacerze , żeby mocz zebrać?
Jeśli ktoś mnie obserwował z balkonu to nie chcę wiedzieć co sobie pomyślał:evil_lol:

Posted

ihabe napisał(a):
A pisałam Wam jak latałam za Samsonem z pojemniczkiem wczoraj na spacerze , żeby mocz zebrać?
Jeśli ktoś mnie obserwował z balkonu to nie chcę wiedzieć co sobie pomyślał:evil_lol:

...no co pomyslał, że lekko stuknięta jesteś ;)

A.