Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wygłaskam Samisia i uściskam od wszystkich.
Wczoraj bardzo płakałam ale to bardzo, gdyz chciałam żeby Sam został u nas na czas rekonwalescencji....ale moi "ludzie" powiedzieli , ze nie mozna mu robić sieczki z głowy, bo przecież 25 lipca wyjeżdzamy na dwa tygodnie:-(:-(
Jak byscie widziały te jego oczy i jak prosił łapką, czułam, ze chce mi wytrzeć moje łzy. Świat jest do 'D".
Całą noc nie spałam, myśląc czy nic sobie nie zrobił z ta ranką. Dziś z samego rańca zadzwoniłam do Hoteliku , wszhystko w porządku.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dysplazja zwiazana z wiekiem...? To przeciez zaburzenia rozwojowe...!!!;)

Moja toga żyje z dysplazją 11 rok....Jesli przestrzega sie pewnych zasad,pies wcale nie musi życ w dyskomforcie...
Ale to nieważne...

Oby Samsonik slicznie i szybciutko sie zagoil, bo te upały....
Buziaki dla futrzaka naszego...:loveu:

Posted

togaa napisał(a):
dysplazja zwiazana z wiekiem...? To przeciez zaburzenia rozwojowe...!!!;)

Tak, tak też bywa i dlatego m.in. przeswietlenie powinno robić się młodym psom.

U starszych psów dysplazja może mieć inną przyczynę. A u Samsona nie da sie już stwierdzić, czy jest efektem dziedziczenia....

A.

Posted

A tak na marginesie...wiecie,że Samsonik podważył teorię Togi :diabloti:... która pisała, że psiak z dysplazją nie wchodzi pod schody tylko wskakuje...
Otóż wyobraźcie sobie że nasz chłopak zupełnie temu zaprzeczył.... wdrapując się na moje drugie piętro "zaliczył" wszystkie schody wchodząc a nie przeskakując... owszem był to chód trochę sztywny...ale przy tym jaki dostojny, jak na wiekowego pana przystało.
Wchodził w poprzek schodów, nie pod ścianą, ale łapki stawiał naprzemiennie. Tylko jak foczka nie leżał chłodząc podbrzusze na zimnej podłodze...

Posted

Ale czepialskie...!;)

I całe szczęście że Samek wchodzi na schody a nie kica po nich jak zajaczek...!
Moja toga też wchodzi.....Czasem tylko jak zmeczona, to wchodzi dostawiając łapkę do łapki..
A kicanie jest charakterystyczne w stanach bólowych, zapalnych...jak pies cierpi...

Posted

dziś kontrola:loveu: Po 17:00 jedziemy po Samiego i zabieramy do Kliniki.
Chłopak był zaniedbany ale to juz historia:loveu: Od teraz Sami już będzie miał najlepszą opiekę pod słońcem:loveu:

Posted

Hej ,hej... co tam u naszego chłopaka słychać??? Jak po wizycie kontrolnej??? Ja niestety zostałam bez transportu.... tak to jest:angryy:
A swoją drogą zalogowanie się na forum dogomanii przez ostatnie dwa dni to był cud...ale widzę po ilości postów że nie tylko ja tak miałam...:diabloti:

Posted

to jest jakieś nieporozumienie, żeby potyal tak działal. Dostaję białej gorączki :angryy:
Samsonik ok, , wizyta była szybka, dostał zastrzyk, sprey na jajucha i już.

Dziś byłam u niego dwa razy, o 13:00 zastałam zamkniety hotelik a pogoda była cudna, znaczy się gorąco, ale nie chciałam iść na spacer tylko sobie posiedzieć z nim i wyczesać. Dzieciątko nasze małe zawieźlismy do teściow na ogródek, starsze dziecko opiekowało się sobą i Frelcią więc mogłam podskoczyć. a tu nic:angryy:
Pojechaliśmy więc drugi raz o 17 i jak dojeżdżaliśmy to rozpętała się burza a temp spadła z 33 stopni do 19. Bez rękawków i w klapkach było naprawdę zimno a Samson jak zagrzmiało to uciekł do swojego kojca i juz nie chciał wyjść. Nie widziałam więc go wcale:-(
Spróbuję jutro, może będę miała więcej szczęścia:loveu:

Posted

Podsumowanie

[SIZE=4]podsumowanie wpływów i wydatków:

otrzymałam od Moniki w chwili odbioru Samsona ze schroniska 130 zł
Togaa: 40 zł
Togaa: 50 zł
Margherita ( czerwiec) 30 zł
M & S ( czerwiec) 50 zł
Monika 55 ( czerwiec) 330 zł
==================================================================
razem: 630 zł

zorganizowałam bazarki:

http://www.dogomania.pl/forum/f1075/bazarek-zakonczony-ksiazki-zabawki-ubrania-dla-oszukanegoszpica-zbiorka-na-dtdo25v-138033/

[SIZE=2]wpływy: 78 zł

http://www.dogomania.pl/forum/f1075/zakonczony-ubranka-dla-niemowlaka-bazarek-dla-samsona-szpica-wilczego-do-15-06-a-138897/

[SIZE=2]wpływy: 140,90

[SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/ubrania-ksiazki-cd-dla-samsona-szpica-na-hotel-do-15-06-a-138845/

wpływy: 94 zł

http://www.dogomania.pl/forum/f1075/ksiazki-puzzle-kubki-na-hotelik-dla-samsona-do-25-vi-139580/

wpływy: 92 z[SIZE=3]ł

razem z bazarków: 482.90 zł

razem wpłaty i bazarki: 1112,90 zł

wydatki:

przekazane do CK: 170 zł ( szczepienia + opieka)
hotelik: 6.06-7.07: 527 zł
karma, legowisko: 214,30
karma Royal: 99zł
karma Eukanuba: 56 zł
======================================
razem wydatki: 1066.30 zł

był jeszcze weterynarz ale niestety nie mogę znaleźć rachunku

posiadam wszystkie kopie rachunków

na plusie jesteśmy: 46,60 zł

Czeka nas:
hotelik lipiec/sierpień 31 dni 527zł
badania + kastracja

wpłaty lipiec:

Aleksandra2323: 30zł
Arisko: 30 zł

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]Atrisko: 50 z[SIZE=3]ł
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]Tulasy: 30 zł
======================
140zł

Wydatki lipiec:
hotelik ( 31 dni) 527 zł
wet rachunek: 190 zł

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]kastracja + operacja usuniecia cysty: 445 zł
=======================
1162 zł

na plusie byliśmy 46,40 zł
+ 140 zł wpłaty za lipiec
==========================
suma 186,40 zł
odjąć przelewy za lipiec - 1162 zł
==================================
na minusie 975,60 zł

bazarek Ihabe zakończony 19 lipca 110 zł
http://www.dogomania.pl/forum/f1075/zakonczony-bazarek-ciuszki-letnie-do-19-07-na-leczenie-freli-sama-141909/index7.html

Posted

Iwonko to Sam wg weta ma 6 lat.? To znaczy że chłopak nie taki stary jak nam się wydawało. A jak tam chętni do adopcji ??? nikt sensowny nie jest nim
zainteresowany?? Teraz przynajmniej wiadomo, że "rozmnażacze" nie będą się bić o niego.
Pozdrawiamy
Basia

Posted

Sam ma na 100% więcej niz 6 lat. To Pani Wet tak napisała ale w Klinice to wykluczyli.
Jeśli do września nie znajdzie się domek ale ten super domek, ten w którym Sami bedzie szczęśliwy, bedzie mieszkał w domu, bedzie miał stałą opieke weta i miłość dozgonną, to zabieramy go do nas i zaczynamy się budować:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

Kochani
Wyjeżdżam na wakacje:-( juz w piątek 25:-(
Potrzebuję ochotnika, którego numer telefonu mogę zostawić w hoteliku, gdyby się coś działo. Monisiu? Aniu? Basiu?

Posted

Ale mam straszne wyrzuty sumienia... Samsonik zaniedbywany przeze mnie... wszystko w tym tygodniu sprzysięga się przeciwko mnie...:angryy:i staje na głowie... a na dodatek dogomania nie "chce" mnie zalogować...no i żyję w nieświadomości...

Posted

No to Nasza ihabe już sie wczasuje....:lol:

Jak Ja znam, to pewnie zostawiła Samkowi komórke i pisują do siebie sms-y...:evil_lol:

Posted

Atrisko napisał(a):
Ale mam straszne wyrzuty sumienia... Samsonik zaniedbywany przeze mnie... wszystko w tym tygodniu sprzysięga się przeciwko mnie...:angryy:i staje na głowie... a na dodatek dogomania nie "chce" mnie zalogować...no i żyję w nieświadomości...

ano dogomania lubi takie czary jak niemożnosc logowania:shake:...;)

Posted

Ja też wysłałam deklarowane 30 na konto ihabe.,,

To wszystko mało...Bazarki bardzo by sie przydały..Ihabe oprócz własnych psów ma jeszcze na głowie chorą Frele z żywieckiego schronu....

Smutna wiadomość z wczoraj;
Ukochany Pixelek ihabe odszedł wczoraj za TM. Można sobie tylko wyobrazić co czuła Iwona,będąc od Niego tak daleko w takiej chwili..:-(

Posted

togaa napisał(a):

Smutna wiadomość z wczoraj;
Ukochany Pixelek ihabe odszedł wczoraj za TM. Można sobie tylko wyobrazić co czuła Iwona,będąc od Niego tak daleko w takiej chwili..:-(

Bardzo mi przykro :-(

A.