ihabe Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Wygłaskam Samisia i uściskam od wszystkich. Wczoraj bardzo płakałam ale to bardzo, gdyz chciałam żeby Sam został u nas na czas rekonwalescencji....ale moi "ludzie" powiedzieli , ze nie mozna mu robić sieczki z głowy, bo przecież 25 lipca wyjeżdzamy na dwa tygodnie:-(:-( Jak byscie widziały te jego oczy i jak prosił łapką, czułam, ze chce mi wytrzeć moje łzy. Świat jest do 'D". Całą noc nie spałam, myśląc czy nic sobie nie zrobił z ta ranką. Dziś z samego rańca zadzwoniłam do Hoteliku , wszhystko w porządku. Quote
togaa Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 dysplazja zwiazana z wiekiem...? To przeciez zaburzenia rozwojowe...!!!;) Moja toga żyje z dysplazją 11 rok....Jesli przestrzega sie pewnych zasad,pies wcale nie musi życ w dyskomforcie... Ale to nieważne... Oby Samsonik slicznie i szybciutko sie zagoil, bo te upały.... Buziaki dla futrzaka naszego...:loveu: Quote
M&S Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 togaa napisał(a):dysplazja zwiazana z wiekiem...? To przeciez zaburzenia rozwojowe...!!!;) Tak, tak też bywa i dlatego m.in. przeswietlenie powinno robić się młodym psom. U starszych psów dysplazja może mieć inną przyczynę. A u Samsona nie da sie już stwierdzić, czy jest efektem dziedziczenia.... A. Quote
Atrisko Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 A tak na marginesie...wiecie,że Samsonik podważył teorię Togi :diabloti:... która pisała, że psiak z dysplazją nie wchodzi pod schody tylko wskakuje... Otóż wyobraźcie sobie że nasz chłopak zupełnie temu zaprzeczył.... wdrapując się na moje drugie piętro "zaliczył" wszystkie schody wchodząc a nie przeskakując... owszem był to chód trochę sztywny...ale przy tym jaki dostojny, jak na wiekowego pana przystało. Wchodził w poprzek schodów, nie pod ścianą, ale łapki stawiał naprzemiennie. Tylko jak foczka nie leżał chłodząc podbrzusze na zimnej podłodze... Quote
monika55 Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Samek, zdrowiej chlopie, nie choruj. Nie wiadomo jaka byla jego historia. Pewnie nikt o niego nie dbal nalezycie. I teraz to wychodzi. Glaski dla Samsonka. Quote
togaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Ale czepialskie...!;) I całe szczęście że Samek wchodzi na schody a nie kica po nich jak zajaczek...! Moja toga też wchodzi.....Czasem tylko jak zmeczona, to wchodzi dostawiając łapkę do łapki.. A kicanie jest charakterystyczne w stanach bólowych, zapalnych...jak pies cierpi... Quote
ihabe Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 dziś kontrola:loveu: Po 17:00 jedziemy po Samiego i zabieramy do Kliniki. Chłopak był zaniedbany ale to juz historia:loveu: Od teraz Sami już będzie miał najlepszą opiekę pod słońcem:loveu: Quote
Atrisko Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Hej ,hej... co tam u naszego chłopaka słychać??? Jak po wizycie kontrolnej??? Ja niestety zostałam bez transportu.... tak to jest:angryy: A swoją drogą zalogowanie się na forum dogomanii przez ostatnie dwa dni to był cud...ale widzę po ilości postów że nie tylko ja tak miałam...:diabloti: Quote
ihabe Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 to jest jakieś nieporozumienie, żeby potyal tak działal. Dostaję białej gorączki :angryy: Samsonik ok, , wizyta była szybka, dostał zastrzyk, sprey na jajucha i już. Dziś byłam u niego dwa razy, o 13:00 zastałam zamkniety hotelik a pogoda była cudna, znaczy się gorąco, ale nie chciałam iść na spacer tylko sobie posiedzieć z nim i wyczesać. Dzieciątko nasze małe zawieźlismy do teściow na ogródek, starsze dziecko opiekowało się sobą i Frelcią więc mogłam podskoczyć. a tu nic:angryy: Pojechaliśmy więc drugi raz o 17 i jak dojeżdżaliśmy to rozpętała się burza a temp spadła z 33 stopni do 19. Bez rękawków i w klapkach było naprawdę zimno a Samson jak zagrzmiało to uciekł do swojego kojca i juz nie chciał wyjść. Nie widziałam więc go wcale:-( Spróbuję jutro, może będę miała więcej szczęścia:loveu: Quote
ihabe Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Podsumowanie [SIZE=4]podsumowanie wpływów i wydatków: otrzymałam od Moniki w chwili odbioru Samsona ze schroniska 130 zł Togaa: 40 zł Togaa: 50 zł Margherita ( czerwiec) 30 zł M & S ( czerwiec) 50 zł Monika 55 ( czerwiec) 330 zł ================================================================== razem: 630 zł zorganizowałam bazarki: http://www.dogomania.pl/forum/f1075/bazarek-zakonczony-ksiazki-zabawki-ubrania-dla-oszukanegoszpica-zbiorka-na-dtdo25v-138033/ [SIZE=2]wpływy: 78 zł http://www.dogomania.pl/forum/f1075/zakonczony-ubranka-dla-niemowlaka-bazarek-dla-samsona-szpica-wilczego-do-15-06-a-138897/ [SIZE=2]wpływy: 140,90 [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/ubrania-ksiazki-cd-dla-samsona-szpica-na-hotel-do-15-06-a-138845/ wpływy: 94 zł http://www.dogomania.pl/forum/f1075/ksiazki-puzzle-kubki-na-hotelik-dla-samsona-do-25-vi-139580/ wpływy: 92 z[SIZE=3]ł razem z bazarków: 482.90 zł razem wpłaty i bazarki: 1112,90 zł wydatki: przekazane do CK: 170 zł ( szczepienia + opieka) hotelik: 6.06-7.07: 527 zł karma, legowisko: 214,30 karma Royal: 99zł karma Eukanuba: 56 zł ====================================== razem wydatki: 1066.30 zł był jeszcze weterynarz ale niestety nie mogę znaleźć rachunku posiadam wszystkie kopie rachunków na plusie jesteśmy: 46,60 zł Czeka nas: hotelik lipiec/sierpień 31 dni 527zł badania + kastracja wpłaty lipiec: Aleksandra2323: 30zł Arisko: 30 zł [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]Atrisko: 50 z[SIZE=3]ł [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]Tulasy: 30 zł ====================== 140zł Wydatki lipiec: hotelik ( 31 dni) 527 zł wet rachunek: 190 zł [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]kastracja + operacja usuniecia cysty: 445 zł ======================= 1162 zł na plusie byliśmy 46,40 zł + 140 zł wpłaty za lipiec ========================== suma 186,40 zł odjąć przelewy za lipiec - 1162 zł ================================== na minusie 975,60 zł bazarek Ihabe zakończony 19 lipca 110 zł http://www.dogomania.pl/forum/f1075/zakonczony-bazarek-ciuszki-letnie-do-19-07-na-leczenie-freli-sama-141909/index7.html Quote
tulasy Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Iwonko to Sam wg weta ma 6 lat.? To znaczy że chłopak nie taki stary jak nam się wydawało. A jak tam chętni do adopcji ??? nikt sensowny nie jest nim zainteresowany?? Teraz przynajmniej wiadomo, że "rozmnażacze" nie będą się bić o niego. Pozdrawiamy Basia Quote
ihabe Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Sam ma na 100% więcej niz 6 lat. To Pani Wet tak napisała ale w Klinice to wykluczyli. Jeśli do września nie znajdzie się domek ale ten super domek, ten w którym Sami bedzie szczęśliwy, bedzie mieszkał w domu, bedzie miał stałą opieke weta i miłość dozgonną, to zabieramy go do nas i zaczynamy się budować:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Kochani Wyjeżdżam na wakacje:-( juz w piątek 25:-( Potrzebuję ochotnika, którego numer telefonu mogę zostawić w hoteliku, gdyby się coś działo. Monisiu? Aniu? Basiu? Quote
M&S Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Iwona, możesz podać mój, tylko kwestia odległości.... A. Quote
Atrisko Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ale mam straszne wyrzuty sumienia... Samsonik zaniedbywany przeze mnie... wszystko w tym tygodniu sprzysięga się przeciwko mnie...:angryy:i staje na głowie... a na dodatek dogomania nie "chce" mnie zalogować...no i żyję w nieświadomości... Quote
togaa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mój telefon też.....tak na końcu...;) Poprosze o nr. konta bo deklarowane grosiki na sierpień chce wpłacic... Quote
togaa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 No to Nasza ihabe już sie wczasuje....:lol: Jak Ja znam, to pewnie zostawiła Samkowi komórke i pisują do siebie sms-y...:evil_lol: Quote
monika55 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Wplynelo 40zl- Goska. Nie moglam wyslac od razu bo wyjechalam. Jest zapytanie o Sama na Gumtree. Moge podac numer telefonu? Oo, chyba moj. Quote
wilczek007 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Atrisko napisał(a):Ale mam straszne wyrzuty sumienia... Samsonik zaniedbywany przeze mnie... wszystko w tym tygodniu sprzysięga się przeciwko mnie...:angryy:i staje na głowie... a na dodatek dogomania nie "chce" mnie zalogować...no i żyję w nieświadomości... ano dogomania lubi takie czary jak niemożnosc logowania:shake:...;) Quote
togaa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Jeszcze tylko tydzień i ukochana pańcia Samsonka wygłaszcze go osobiście... Quote
monika55 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Sami - juz nie dlugo. Wyslalam pieniadze Dorota 20zl i Goska 40zl. Quote
togaa Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Ja też wysłałam deklarowane 30 na konto ihabe.,, To wszystko mało...Bazarki bardzo by sie przydały..Ihabe oprócz własnych psów ma jeszcze na głowie chorą Frele z żywieckiego schronu.... Smutna wiadomość z wczoraj; Ukochany Pixelek ihabe odszedł wczoraj za TM. Można sobie tylko wyobrazić co czuła Iwona,będąc od Niego tak daleko w takiej chwili..:-( Quote
M&S Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 togaa napisał(a): Smutna wiadomość z wczoraj; Ukochany Pixelek ihabe odszedł wczoraj za TM. Można sobie tylko wyobrazić co czuła Iwona,będąc od Niego tak daleko w takiej chwili..:-( Bardzo mi przykro :-( A. Quote
Recommended Posts