Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli wpisuję 50 zł na szpica: od Ariski 30zł i 30 zł od Aleksandra 2323.
Bardzo dzieukuję z serca

( nie przesyłaj nic, to moja wpłata 50 zł na rokitka)

pa

Posted

A nasz przystojny chłopak, szczęśliwy wczoraj wrócił już do hoteliku...i od razu zabrał się za "odnawianie" sił witalnych... Lamia... labradorka...tak jak z Sexmisji...więc chyba wszystko jasne :diabloti:
Teraz to ma się dobrze...na uregulowanie flory bakteryjnej po antybiotyku dostaje smaczniejsze kąseczki i od razu czuć że nabrał chłopak ciała...:cool3:

Posted

ja też proszę o nr konta, będzie prościej przesyłać, zebrałyśmy też trochę różności na bazarek, zastanawiamy się tylko jak je przekazać....
do tej pory nie pisałam:oops:, choć żywo interesuję się losem Samsonka i też szukam mu domu.
w tej chwili jednak zaprząta mnie jeszcze córeczka naszego Ariska, która jest w schronisku, na szczęście już w niedzielę z nowymi jej opiekunkami jedziemy ją odebrać :multi:- dokumenty w Związku Kynologicznym tez zostana odtworzone i Asta dostanie swoją metryczkę zaraz po niedzieli... trzymajcie kciuki za udana adopcję naszej Asty, a ja nadal myślę o Samsonie a czytając posty to chyba wiem, że nie będzie miał nigdzie lepiej niż u....;)

Posted

Oooo...a dlaczego tutaj tak cichutko....? Ihabe przeżywa operację Freli więc ją rozumię, ale reszta cioteczek...?
A Samson taki słodziutki, taki tulaśny , taki kochany... uszka mu pięknie zarastają, sierść lśni, a oczka ma takie mądre i tęskniące...tylko kochającego domku mu brakuje i reguralnych spacerów z ukochanym panem...:Dog_run:i tej radości, gdy jest się tylko we dwoje...

Posted

ciotka ihabe to sercem i myślami jest cały czas ze Szpickiem:loveu:

A teraz uwaga: we wtorek Szpicek jedzie do kliniki w Gliwicach, gdzie bedzie miła zrobione wszystkie badania; krew, usg, rtg , ekg i jak wszystkie badania będą ok to Szpicuś nie będzie miał jajek:evil_lol:

Ciotka Atrisko zabiera chłopaka w poniedziałek wieczorem do siebie:loveu::loveu:
Czyz ona nie jest cudowna?:loveu: Zawiezie Samiego rankiem do Kliniki a my go odbierzemy po południu.

Cudo chłopak

Posted

Dzięki Moniu, mnie też co chwilę jakis nachodzi i mówi, ze szpice to ładne i mało spotykane psiaki i bardzo drogie, fajnie więc, ze tego można za darmo do budy dostać:angryy::angryy: i jeszcze dodaje" bo te szpice to wspaniałe struże są":angryy:
No to niech sobie zainstaluje security:angryy:

Posted

A w zeszłym tygodniu na TV II byl program o mowie zwierząt...Były też pokazane drużyny ratownicze ze swoimi psami . / nawiazanie do 11 wrzesnia WTC/
I w jednej z takich drużyn psem - ratownikiem był szpic wilczy...!

Posted

no tak, Jola dorwała się do Samuela i już nic nie pisze:mad::loveu:
No jak tam Sam? Zadowolony? A Ty? są problemy?

No daj znać, nie daj się prosić:loveu:

Posted

No to dla ciekawych Cioteczek kilka foteczek
z kolejnego "przystanku w podróży" Samsona:

"lustrzane odbicie"

"psie rozmowy"

"balkonowe okno na świat"

"inne spojrzenie"

"naprawdę kochany psiunio"

"w towarzystwie nie jest źle"

"ciekawski"

Posted

...tyle w naszym chłopaku niepewności...tyle skupienia,żeby wszystko dobrze wyszło...on się tak stara....

Wszystko jest ok... Sami trochę nerwowy, bo głodny...ale jest dobrze:diabloti:
Moja sunia trochę "roztrzęsiona":cool3: ...ale to takie cudowne uczucie, gdy dwa szpikulce wpychają swoje kochane łepetynki pod ręce do głaskania...
Siadasz na podłodze a one tulą się do Ciebie...słodziaki...i domagają równych sprawiedliwych pieszczot...:diabloti:

Posted

On coraz piekniejszy. Jak go pamietam z boksu w schronisku to - taki biedny, wystraszony kudlaty "kundelek". Teraz widze, ze to rasowiec cala geba.:razz: Rozkwitl.
Wplata
Dorota 20zl.
Dzis wysle do Ihabe.

Posted

Ależ one wspaniale wygladają razem:loveu: Sami jest naprawde z dnia na dzień piękniejszy a jego uszka tak bardzo się poprawiły.
Jolus piękne zdjęcia:loveu:

A dziś Jolunia juz zawiozła Samiego do Kliniki, trzymajcie kciuki:loveu::loveu::loveu: żeby tylko badania były ok.

Sam...... jesteśmy z Tobą.:loveu:

Posted

dzodzo napisał(a):
w dziale "przygarne psa" jest poszukiwany szpic do sprawdzonego domku, moze ta slicznota by sie załapała?

ale oni chcą białego i do tego Samson nie mówi po niemiecku:evil_lol:
Nasza córa duzo mówi w tym języku a Samson wtedy robi wielkie oczy:evil_lol::evil_lol:

Posted

Sami juz bez jaj:evil_lol::evil_lol:
Wspaniale zniósł zabieg. Przy okazji wykryto cystę na prostacie i wycięto ją. Mam nadzieję, że to załatwi sprawę nieładnych kupci:evil_lol:
RTG wykazał dużą dysplazję:-(:-( A jednak:-(
Ekg.... serduszko dość słabe, w czwartek zrobimy raz jeszcze EKG
rytm zatkowy 80 uderzeń /min
mocz : ok
wyniki krwi ok

w czwartek jedziemy do kontroli i na zastrzyk a po 10 dniach zdejmujemy szwy. Kołnierz nie pasi Samsonikowi:loveu:

Posted

ihabe napisał(a):
Sami juz bez jaj:evil_lol::evil_lol:
Wspaniale zniósł zabieg. Przy okazji wykryto cystę na prostacie i wycięto ją. Mam nadzieję, że to załatwi sprawę nieładnych kupci:evil_lol:
RTG wykazał dużą dysplazję:-(:-( A jednak:-(
Ekg.... serduszko dość słabe, w czwartek zrobimy raz jeszcze EKG
rytm zatkowy 80 uderzeń /min
mocz : ok
wyniki krwi ok

w czwartek jedziemy do kontroli i na zastrzyk a po 10 dniach zdejmujemy szwy. Kołnierz nie pasi Samsonikowi:loveu:

Malutki Samsonik....:shake:

Dysplazja może być związana z wiekiem....i dlatego prześwietlania powinno robić się młodym zwierzakom, żeby mieć pewność, albo dostał ją po eodzicach. Jeden pies uzywany wiele lat temu do kryć przenosił dysplazję :cool1:

Moim zdaniem po takich przejściach nie jest źle

Głaski dla futrzaka :loveu::loveu::loveu:

A.

Posted

Głaski dla kochanego Samsonika. Dzielnie sie spisał, a ilość chętnych oszołomów zmniejszy się, bo "bezjajeczny" do rozmnażania nie nadaje się.
To i dobrze
Basia