Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sprawdźcie, czy ma tatuaż, może mieć w pachwinie, albo w uchu...zapewne już trochę zatarty....aż żal patrzeć jaki niewyczesany jest:-(:-(:-(:-(

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wilczek007 napisał(a):
jade dzis do schroniska mam nadzieje że uda mi sie go wyciagnac z budy bo ostatnimi czasy jakos mu sie to nie widzi:roll:

może na kiełbaskę pójdzie;)

a czy możesz go zabrać na spacer, trochę uczesać itp.?

sorry, że tak pytam:oops:, ale nie mam pojęcia, jaką masz tam swobodę działania

Posted

Własnie go zobaczyłam i też miałam zapytać o sprawdzenie tatuażu. Wygląda jak szpic wilczy lub szpic niemiecki średni o wilczastym umaszczeniu (trudno wielkość wnioskować ze zdjęć). O takim psie marzyłam, chcielismy takiego kupić, ale w ostateczności trafił do nas szpicowaty mieszaniec Wolfik z Palucha.
Polecam szpice, mają cudowne charaktery. Są wierne, oddane, a najważniejsze - niesamowicie mądre. Doskonale sprawdzają sie w roli psa stróżującego. Nasz nieżyjący już Tolek był wspaniałym terapeutą dla naszej córeczki z problemami neurologicznymi. Kochał ją bardzo i mogłam zostawic z nim małą samą, tak jej troskliwie pilnował.

Sprawdźcie w uszach i pachwinie. W grudniu wziełam ze schronu sunię, która okazała sie rodowodową Manchester terrierką, a ja myslałam, ze to mieszaniec dobka :oops:. Po tatuażu odnalazł się własciciel. Często słowackie i czeskie zielone tatuaze są bardzo słabo widoczne.

Posted

wilczek007 napisał(a):
Szpicus mi ciagle ucieka nie mogłam go wytargac z budy:shake:...może w niedziele mi sie uda...

wilczku!
wcale mnie nie dziwi, że szpiczek nie chce sie dac łatwo złapać...takie już z nich specyficzne istoty ;)
czekam wciąż na info...chociaż teraz mam utrudnoine systematyczne śledzenie wątku...ale pamiętam o szpicowatym!

z autopsji (prawie ;)) wiem, ze on napewno ma wilczych rodziców...to widać...a czy ma rodowód..hmm wielu pięknych przedstawicieli szpiców wilczych nie ma rodowodu co jest baardzo smutne :shake:...

Posted

Mój Wolf w schronisku przez 4 lata podobno nie wychodził z budy. Nawet miskę z jedzeniem wnosił w zębach do środka. Ten widzę podobnie reaguje na niewolę.
Żal myśleć, jak pies z takim włosem będzie wyglądał w schronie :shake:.

Posted

Byłam w schronie, łaziłam za tym królewiczem po całym kojcu i nic...Mnie sie zdaje ze on sie boi innych psów, bo jak o mały włos mialam go pogłaskac inne zaczeły warczec...Nie jest za wysoko w hierarhii:shake:...dlatego może ucieka, niewiem...Może za tydzien sie uda, bo praca mi nie pozwala byc w schronie w tygodniu:-(