Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Podobno" gryzie??????? A to na was monika55 i ihabe nie warczał? kto wam to powiedział?
Że ja mam cholera tą robote i prawko i nie ma kiedy do schronu jezdzic :angryy:
w sobote POWINAM by s albo w niedziele(bo juz mnie na sobote strasza kolejna robotą)
prosze was...dajcie do jutra popołudnia znac czy mam byc na ten transport w razie co potrzebna to odmówię jakoś robote w sobote...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wilczek...bez Twojej pomocy chyba sie nie obejdzie..

Ty masz najwiekszy 'kontakt' z psem i obyta jesteś w schronie...

ihabe..jesli wogóle w tą sobote dojedzie do całej akcji, to te szelki są do kitu,bo trzeba je zapiąć na brzuchu....
Dziewczyny! czy pies ma na sobie obrożę ?

Posted

togaa napisał(a):
wilczek...bez Twojej pomocy chyba sie nie obejdzie..

Ty masz najwiekszy 'kontakt' z psem i obyta jesteś w schronie...

ihabe..jesli wogóle w tą sobote dojedzie do całej akcji, to te szelki są do kitu,bo trzeba je zapiąć na brzuchu....
Dziewczyny! czy pies ma na sobie obrożę ?

Kaganiec dalby sobie wlozyc ? To wtedy i szelki by sie daly zapiac.

Czy sprawdzilyscie jego stosunek do mezczyzn ? Mialysmy w Kr. sunie ktora by nas zezarla, a do mezczyzn sie lasila.

Posted

monika55 napisał(a):
Tak mowil tez ten stroz, Asce to ja nie wierze. Dzwonie do p Ani, mowie co i jak. I wtedy bedziemy wiedziec.

..a czy wśród pracowników schronu nie ma nikogo sensownego, z kim mozna porozmawiać i dowiedzieć się czegoś więcej o szpicu?

Posted

Wczoraj juz nic nie moglam napisac bo Dogo szalalo.

Doszly mnie sluchy, ze maja u nas "czyscic" schron z psow starych i nieadopcyjnych. Chyba wiecie co to znaczy. Tam nikt sie nie lituje nad psami.

Dzwonilam w wiadome miejsce. / Pani prosi o dyskrecje z wiadomych wzgledow/ Kto ciekawy, prosze na PW. Popilotuje do siebie. Jaka decyzja?
Zaraz sprawdze konto - ile w ogole mamy. Cena jak bylo umowione 300zl.

Posted

[quote name='monika55']Wczoraj juz nic nie moglam napisac bo Dogo szalalo.

Doszly mnie sluchy, ze maja u nas "czyscic" schron z psow starych i nieadopcyjnych. Chyba wiecie co to znaczy. Tam nikt sie nie lituje nad psami.

Dzwonilam w wiadome miejsce. / Pani prosi o dyskrecje z wiadomych wzgledow/ Kto ciekawy, prosze na PW. Oczekuje Miska 0 16 pod Obi na Wielickiej w Krakowie. Popilotuje do siebie. Jaka decyzja?

my jechać możemy ale ktoś musi pomóc założyć mu kaganiec i szelki i włozyć do autka.

16.00 to dla mnie za późno. Mogę być dokładnie pod adresem ( wiem gdzie to jest, nie trzaba mnie pilotować) ale około południa tzn 13:00

a co do czystki to musze szybko w takim razie wyciągnąć zw schronu te psiaczki:

maleńka sunia z problemami z tylnymi łapkami

następna mała suńka

i jeszcze tę maleńką

a tego to juz na 100% on jest taki smutny:-(:-(:-(

Posted

monika55 napisał(a):
Wczoraj juz nic nie moglam napisac bo Dogo szalalo.

Dzwonilam w wiadome miejsce. / Pani prosi o dyskrecje z wiadomych wzgledow/ Kto ciekawy, prosze na PW. Popilotuje do siebie. Jaka decyzja?

poproszę PW

a swoją drogą szpic nie jest stary!!!!!!!!!

A.

Posted

ihabe...przed 11.00 nikt nam psa z książeczka nie da (chyba że ci jedno czy ja ma)bo od 110.00 pracuje ta co wydaje...zdążymy do 13.00? Ja przyjade wezmiemy miesko nacudujemy sprubujemy z nim sie zakolegować.Może akurat, jak juz nic niw wyjdzie to dopiero bedziemy wiedzieć.Jak mnie naocznie nie ugryzie to nie uwierzę:angryy::razz:

Posted

wilczek007 napisał(a):
ihabe...przed 11.00 nikt nam psa z książeczka nie da (chyba że ci jedno czy ja ma)bo od 110.00 pracuje ta co wydaje...zdążymy do 13.00? Ja przyjade wezmiemy miesko nacudujemy sprubujemy z nim sie zakolegować.Może akurat, jak juz nic niw wyjdzie to dopiero bedziemy wiedzieć.Jak mnie naocznie nie ugryzie to nie uwierzę:angryy::razz:

.....tak sobie myślałam i analizowałam tą jego "agresję" i coś mi się nie zgadza. Jak ja znam szpice, a jestem z nimi długo - 14 lat, to agresji w stosunku do człowieka nie widziałam, agresję do psów owszem tak.
Szpic może nie chcieć kontaktu z człowiekiem i daje temu wyraz tak jak ten w schronie...omija szerokim łukiem, owszem może burknąć, ale żeby sam z siebie zaatakował....nie znam żadnego, a wśród znajomych "szpicowych" się obracam i są przecież różne i psy i suki.....

A.

Posted

Słuchajcie coś mi się ostatnio szczęści z tymi DT:loveu: Mam dla Szpicusia DT , pojedzie do moich bardzo dobrych znajomych , którzy mieszkają za tarnowskimi Gorami. Kochają psiaki i chetnie przetrzymają go az do czasu jak nie znajdziemy mu domu stałego. Będę mogła go odwiedzać i trochę z nim popracować.
Tak więc jutro zabieram go ze schronu i zawożę na tymczas:loveu:
Mam nadzieję, że nas nie pogryzie:evil_lol: rano dla pewności kupię kaganiec dla szpica:evil_lol:

Posted

Oj, przynioslas nam szczescie, przynioslas.:loveu:
Na 1 str daje rozliczenie wplat, ktore doszly. Pieniadze te przekaze jutro Ihabe na szczepienia i karme dla szpicka. Podziekowania wieeeelkie.

Posted

[quote name='ihabe']Słuchajcie coś mi się ostatnio szczęści z tymi DT:loveu: Mam dla Szpicusia DT , pojedzie do moich bardzo dobrych znajomych , którzy mieszkają za tarnowskimi Gorami. Kochają psiaki i chetnie przetrzymają go az do czasu jak nie znajdziemy mu domu stałego. Będę mogła go odwiedzać i trochę z nim popracować.
Tak więc jutro zabieram go ze schronu i zawożę na tymczas:loveu:
Mam nadzieję, że nas nie pogryzie:evil_lol: rano dla pewności kupię kaganiec dla szpica:evil_lol:

JESTEŚ WSPANIAŁA

i Twoi znajomi też:multi::multi::multi:

Nie powinien Was "zjeść" zabierz ze sobą pachnacą kiełbaskę, mów do niego dużo, spokojnie ale stanowczo.
Co do kagańca.....to nie ma kagańca dla szpica, szpic zdejmuje kaganiec z szybkoścą światła, a jeżeli kaganiec, to średni i najlepiej metalowy, każdy inny zeżre:diabloti:

O której jutro zaczynacie .....będę o Was myślała i trzymamy kciuki i łapy.

Sprawdźcie proszę jak z wpłatami....Dorota ze szpicowego napisała, że przelała pieniądze i oczywiście podtrzymuje deklarację.....

A.

Posted

Planujemy operację Wilczy Pazur rozpocząć w okolicach godz: 12:00, następnie zgodnie z planem i harmonogramem przygotowanym przez sztab główny Wilczy Szaniec udać się w kierunku nowej watahy za tarnowskimi Górami i jeśli Bóg honor i ojczyzna nam pozwolą tam spocząć:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

ihabe napisał(a):
Planujemy operację Wilczy Pazur rozpocząć w okolicach godz: 12:00, następnie zgodnie z planem i harmonogramem przygotowanym przez sztab główny Wilczy Szaniec udać się w kierunku nowej watahy za tarnowskimi Górami i jeśli Bóg honor i ojczyzna nam pozwolą tam spocząć:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nie znajduję słów, żeby wyrazić to, co czuję:oops: i trochę wam zazdroszczę takiego współdziałania.
Jak go wyciągną z tego boksu, to będzie w szoku i stresie....i zanim wsiądzecie do samochodu idźcie z nim na spacer, nawet krótki, powinien się odstresować troszkę.
I załóżcie na wszelki wypadek rękawiczki, nawet zimowe, jakby mu coś do głowy strzeliło, ale nie sądzę.

Powodzenia!!!!!!!!!

Posted

Ale sie tu dzieje !!!!

Tez trzymam kciuki za jutrzejszą akcję.!!!!
Bede z Wami sercem i myslami....

Oby szpikulec zachowywał sie przyzwoicie i zrozumiał że chcecie/my
mu pomoc...

Do czasu znalezienia szpicukowi domu stałego,dalej podtrzymuje deklaracje comiesiecznych wpłat...!

Posted

[quote name='togaa']
Do czasu znalezienia szpicukowi domu stałego,dalej podtrzymuje deklaracje comiesiecznych wpłat...!

ja oczywiście też i

A.

Posted

monika55 napisał(a):
Melduje gotowosc do akcji.:lol: Pieniadze przekaze od razu. Tylko nie zgub sie nam.

teraz to ja znajdę Was z zamkniętymi oczami:loveu: A nawigację to se wsadzę....
A zresztą jutro jedzie ze mną moja lepsza połowa:eviltong: Biorę go ze sobą jako tę smaczną kiełbasę o której wspominaliście, żeby wziąć:evil_lol:

Wiecie co, ja gadam od rzeczy ale to chyba dlatego, że się boję:oops:
Kiedyś napiszę pamiętnik " z życia szalonej dogomaniaczki" i zarobie na tym tyle forsy, że otworzę najpiękniejszy hotelik dla siwych mordek:loveu::loveu::loveu::loveu: