Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

monika55 napisał(a):
W zaleznosci od humoru. Przyjezdzasz, mowisz o jakiego chodzi psa i juz. No chyba ze to ja, wtedy humor sie liczy. Najwyzej pani powie- nie dam. A dlaczego? bo nie. Ale i na to sa sposoby.;)

...no to świetna procedura adopcyjna:angryy::mad:, czyli wchodzę, pokazuję palcem, biorę....a co później z tym psem/kotem się stanie nikogo ze schronu już nie obchodzi

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W zaleznosci od humoru. Przyjezdzasz, mowisz o jakiego chodzi psa i juz. No chyba ze to ja, wtedy humor sie liczy. Najwyzej pani powie- nie dam. A dlaczego? bo nie. Ale i na to sa sposoby.;)

I znowu problem.
W naszym
schronisku sa amstafy. Wydawane komu popadnie. A wiemy, ze w okolicy sa walki psow.
Blagam, nie pozwolmy tym psom umrzec straszna smiercia. Jest szansa na hotel dla nich.
Czy mozecie pomoc? Rozreklamowac watek. Blagam.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/nie-dajmy-zginac-astkom-w-walkach-zbieramy-na-hotelik-137881/

Posted

[quote name='Maks i Spark']...no to świetna procedura adopcyjna:angryy::mad:, czyli wchodzę, pokazuję palcem, biorę....a co później z tym psem/kotem się stanie nikogo ze schronu już nie obchodzi

no i właśnie w tym sęk. To trzeba zmienić! Ja tam Che [FONT=Trebuchet MS]Guevarą nie jestem ale coś przydałoby się zmienić. Chyba się juz powtarzam ale 27 maja w Warszawie będzie kręcona druga część Sprawy dla Reportera, która udalo mi się załatwić jakimś cudem dla Morii w sprawie Diagonala i przy okazji toczy się dyskusja jako drugi temat bestialstwa.
Gdyby tylko ktoś się znalazł na tyle odważny przed kamerą , zeby to wszystko powiedzieć o czym sobie tak tutaj plotkujemy:-( Ja bym chetnie to zrobiła bo walkę mam we krwi:evil_lol: ale w radiu:eviltong: przed kamerą bym umarła i zamisat skupić sie o czym mam mówić to bym skupiała się czy nie mam tików nerwowych:oops:
Błagam znajdzcie kogoś kto nas wesprze i powie to wszystko do kamery, mam telefon do Pani redaktor, Ona naprawdę czeka na nas i chce pomóc.
[/FONT]

Posted

[quote name='ihabe']no i właśnie w tym sęk. To trzeba zmienić! Ja tam Che [FONT=Trebuchet MS]Guevarą nie jestem ale coś przydałoby się zmienić. Chyba się juz powtarzam ale 27 maja w Warszawie będzie kręcona druga część Sprawy dla Reportera, która udalo mi się załatwić jakimś cudem dla Morii w sprawie Diagonala i przy okazji toczy się dyskusja jako drugi temat bestialstwa.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Gdyby tylko ktoś się znalazł na tyle odważny przed kamerą , zeby to wszystko powiedzieć o czym sobie tak tutaj plotkujemy:-( Ja bym chetnie to zrobiła bo walkę mam we krwi:evil_lol: ale w radiu:eviltong: przed kamerą bym umarła i zamisat skupić sie o czym mam mówić to bym skupiała się czy nie mam tików nerwowych:oops:[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Błagam znajdzcie kogoś kto nas wesprze i powie to wszystko do kamery, mam telefon do Pani redaktor, Ona naprawdę czeka na nas i chce pomóc.[/FONT]

problem polega na tym, że ja jestem unieruchomiona....jeszcze

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Ja mam trochę różnych rzeczy, które mogę przekazać na bazarek, sama nie podejmuję się go robić, bo jestem kiepska w takich działaniach:oops: i jestem jeszcze częściowo unieruchomiona:cool1:, ale gdyby któraś z Was zechciała, to zapakuję i wyślę.....co Wy na to?

ponawiam pytanie...

Posted

Bazarkow robic nie umiem. Czasem ratuje nas Marchewa.

A jesli chodzi o program to pamietajcie - bez dowodow trudno, mozna byc posadzonym o pomowienie. Ada-jeje z Proanimals zna dokladnie sytuacje naszego schroniska takze. A takze Olkusza i innych.

Posted

Nasz Szpicus

Kochani, dziś powiedziano nam z Moniką w schronisku, że ze Szpicem będą problemy aby go wziąć. Podobno nie chce pozwolic nikomu do siebie podejść, podobno gryzie.

Dziś wycofywał się gdy tylko zobaczył człowieka. Jak odchodziłyśmy do innych boksów wychodził z budy na wybieg, jak tylko nas zobaczył. od razu powrót do budy i szczekanie.

Co mam robić? Nie wiem jak postępować w takiej sytuacji.

Do tego hotelik... ten u Pani Ani czy to będzie ok dla niego?
Czy On nie potrzebuje silnej dłoni i kogoś doświadczonego?
Dzwoniłam do Wiosny ale nie mam miejsc ( wpisała mnie na listę).
Do Mosi nie mam telefonu. A inne które znam, które są właśnie dla wymagających to 30 zł za dobę:crazyeye:

Co robimy ?

Posted

ihabe napisał(a):

Nasz Szpicus

Kochani, dziś powiedziano nam z Moniką w schronisku, że ze Szpicem będą problemy aby go wziąć. Podobno nie chce pozwolic nikomu do siebie podejść, podobno gryzie.

Dziś wycofywał się gdy tylko zobaczył człowieka. Jak odchodziłyśmy do innych boksów wychodził z budy na wybieg, jak tylko nas zobaczył. od razu powrót do budy i szczekanie.

Co mam robić? Nie wiem jak postępować w takiej sytuacji.

Do tego hotelik... ten u Pani Ani czy to będzie ok dla niego?
Czy On nie potrzebuje silnej dłoni i kogoś doświadczonego?
Dzwoniłam do Wiosny ale nie mam miejsc ( wpisała mnie na listę).
Do Mosi nie mam telefonu. A inne które znam, które są właśnie dla wymagających to 30 zł za dobę:crazyeye:

Co robimy ?

...no to mamy problem,

a czy próbowałyście go zachęcic do kontaktu np. kiełbaską....

moim zdaniem w schronie zaniedbali jego kontakty z człowiekiem:diabloti::mad:

Jedyne wyjście, to chodzić do niego, najlepiej jakby przenieśli go do oddzielnego boksu i siedzieć z nim, zachęcać i.....czekać.
Obawiam się, że do soboty może się nie udać:shake:, nie wiem jaka jest P.Ania, ale śilna ręka, tak ale przede wszystkim spokój, opanowanie, ciepło i serce.

A.

Posted

ihabe napisał(a):
Pani Ania to wszystko ma , spokój, opanowanie ciepło i serce. Ale trzeba by ją uprzedzić kogo chcemy przywieźć.
W Wieliczce jest Hotelik ( Pan Tomek go prowadzi, wiozlam tam Diankę).
Tam są kojce osobne. Ale nie ma nas blisko, żeby przychodzić regularnie i z nim pracować. Ja się chyba zaraz pochlastam:-(

.....a nie można jeszcze w tym schronie z nim popracować, ja wiem ze to wymaga czasu....może odłożyć ten wyjazd na jakiś czas?
Czym w tym schronie zechcą z Wami współpracować?

A.

Posted

Otoz jest problem. Najpierw mi powiedziano, ze szpic adoptowany,
myslalam ze mnie szlag trafi. Polecialam do boksu - byl. Okazuje sie ze nie wiedzieli, ktory to.
Problem jest z agresja szpicka. Jakos na petli go wywloka z budy / ani nie mysle co on przezyje/ ale
podobno gryzie i i to ostro. Wyszedl z budy zaciekawiony ale kiedy widzi czlowieka natychmiast ucieka.
I koniec - nie wyjdzie.Jest najwiekszy w boksie a boi sie wszystkich malych. Jak go przewiezc? A jak pogryzie pania
Radzcie szybko. Ja sie troche boje.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
...no to mamy problem,

a czy próbowałyście go zachęcic do kontaktu np. kiełbaską....

moim zdaniem w schronie zaniedbali jego kontakty z człowiekiem:diabloti::mad:

Jedyne wyjście, to chodzić do niego, najlepiej jakby przenieśli go do oddzielnego boksu i siedzieć z nim, zachęcać i.....czekać.
Obawiam się, że do soboty może się nie udać:shake:, nie wiem jaka jest P.Ania, ale śilna ręka, tak ale przede wszystkim spokój, opanowanie, ciepło i serce.

A.

Ja myslę tak samo jak m&s.
Tylko kto sie tego podejmie ?
I jakie ma szanse na przeniesienie do osobnego boksu?

Identyczna sytuacja była z pudlem Frodo w Zywcu!
Gryzł, nie dał sie dotknąć.
Długo trwało nim poszedł na pierwszy schroniskowy spacer.Ale cioteczka Irena zawzieła sie, przyjeżdżała do niego, siadała przy klatce, gadała z nim..Trwało to troche...Potem był u niej na tymczasie.Teraz ma dom stały ... A w miedzyczasie tez chapnął kilka osób. Najpierw gryzl,potem myslal...

A tu..praktycznie jeden dzień jest na decyzję....!

No własnie..co p.Ania na to?

Posted

Maks i Spark napisał(a):

, nie wiem jaka jest P.Ania, ale śilna ręka, tak ale przede wszystkim spokój, opanowanie, ciepło i serce.

A.

Pani Ania to wszystko ma , spokój, opanowanie ciepło i serce. Ale trzeba by ją uprzedzić kogo chcemy przywieźć.
W Wieliczce jest Hotelik ( Pan Tomek go prowadzi, wiozlam tam Diankę).
Tam są kojce osobne. Ale nie ma nas blisko, żeby przychodzić regularnie i z nim pracować. Ja się chyba zaraz pochlastam:-(

Posted

ihabe -probowalas juz do mosii ?

Ja ze swojej strony sprobuje skontaktowac sie z Niepomicami, zarasz napisze.

Pani Ania sobie da rade z KAZDYM psem, niemniejjednak jestem zwolennikiem Niepolomic .

Co do odleglosci to obydwa te miejsca sa blisko siebie, ale w rownej odleglosci od obecnego pobytu Miska.

Jak Misiek do innych psow ? Ze sukami moglby byc ?

Posted

Oczywiscie zadzwonie. Moze ona ma osobny boks. Ale ona pracuje, a rodzicow ma schorowanych. To i pracy z nim moze nie byc. Boze kochany,juz sama nie wiem. Moze on tylko w schronisku taki jest.

Posted

monika55 napisał(a):
Co robic? A jak p Ania sobie nie poradzi. W schronisku nie ma szans na osobny boks.

a może jednak w schronie znalazłby się mały oddzielny boks, może zaproponować im jakąś niewielką opłatę, za "izolatkę"...

ja dziś przelałam pieniądze, będziesz je miała jutro na koncie...

A

Posted

Chyba masz malo do czynienia ze schroniskami.:razz: Moze i by go upchneli w tajnym miejscu, i byby w osobnym boksie. Ale czlowieka wtedy by nie zobaczyl.
Nie da sie jezdzic codziennie tam. Niestety.

Posted

togaa napisał(a):
Ja myslę tak samo jak m&s.
Tylko kto sie tego podejmie ?
I jakie ma szanse na przeniesienie do osobnego boksu?

Identyczna sytuacja była z pudlem Frodo w Zywcu!
Gryzł, nie dał sie dotknąć.
Długo trwało nim poszedł na pierwszy schroniskowy spacer.Ale cioteczka Irena zawzieła sie, przyjeżdżała do niego, siadała przy klatce, gadała z nim..Trwało to troche...Potem był u niej na tymczasie.Teraz ma dom stały ... A w miedzyczasie tez chapnął kilka osób. Najpierw gryzl,potem myslal...

A tu..praktycznie jeden dzień jest na decyzję....!

No własnie..co p.Ania na to?

Monia, czeka Cię jutro telefon do pani Ani, musimy mieć to załatwione.