togaa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jaaga napisał(a):Monika, spróbuj dać o szpica ogłoszenie do "Jarmarku". Ja dałam o moją tymczasowiczkę, która jest nieufna wobec obcych, ale oddana włascicielowi (czyli podobny do szpica charakter) i sunia od razu znalazła super dom, a z ogłoszeń cały czas jeszcze dzwonią ludzie. Ogłoszenie typu "oddam" jest bezpłatne. Jesli dasz do piątku, to ogłoszenie ukaże się we wtorek. Jaaga...sama piszesz że "tymczasowiczkę'., więc już wiele o suńce mogłaś powiedzieć. A szpiul jest dla nas białą księgą. O nim nie wiemy nic ... Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 monika55 napisał(a):Uprzedzajac krytyke tego co postanowilysmy - tlumacze co nastepuje : Rokitek i szpic Misiek jada do p. Ani. Podjelysmy decyzje po zasiegnieciu opinii dogociotek, ktore znamy i cenimy. Psy nalezy zabrac ze schroniska jak najszybciej z pewnych wzgledow. A tylko p. Ania zgodzila sie je przyjac, nie baczac, ze jeszcze nie mamy pelnej kwoty na obydwa. Oczywiscie nie jest to wyjscie ostateczne. Nie ujmujac niczego p. Ani, bedziemy szukac innego rozwiazania.Szukamy innego DT lub hoteliku, patrzac realnie na co nas stac. Sa hoteliki, gdzie jest wolne miejsce za 750zl od psa.Niestety, w Totka nie wygralam. Szukamy intensywnie. Jestesmy otwarte na porady i pomoc. Jednoczesnie prosze te krytykujace Ciotki, aby swoja niespozyta energie zuzyly na pomoc w szukaniu. Transport zalatwiony jest na sobote dzieki nieocenionej Ihabe. Dziekuje tym Cioteczkom, ktore juz zaangazowaly sie w pomoc. Oczywiscie, jesli do soboty znajdzie sie cos lepszego, to zmienimy cel podrozy. ..ja na ten temat wypowiadać się nie będę, bo nie mam o tym pojęcia:oops:, nie znam osobiście hotelików ani osób je prowadzących, a szkoda... i poza zwykłym słowem "dziękuję" i podziwem dla Was nic więcej nie mogę zrobić:shake::oops: (oczywiście deklaracja finansowa jest aktualna) Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 togaa napisał(a):Monika! nikt tu niczego nie krytykuje.;) Wyrażamy opinie i tyle. Mam szelki skórzane dla szpica. Mogę je zostawić jutro u p.Halinki w Katowicach /rehabilitantki/, ale gdyby były problemy z ich odbiorem to prosba do osób transportujących szpikulca żeby piesiu jechał w szelkach. Choćby pożyczonych.... Szpice maja maleńki łepek i ogromny,futrzany kołnierz... Obroża sie nie utrzyma... Jeszcze nam tylko brakuje by przy wsiadaniu do auta czy przy postoju na siusiu, chłopak ...nawiał!:shake: A....teraz doczytałam że Kochana nasza Ihabe jedzie. No to z szelkami nie bedzie klopotu.! obroża, czy szelki...to bez znaczenia, moje chodzą w obroży tylko i nie ma problemu, a w obroży masz nad psem większą kontrolę... Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 togaa napisał(a):A moja z obroży wyskakuje w 5 minut...:razz: ...może za luźno jest;), albo genialna jest.. Spark natomiast zdejmuje kaganiec na "raz, dwa, trzy":diabloti: A. Quote
ihabe Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Chętnie skorzystam z szelek, bo ich nie mam a i obroży też nie mam:evil_lol: A nie chciałabym nasze cudo gonić po A4:evil_lol: Quote
monika55 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 To wcale nie bylo do Was, kochane. Tak sobie przekleilam z watku Rokitka.Jestem skolowana totalnie. Dzwonie po hotelikach. Ceny dobijaja.Rozmawiam z ludzmi. Pani Ania ma wielgachne serducho dla psow, ale sasiedzi ja chca wykonczyc. I co bedzie jak wygraja? Juz oczami wyobrazni widze dwa chlopaki ladujace u mnie. Bo w koncu moi beda. A ja z nimi / i z moim Dropsikiem/ szukamy DT.:razz: Kto nas przygarnie? Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 monika55 napisał(a):To wcale nie bylo do Was, kochane. Tak sobie przekleilam z watku Rokitka.Jestem skolowana totalnie. Dzwonie po hotelikach. Ceny dobijaja.Rozmawiam z ludzmi. Pani Ania ma wielgachne serducho dla psow, ale sasiedzi ja chca wykonczyc. I co bedzie jak wygraja? Juz oczami wyobrazni widze dwa chlopaki ladujace u mnie. Bo w koncu moi beda. A ja z nimi / i z moim Dropsikiem/ szukamy DT.:razz: Kto nas przygarnie? Spoko, ja tego tak nie odebralam, podziwiam Was zwyczajnie!!!!!!!!! Quote
Jaaga Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Sugerowałam ogłoszenie w "Jarmarku", bo najczęściej dzwonią ludzie z okolic Jastrzębia, Pszczyny. Wielu z nich ma domy i szuka średnich psów, które mogą przebywać też w ogrodzie. Mój Wolf jest czwartym mieszancem szpica, którego mam w życiu i wszystkie były bardzo wierne domownikom, a nieufne wobec obcych. Myślę, że to ich cecha charakterystyczna i tego można się spodziewać po tym psie również. Można przecież szukać domu z ogrodem, bez dzieci, bez innych zwierząt. Ostatnio dzwoniło kilka takich osób. Ogłoszenie nic nie kosztuje, a może zgłosić sie ktoś fajny. Quote
togaa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Masz absolutna racje Jaaga, szpicek jest idealnym psem stróżujacym.. Jedyna jego wada to szczekliwość.:evil_lol: Ale żeby nikogo nie rozczarować, żeby szpikulec znowu nie wylądował w schronie dobrze go pooberwowac i na nowo oswoić w pewnym sensie. A Jarmark jest dobrym pomysłem i jak najbardziej można z niego skorzystać ...Tylko poznajmy troche naszego biedaka. Tym bardziej że sprawy hotelikowe są już dość zaawansowane, a potencjalny, nowy właściciel z Jarmarku wielka niewiadomą... Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jaaga napisał(a):Sugerowałam ogłoszenie w "Jarmarku", bo najczęściej dzwonią ludzie z okolic Jastrzębia, Pszczyny. Wielu z nich ma domy i szuka średnich psów, które mogą przebywać też w ogrodzie. Mój Wolf jest czwartym mieszancem szpica, którego mam w życiu i wszystkie były bardzo wierne domownikom, a nieufne wobec obcych. Myślę, że to ich cecha charakterystyczna i tego można się spodziewać po tym psie również. Można przecież szukać domu z ogrodem, bez dzieci, bez innych zwierząt. Ostatnio dzwoniło kilka takich osób. Ogłoszenie nic nie kosztuje, a może zgłosić sie ktoś fajny. Jest to bardzo dobry pomysł i wszystko się zgadza...nieufność do obcych, miłość totalna do swoich i czujność Tylko trzeba dać mu czas na dojście do normalnego stanu i dobrać odpowiedniego przeszłego właściciela, bo nie jest to pies dla wszystkich....szczególnie dominujący osobnik Quote
ihabe Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 monika55 napisał(a):To wcale nie bylo do Was, kochane. Tak sobie przekleilam z watku Rokitka.Jestem skolowana totalnie. Dzwonie po hotelikach. Ceny dobijaja.Rozmawiam z ludzmi. Pani Ania ma wielgachne serducho dla psow, ale sasiedzi ja chca wykonczyc. I co bedzie jak wygraja? Juz oczami wyobrazni widze dwa chlopaki ladujace u mnie. Bo w koncu moi beda. A ja z nimi / i z moim Dropsikiem/ szukamy DT.:razz: Kto nas przygarnie? Monika, nie zostaniesz sama. To jest wspólna decyzja wszystkich zaangażowanych w wątku. Problem bedę miała ja, Ty i wszyscy inni:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ale ryzyko jest częścią naszego życia:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
monika55 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Tylko mi jeszcze powiedzcie co to jest ten Jarmark. Nie wiem co to:oops: Quote
togaa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 monika55 napisał(a):Tylko mi jeszcze powiedzcie co to jest ten Jarmark. Nie wiem co to:oops: To jest taki płatny tygodnik z ogłoszeniami.Dodatek do naszej lokalnej Kroniki Beskidzkiej. Kiedys tylko obejmował Bielsko a teraz jak czytam aż po Jastrzębie siega ...no,no, Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ja jeszcze nadałam temat do osób "niezrzeszonych"....może zdeklarują sie finansowo i mają rozglądać się za ew. stałym domem dla szpikulca:) (pozytywnie szpico-zakręconych;)) Quote
ihabe Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Maks i Spark napisał(a)::) (pozytywnie szpico-zakręconych;)) takich lubimy bardzo :loveu::loveu::loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
togaa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Bo szpice a szczegolnie wilcze to psy inne niz wszystkie..... Jedne wioda zywot salonowców, drugie stróżuja w obejsciu ... Zawsze porusza mnie historia Norbyego... W bardzo wielu naszych szpiculach płynie jego krew. Norby to ojciec m.inn.mojej Togi. Przywieziony z Niemiec jako prezent mazurskiemu chłopu.Papiery chłop wsadził do szafy a Norby wiódł zywot wiejskiego burka.... Wypatrzyły go kiedys pewne pańcie-wczasowiczki i wykupiły szpicka. Byl wystawiany,zbieral najwyższe noty bo byl wyjatkowo urodziwy i stal sie tatusiem dla wielu polskich szpiców. Ale na zawsze odcisneło sie na nim pietno wiejskiego powsinogi i sprawiał kłopoty coraz to nowym właścicielom. Przechodzil z rąk do rąk... Jak go ostatnio widziałam wiele lat temu, był w złym stanie.Widac było że niejedna bójke miał na koncie.Znowu mieszkał na wsi.Ostatnie wieści o nim były z Czech... Ot ,taka sobie smutna w sumie historia jednego z najpiekniejszych szpiców... Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 to teraz trochę konkretów. Ze szpicowego forum zadeklarowały się następujące osoby: PUSIA - jednorazowa wpłata 50 PLN Margherita - 20 PLN miesięcznie (jak będzie mogła więcej to dołoży) Ja jak wyżej pisałam - 30PLN (ale myslę nad wyższą kwotą) mam zgodę na podanie tych info. nr r-ku przekazałam Quote
togaa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 I ja 20 zet. A Tulaski? Basia napewno sie dołozy... Quote
ihabe Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 togaa napisał(a):Bo szpice a szczegolnie wilcze to psy inne niz wszystkie..... Jedne wioda zywot salonowców, drugie stróżuja w obejsciu ... Zawsze porusza mnie historia Norbyego... W bardzo wielu naszych szpiculach płynie jego krew. Norby to ojciec m.inn.mojej Togi. Przywieziony z Niemiec jako prezent mazurskiemu chłopu.Papiery chłop wsadził do szafy a Norby wiódł zywot wiejskiego burka.... Wypatrzyły go kiedys pewne pańcie-wczasowiczki i wykupiły szpicka. Byl wystawiany,zbieral najwyższe noty bo byl wyjatkowo urodziwy i stal sie tatusiem dla wielu polskich szpiców. Ale na zawsze odcisneło sie na nim pietno wiejskiego powsinogi i sprawiał kłopoty coraz to nowym właścicielom. Przechodzil z rąk do rąk... Jak go ostatnio widziałam wiele lat temu, był w złym stanie.Widac było że niejedna bójke miał na koncie.Znowu mieszkał na wsi.Ostatnie wieści o nim były z Czech... Ot ,taka sobie smutna w sumie historia jednego z najpiekniejszych szpiców... ja to bym Ciebie Togaa dniami i nocami czytać i słuchać mogła :loveu::loveu::loveu: a masz może gdzieś zdjęcie tego pięknego szpica? Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 togaa napisał(a):I ja 20 zet. A Tulaski? Basia napewno sie dołozy... z Basią o tym rozmawiałam, ale jeszcze bez konkretnej kwoty Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ihabe napisał(a):ja to bym Ciebie Togaa dniami i nocami czytać i słuchać mogła :loveu::loveu::loveu: a masz może gdzieś zdjęcie tego pięknego szpica? Gdzieś, kiedyś widziałam fotkę Norbiego, ale ja nie mam (moje nie są z nim spokrewnione) Quote
wellington Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Monika55, w Niepolomicach nie ma szans na wolne miejsce ? U pani Ani bedzie mial jak u pana Boga za piecem, tylko wlasnie jest ten problem, o ktorym wspominasz . Quote
wellington Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Maks i Spark']Gdzieś, kiedyś widziałam fotkę Norbiego, ale ja nie mam (moje nie są z nim spokrewnione) O tego chodzi ? Quote
M&S Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='wellington'] O tego chodzi ? tak, to chyba jest Norbi.... Quote
Recommended Posts