ihabe Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Staruszek Samsonek to ma juz około 10 lat:-) Przecieka strasznie, musimy kupować mu pieluchy Sena i zakładać na jego "lulka". Jego dysplazja tez daje znać. Wątroba też;-) Zarłok z niego straszny, nie uznaje diety i gotów jest zagryźć towarzystwo dla jednej kulki;-) Zrobił się ostatnio też jakis taki niedobry, starsznie się awanturuje jak każe mu iść na miejsce do swojego pontonika, gdy np leży mi na środku kuchni. Zazdosnik z niego straszny, wiem, ze najszczęśliwszy by był gdyby był moim jedynym psem ale to se tak nie da;-) inne zwierzaki też potrzebuja mojej pomocy;-) nie chce sie ostatnio dawać wyczesywać więc zarósł mi bardzo:-( Quote
monika55 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Biedny Samson, to masz kłopot z nim. Nie pomyślałam, ze on starszawy. I nosi te pieluchy? Quote
M&S Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 To jeszcze młodzik:) Maks skończył 15 i pół roku..... piękne zdjęcia Samsona, uściski dla kudłacz!!!!! Quote
tulasy Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 " Staruszek Samsonek to ma juz około 10 lat:-) Przecieka strasznie, musimy kupować mu pieluchy Sena i zakładać na jego "lulka". Jego dysplazja tez daje znać. Wątroba też;-) Zarłok z niego straszny, nie uznaje diety i gotów jest zagryźć towarzystwo dla jednej kulki;-) Zrobił się ostatnio też jakis taki niedobry, starsznie się awanturuje jak każe mu iść na miejsce do swojego pontonika, gdy np leży mi na środku kuchni. Zazdosnik z niego straszny, wiem, ze najszczęśliwszy by był gdyby był moim jedynym psem ale to se tak nie da;-) inne zwierzaki też potrzebuja mojej pomocy;-) nie chce sie ostatnio dawać wyczesywać więc zarósł mi bardzo:-( " Biedna jesteś Iwonko, bo masz z nim więcej roboty. ale dzięki Tobie ma ciepły dom ,kochajacą rodzinę i dobrą opiekę. Ma chłopak szczęście, tak jak i Dharma (która też ma kłopoty zdrowotne) Jak patrze na jego zdjęcia, to wspominam moją Aurę - tak samo wyglądała: siwe pyszczydło,łagodne oczy. Trzymaj się Samsonku, 10 lat to jeszcze nie tak poważny wiek dla szpica - choć nie wiadomo jak toczyły się losy Samsona Wygłaskaj swoje futra Iwonko Pozdrawiam Basia Quote
togaa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Witaj Basiu Tulasowa !:loveu: Witaj Samsonku!:loveu: Witajcie w klubie SzpicSeniora ...:razz: Mojej Babci Todze tez tej wiosny stuknie 12 latek. Własnie kurujemy chore stawy a czeka jeszcze wycięcie guzków, ale to po cieczce... Moze Samsonik ma wiecej latek, że taki nieszczelny?. Kto to wie ? Quote
ihabe Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 glaski dla wszytskich cioteczek:-) Samsonek może być rzeczywiście starszy, to taki starszy pan, którego bardzo kochamy i walczyć będziemy o każdy dzień aby przezył go godnie i szczęśliwie. Leżę teraz z zapaleniem krtani i Samidlo z resztą stada obok mnie:-) buziaki dla wszystkich Quote
M&S Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Zdrówka życzymy!!!!! Głaski dla całej ferajny:):) Quote
tulasy Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Witajcie dziewczyny ! Powinnyśmy założyc Klub Seniora Szpica Wilczego. Ja co prawda nie mam już mojej seniorki Aury prawie rok, no ale Unga też się starzeje i w tym roku skończy 8 lat , a jej starsi bracia skończą 10 lat. Zdrówka życzę Samsonkowi, babci Todze i najstarszemu ze szpiców wilczych Maxowi Dbaj o siebie Iwonko i szybko wracaj do zdrowia Głaski dla wszystkich futer Basia Quote
ihabe Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Basieńko Tulasowa dziękuję za ciepłe slowa a to chorubsko to jakis straszny wirus, który w trakcie leczenia się mutuje i jest coraz gorzej:-( Płuca chce mi wyrwać:-( Quote
ihabe Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 dziekuję wraz z Samciem zwanym pączkiem, bo taki sie zrobił pączasty;-) Quote
M&S Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 ihabe napisał(a):dziekuję wraz z Samciem zwanym pączkiem, bo taki sie zrobił pączasty;-) Czyli sama słodycz..................;) Quote
NATKA Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ihabe zdrówka i jeszcze raz zdrówka, a takie choróbska to strasznie męczące są wiem bo sama zdechlak jestem ;) A Samciowi też zdrówka życzę i jeszcze wielu pięknych latach u Twojego boku i reszty Futrzatej Ekipy :lol: Quote
ihabe Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Zażyłąm przez 3 tygodnie, trzy różne antybiotyki i nadal kaszlę tak, że płuca chce miu wyrwać. W sobotę znów pojechałam do lekarza, bo obudziłam się z wielkim bólem gardła i myślę:"angina", o nie;-( Ale nie to nie angina, to gardło i ucho bolą z tego kaszlu i Pan dr przepisał mi robiony syrop za całe 5 zł, z czystą efedryną i codeiną i takimi tak piniami itd. Powiedział, że na 100% pomoże. Dzisiaj go odbiorę i dam Wam znać;-) A Samcio, ja wiem , że bedziecie oburzeni, ale dałam go obciąć, bo z kudłami juz nie mogłam a chłopak jeszcze taki się stał złośliwy i nie chciał sie czesać, cały zsikany pod brzuchem, kołuny zaczęły się robić;-( Wyglada teraz cudnie, jak król Julian z Pingwinów z Madagaskaru, taka wielka piękna kita i taki meszek na ciałku. Wstawie później zdjęcia;_) Quote
togaa Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [QUOTE]Wstawie później zdjęcia;_) [/QUOTE Dlaczego póżniej Sloneczko ? No ale trudno. Juz przebieram nogami..... Onka3 chciała tak latem moją staruchę wygolić ale protesty były... Quote
ihabe Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='togaa']Wstawie później zdjęcia;_) [/QUOTE Dlaczego póżniej Sloneczko ? No ale trudno. Juz przebieram nogami..... Onka3 chciała tak latem moją staruchę wygolić ale protesty były...u nas protestów żadnych nie było;-) Później bo ja niestety nie potrafię obsługiwać aparatu mojego męża, i nie chce, bo jakbym coś zepsula to ciotki ihabe nie byłoby na dogo przez kilka lat ( musiałabym odpracować aparat w obozie karnym na Syberii;-) a to od Samcia dla Cioteczek: Quote
tulasy Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Iwonko kochana pogoń swego męża, bo zdjęć ani widu ani słychu, a my chcemy zobaczyć wygolonego Samsonka. Jak tam zdrowie - wykurowałaś się wreszcie ??? Basia Quote
ihabe Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 siersć już odrosła a zdjęć nie zrobiliśmy:-( ale mamy nowe naszego staruszka:-) Nasz dziadziuś ma leosze i gorsze dni:-) Bardzo nam przecieka i czasami to nawet zakładamy mu pieluchę ( zwłaszcza jesienią i zimą, gdy cały czas przebywa w domu). Szpicus ma ogród ale karą jest dla niego w nim posiedzieć:-) Jak tylko mu za długo ( powiedzmy 5 minut) to drze jape strasznie:-) uwoelbia swój ponton ale zazwyczaj musi być tam gdzie stado, tam gdzie ja:-) Zadzior sie zrobił dla naszego nowego tymczasa Colinka:-) bardzo chce go zdominować, bo niestety nie udała mu sie ta sztuczka z naszymi dziewczynkami i z Westem:-) West to na każdym kroku okazuje mu swoją niechęć:-( No i co najbardziej mnie stresuje to jego agresywność do kotów:-( Nie mam swoich ale dokarmiam dzikie i mam ci ja takiego jednego Pręgusia, już sie tak oswoił, że biore go na ręce:-) ostatnio, mąż nie zauważył, że Pręguś przyszedł na śniadanie i wracającze stadem z rannego spaceru puścił je przodem, Samson wpadł na taras i była jatka. Nos skrwawiony a kot uciekł:-( Dwa dni nie przychodził, tak bardzo sie bałam, że Sam mu coś zrobił:-( ale wrócił i jest cały:-) Teraz strasznie pilnujemy gdzie jest Sam zanim otworzymy taras :-) Quote
ihabe Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Samson pozdrawia wszystkie swoje cioteczki:-) Coraz gorzej widzi a słyszeć to już prawie wcale nie słyszy:-( Wech za to super:-) Quote
togaa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 "Wilcze" są zjawiskowe....Nie widać po Nich starości. Trzymaja fason ! Quote
tulasy Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Dziękuje Iwonko ,że wstawiłaś zdjęcia Sam'ka i napisałaś o nim trochę. Bardzo ładnie wygląda, włos piękny, mina dziarska, choć mordeczka siwa i ucho białe. A skubaniec niedosłyszy, niedowidzi a kota gania- zazdrośnik jeden. Dzięki Tobie ma piękną starość Pozdrawiamy Basia i Tulasy Quote
ihabe Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 togaa napisał(a):"Wilcze" są zjawiskowe....Nie widać po Nich starości. Trzymaja fason ! to fakt, czasami jak na niego patrzę to niemal szczeniaka widze :-) tulasy napisał(a):Dziękuje Iwonko ,że wstawiłaś zdjęcia Sam'ka i napisałaś o nim trochę. Bardzo ładnie wygląda, włos piękny, mina dziarska, choć mordeczka siwa i ucho białe. A skubaniec niedosłyszy, niedowidzi a kota gania- zazdrośnik jeden. Dzięki Tobie ma piękną starość Pozdrawiamy Basia i Tulasy Pozdrawiam bardzo mocno Basieńke i wszystkie Tulasy:-) Quote
tulasy Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Co słychac u naszego starszego pana Sansona. Czy zdrówko dopisuje ? Basia Quote
togaa Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Basiu Tulasowa! Chociaż tu Cię mam !!! A jak Twoje dziewczynki? Moja Toga skończyła wiosna 12 lat. Głucha jak pień. Chudziutka bo przez ta cholerna dysplazje wciaz na karmach light. Dzieki ihabe dowiedziałam sie o Trocoxilu .Jest w trakcie kuracji i chodzi Jej sie lepiej... Ale "po buzi" nadal młódka. Trzeba przyznać że ładnie sie te wilcze starzeją...Sciskam Ciebie i wszystkie Tulasy, buzka ! Quote
M&S Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Cześć:) Buziaki dla Sama!!!! Fakt, że wilcze starzeją się ładnie i z godnością...... Quote
Recommended Posts