Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Staruszek Samsonek to ma juz około 10 lat:-) Przecieka strasznie, musimy kupować mu pieluchy Sena i zakładać na jego "lulka". Jego dysplazja tez daje znać. Wątroba też;-) Zarłok z niego straszny, nie uznaje diety i gotów jest zagryźć towarzystwo dla jednej kulki;-) Zrobił się ostatnio też jakis taki niedobry, starsznie się awanturuje jak każe mu iść na miejsce do swojego pontonika, gdy np leży mi na środku kuchni. Zazdosnik z niego straszny, wiem, ze najszczęśliwszy by był gdyby był moim jedynym psem ale to se tak nie da;-) inne zwierzaki też potrzebuja mojej pomocy;-)

nie chce sie ostatnio dawać wyczesywać więc zarósł mi bardzo:-(

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

" Staruszek Samsonek to ma juz około 10 lat:-) Przecieka strasznie, musimy kupować mu pieluchy Sena i zakładać na jego "lulka". Jego dysplazja tez daje znać. Wątroba też;-) Zarłok z niego straszny, nie uznaje diety i gotów jest zagryźć towarzystwo dla jednej kulki;-) Zrobił się ostatnio też jakis taki niedobry, starsznie się awanturuje jak każe mu iść na miejsce do swojego pontonika, gdy np leży mi na środku kuchni. Zazdosnik z niego straszny, wiem, ze najszczęśliwszy by był gdyby był moim jedynym psem ale to se tak nie da;-) inne zwierzaki też potrzebuja mojej pomocy;-)

nie chce sie ostatnio dawać wyczesywać więc zarósł mi bardzo:-( "

Biedna jesteś Iwonko, bo masz z nim więcej roboty. ale dzięki Tobie ma ciepły dom ,kochajacą rodzinę i dobrą opiekę.

Ma chłopak szczęście, tak jak i Dharma (która też ma kłopoty zdrowotne)
Jak patrze na jego zdjęcia, to wspominam moją Aurę - tak samo wyglądała: siwe pyszczydło,łagodne oczy.
Trzymaj się Samsonku, 10 lat to jeszcze nie tak poważny wiek dla szpica - choć nie wiadomo jak toczyły się losy Samsona
Wygłaskaj swoje futra Iwonko
Pozdrawiam
Basia

Posted

Witaj Basiu Tulasowa !:loveu:
Witaj Samsonku!:loveu:
Witajcie w klubie SzpicSeniora ...:razz:

Mojej Babci Todze tez tej wiosny stuknie 12 latek.
Własnie kurujemy chore stawy a czeka jeszcze wycięcie guzków, ale to po cieczce...

Moze Samsonik ma wiecej latek, że taki nieszczelny?. Kto to wie ?

Posted

glaski dla wszytskich cioteczek:-) Samsonek może być rzeczywiście starszy, to taki starszy pan, którego bardzo kochamy i walczyć będziemy o każdy dzień aby przezył go godnie i szczęśliwie. Leżę teraz z zapaleniem krtani i Samidlo z resztą stada obok mnie:-)
buziaki dla wszystkich

Posted

Witajcie dziewczyny !
Powinnyśmy założyc Klub Seniora Szpica Wilczego. Ja co prawda nie mam już mojej seniorki Aury prawie rok, no ale Unga też się starzeje i w tym roku skończy 8 lat , a jej starsi bracia skończą 10 lat.
Zdrówka życzę Samsonkowi, babci Todze i najstarszemu ze szpiców wilczych Maxowi
Dbaj o siebie Iwonko i szybko wracaj do zdrowia
Głaski dla wszystkich futer
Basia

Posted

Basieńko Tulasowa dziękuję za ciepłe slowa a to chorubsko to jakis straszny wirus, który w trakcie leczenia się mutuje i jest coraz gorzej:-( Płuca chce mi wyrwać:-(

Posted

Ihabe zdrówka i jeszcze raz zdrówka, a takie choróbska to strasznie męczące są wiem bo sama zdechlak jestem ;)

A Samciowi też zdrówka życzę i jeszcze wielu pięknych latach u Twojego boku i reszty Futrzatej Ekipy :lol:

Posted

Zażyłąm przez 3 tygodnie, trzy różne antybiotyki i nadal kaszlę tak, że płuca chce miu wyrwać. W sobotę znów pojechałam do lekarza, bo obudziłam się z wielkim bólem gardła i myślę:"angina", o nie;-( Ale nie to nie angina, to gardło i ucho bolą z tego kaszlu i Pan dr przepisał mi robiony syrop za całe 5 zł, z czystą efedryną i codeiną i takimi tak piniami itd. Powiedział, że na 100% pomoże. Dzisiaj go odbiorę i dam Wam znać;-)

A Samcio, ja wiem , że bedziecie oburzeni, ale dałam go obciąć, bo z kudłami juz nie mogłam a chłopak jeszcze taki się stał złośliwy i nie chciał sie czesać, cały zsikany pod brzuchem, kołuny zaczęły się robić;-( Wyglada teraz cudnie, jak król Julian z Pingwinów z Madagaskaru, taka wielka piękna kita i taki meszek na ciałku.
Wstawie później zdjęcia;_)

Posted

[QUOTE]Wstawie później zdjęcia;_) [/QUOTE

Dlaczego póżniej Sloneczko ? No ale trudno. Juz przebieram nogami.....
Onka3 chciała tak latem moją staruchę wygolić ale protesty były...

Posted

[quote name='togaa']

Wstawie później zdjęcia;_) [/QUOTE

Dlaczego póżniej Sloneczko ? No ale trudno. Juz przebieram nogami.....
Onka3 chciała tak latem moją staruchę wygolić ale protesty były...
u nas protestów żadnych nie było;-)
Później bo ja niestety nie potrafię obsługiwać aparatu mojego męża, i nie chce, bo jakbym coś zepsula to ciotki ihabe nie byłoby na dogo przez kilka lat ( musiałabym odpracować aparat w obozie karnym na Syberii;-)

a to od Samcia dla Cioteczek:

• 2 weeks later...
Posted

Iwonko kochana pogoń swego męża, bo zdjęć ani widu ani słychu, a my chcemy zobaczyć wygolonego Samsonka.
Jak tam zdrowie - wykurowałaś się wreszcie ???
Basia

• 4 months later...
Posted

siersć już odrosła a zdjęć nie zrobiliśmy:-( ale mamy nowe naszego staruszka:-)

Nasz dziadziuś ma leosze i gorsze dni:-) Bardzo nam przecieka i czasami to nawet zakładamy mu pieluchę ( zwłaszcza jesienią i zimą, gdy cały czas przebywa w domu). Szpicus ma ogród ale karą jest dla niego w nim posiedzieć:-) Jak tylko mu za długo ( powiedzmy 5 minut) to drze jape strasznie:-)

uwoelbia swój ponton ale zazwyczaj musi być tam gdzie stado, tam gdzie ja:-)

Zadzior sie zrobił dla naszego nowego tymczasa Colinka:-) bardzo chce go zdominować, bo niestety nie udała mu sie ta sztuczka z naszymi dziewczynkami i z Westem:-) West to na każdym kroku okazuje mu swoją niechęć:-(

No i co najbardziej mnie stresuje to jego agresywność do kotów:-( Nie mam swoich ale dokarmiam dzikie i mam ci ja takiego jednego Pręgusia, już sie tak oswoił, że biore go na ręce:-) ostatnio, mąż nie zauważył, że Pręguś przyszedł na śniadanie i wracającze stadem z rannego spaceru puścił je przodem, Samson wpadł na taras i była jatka. Nos skrwawiony a kot uciekł:-( Dwa dni nie przychodził, tak bardzo sie bałam, że Sam mu coś zrobił:-( ale wrócił i jest cały:-)
Teraz strasznie pilnujemy gdzie jest Sam zanim otworzymy taras :-)

Posted

Dziękuje Iwonko ,że wstawiłaś zdjęcia Sam'ka i napisałaś o nim trochę. Bardzo ładnie wygląda, włos piękny, mina dziarska, choć mordeczka siwa i ucho białe. A skubaniec niedosłyszy, niedowidzi a kota gania- zazdrośnik jeden.
Dzięki Tobie ma piękną starość
Pozdrawiamy
Basia i Tulasy

Posted

togaa napisał(a):
"Wilcze" są zjawiskowe....Nie widać po Nich starości. Trzymaja fason !

to fakt, czasami jak na niego patrzę to niemal szczeniaka widze :-)

tulasy napisał(a):
Dziękuje Iwonko ,że wstawiłaś zdjęcia Sam'ka i napisałaś o nim trochę. Bardzo ładnie wygląda, włos piękny, mina dziarska, choć mordeczka siwa i ucho białe. A skubaniec niedosłyszy, niedowidzi a kota gania- zazdrośnik jeden.
Dzięki Tobie ma piękną starość
Pozdrawiamy
Basia i Tulasy

Pozdrawiam bardzo mocno Basieńke i wszystkie Tulasy:-)

• 2 months later...
Posted

Basiu Tulasowa! Chociaż tu Cię mam !!!
A jak Twoje dziewczynki?
Moja Toga skończyła wiosna 12 lat. Głucha jak pień. Chudziutka bo przez ta cholerna dysplazje wciaz na karmach light. Dzieki ihabe dowiedziałam sie o Trocoxilu .Jest w trakcie kuracji i chodzi Jej sie lepiej...
Ale "po buzi" nadal młódka. Trzeba przyznać że ładnie sie te wilcze starzeją...Sciskam Ciebie i wszystkie Tulasy, buzka !