Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

togaa napisał(a):
Jola...to Ty????

Tak, tak...to ja i @tra

A dlaczego pytam o godziny otwarcia schroniska, bo Monika ( zaginął jej szpic Ordo) miała w planach wizytę w tym schronisku w związku z Miśkiem szpicem
i chciała, żebyśmy jej towarzyszyły. Myślała o DT dla niego ale w "ciemno" nie chce ryzykować tym bardziej że ma sunię przed cieczką i brak ogrodzenia no i wiadomo obawia się przyjęcia psa o którym nic nie wiemy a nie może poświęcić mu czasu non stop . Ale dla mnie to już nierealne, niestety, bo zanim dojadę to będzie 19, więc doopa na mnie liczyć nie może. Słuchajcie dziewczyny a jak jest z opieką weterynaryjną? Jakby tego psiaka z klatki wyciągnąć pod pretekstem jakiegoś szczepienie albo założenia opatrunku...oczywiście hipotetycznie.Po prostu myślę że jeśli psy czułyby zapach np. jodyny czy jakiegoś weterynaryjnego specyfiku to dałyby mu później spokój?!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i to jest tragiczne...chciałoby się tyle zrobić a szans najmniejszych nie ma...jak w takim razie można liczyć na adopcję, skoro tak niewiele o psiaku wiadomo...? Czy pracownikom nie zależy? A co z akcją szkolenia schroniskowych psów tak nagłaśnianą w mediach..."szkolimy dla większego prawdopodobieństwa adopcji"... Qurcze dziewczyny współczuję "takiej współpracy"...:angryy:

Posted

Atrisko napisał(a):
No i to jest tragiczne...chciałoby się tyle zrobić a szans najmniejszych nie ma...jak w takim razie można liczyć na adopcję, skoro tak niewiele o psiaku wiadomo...? Czy pracownikom nie zależy? A co z akcją szkolenia schroniskowych psów tak nagłaśnianą w mediach..."szkolimy dla większego prawdopodobieństwa adopcji"... Qurcze dziewczyny współczuję "takiej współpracy"...:angryy:

....Jolu,
jeżeli schronisko jest własnością gminy, a zapewne tak jest, to wiadomo, że chodzi o pieniądze i prawdopodobnie o nic więcej......
szkoda tylko, że organ właścicelski nie sprawuje wystarczającej kontroli nad swoja jednostką, może gdyby zobaczyli warunki w jakich trzymane sa psy, to coś by drgnęło.
Adopcje, moim zdaniem, dyrekcji tego schronu są nie na rękę. Bo jak inaczej można takie zachowanie zrozumieć i jak zachęcic ludzi, żeby przygarniali psy jeżeli one tak wyglądają i nie można mieć kontaku z psem, którego chce cią zabrać do siebie.....

A.

Posted

jak mam usłyszec różne fantastyczne opowiesci na temat tego psa od pracownicy to nawet wole sie nie zagłębiac bo uwierzcie nie warto. Adopcje tam nikomu nie przeszkadzają, tylko pracownicy nie dobrani i ...no.W ogóle temacik nie ma co rozwijac zobaczy sie co bedzie kiedys, a teraz robimy co mozna.

Posted

Nie chcemy za wiele publicznie pisac o pewnych sprawach. Wedlug statystyk nasze schronisko ma prawie 100% adopcji.:diabloti: Daja psy jak leci i byle komu. A te stare, niepotrzebne ....Tam sie nie pracuje z psami. A ich historie i opis zaleza od fantazji pracownicy. Co chcecie to uslyszycie. Ale to sie musi zmienic.

Posted

monika55 napisał(a):
Nie chcemy za wiele publicznie pisac o pewnych sprawach. Wedlug statystyk nasze schronisko ma prawie 100% adopcji.:diabloti: Daja psy jak leci i byle komu. A te stare, niepotrzebne ....Tam sie nie pracuje z psami. A ich historie i opis zaleza od fantazji pracownicy. Co chcecie to uslyszycie. Ale to sie musi zmienic.

Rozumiem doskonale, wielu rzeczy mozna się domyślać....

szkoda tylko, że nie specjalnie współpracują z wolontariuszami.....jak rozumiem

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Rozumiem doskonale, wielu rzeczy mozna się domyślać....

szkoda tylko, że nie specjalnie współpracują z wolontariuszami.....jak rozumiem

alez współpracują!...mamy pozwolenie przeciez na ogłaszanie psów i ich wyadaptowywanie ze schroniska. :icon_roc: Uwierzcie ze to tutaj jest duzo jak narazie.

Posted

wilczek007 napisał(a):
alez współpracują!...mamy pozwolenie przeciez na ogłaszanie psów i ich wyadaptowywanie ze schroniska. :icon_roc: Uwierzcie ze to tutaj jest duzo jak narazie.

już rozumiem.....

Posted

Mam specjalistke , tyle tylko że egzaminy zalicza....Ale mysle nie odmówi jak sie jej przewali...

Tylko co ze zdjęciem do banerka? W sumie jest tylko to jedno?

Posted

no własnie jak bede cos wiedziec to koło wtorku napisze, bo w schronisku było zamieszanie i teraz niewiem jakiego psa wzieli ludzie a ja musiałam jechac.Nieststy inaczej sie nie dowiem tylko osobiscie da rade.

Posted

wilczek007 napisał(a):
no własnie jak bede cos wiedziec to koło wtorku napisze, bo w schronisku było zamieszanie i teraz niewiem jakiego psa wzieli ludzie a ja musiałam jechac.Nieststy inaczej sie nie dowiem tylko osobiscie da rade.

to czekamy na, mam nadzieję, dobre wieści:p