Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadora7 napisał(a):
Lara masz GG? Odezwij się do mnie moje GG 2245542 (zawsze niewidoczne) teraz jestem akurat. Chciałam ci pare porad "cegiełkowych" przekazać. Ogladałam twoje cegiełki. No jeżeli chcesz oczywiście.

Isadora napisałam do Ciebie na gg, ale się nie odzywasz :eviltong: mój nr: 3285033

Posted

Biafro, dostałam Twoje PW. Zadzwonię jutro z rana (czyli koło południa pewnie :eviltong:) do schroniska i zapowiem Cię.
Mam 2 pytania:
- jak długo maksymalnie może sunia u Ciebie zostać?
- czy masz jakiś kenel, gdyby ew. nie dogadała się z kotami albo koty z nią?

Podaj mi proszę jeszcze na PW numer konta, to przeleję trochę grosza z katowickiego konta :).

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
O jejku Biafra jestes cudowna. Poprosze nr konta na PW

ab- agnieszka na pierwszej stronie jest nr konta :)

Maciaszku
, myślę, że co najmniej za transport powinniśmy Biafrze zwrócić.

Posted

maciaszek napisał(a):
Biafro,
Mam 2 pytania:
- jak długo maksymalnie może sunia u Ciebie zostać?
- czy masz jakiś kenel, gdyby ew. nie dogadała się z kotami albo koty z nią?

- chciałabym ją jak najszybciej wyadoptować, jeżeli brak łaknienia jest spowodowany nerwami i tęsknotą nie powinna za bardzo się do mnie przyzwyczajać. Niestety raz wzięłam wilczycę po zmarłej :shake: Saba prawie trzy miesiące nie jadła, karmienie na siłę i na zmianę kroplówki, miała 4-5 lat , po 3 miesiącach osiwiał jej cały pysk . Później zaczęła jeść ale nie tolerowała nikogo poza mną. I musiała zostać. Nie wyobrażam sobie co by się stało gdybym ją znowu oddała.
A Szkielecik NIE MOŻE zostać :shake:, dlatego piszę , że jak najkrócej tzn odkarmić, wyleczyć znaleźć superdomek. To jest plan. Zobaczymy jak u niej ze zdrówkiem :roll:

- niestety nie mam. Mam za to nadzieję, że sie dogadają. Koty to staruszki i przyzwyczajone do psów-bo wychodzą na ogród przy lepszej pogodzie.
Nie zaatakują suni, a jak ona będzie cos kombinować to mają domki i półki ponad podłogą to sobie będą leżały wyżej. Jak będzie bardzo podskakiwać to pewnie dostanie od któregoś raz po nosie i to na ogół wystarcza.
Ale koty mam raczej cierpliwe.Więc nie zakładam wojny. Ona nie wygląda na psa, który prześladuje innych.

Posted

Biafro, bedziemy jej szukać intensywnie domu. Jak będzie u Ciebie to od razu będzie miała lepsze zdjęcia no i więcej o suni się dowiemy. Poza tym niektórych ludzi teraz może odstraszać swoim wyglądem - mogą się bać jakiejś choroby np., a tak się ją zbada, będziemy wiedziec co i jak. Jak będzie zdrowa to wydobrzeje u Ciebie i tym lepiej :)

Posted

Biafra napisał(a):
- chciałabym ją jak najszybciej wyadoptować, jeżeli brak łaknienia jest spowodowany nerwami i tęsknotą nie powinna za bardzo się do mnie przyzwyczajać. Niestety raz wzięłam wilczycę po zmarłej :shake: Saba prawie trzy miesiące nie jadła, karmienie na siłę i na zmianę kroplówki, miała 4-5 lat , po 3 miesiącach osiwiał jej cały pysk . Później zaczęła jeść ale nie tolerowała nikogo poza mną. I musiała zostać. Nie wyobrażam sobie co by się stało gdybym ją znowu oddała.
Eh...no właśnie..takie to są te nasze Psie dusze...kochają...do końca...az łza się w oku zakręciła jak przeczytałam tą krótką historię...
A Szkielecik NIE MOŻE zostać :shake:, dlatego piszę , że jak najkrócej tzn odkarmić, wyleczyć znaleźć superdomek. To jest plan. Zobaczymy jak u niej ze zdrówkiem :roll:

KOCHANA JESTEŚ BIAFRA...BARDZO KOCHANA...:loveu:

Posted

Chudzielec już u Biafry :p
i podobno jest cuuuuuudny... z pół godziny musiałam wysłuchiwać zachwytów nad jej chudą osóbką :evil_lol:
ma charcie spojrzenie, przepiękne łapki i w ogóle jest napiekniejsza :cool3:
Po drodze w samochodzie robiła za odkurzacz i zjadła wszystko co nadawało się do jedzenia, a niechcącą wypadło... i zostało... :roll:
teraz Biafra ma czyściutkie autko :loveu:
chyba ktoś kłamał z tym brakiem apetytu :cool1:

Posted

Mój post przeskoczył na poprzednią stronę. Biafro, zerknij tam, proszę...
I powiedz mi czy mogę wpisać na stronę schroniska, na której mała widnieje, Twój numer telefonu jako namiar na wolontariusza?

Posted

Hura!!!! :multi: Biafra, ucałuj sunię od nas wszystkich :D właśnie, wrócił apetyt :p

Potrzebujemy wsparcia finansowego dla Biafry na utrzymanie suni!!!! czy ktoś się zrzuci ? :p

Już Biafra o sunię zadba, zrobimy jej ładne zdjęcia i wyadoptujemy do super domku :lol::multi:

Posted

[quote name='Lidan']Hurra :multi: Cudowne wieści na dobranoc :-)
Robię bazarek dla chudzinki. Zajrzyjcie, proszę, może coś się przyda... CZekam jeszcze na kilka drobiazgów, więc chyba skończe go dopiero jutro :oops:
bazarek dla szkielecika

Dziękujemy bardzo :loveu:

Posted

Mam , mam :multi: całe 5 kg psa , to tyle ile waży Grandy głowa :evil_lol:

Szkielecik dokładnie waży 5,30
Nazwałam ją TIBIA - co po łacinie oznacza piszczel, bo jest cienka i długa :shake:
Stojąc w niewielkiej odległości można gołym okiem policzyć wszystkie żeberka oraz kosteczki w kręgosłupie. Widać też całe kości udowe.
Zdjęcia baaardzo pogrubiają. Są płaskie . A ona jest trójwymiarowa, kości wystają z każdej strony.
Wygląda jak podróbka charcika włoskiego. Jest zwinna , delikatna, subtelna.
Straszna przylepa . Na pewno się nie zgubiła :shake:, bo można się o nią potknąć tak pilnuje człowieka.
Całą drogę umierała ze szczęścia ryjąc i kopiąc w kocu. Ugniatała go sobie albo tarzała się plecami.

Dobrze, że jak ktoś powiedział , NIE MA APETYTU :razz:...skoro niechętnie je takie ilości to nie wiem ile ona by zjadła gdyby jej wrócił apetyt :evil_lol:
Na razie je tak jak wróbelek-tzn tyle samo ile waży :eviltong:
Trzeba wszystko przed nią chować i chyba będzie w kagańcu chodzić :evil_lol:, bo wymiata wszystko z ziemi. A i gumy z torebki potrafi wykopać.
Zrobimy na niej interes :cool3:, będziemy pożyczać do szukania trufli pod ziemią
Węch ma niesamowity.

Ma też niesamowitą biegunkę i bulgotanie w brzuchu. Produkt końcowy fermentacji w postaci cuchnącego powietrza też się z niej wydobywa .
Albo zjadła w schronisku coś strasznego :roll: albo ma powazne problemy.
Bo strach i nerwy to jedno, ale od zapachu można umrzeć :shake:

Niepokojące jest to, ze jast bardzo chuda ale ma też duży brzuch jakby wiszący, tyle że pod klatką piersiowa. Brzuch jest twardy i boli ją przy uciskaniu. Może mieć powiększone jakieś organy, a może jest nabrzmiały bo zjadła jakiś syf :roll:
Byłam z nią u weta, została zbadana i poogladana ze wszystkich stron, krew poszła do laboratorium , dostała Stronghold bo ma po pierwsze podejrzany ten brzuch ( w schronisku odrobaczona), po drugie ma masakryczny łupież więc może mieć pasożyty zewnętrzne których nie widać.
Może mieć także alergię pokarmową , która objawia się łupieżem i problemami jelitowymi. Na alergie mogą też wskazywać liczne łyse plamki na ciele niewiadomego pochodzenia. Ma jeść tylko RC Hypoallergenic i powinna byc poprawa. Ma też dostawać Calo-Pet po łyżeczce dziennie dla rekonwalescentów i do każdego posiłku tabletkę neo-pancreatyny ( enzymy trawienne) bo ma problemy z wchłanianiem skoro jest taka chuda...a tyle je.
To tak na pierwszy rzut, bo nie wiemy co wyjdzie z tej krwi. Może jakieś konkrety. Jeśli będzie dalej taką niewiadomą i baniaty brzuch się nie zmniejszy to muszę gdzieś jechac na USG.

Na obserwację sie nie kwalifikuje bo jest za nerwowa. Biegunka na pewno by jej nie przeszła. Mam ją w domu obserwować i wyciszyć żeby cokolwiek powiedzieć wetowi na jej temat, bo na razie nic nie wiem.
Nie wiem czy będzie przybierać na wadze. Może w schronie inne psy ją objadały :-(. Boks był bardzo wypchany ruchliwymi kundelkami, jeden skakał po drugim i się przepychał a ona stoi jak ciele w kącie i się tylko patrzy.
Pewnie zanim doszła do miski to już się mogla jedynie w niej przeglądać :placz:

U weta mam do zapłaty 224 zł ...
Za badania psa+krew (morfologię+biochemię) 20+35
lekarstwo Neo-pankreatyna dostałam paczkę do domu 12 zł
Stronghold 30 zł
Tuba Calo-petu 35 zł
Karma RC Hypoallergenic 2kg 64 zł
Szelki i smycz 28 zł
Chyba nic nie pomyliłam, ale nie mam juz dzisiaj siły tego liczyć

Poniżej szkielecik