Jump to content
Dogomania

CIESZYN - BIABRO w nowym super domku!!!!!! :)))))))))))))

Recommended Posts

Posted

BIABRO

Biabro to pies w typie ras myśliwskich, ma około 3-4 lata. Jest spokojny, grzeczny i bardzo przyjacielski. Do zdjęć pozował grzecznie. Biabro nie najlepiej czuje się w schronisku, jest smutny i trochę apatyczny, źle znosi brak domu. W schronisku jest od dłuższego czasu. Początkowo wyglądał świetnie. Dumny, dobrze zbudowany pies.

Niestety przyszły pierwsze chłody, a następnie zima z mrozami. Biabro przestał sobie radzić :shake:. Zmizerniał, schudł i poddał się. Z pięknego dumnego psa przeobraził się w zużytą psią szmatkę, która już zwątpiła w lepszy los.

SPÓJRZCIE W OCZY TEMY PSU I DOSTRZEŻCIE ROZPACZLIWE WOŁANIE O POMOC. ON PŁACZE WZROKIEM.

MIŁOŚNIKU PSÓW - JEŻELI JUŻ TU DOTARŁEŚ NIE ZOSTAŃ OBOJĘTNY. POMÓŻ ZNALEŹĆ DOM DLA BIABRA.:placz::placz:

Kontakt w sprawie adopcji:
DEA tel 603 244 518
e-mail: dea2@op.pl

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W boksie czysto, porządna buda i pies jest w boksie sam, naprawdę rzadki widok w schronisku :crazyeye:

Jednak psiak powinien być dokarmiany, zimą psy potrzebują więcej kalorii.

Posted

Evra napisał(a):
W boksie czysto, porządna buda i pies jest w boksie sam, naprawdę rzadki widok w schronisku :crazyeye:

Jednak psiak powinien być dokarmiany, zimą psy potrzebują więcej kalorii.

Pieski w cieszyńskim schronie nie mają źle. Jednak te z krótszą sierścią, bez podszerstka bardzo marzną. Jeżeli dochodzi do tego jeszcze samotność - co w przypadku tak towarzyskiego psa jest bardzo bolesne - oraz beznadzieja codzienności.... Bidulek sie robi coraz większy :-(

Posted

ja myślę, że on jest po prostu uroczym kundelkiem:loveu::loveu: czy ma ogonek cały czy kopiowany?

nie ma sensu podcjągać go pod żadną rasę, bo zawsze znajdą się sceptycy boleśnie krytykujacy jego rasowość.:roll:

MOgę zrobić mu allegro:lol:

Posted

tanitka napisał(a):
ja myślę, że on jest po prostu uroczym kundelkiem:loveu::loveu: czy ma ogonek cały czy kopiowany?

nie ma sensu podcjągać go pod żadną rasę, bo zawsze znajdą się sceptycy boleśnie krytykujacy jego rasowość.:roll:

MOgę zrobić mu allegro:lol:

Ogonek ma w całości.
Tanitka dziękuję za rzucenie okiem. Opis ściągnęłam ze strony schroniska.
W takim razie zmienię trochę, bo faktycznie jeżeli uważasz, że nie podchodzi pod żadnego "myśliwca", :roll:
Chciaż ja bym się tu upierała, że taki ociupinę myśliwski to on jednak jest :diabloti:

Jeżeli masz chwie czasu i dałabyś radę strzelić mu jakieś allegro, to obiecuję, że w zamian namierzę Ci tyle wyżłów w schronach ile zapragniesz :cool3:

Posted

niewątpliwie on miał jakiegoś przodka z psów myśliwskich, gdyby nie ta biała strzałka na pysku to głowa byłaby taka ogarowowato-gończa, ale ten biały tułów to już nie wiem z jakiego stwora :razz:

a szczerze mówiąc, to ludzie niezbyt dobrze reagują na hasło "pies myśliwski" bo każdemu nieznawcy sie wydaje, ze to pies oddany instynktowi łowieckiemu, nadmiernie aktywny, zagryzajacy koty, kury i króliki. Lepiej mu takiej "łatki" nie przyczepiać. :lol:

Posted

Tak czy inaczej chłopak marnieje w oczach. Te pierwsze fotki robiłam jakiś rok temu, te drugie pochodzą z piątku, schudł i stał się bardziej apatyczny. Mieszkał jeszcze z dwoma kolegami, ale poszli do adopcji, i teraz na razie jest sam, żeby miał łatwy dostęp do michy. Niestety jak wiadomo, schroniskowe jedzenie go nie wzmocni:shake:

Posted

Zapytam bo ciekawa jestem - co psiaki dostają do jedzenia??
Suche, czy coś gotowanego?? Może by zaapelować o karmę lub złożyć się lub wystawić bazarek na zakup wzmacniającej karmy dla tych najbardziej potrzebujących??

Posted

Tanitka :loveu::loveu::loveu:
Zmień proszę namiary kontaktowe - jeżeli pozostaną schroniskowe, to możemy nie mieć wpływu na przebieg i wynik adopcji - odbędzie sie poza nami. Na pw wysłałam Ci poprawne dane.

Posted

Dostają kaszę z mięsem czy kiełbasą, różnie, zależy co w danym dniu jest kupione, zalane rosołem z gotowanego mięsa. Część z nich, w kojcach gdzie toczą się wojny o co większy kawałek "wkładki" dostaje suche, lub suche polane rosołem jak samego nie chcą jeść. Dawanie każdemu z osobna czego innego jest raczej nierealne, bo w niektórych kojcach jest ich po 5-6. Biabro czasem widzę załapie się na dodatkową porcję "wkładki" bo jak pracownik idzie z wiadrem napełniać miski to wyłowi i coś dorzuci do michy tym "samotnym". Karmy suchej obecnie mają dużo, bo szkoły robią co jakiś czas zbiórki i zawożą do schroniska (współpracujący z nami Osuchowski w tym przoduje:loveu:).

Posted

Dea napisał(a):
Karmy suchej obecnie mają dużo, bo szkoły robią co jakiś czas zbiórki i zawożą do schroniska (współpracujący z nami Osuchowski w tym przoduje:loveu:).

Moja krew! Moja szkoła!!:diabloti:

Posted

No dzisiaj widzialam w kojcu obok bramy michy pełne puszkowego jedzenia, male psiaki nawet nie dojadly do końca wszystkiego. to zalezy od tego również czy w kojcu jest dominujący psiak. Jak sie taki znajdzie to nie popusci reszcie, a jak juz psiakowi jakiemus padnie psychika lub zoładek to niestety ale długo nie pociągnie. Dlatego tak mnie martwi Biabro.