Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SNUPI

Jestem małym, siedmioletnim jamnikiem. Większość mojego życia spędziłem w schronisku. Na początku radziłem sobie nieźle, ale z biegiem lat chłód, buda, brak bliskiego człowieka zaczęły mnie wykańczać. Stawałem się coraz słabszy, chudszy, wycieńczony psychicznie. Zauważyły to wolontariuszki i zabrały mnie do siebie, do domu tymczasowego. Nareszcie, po tylu latach mam ciepły kącik, dobre jedzenie, dach nad głową. Mam też swoją opiekunkę, choć nie zdaję sobie sprawy, że tymczasową. Coraz bardziej się do niej przywiązuję, a przecież w końcu będę musiał opuścić ten dom. Dlatego stały dobry dom jest dla mnie pilnie poszukiwany! Jestem dobrym łagodnym psem, ale mam też swój jamnikowaty charakter, dlatego też najlepszy dla mnie byłby dom bez dzieci, bo dzieci czasem szarpną za ucho, a ja tego nie lubię. Potrzebuję spokojnego, opanowanego, łagodnego opiekuna który pokocha mnie takim jaki jestem.

Jestem zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany, wykąpany. Czy ktoś pokocha takiego wspaniałego jamnika jak ja?

Snupi jest pieskiem bardzo energicznym i wesołym, zaufaniem obdarza tylko swojego Pana i tylko jemu i jego najbliższym pozwala się głaskać. Uwielbia przesiadywać wtulony w właściciela i jest niesamowitym pieszczochem.
Nie lubi obcych i im nie pozwala się nawet dotknąć.Należy jednak pamiętać, że Snupi jest po przejściach i to może być przyczyną takiego zachowania. Uwielbia spacery i zabawę, w domu jest raczej grzeczny i spokojny, ale nie można go zostawić sam na sam z jedzeniem na stole:) Obecnie mieszka w Cieszynie.

Snupi lubi inne pieski (z którymi chetnie sie bawi) i koty z którymi ma zwyczaj sypiać :). Nie jest polecany do domu z mniejszymi dziećmi.

Bardzo proszę o dom!

Kontakt do wolontariuszki:
Zosia
tel. 0 508 063 271
e-mail: zofiakrystyna@poczta.onet.pl

Taki byłem wystraszony i chudziutki po wyjściu ze schroniska

Teraz jest już znacznie lepiej

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszyscy trzymamy :shake::shake:
Za domek, za kochającego pana tego jedynego, wymarzonego, wyśnionego...
Za przyszłe pieszczoty....

Panciu odezwij się, znajdź mnie...

Jestem tu i czekam na Ciebie, a Ty mnie nie widzisz :shake:

Posted

Zofija proszę powiedz jak się Snupi zachowuje w stosunku do innych psów??
Czy dodatkowo próby z kotkiem robiłaś??

Dzieci??

Czy w przyszłym domku mogą być jakieś inne zwierzaki??

Posted

Snupek mieszka z labradorka Gamą, którą poznałaś u Agi na spotkaniu i kotem Tystusem, z którym czasem sypia;)
Jeżeli chodzi o inne psy to myślę, że z jego strony nie będzie problemu, może próbować je ustawiać:) tak jak próbuje z Gamcią, która ma anielską cierpliwość:), ale naprawde jest ok. A kota zaakceptopwał od razu, na samym początku za nim biegał co Tytusowi się bardzo podobalo:), a teraz jak Snupek śpi to Tystus przychodzi i kładzie się obok niego i tak zasypiają razem:).
Co do dzieci to mam obawy-dzieci jak to dzieci, uwielbiają psy dotykać wszędzie i kiedy chcą, a Snupek jest "dotykalski" tylko dla swojej Panci, i ewentualnie dla jej najbliższych.

Posted

No ja nie mogę :loveu: Widuję Snupka i Gamę na spacerach z moją Etną , jak schodzę ją puszczać na dół osiedla :eviltong: a tak się własnie zastanawiałam czy to może Sunupek jest :evil_lol:

Gdzie piesek ma ogłoszenia ?

a dobra ślepa jestem, już widzę ;)

Ja mu zrobię allegratkę i gumtree z tych portali jest duży odzew na ogłoszenia, może i Snupiemu się uda . Poza tym można dorwać jakąś ciotkę od jamników i podrzucić Snupka do wstawienia na jakieś forum czy coś .

Posted

Herspri jak wystawisz mu ogłoszenia, to podaj linki - wstawię do posta z linkami do ogłoszeń.
Zgłosiłam Snupiego ( i dodatkowo Tofika, któremu też założę wątek ) do
http://www.dogomania.pl/forum/f11/jamniki-jamnikowate-do-adopcji-78792/index166.html ale tam mogą zginąć w tłoku. Jak znacie jakieś jamnikowe ciotki, to ściągnijcie je do tego wątku proszę.

Info dla cieszyńskich ciotek: ponieważ powstanie zaniedługo kilka nowych wątków cieszyńskich psiaków, systematyką będzie "Cieszyn" na początku tytułu - coby można było łatwiej je wszystkie szybko wychwycić i pilotować :razz:

Posted

Super, dzięki ciotka, że działasz:loveu: Ja na ogólnym cieszyńskim będę dawała te, którym schron najgorzej służy, może uda się uniknąć wspólnymi siłami takiego nieszczęścia jak Proki... Gdyby nie szybka reakcja Zosi Snupka też już mogłoby nie być, uniknął tych najgorszych mrozów w schronie.

Posted

Ostatnio widziałyśmy was ( o ile to wy :evil_lol: ) tam na tej łączce koło metalowych schodów, Snupi był na smyczy takiej rozciąganej a Gama luzem, Gama i Etna coś się tam powąchały a osoba któa z nimi była rozmawiała przez telefon :cool1:

No ale mniejsza o to, na ox'a go wstawię i na gazetę codzienną bo widzę że tam ogłoszeń nie ma, a trzeba też go przecież poogłaszać na portalach gdzie cieszyniacy patrzą

Posted

Ze Snupkiem i Gamcią chodzę ja lub moja koleżanka, ale generalnie na tym osiedlu bardzo dużo osób ma piesy:), a ja znam te co mieszkaja najbliżej, i z którymi właściciele najczęściej tam chodzą. To na pewno była Gamcia i Snupek bo Gamcia chodzi luzem, a Snup na smyczy no i mieszkamy w blokach koło schodów:)
Może się kiedys spotkamy

Posted

Fidel bardzo grzeczny i dziś przyjeżdża go oglądać pan z Żor ;)
A dzisiaj na spacerze to już się napewno widziałyśmy :razz:
Słyszałam że jakieś pytanie o Snupiego było

Posted

Hmmmmmmmmmmm, może sie widziałyśmy ja nawet uważniej patrzę, ale szczerze mówiac nie wiem. A jakiego masz piesa? kolor, wielkość, rasa?? Dzisiaj jak jechałam autem to widziałam na naszym osiedlu dziewczynę z pieskiem tam strasznie chudym, że szkoda gadać!
Super, że tak szybko ktoś się zainteresował Fidlem. O Snupka narazie nikt nie pytał i nikt sie nim nie interesuje:shake:. A Snupek się robi taki kochany. Jak pomyślę, ze on 3 lata w tym kojcu to mi się płakać chce. To jest taki kanapowiec, taki pieszczoch.....

Posted

czarne średniej wielkości i grubawe :lol: A ta suczka była chuda i w łatki ? Może to była Plamka, ona taka chudzina . No Kurcze, Gama podbiegła nawet do Etny z jeszcze jakimś innym psem, chyba się Sara nazywa taka duża wilkowata w każdym razie :razz: Snupi też był, merdał ogonem z daleka :lol: