Sarah_S Posted November 1, 2004 Posted November 1, 2004 Wyczytałam ostatnio, że olejek norkowy przy dłuższym stosowaniu niekorzystnie wpływa na kolor sierści. Weicie coś może na ten temat? Quote
yoreczka Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 Witaj Sarah_S ja olejku norkowego nie używam, ma nie przyjemny zapach po upływie kilku dni kiedy połączy się z brudem itp. a co do zmiany kolorku nic nie słyszałam. Quote
Sarah_S Posted November 2, 2004 Author Posted November 2, 2004 Ja od pewnego czasu też nie używam norkowego, bo jak gdzieś już pisałam psina ma po nim ślinotok. Teraz stosuję DEMELANT DOUCEUR, ale potrzebuję czegoś co obciążyłoby włos, bo sierść wygląda na przesuszoną (fruwa ). co moglibyście mi polecić? Czy REGENOIL byłby odpowiedni? Quote
Wind Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 Sarah, Olejek norkowy rzeczywiscie moze zazolcac siersc. Moga to potwierdzic np. wlasciciele maltanczykow. Z racji barwy naszym pieskom to nie szkodzi, wiec spokojnie mozna olejek stosowac. Jest nie tylko w sprayu, ale rowniez normalnie w plynie. Jesli z jakis przyczyn nie chcesz stosowac tego olejku, mozesz uzywac np. lanoliny w plynie. pozdrawiam, Quote
isabelle Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 A ja olejek norkowy stosuję i nic złego się po nim psu nie dzieje. Moim zdaniem całkiem ładnie pachnie, nie powoduje podrażnienia skóry i wcale nie wydziela nieprzyjemnego zapachu po kilku dniach. Zresztą ja go wcieram tylko trochę, bo nie chcę, żeby pies wyglądał jak tłusta kura :wink:, zaraz po wysuszeniu po kąpieli i potem raz m. kąpielami. Quote
Sarah_S Posted November 6, 2004 Author Posted November 6, 2004 Olejek ISB ma taki charakterystyczny zapach i właśnie tego Silver nie lubi, jak widzi butelkę to od razu ucieka do swojego domku. Quote
Recommended Posts