Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam wszystkich

Mam na oku sympatyczna i porzadna hodowle, szczeniaczki tam sie juz urodzily i beda do odbioru za ok 2 tyg (czyli w wieku 8tyg)
Musze przyznac ze troche burzy mi to wczesniejsze plany i wolalabym pieska pozniej.
Pani zaproponowala ze moga przetrzymac pieska (nawet do 12tyg) i ze to nawet lepiej dla nas, bo bedzie "odchowany"
Ale czy to jest lepiej dla psa?
Czy nie bedziemy mieli problemow z wychowaniem i dostosowaniem go do naszego stada? w koncu to terrier:)

z gory dziekuje za opinie

Posted

marruda napisał(a):
witam wszystkich

(nawet do 12tyg) i ze to nawet lepiej dla nas, bo bedzie "odchowany"
Ale czy to jest lepiej dla psa?
Czy nie bedziemy mieli problemow z wychowaniem i dostosowaniem go do naszego stada?w koncu to terrier:)

z gory dziekuje za opinie

Jeśli byłaś w tej hodowli i widziałaś, że psy dorosłe i malychy, są dobrze traktowane, wychowywane razem, hodowca wzbuda zaufanie to nie ma problemu. Maluch dobrze odchowany i wychowywany spokojnie się zaaklimatyzuje, a jeśli myslisz o wystawach to nawet lepiej kupować starsze szczenię wtedy jego wygląd i chatakter są lepiej widoczne. Za garnicą najczęściej się sprzedaje właśnie starsze maluchy (i takie eksportuje) w wieku ok. trzech miesięcy i uwierz niema problemu z dostosowaniem się.
To dobrzeświadczy o hodowcy, że nie naciska na odbór tylko proponuje przetrzymanie malucha, też tak robię, tylko jak odchodzą starsze bąble to większy żal ...

Posted

z hodowli pod poznaniem chociaz nie mam pojecia jaki to ma zwiazek z moim pytaniem

Bo jeśli bym znała tą hodowle, to mogłabym cos powiedzieć na temat psiaków w niej wychowanych i właścicielach.

Tak mak powiedział mjola:

Jeśli byłaś w tej hodowli i widziałaś, że psy dorosłe i malychy, są dobrze traktowane, wychowywane razem, hodowca wzbuda zaufanie to nie ma problemu. Maluch dobrze odchowany i wychowywany spokojnie się zaaklimatyzuje, a jeśli myslisz o wystawach to nawet lepiej kupować starsze szczenię wtedy jego wygląd i chatakter są lepiej widoczne. Za garnicą najczęściej się sprzedaje właśnie starsze maluchy (i takie eksportuje) w wieku ok. trzech miesięcy i uwierz niema problemu z dostosowaniem się.
To dobrzeświadczy o hodowcy, że nie naciska na odbór tylko proponuje przetrzymanie malucha

;)

Posted

niestety hodowli nie widzialam bo mieszkam daleko i nie mam mozliwosci przyjazdu :razz: jest to hodowla domowa, prowadzona przez starszych ludzi, podobno chwalona itd ale jednak mam watpliwosci czy szczeniak tam bedzie wlasciwie socjalizowany. Wiec jednak bedziemy go odbierac wczesniej czyli za 3 tyg.
dziekuje Wam!

Posted

hehe koniecznie wstawie zdjecia:-)
nie wiem czy tez tak mieliscie ale ja po nocach spac nie moge bo JUZ chce zeby z nami byl

a poki co zaglebiam wiedze z psychologii psiej i innych porad na forum:)

Posted

Mój Westie się jeszcze nie urodził (w ogóle go nie ma ^^), a ja już myśle jak to fajnie będzie i po nocach albo nie śpie i o nim myśle, a jak już usne, to myśle tylko o nim xD
Jestem z Tobą :evil_lol:

Posted

[quote name='marruda']hehe koniecznie wstawie zdjecia:-)
nie wiem czy tez tak mieliscie ale ja po nocach spac nie moge bo JUZ chce zeby z nami byl

a poki co zaglebiam wiedze z psychologii psiej i innych porad na forum:)
Oczywiście. :cool3:
To chyba normalne. :lol::lol:

• 3 weeks later...
Posted

i jak obiecalam wstawiam fote mojego psiaka

diabel w skorze aniola:-) niesamowicie madry i kochany
jest u nas 3 dzien i chyba troche mu teskno za rodzinka, ale mam nadzieje ze szybko mu to przejdzie