marruda Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 witam wszystkich Mam na oku sympatyczna i porzadna hodowle, szczeniaczki tam sie juz urodzily i beda do odbioru za ok 2 tyg (czyli w wieku 8tyg) Musze przyznac ze troche burzy mi to wczesniejsze plany i wolalabym pieska pozniej. Pani zaproponowala ze moga przetrzymac pieska (nawet do 12tyg) i ze to nawet lepiej dla nas, bo bedzie "odchowany" Ale czy to jest lepiej dla psa? Czy nie bedziemy mieli problemow z wychowaniem i dostosowaniem go do naszego stada? w koncu to terrier:) z gory dziekuje za opinie Quote
marruda Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 z hodowli pod poznaniem chociaz nie mam pojecia jaki to ma zwiazek z moim pytaniem Quote
mjola Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 marruda napisał(a):witam wszystkich (nawet do 12tyg) i ze to nawet lepiej dla nas, bo bedzie "odchowany" Ale czy to jest lepiej dla psa? Czy nie bedziemy mieli problemow z wychowaniem i dostosowaniem go do naszego stada?w koncu to terrier:) z gory dziekuje za opinie Jeśli byłaś w tej hodowli i widziałaś, że psy dorosłe i malychy, są dobrze traktowane, wychowywane razem, hodowca wzbuda zaufanie to nie ma problemu. Maluch dobrze odchowany i wychowywany spokojnie się zaaklimatyzuje, a jeśli myslisz o wystawach to nawet lepiej kupować starsze szczenię wtedy jego wygląd i chatakter są lepiej widoczne. Za garnicą najczęściej się sprzedaje właśnie starsze maluchy (i takie eksportuje) w wieku ok. trzech miesięcy i uwierz niema problemu z dostosowaniem się. To dobrzeświadczy o hodowcy, że nie naciska na odbór tylko proponuje przetrzymanie malucha, też tak robię, tylko jak odchodzą starsze bąble to większy żal ... Quote
Kisses Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 z hodowli pod poznaniem chociaz nie mam pojecia jaki to ma zwiazek z moim pytaniem Bo jeśli bym znała tą hodowle, to mogłabym cos powiedzieć na temat psiaków w niej wychowanych i właścicielach. Tak mak powiedział mjola: Jeśli byłaś w tej hodowli i widziałaś, że psy dorosłe i malychy, są dobrze traktowane, wychowywane razem, hodowca wzbuda zaufanie to nie ma problemu. Maluch dobrze odchowany i wychowywany spokojnie się zaaklimatyzuje, a jeśli myslisz o wystawach to nawet lepiej kupować starsze szczenię wtedy jego wygląd i chatakter są lepiej widoczne. Za garnicą najczęściej się sprzedaje właśnie starsze maluchy (i takie eksportuje) w wieku ok. trzech miesięcy i uwierz niema problemu z dostosowaniem się. To dobrzeświadczy o hodowcy, że nie naciska na odbór tylko proponuje przetrzymanie malucha ;) Quote
marruda Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 niestety hodowli nie widzialam bo mieszkam daleko i nie mam mozliwosci przyjazdu :razz: jest to hodowla domowa, prowadzona przez starszych ludzi, podobno chwalona itd ale jednak mam watpliwosci czy szczeniak tam bedzie wlasciwie socjalizowany. Wiec jednak bedziemy go odbierac wczesniej czyli za 3 tyg. dziekuje Wam! Quote
dadiii Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 iii czyli rodzina westomaniakow sie powieksza :loveu: czekamy na fotki maluszka :loveu: :loveu: Quote
marruda Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 hehe koniecznie wstawie zdjecia:-) nie wiem czy tez tak mieliscie ale ja po nocach spac nie moge bo JUZ chce zeby z nami byl a poki co zaglebiam wiedze z psychologii psiej i innych porad na forum:) Quote
Kisses Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Mój Westie się jeszcze nie urodził (w ogóle go nie ma ^^), a ja już myśle jak to fajnie będzie i po nocach albo nie śpie i o nim myśle, a jak już usne, to myśle tylko o nim xD Jestem z Tobą :evil_lol: Quote
Klaudia i Bravo Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='marruda']hehe koniecznie wstawie zdjecia:-) nie wiem czy tez tak mieliscie ale ja po nocach spac nie moge bo JUZ chce zeby z nami byl a poki co zaglebiam wiedze z psychologii psiej i innych porad na forum:) Oczywiście. :cool3: To chyba normalne. :lol::lol: Quote
marruda Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 i jak obiecalam wstawiam fote mojego psiaka diabel w skorze aniola:-) niesamowicie madry i kochany jest u nas 3 dzien i chyba troche mu teskno za rodzinka, ale mam nadzieje ze szybko mu to przejdzie Quote
Kisses Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 PADŁAM! On jest śliczny, cudny i taki kochany :loveu: Kocham te ich noski i oczka *.* Wymiziaj! Quote
Recommended Posts