Kisses Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 :placz::placz::placz: Dziś robiłam Arvi badanie USG i mam smutną wiadomość, nie jest w ciąży. Tak więc ja szczeniaków w najbliższym czasie mieć nie będę. Jedyne jak mogę pomóc to dać namiary na osoby, którym mój Gerry krył suki. W interesującym Cie terminie w dwóch miesjcach powinny być szczeniaki: Od Devil In Disguise. Powiedzcie mi, że w 28 dniu USG może się mylić :placz::placz::placz: Quote
Patikujek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 No to gratuluje i bardzo sie cieszę żę maluch w końcu z wami czekam póxniej na załozoną galerie Quote
angelus222 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Ja jak szukałam hodowli to dzwoniłam praktycznie do wszystkich znanych, polecanych i dobrych hodowli w Polsce. Ale z tych wszystkich brałam tylko pod uwagę nie liczne bo mieli albo mieli mieć szczeniaki w pasującym terminie. Ja chciałam mieć szczeniaka jakoś teraz ale mój narzeczony chciał żeby zamieszkał z nami dopiero pod koniec wakacji. I tak go tyle męczyłam o takiego białaska więc musiałam sie do tego dostosować.:oops: Ale po tylu telefonach okazało sie że albo mają pieski do odbioru jakoś kwiecień/maj albo w ogóle. Jedynie Adoxa planowała miot który będzie do odbioru jakoś w sierpniu. Ale po telefonie do nich niestety okazało sie że są marne szanse żebyśmy sie załapali na chłopca z tego miotu a my chcieliśmy właśnie chłopaka. Więc zostały nam hodowle Canis terra, Achnamara i hodowla z Księżopola. Mi najbardziej spodobały sie szczeniaki po słodkich rodzicach: ojciec Derryl Cornus Adoxa i mama Xanabella z Księżopola. Więc że mieli jeszcze wolnego chłopca to pojechaliśmy do hodowli. I naprawdę bardzo nam sie podobało poznaliśmy rodziców i są naprawdę super :cool3: Mojemu narzeczonemu strasznie sie spodobał Derryl czyli tatuś :lol: A maluch nas tak zauroczył sobą że od razu wpłaciliśmy zaliczkę i tydzień temu odebraliśmy naszego malucha :loveu: Jest naprawdę kochany i coraz częściej nas zaskakuję. Jest po prostu niesamowity :lol: Straszny łobuziak z niego jest teraz :diabloti: Aż zaczęliśmy sobie żartować że jak taki łobuz z niego jest to czy on będzie sie nadawał w ogóle żeby na wystawy chodzić :evil_lol: Więc ogólnie i tak wyszło na moje :multi: i teraz jesteśmy szczęśliwymi "rodzicami" małego Jaspera :loveu: Więc naprawdę bardzo polecam hodowlę Achnamara :eviltong: Tylko że z tego co wiem będą mieć dzieciaki dopiero za rok ;) Quote
Kisses Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 angelus222, gratulacje :loveu: No i cóż. Tak zakonczyły się poszukiwania psa. Oczywiście został znaleziony i dzisiaj zaklepany. Do odebrania w II połowie czerwca. Ale nie Westie. Cairn Terrier. Quote
Bzikowa Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Kisses, cairniki też są fajowe - ale czemu, czemu nie westie ??? :cool1: W Grandiflorze ma być miot po Nightwish ponoć :razz: A skąd ten cairn? Quote
Kisses Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Jeden z powodów jest na poprzedniej stronie ;) I ogólnie rodzice jakoś tak... W każdym razie - Westie były są i będą :loveu: Ubolewasz nad tym :razz: Będę Was odwiedzać często A cairn z hodowli Alta Carya. Dzisiaj zarezerwowałam pieska. Pana pieska. Quote
Kisses Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Jestem niepocieszona :eviltong: :eviltong: Oj. Muszisz to jakoś przetrzymać. Bądź silna! :diabloti: Będę wpadać codziennie do Bza o ile fotki jakieś dasz. Maturzystko. My tam się martwimy, w szkole ledwo pisze, bo trzymam kciuki (pisz sobie bez kciuka...). A Ty nic :mad: Rodzice nie chcą westika? :evil_lol: Rodzice byli mi skłonni kupic nowofulanda, jak dowiedzieli się, że Devil nie ma miotu :diabloti: A mama, ze juz sie przyzwyczaiła do swiadomości iż małe białe będzie jej latać. A tata woli cos ciemniejszego. Zresztą oni sami kazali mi dzwonic jak zobaczyli maluchy :loveu: A kiedy małego sierściucha odbierasz? Tak sobie licze... 21.06? Jechalabym 20, ale kolega ma urodziny i mnie młotem i kowadłem ubije, jak nie przyjde :roll: Ale galeryjka pojawi się już tydzień (moze wcześniej). Bo mam już aż 4 fotki samego mojego i kilka jak są 'w kupie'. Kluseczki :loveu: Dobrze, że przynajmniej samiec :evil_lol: Espeszyli for ju! bo mi ktoś sunie zwędził... Z Alta Carya znam jednego cairnika, małego Vito p. Evy. ;) O. Tego Pana również gdzies widziałam :diabloti: Quote
Bzikowa Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Jestem niepocieszona :eviltong: :eviltong: Rodzice nie chcą westika? :evil_lol: A kiedy małego sierściucha odbierasz? Dobrze, że przynajmniej samiec :evil_lol: Z Alta Carya znam jednego cairnika, małego Vito p. Evy. ;) Quote
angelus222 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Kisses napisał(a):angelus222, gratulacje :loveu: No i cóż. Tak zakonczyły się poszukiwania psa. Oczywiście został znaleziony i dzisiaj zaklepany. Do odebrania w II połowie czerwca. Ale nie Westie. Cairn Terrier. Ja też Ci gratuluje :cool3: Cairn Terriery to słodkie psiaki :lol: Dobrze że udało ci sie już zaklepać psiaka, sama wiem jaki jest problem znaleźć psa z dobrej hodowli :roll: A za jakiś czas na pewno uda Ci sie znaleźć westiego i Carin będzie miał kolegę albo koleżankę do zabawy :evil_lol: Quote
Kisses Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 angelus222 napisał(a):Ja też Ci gratuluje :cool3: Cairn Terriery to słodkie psiaki :lol: Dobrze że udało ci sie już zaklepać psiaka, sama wiem jaki jest problem znaleźć psa z dobrej hodowli :roll: A za jakiś czas na pewno uda Ci sie znaleźć westiego i Carin będzie miał kolegę albo koleżankę do zabawy :evil_lol: Dzięki :loveu: Powiedz to mojej mamie :diabloti: Quote
Kisses Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Tak :p Wiesz zawsze masz argument że dwa psy chowają sie lepiej niż jeden :lol: :evilbat: Nie wie, czy byłabym zdolna opanować aż dwa terrierki. Ale nie wykluczam 2 psa. Jak nie teraz, to za kilka lat. Pies zawsze będzie ;) EDIT: I post hopną :angryy: Quote
angelus222 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Kisses napisał(a):Dzięki :loveu: Powiedz to mojej mamie :diabloti: Wiesz zawsze masz argument że dwa psy chowają sie lepiej niż jeden :lol: a to będzie Twój pierwszy psiak? :cool3: Quote
Kisses Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 ewelinka_m napisał(a):dopiero weszłam...a tu takie zmiany :loveu: cairnciaki też są świetne!! czekam więc na duuużo zdjęc :diabloti: A widzisz :loveu: Duuużo zdjęć będzie już w czerwcu, przed wyprawą po szczylka :loveu: Quote
ewelinka_m Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 dopiero weszłam...a tu takie zmiany :loveu: cairnciaki też są świetne!! czekam więc na duuużo zdjęc :diabloti: Quote
Shaunell Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 No to gratki... Kiedyś bardzo lubiłam cairnki, ale przestawiłam się na westy i bordery :p Quote
Recommended Posts