Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:placz::placz::placz:

Dziś robiłam Arvi badanie USG i mam smutną wiadomość, nie jest w ciąży. Tak więc ja szczeniaków w najbliższym czasie mieć nie będę. Jedyne jak mogę pomóc to dać namiary na osoby, którym mój Gerry krył suki. W interesującym Cie terminie w dwóch miesjcach powinny być szczeniaki:

Od Devil In Disguise.

Powiedzcie mi, że w 28 dniu USG może się mylić :placz::placz::placz:

Posted

Ja jak szukałam hodowli to dzwoniłam praktycznie do wszystkich znanych, polecanych i dobrych hodowli w Polsce. Ale z tych wszystkich brałam tylko pod uwagę nie liczne bo mieli albo mieli mieć szczeniaki w pasującym terminie.
Ja chciałam mieć szczeniaka jakoś teraz ale mój narzeczony chciał żeby zamieszkał z nami dopiero pod koniec wakacji. I tak go tyle męczyłam o takiego białaska więc musiałam sie do tego dostosować.:oops: Ale po tylu telefonach okazało sie że albo mają pieski do odbioru jakoś kwiecień/maj albo w ogóle. Jedynie Adoxa planowała miot który będzie do odbioru jakoś w sierpniu. Ale po telefonie do nich niestety okazało sie że są marne szanse żebyśmy sie załapali na chłopca z tego miotu a my chcieliśmy właśnie chłopaka. Więc zostały nam hodowle Canis terra, Achnamara i hodowla z Księżopola. Mi najbardziej spodobały sie szczeniaki po słodkich rodzicach: ojciec Derryl Cornus Adoxa i mama Xanabella z Księżopola. Więc że mieli jeszcze wolnego chłopca to pojechaliśmy do hodowli. I naprawdę bardzo nam sie podobało poznaliśmy rodziców i są naprawdę super :cool3: Mojemu narzeczonemu strasznie sie spodobał Derryl czyli tatuś :lol: A maluch nas tak zauroczył sobą że od razu wpłaciliśmy zaliczkę i tydzień temu odebraliśmy naszego malucha :loveu: Jest naprawdę kochany i coraz częściej nas zaskakuję. Jest po prostu niesamowity :lol: Straszny łobuziak z niego jest teraz :diabloti: Aż zaczęliśmy sobie żartować że jak taki łobuz z niego jest to czy on będzie sie nadawał w ogóle żeby na wystawy chodzić :evil_lol: Więc ogólnie i tak wyszło na moje :multi: i teraz jesteśmy szczęśliwymi "rodzicami" małego Jaspera :loveu:
Więc naprawdę bardzo polecam hodowlę Achnamara :eviltong: Tylko że z tego co wiem będą mieć dzieciaki dopiero za rok ;)

Posted

angelus222, gratulacje :loveu:

No i cóż. Tak zakonczyły się poszukiwania psa. Oczywiście został znaleziony i dzisiaj zaklepany. Do odebrania w II połowie czerwca.
Ale nie Westie.
Cairn Terrier.

Posted

Jeden z powodów jest na poprzedniej stronie ;) I ogólnie rodzice jakoś tak...
W każdym razie - Westie były są i będą :loveu:
Ubolewasz nad tym :razz:
Będę Was odwiedzać często

A cairn z hodowli Alta Carya. Dzisiaj zarezerwowałam pieska. Pana pieska.

Posted

Jestem niepocieszona :eviltong: :eviltong:

Oj. Muszisz to jakoś przetrzymać. Bądź silna! :diabloti: Będę wpadać codziennie do Bza o ile fotki jakieś dasz. Maturzystko. My tam się martwimy, w szkole ledwo pisze, bo trzymam kciuki (pisz sobie bez kciuka...). A Ty nic :mad:

Rodzice nie chcą westika? :evil_lol:

Rodzice byli mi skłonni kupic nowofulanda, jak dowiedzieli się, że Devil nie ma miotu :diabloti: A mama, ze juz sie przyzwyczaiła do swiadomości iż małe białe będzie jej latać. A tata woli cos ciemniejszego. Zresztą oni sami kazali mi dzwonic jak zobaczyli maluchy :loveu:

A kiedy małego sierściucha odbierasz?

Tak sobie licze... 21.06? Jechalabym 20, ale kolega ma urodziny i mnie młotem i kowadłem ubije, jak nie przyjde :roll: Ale galeryjka pojawi się już tydzień (moze wcześniej). Bo mam już aż 4 fotki samego mojego i kilka jak są 'w kupie'. Kluseczki :loveu:

Dobrze, że przynajmniej samiec :evil_lol:

Espeszyli for ju!
bo mi ktoś sunie zwędził...

Z Alta Carya znam jednego cairnika, małego Vito p. Evy. ;)

O. Tego Pana również gdzies widziałam :diabloti:

Posted

Jestem niepocieszona :eviltong: :eviltong:

Rodzice nie chcą westika? :evil_lol:

A kiedy małego sierściucha odbierasz?

Dobrze, że przynajmniej samiec :evil_lol:

Z Alta Carya znam jednego cairnika, małego Vito p. Evy. ;)

Posted

Kisses napisał(a):
angelus222, gratulacje :loveu:

No i cóż. Tak zakonczyły się poszukiwania psa. Oczywiście został znaleziony i dzisiaj zaklepany. Do odebrania w II połowie czerwca.
Ale nie Westie.
Cairn Terrier.

Ja też Ci gratuluje :cool3:
Cairn Terriery to słodkie psiaki :lol: Dobrze że udało ci sie już zaklepać psiaka, sama wiem jaki jest problem znaleźć psa z dobrej hodowli :roll:
A za jakiś czas na pewno uda Ci sie znaleźć westiego i Carin będzie miał kolegę albo koleżankę do zabawy :evil_lol:

Posted

angelus222 napisał(a):
Ja też Ci gratuluje :cool3:
Cairn Terriery to słodkie psiaki :lol: Dobrze że udało ci sie już zaklepać psiaka, sama wiem jaki jest problem znaleźć psa z dobrej hodowli :roll:
A za jakiś czas na pewno uda Ci sie znaleźć westiego i Carin będzie miał kolegę albo koleżankę do zabawy :evil_lol:

Dzięki :loveu:

Powiedz to mojej mamie :diabloti:

Posted

Tak :p

Wiesz zawsze masz argument że dwa psy chowają sie lepiej niż jeden :lol:
:evilbat:
Nie wie, czy byłabym zdolna opanować aż dwa terrierki.
Ale nie wykluczam 2 psa. Jak nie teraz, to za kilka lat.
Pies zawsze będzie ;)

EDIT: I post hopną :angryy:

Posted

Kisses napisał(a):
Dzięki :loveu:

Powiedz to mojej mamie :diabloti:

Wiesz zawsze masz argument że dwa psy chowają sie lepiej niż jeden :lol:
a to będzie Twój pierwszy psiak? :cool3:

Posted

ewelinka_m napisał(a):
dopiero weszłam...a tu takie zmiany :loveu:
cairnciaki też są świetne!! czekam więc na duuużo zdjęc :diabloti: