Kisses Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Więc sprawa wyglada tak: Wraz z rodzicami zdecydowaliśmy się na rodowodowego pieska. Zaczęłam szukać hodowli i rozważam wybór po między kilkoma: - Adoxa - Bravehearts - Sugarstar Co do Hodowli Adoxa, koleżanka ma psiaka własnie z niej, ma 4 lata i miewa się b.dobrze. Znam cene psiaka. Bravehearts - Mailowałam z hodowczynią, mamy się spotkać na wystawie w Rzeszowie, gdzie moglaby udzielić mi wszelkich informacji. Sugarstar - I o tej hodowli wiem najmiej. Jak narazie dopiero zaczęłam mailować z hodowczynią, obecnie znam cenę psiaków. Jeśli istenie taki/podobny temat, to z góry przepraszam :oops: i prosze o przeniesienie. Quote
dogomaniaczka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ja bym ci radziła tą środkową... I jeszcze dobrze by było, żebyś zobaczyła tą hodowlę, jak są traktowane psiaki itp. Quote
Kisses Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Właśnie głównie rozważam 1 i 2... Na wystawie będę miała okazje zobaczyć psiaki z BH, a to już coś. Quote
Bzikowa Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Hmm, ja na Twoim miejscu spotkałabym się u Hodowcy w domu a nie wystawie. Wystawa to zupełnie inne warunki (i żeby być szczerą zawsze uważałam , że nie da się ocenić dobrze temperamentu/charakteru psa na ringu wystawowym, właściwie dla mnie to jakaś abstrakcja, sędzia widzi tylko psa parę minut na ringu, stojącego albo chodzącego w wyuczony sposób), także psa tam dobrze nie poznasz. Chociaż oczywiście z hodowcą porozmawiać możesz, zobaczyć jak traktuje zwierzaka na ringu , jak przygotowuje psa itd. To też ważne. Także spotkanie na wystawie tak ale jako dodatek do wizyty w hodowli. Sama osobiście nie polecę żadnej z wymienionych bo nie znam z nich psów, na wystawach bywam sporadycznie (a jako wystawca byłam raz ;)), właścicielek hodowli też nie znam osobiście. Życzę udanego wyboru i napisz jak się zdecydujecie, pozdrawiam! :loveu: Quote
Kisses Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Dzięki Bzikowa! Wiem, że ocenianie hodowli po psie na wystawie jest trochę bez sensu, ale nie wiem, kiedy będe miała okazje pojechać do jednej z hodowli Bravehearts jest w Krakowie, ale Adoxa w Tarnowe. Niestety, jestem uzależniona od środku transportu :-( Quote
Bzikowa Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Doskonale rozumiem, też nie jestem zmotoryzowana a niedługo (no, to pojęcie względne, najwcześniej pół roku) planuję szczeniaka i będę miała ten sam problem... Quote
Kisses Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 A mi trochę zejdzie do zmotoryzowania się ;p Mój tata pewnie stwiedzi, ze to daleko i po to, zeby hodowle tylko oglądnąć nie ma co jechać... Chyba, że zaproponuje 'To przy okazji pojedziemy do IKEI!' albo wykorzystam wujka.... :evil_lol: Quote
Kisses Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Jutro dzwonie do BraveHearts, czy się spotykamy na wystawie, jak nic nie wyjdzie to biorę z Adoxy... Chyba, że się okaże, że w BH nie mają miotu do odbioru czerwiec/lipiec, to też biorę z Adoxy. Quote
Kisses Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Okazało się, ze w BH nie bedą mieć miotu :placz: Czyli biore psiaka z Adoxy. Jutro napisze, czy na 100% (będę do nich dzwonić) Quote
Kisses Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Wreszcie. Biore od nich na 100%. Właśnie jestem po telefonie do nich. Miot bedzie po Ashgate Roneval Cool Beag (foto na www.adoxawestie.com >Suki), a repa poznam w najblizym czasie. Teram super mi pasuje, właśnie tak jak chciałam, cena rownież taka, jakiej się spodziewałam (2 tyś.). Rezerwując trzeba wpłacić zaliczke. Już się ciesze :multi: Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Kurcze, jestem lekko walnięta może, albo panikuje (jak tak, to mnie walnijcie) Ale. Do adoxy dzwoniłam 2 tyg temu i mówili, ze repem jeszcze się nie chwalą, więc 2-3 dni temu wysłałam do nich esa (może to głupie? :roll:), czy juz wiadomo kim będzie kryta sucz i poprosiłam o przydomek. Nic. Pomijając to, ze przed tym pierwszym telefonem wysłałam do nich maila i dalej nie mam odpowiedzi... Może po prostu panikuje, ale sucz ma być kryta luty/marzec, ja jestem zainteresowana, w sumie mogę wpłacać zaliczkę, ale nie znam repa i to mnie odciąga... Raczej wątpię, żeby sobie coś organizowali na ostatnią chwile... Suczka bardzo mi się podoba, słyszałam od wielu właścicieli dobre rzeczy o nich, ze zawsze służą radą... Tylko ten rep... Mam czekać? Szukać innej hodowli 'jakby co'? Zadzwonić jeszcze raz i postawić sprawę jasno, czy dalej się dopytywać? ... Quote
Bzikowa Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Poczekaj parę dni i zadzwoń ;) A która suczka będzie kryta ? Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Może dzisiaj zadzwonię, bo od tamtego telefonu minęło.. z 2 tyg... Ashgate Roneval Coel Beag Za bardzo panikuje.... Quote
ewelinka_m Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Kisses po prostu tam zadzwoń ;) ja na sms też bym nie odpowiedziała w takiej sprawie, bo jeśli komuś zależy to sam dzwoni. meila nie każdy sprawdza, może nie mają dostępu do neta.. zadzwoń :p Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 po kilku godzinach i wyjścia do sklepu po MP zebrałam sie do kupy i zaraz zadzwonie :evil_lol: EDIT: Zadzwoniłam (nawet mnie nie zjedli, a przeszkodziłam im w jakiejś imprezie :evil_lol:). Po prostu czekają na maila od właściciela repa. Jak się dowiedzą mają mi zadzwonić/wysłać maila Quote
Kisses Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Jestem dziwna. Więcej niż dziwna! Pojawiła się opcja nr.2 Devil in disguise :evil_lol: Biedą mieć miot w czerwcu do odbioru, karmią Biomillem, cena też przyzwoita.... I rodziców obu znam :loveu: Quote
Patikujek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Rodzice bardzo ładni, to już tak na 100% pewne że po nich?? Quote
Kisses Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Adoxa zmieniła co nie co w miotach ;) ok. 20.02 pokryli 2 suczki, wiec będą 2 mioty w podobnym czasie. Miot 1 m: CH. Ashgate RONEVAL CEOL BEAG o: Ch.GB. KRISMA STREETWISE Miot 2 m: CARMIN CORNUS Adoxa o: KRISMA SPITNPOLISH Adoxa na razie zostaje ;) Quote
Patikujek Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 i to z któregoś z tych 2 miotów zamierzasz szczeniaka kupić? Quote
Kisses Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 w ogóle dostałam cynk od hodowli Devil in disguise - przyznam, że sklaniałam się bardziej co do tej hodowli, ale myślalam, ze termin przesuną się bardziej :diabloti: A będzie podobnie jak adoxa. Ich stroinka; www.whwt.pl suczka kryta piesek z tej samej hodowli. Ale gdybym miała wybierać z Adoxy - Po Carmin. Ale szczerze, lekko namieszałam :evil_lol:, skłaniam sie do Devila... W każdym razie - końcem kwietnia dzwonie do obu, ponieważ mają być po USG. Quote
bachelorette Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 czesc, ja w ogóle nie mogę wejść na tę stronę bo mi ją antywirus blokuje :/ Quote
Recommended Posts