Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc sprawa wyglada tak:
Wraz z rodzicami zdecydowaliśmy się na rodowodowego pieska.
Zaczęłam szukać hodowli i rozważam wybór po między kilkoma:
- Adoxa
- Bravehearts
- Sugarstar

Co do Hodowli Adoxa, koleżanka ma psiaka własnie z niej, ma 4 lata i miewa się b.dobrze. Znam cene psiaka.

Bravehearts - Mailowałam z hodowczynią, mamy się spotkać na wystawie w Rzeszowie, gdzie moglaby udzielić mi wszelkich informacji.

Sugarstar - I o tej hodowli wiem najmiej. Jak narazie dopiero zaczęłam mailować z hodowczynią, obecnie znam cenę psiaków.

Jeśli istenie taki/podobny temat, to z góry przepraszam :oops: i prosze o przeniesienie.

Posted

Hmm, ja na Twoim miejscu spotkałabym się u Hodowcy w domu a nie wystawie. Wystawa to zupełnie inne warunki (i żeby być szczerą zawsze uważałam , że nie da się ocenić dobrze temperamentu/charakteru psa na ringu wystawowym, właściwie dla mnie to jakaś abstrakcja, sędzia widzi tylko psa parę minut na ringu, stojącego albo chodzącego w wyuczony sposób), także psa tam dobrze nie poznasz.
Chociaż oczywiście z hodowcą porozmawiać możesz, zobaczyć jak traktuje zwierzaka na ringu , jak przygotowuje psa itd. To też ważne. Także spotkanie na wystawie tak ale jako dodatek do wizyty w hodowli.

Sama osobiście nie polecę żadnej z wymienionych bo nie znam z nich psów, na wystawach bywam sporadycznie (a jako wystawca byłam raz ;)), właścicielek hodowli też nie znam osobiście.

Życzę udanego wyboru i napisz jak się zdecydujecie, pozdrawiam! :loveu:

Posted

Dzięki Bzikowa! Wiem, że ocenianie hodowli po psie na wystawie jest trochę bez sensu, ale nie wiem, kiedy będe miała okazje pojechać do jednej z hodowli
Bravehearts jest w Krakowie, ale Adoxa w Tarnowe. Niestety, jestem uzależniona od środku transportu :-(

Posted

Doskonale rozumiem, też nie jestem zmotoryzowana a niedługo (no, to pojęcie względne, najwcześniej pół roku) planuję szczeniaka i będę miała ten sam problem...

Posted

A mi trochę zejdzie do zmotoryzowania się ;p
Mój tata pewnie stwiedzi, ze to daleko i po to, zeby hodowle tylko oglądnąć nie ma co jechać...
Chyba, że zaproponuje 'To przy okazji pojedziemy do IKEI!' albo wykorzystam wujka.... :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Jutro dzwonie do BraveHearts, czy się spotykamy na wystawie, jak nic nie wyjdzie to biorę z Adoxy...
Chyba, że się okaże, że w BH nie mają miotu do odbioru czerwiec/lipiec, to też biorę z Adoxy.

Posted

Wreszcie. Biore od nich na 100%.
Właśnie jestem po telefonie do nich.
Miot bedzie po Ashgate Roneval Cool Beag (foto na www.adoxawestie.com >Suki), a repa poznam w najblizym czasie.
Teram super mi pasuje, właśnie tak jak chciałam, cena rownież taka, jakiej się spodziewałam (2 tyś.).
Rezerwując trzeba wpłacić zaliczke.

Już się ciesze :multi:

Posted

Kurcze, jestem lekko walnięta może, albo panikuje (jak tak, to mnie walnijcie)

Ale.
Do adoxy dzwoniłam 2 tyg temu i mówili, ze repem jeszcze się nie chwalą, więc 2-3 dni temu wysłałam do nich esa (może to głupie? :roll:), czy juz wiadomo kim będzie kryta sucz i poprosiłam o przydomek. Nic.
Pomijając to, ze przed tym pierwszym telefonem wysłałam do nich maila i dalej nie mam odpowiedzi... Może po prostu panikuje, ale sucz ma być kryta luty/marzec, ja jestem zainteresowana, w sumie mogę wpłacać zaliczkę, ale nie znam repa i to mnie odciąga... Raczej wątpię, żeby sobie coś organizowali na ostatnią chwile... Suczka bardzo mi się podoba, słyszałam od wielu właścicieli dobre rzeczy o nich, ze zawsze służą radą... Tylko ten rep...

Mam czekać?
Szukać innej hodowli 'jakby co'?
Zadzwonić jeszcze raz i postawić sprawę jasno, czy dalej się dopytywać?
...

Posted

Kisses po prostu tam zadzwoń ;)
ja na sms też bym nie odpowiedziała w takiej sprawie, bo jeśli komuś zależy to sam dzwoni. meila nie każdy sprawdza, może nie mają dostępu do neta..

zadzwoń :p

Posted

po kilku godzinach i wyjścia do sklepu po MP zebrałam sie do kupy i zaraz zadzwonie :evil_lol:

EDIT: Zadzwoniłam (nawet mnie nie zjedli, a przeszkodziłam im w jakiejś imprezie :evil_lol:). Po prostu czekają na maila od właściciela repa. Jak się dowiedzą mają mi zadzwonić/wysłać maila

Posted

Jestem dziwna. Więcej niż dziwna!

Pojawiła się opcja nr.2
Devil in disguise :evil_lol:
Biedą mieć miot w czerwcu do odbioru, karmią Biomillem, cena też przyzwoita....
I rodziców obu znam :loveu:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

w ogóle dostałam cynk od hodowli Devil in disguise - przyznam, że sklaniałam się bardziej co do tej hodowli, ale myślalam, ze termin przesuną się bardziej :diabloti: A będzie podobnie jak adoxa.
Ich stroinka; www.whwt.pl suczka kryta piesek z tej samej hodowli.

Ale gdybym miała wybierać z Adoxy - Po Carmin.

Ale szczerze, lekko namieszałam :evil_lol:, skłaniam sie do Devila...

W każdym razie - końcem kwietnia dzwonie do obu, ponieważ mają być po USG.

• 3 weeks later...