Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ukryty Smok napisał(a):
O mój Boże... :-(:-(:-(
Spraw, Panie, aby ten mały, nikomu niepotrzebny pies znalazł życzliwe dusze...
Dziewczyny, czego potrzebujecie dla psiny w pierwszej kolejności?

Pzdr,

Ukryty Smok

Ojej, aż mi się łezka w oku zakręciła, że wreszcie ktoś się pojawił, by pomóc tej sierotce. Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję :loveu:.
W pierwszej kolejności grosiki na chorą łapkę, żeby było kolejne badania, a zaraz potem kochający pańcio potrzebny ... :-(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brysio napisał(a):
Witam i zaznaczam sobie wątek:) to straszne co się stało ale trzeba wziąsc się w garsci pomoc biedakowi z całych sił!! Na początek trzeba sie dowiedziec mniej wiecej jaka suma bedzie potrzebna na leczenie biedaczka, to da nam jakis obraz i bedziemy mogły zwracac się do ludzi z konkretną prosbą. Czesto z kolezanką jak mamy taki problem piszemy Pw alfabetycznie do ludzi zapraszamy na watek i prosimy o pomoc i wsparcie. Potrzebne będą ogłoszenia, allegro i byc moze allegro cegiełkowe. Moge psiaka tez wystawic na moim koncie Nk o pieskach tam ludzie tez czesto pomagają finansowo

Dziękuję, dziękuję! :loveu::loveu::loveu: Narazie nie wiemy, ile nam będzie potrzebnych pieniążków bo mamy tylko jedna diagnozę, w którą nie chcemy uwierzyć :placz:. Scooterek w przyszłym tygodniu pójdzie jeszcze do dwóch wetów .. dopiero wtedy będzie wiadomo, na 100%, co z łapką. Narazie ma zrobione Rtg i dostaje antybiotyki, w przyszłym tygodniu będą potrzebne kolejne badania. Jeśli możesz to wstaw Scooterka na Nk i wrzuć nam tutaj na wątek link. Każda pomoc się liczy! Każda!

Posted

No cos sie dzieje :)
Czasami idzie lepiej czasami wolniej, ale powinno byc dobrze.
Czekamy na wiesci od wetow i pomyslne diagnozy.
A narazie do gory po wieksza liczbe pomagajacych :) i domek!!

Posted

[quote name='Ukryty Smok']W poniedziałek dokonam wpłaty.
Proszę o informację, w której klinice ma być diagnozowany piesek.

Pzdr,

Ukryty Smok

Niestety, w klinice AR już był diagnozowany :-(, teraz Scootie pojedzie do zaufanych i doświadczonych wetów, którzy prowadzą swoje prywatne gabinety w Lublinie. Nigdy nie ufam jednej diagnozie, taką mam już zasadę, zarówno jeśli chodzi o człowieka, jak i o zwierzaka, a zwłaszcza o zwierzaka bo ten nie powie co i gdzie go boli :-(.

Posted

Agata,Sonia napisał(a):
Warsawmoo-nie martw sie:lol:
Najwazniejsze,zeby lapinke dalo sie uratowac...Zabierz Scooterka do najlepszego weta;),kase uzbieramy:eviltong::razz:

Dziękuję, cioteczko :lol:, jasne, że do najlepsiejszego! Scooti strrrrasznie szczęśliwy, jak się dowiedział, że taką fajną nową cioteczkę ma, i że wysłała pieniążki dla niego, żeby mu łapkę ratować :multi:.

Posted

sonikowa napisał(a):
Dajcie znać co powiedzieli kolejni weci, ale trzeba mieć nadzieję, że łapiątka uda się uratować, taki piękny psiak... A teraz gdzie jest Scooterek?

Scooterek jest w DT u Agatki Inpektor SdZ, która zabrała go z ulicy by ratować mu życie, zresztą tak, jak i inne zwierzaki, które ma u siebie w domu. Pozdrawiamy Cię Agata!
Oczywiście, że damy znać, jaka jest diagnoza innych wetów. Wszyscy mamy nadzieję na uratowanie łapki Scootera i zrobimy wszystko by łapka była zdrowa. Teraz, dzięki WAM, będzie nam łatwiej !!! :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Czy może potrzebne są na już jakieś leki, albo karma, albo opatrunki żelowe, itd?

Pzdr,

Ukryty Smok

Wklejam wiadomość od opiekunki Scootera. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, Agatko (nie pytałam jej o zdanie - oj-tam!najwyżej mi urwie głowę)
cyt. " JESLI (powtarzam JESLI) dojdzie do amputacji to będę potrzebowala maści przyspieszających gojenie i nie wiem co jeszcze, myślę że dużo aseptycznych opatrunków. na razie z tego co mam wyrabiam na opatrunki codzienne: to są bandarze dziane i półelastyczne, rivanol w żelu, zasypka antybiotykowa z linko spectimem, gaziki jałowe 9x9, zastrzyki linco spectin 1,6 mg (no i jeszcze wstydlliwy problem pcheł i psich glist, miał tego kilogramy w sobie, ale juz kupiłam dobre leki). Jeśli ktos ma będę wdzięczna, jeśli nie to z tych pieniedzy uzbieranych dokupie w przyszłym tygodniu. KARMA? Skuterek nawet nie wiedział ze istnieje jedzenie dla psów. musiałam mu pokazac że psie chrupki się je (nie pytaj jak :S ), najchętniej wygrzebywałby z kosza, więc muszę go pilnować. kupuje mu małe psie saszetki i chrupki pedigree, wiesz jak on je? porywa jedną chrupke i ucieka, i potem druga i ucieka, bidulek nadal nie wierzy że ma miskę...
pozdrów wszystkich kochanych dogomaniaków. dzięki i chau chau"

Posted

Ukryty Smok napisał(a):
Czy może potrzebne są na już jakieś leki, albo karma, albo opatrunki żelowe, itd?

Pzdr,

Ukryty Smok

Smoku a Ty z Lublina jestes??? Mozesz tam pomoc tzn znasz jakis wetow tamtejszych bo pytalas o lecznice w ktorej bedzie Scooter badany!

A co do reszty tzn lekow i karmy to ja mysle ze sie warsawmoo sama odezwie.

Posted

Ukryty Smok napisał(a):
O Boże kochany...:-(:-(:-( Wolicie pieniążki, czy artykuły?

Pzdr,

Ukryty Smok

Przepraszam, że nieskromnie, ale i to i to. Pieniążki przydadzą się na dalsze leczenie, a artykuły na bieżące potrzeby Scooterka.

Posted

Ukryty Smok napisał(a):
Postaram się być z Lublina. ;)

Pzdr,

Ukryty Smok

Nie zebym sie czepiala, ale to troche dziwnie brzmi??
Ja pytam dla dobra psa a Ty odpowiadasz jakby to byla tajemnica wagi panstwowej.
Przeprowdzasz sie niebawem ?? :cool3:
Nie masz miasta w podpsie dlatego pytam.

Posted

graynew napisał(a):
Nie zebym sie czepiala, ale to troche dziwnie brzmi??
Ja pytam dla dobra psa a Ty odpowiadasz jakby to byla tajemnica wagi panstwowej.
Przeprowdzasz sie niebawem ?? :cool3:
Nie masz miasta w podpsie dlatego pytam.

Siostrzyczko graynew, nie zaczepiaj smoka, bo może zacząć ziać ogniem i kto Ci wtedy pomoże, jak ja tak daleko? ;) A na tyle co mam u Ciebie "do odrobienia" to pewnie musiałabym w odrzutowiec wsiadać i gnaaaaać z predkością światła Tobie na pomoc. Smoczysko kochane chce pomóc Scooterkowi i jeśli trzebaby być blisko, pewnie byłoby - to pewnie miało na myśli :cool3:.

Posted

Dobrze juz dobrze. Bo wyszlo, ze jedza jestem :oops:
Wiesz na dogo jest duzo wspanialych ludzi ale duzo tez oszolomow i 12 latek. Przepraszam nie chce nikogo urazic, ale czasami bywam ostrozna jak ktos taki od razu hop do pomocy. Bo potem czlowiek sie nastawi ze jak cos to jeszcze jest ktos kto obiecal!!!pomoc a jak przychodzi co do czego to potem klops.
Ale oczywiscie wierze w Smoko ze jest tym pierwszym z wymienionych przezemnie rodzajow ludzi na dogo :loveu:
Czym wiecej takich ludzi tym lepiej!!!!

Posted

graynew napisał(a):
Dobrze juz dobrze. Bo wyszlo, ze jedza jestem :oops:
Wiesz na dogo jest duzo wspanialych ludzi ale duzo tez oszolomow i 12 latek. Przepraszam nie chce nikogo urazic, ale czasami bywam ostrozna jak ktos taki od razu hop do pomocy. Bo potem czlowiek sie nastawi ze jak cos to jeszcze jest ktos kto obiecal!!!pomoc a jak przychodzi co do czego to potem klops.
Ale oczywiscie wierze w Smoko ze jest tym pierwszym z wymienionych przezemnie rodzajow ludzi na dogo :loveu:
Czym wiecej takich ludzi tym lepiej!!!!

I tak trzymać! Im więcej, tym lepiej! Może w końcu świat dzięki nim się zmieni na lepszy!

Posted

Dolanczam sie do tego watku i pomocy pieskowi , w poniedzialek wysle pieniadze , to bardzo biedny piesek ,jestem pelna poidziwu co robicie , bede myslami z Wami , , moze zdarzy sie cud i uda sie lapke uratowac , on tyle przeszedl:shake:

Posted

ida47 napisał(a):
Dolanczam sie do tego watku i pomocy pieskowi , w poniedzialek wysle pieniadze , to bardzo biedny piesek ,jestem pelna poidziwu co robicie , bede myslami z Wami , , moze zdarzy sie cud i uda sie lapke uratowac , on tyle przeszedl:shake:
wysylam pozytywne fluidy :p