Energy Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 graynew napisał(a)::klacz: dla nowej rodzinki czekamy na wiesci i zdjecia. :laola: Czekamy:lol: Quote
bico Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 graynew napisał(a):czekamy na wiesci i zdjecia. oj czekamy, czekamy:cool3::loveu::cool3: Scootie w nowym domku - lepiej być nie może:Cool!::bigcool::sweetCyb::sweetCyb::cool2::Rose: Quote
warsawmoo Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 cyt. (...) pewnie chcecie wiedzieć jak tam Skuter radzi sobie w nowym miejscu. A więc myślę,że to jest niesamowicie mądry pies - zresztą wiecie to najlepiej....Jak pewnie Wam wiadomo, nie jest jak na razie szczęśliwy ,ale świetnie sobie radzi. Myślę, że ten smutek w oczach sam za siebie mówi. Podchodzi jednak do nas i tak jakby chciał pocieszenia sam domaga się pieszczot wpychając swój łepek pod ręce, jak przestaje się go głaskać. Jak do niego mówię i mu tłumaczę jego nową sytuację to tak jakby rozumiał o co mi chodzi. Mam wrażenie,że wie iż to jest jego nowy dom, ale zapewne potrzebuje trochę czasu, żeby nas poznać i oswoić się z nowym otoczeniem. Nie bardzo dawał sobie wkładać skarpetkę na nogę jak mu spadła i nie chciał sobie dać założyć smyczy, tak jakby chciał powiedzieć dajcie mi spokój, ale sam też do nas podchodził i zagadywany w końcu dawał sobie włożyć skarpetkę . Zobaczymy jutro jak będzie na pewno potrzebuje trochę czasu, żeby się do nas przyzwyczaić. Mogę jedynie Was zapewnić ,że będziemy się starać ,żeby był szczęśliwy i tak jak z Wami cieszył się z tego że jest kochany.... Gorąco pozdrawiam i myślę, że będziemy w kontakcie...Skuter też zapewne chciałby Was pozdrowić więc robię to za niego....Do usłyszenia i dobrej nocy" Quote
warsawmoo Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 cyt. (...) "Dzisiaj jest już znacznie lepiej . Skuter jest weselszy , bawi sie i podchodzi do nas, żeby go głaskać. Czasami siada w kąciku, pomrukuje - myślę że z tęsknoty za Wami..Dał sobie rano założyć smycz i podaje łapkę, jak chcemy założyć skarpetę , nie odgania się tak jak wczoraj. Rano wszedł nam na łóżko i domagał sie pieszczot. Myślę,że tak jakby chciał żeby go pocieszano.(...)" Quote
Brysio Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 aż mi łzy poleciały ze szczęscia:loveu::loveu::loveu: Quote
Energy Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Skuterku malutki:p Na pewno tęskni(zresztą jestem przekonana że nie tylko on), bo u Agaty był ponad 3 miesiące, więc musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Jest bardzo mądrym i uroczym psiaczkiem i na pewno miłość ofiarowana mu przez nowych właścicieli pozwoli poczuć się pewnie i bezpiecznie i wtedy Skuterek pokocha ich swoim małym, ale wielkim serduszkiem i da im wiele radosnych i wspaniałych chwil, takich które dane są tylko osobom posiadającym i kochającym psiaki:p Brysio mnie się też jakoś literki rozmazują:cool3: Quote
warsawmoo Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Kolejny mail - jeszcze z dzisiaj. Dostałam go 45 minut temu .. cyt. " Jeśli chodzi o Skutera to powiem, że jest przemiły i straszny z niego pieszczoch. Szczerze mówiąc to nie wierzyłam , że istnieje cos takiego jak miłość od pierwszego wejrzenia...Najbardziej cieszę się z tego, że mąż od razu go zaakceptował . Zresztą stwierdził, że jego nie da się nie lubić i w tym miał pełną rację .Czasami mam wrażenie , że on czyta w myślach. Przed chwilą weszłam do Kamila pokoju i przestraszyłam się bo nie było Skuterka, a lezał wcześniej na poduszce z Kamilem. Nagle Skuter oznajmia szczeknięciem " Tutaj jestem" i wygramola się spod łóżka. Wczoraj trochę bałam się po tych przejściach ze skarpetkami i smyczą , których nie dawał sobie założyc.Myślałam nawet ,że wcale nie będzie tak łatwo. Skuter tak jakby płakał za Agatą, siedział smutny i spał na wycieraczce przy drzwiach.Dzisiaj jednak wydaje mi sie jakby był u nas od zawsze. Ma chwilę zamyślenia i smutku w oczach , ale ogólnie jest wesoły, macha ogonem we wszystkie możliwe strony, uwielbia bawić się z Kamilem tą swoją gumową zabawką -krokodylem.Ogólnie mówiąc dzisiaj Skuter chodził za nami i domagał się na każdym kroku pieszczot, a Kamil nie potrafił na moment zapomnieć, że mamy w domu psa. (...) Jeszcze raz dziękujemy ze Skuterem za dobre serce, pomoc i troskę. Gorąco pozdrawiamy i do usłyszenia. .... Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni i serdecznie dziękujemy( Skuter również...teraz ja czytam w jego myślach...). " Mi samej literki też się rozmazują .... Cioteczki! Jakie szczęście, jakie szczęście .... Quote
Energy Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Skuterku:loveu::loveu::loveu: Agata mówiła, że uwielbia zabawy z krokodylkiem:lol: Super, że coraz lepiej się czuje w domu:p Może Skuterkowa Pani zechce się zalogować na dogo? Quote
bico Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Wspaniale, że Scooterkowi jest z dnia na dzień w nowym domku coraz weselej:multi::multi::multi: Cudownie, że trafił na takich kochających ludzi:loveu: Quote
Brysio Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='warsawmoo']Kolejny mail - jeszcze z dzisiaj. Dostałam go 45 minut temu .. cyt. " Jeśli chodzi o Skutera to powiem, że jest przemiły i straszny z niego pieszczoch. Szczerze mówiąc to nie wierzyłam , że istnieje cos takiego jak miłość od pierwszego wejrzenia...Najbardziej cieszę się z tego, że mąż od razu go zaakceptował . Zresztą stwierdził, że jego nie da się nie lubić i w tym miał pełną rację .Czasami mam wrażenie , że on czyta w myślach. Przed chwilą weszłam do Kamila pokoju i przestraszyłam się bo nie było Skuterka, a lezał wcześniej na poduszce z Kamilem. Nagle Skuter oznajmia szczeknięciem " Tutaj jestem" i wygramola się spod łóżka. Wczoraj trochę bałam się po tych przejściach ze skarpetkami i smyczą , których nie dawał sobie założyc.Myślałam nawet ,że wcale nie będzie tak łatwo. Skuter tak jakby płakał za Agatą, siedział smutny i spał na wycieraczce przy drzwiach.Dzisiaj jednak wydaje mi sie jakby był u nas od zawsze. Ma chwilę zamyślenia i smutku w oczach , ale ogólnie jest wesoły, macha ogonem we wszystkie możliwe strony, uwielbia bawić się z Kamilem tą swoją gumową zabawką -krokodylem.Ogólnie mówiąc dzisiaj Skuter chodził za nami i domagał się na każdym kroku pieszczot, a Kamil nie potrafił na moment zapomnieć, że mamy w domu psa. (...) Jeszcze raz dziękujemy ze Skuterem za dobre serce, pomoc i troskę. Gorąco pozdrawiamy i do usłyszenia. .... Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni i serdecznie dziękujemy( Skuter również...teraz ja czytam w jego myślach...). " Mi samej literki też się rozmazują .... Cioteczki! Jakie szczęście, jakie szczęście .... w takim razie brakuje tylko zdjęc z rodzinką!:loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Z powodów tak cudownych , jak happy end Scooterka ,niech nam się te literki jak najczęściej rozmazują! :loveu::loveu: Quote
warsawmoo Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Przepraszaam za opóźnienie. Faktury dotarły do mnie dość niedawno. Oto ostatnie wydatki na Scooterka: Quote
bico Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Faktury, faktury...:cool1:a gdzie fotki Scootiego z nową rodzinką?:cool3: Jak on się miewa?:cool3: Quote
warsawmoo Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Fotki obiecane! Na razie skupiamy się, wraz z nową właścicielką, na temacie łapki Scooterka. Spróbujemy coś zdziałać. Pańcia bardzo mocno zakochana!!! :loveu: Quote
bico Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 warsawmoo napisał(a):Pańcia bardzo mocno zakochana!!! :loveu: HUUURA!I o to przecież chodziło:multi::loveu::multi::loveu: a na fotki grzecznie czekamy:cool3: Quote
Energy Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 bico napisał(a):HUUURA!I o to przecież chodziło:multi::loveu::multi::loveu: a na fotki grzecznie czekamy:cool3: Nie mamy za bardzo innego wyjścia:evil_lol: Quote
Kamila_ Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 bico napisał(a):będą jakieś fotki?:roll: Co u Scooterka?:cool3: :loveu: jakieś wieści o małym? jak się zadomowił? Quote
Energy Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Czy ktoś jeszcze pamięta Skuterka??? Jest szczęśliwy w domku:lol: Jeśli chodzi o kwestie zdrowotne to w łapkę dwukrotnie wdało się zakażenie, Skuter sobie ją rozgryzał i musiała być amputowana. Mały jednak radzi sobie bez niej bardzo dobrze. Jak się zrobi cieplej umówię się z jego panią, a moją koleżanką na spacer i porobię zdjęcia:lol: Quote
Recommended Posts