Brysio Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Dzięki dziewczyny:loveu::loveu: tym bardziej, ze Skterek to miniaturowy piesek i jeszcze z tą chorą łapką!!! Quote
Energy Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Brysio napisał(a):Dzięki dziewczyny:loveu::loveu: tym bardziej, ze Skterek to miniaturowy piesek i jeszcze z tą chorą łapką!!! No właśnie łapka :-( Ten krasnal nie może być w budzie, może się wszystko odnowić (wilgoś, zimno, brud ...). Do domku i łóżeczka;) Ale warsawmoo narobiłaś tym skopiowanym listem (patrz budą), ruch jak na Krakowskim:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
warsawmoo Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Brysio napisał(a):Dzięki dziewczyny:loveu::loveu: tym bardziej, ze Skterek to miniaturowy piesek i jeszcze z tą chorą łapką!!! Ja również dziękuję. Oczywiście zgadzam się w 100% z Waszym stanowiskiem. SdZ również podziela Wasze zdanie :lol:. Opiekunka Scooterka chyba trochę sie zagubiła ... Quote
Soema Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Ja tak sobie po cichutku podczytuję..:oops: uroczą mordkę ma Skuterek :loveu: nie mogłam się dołożyć, bo mam swoje tymczasy... ale.. jeśli mogę... nie oddawajcie go do budy :shake::roll: może i nie jest niepełnosprawny, tak jak my to rozumiemy, ale w pełni sprawny też nie jest.. On na pewno znajdzie lepszy dom, popatrzcie na jego radosną mordkę.. Zasługuje na posłanie przy łóżku pańci, codzienne mizianie za uszkiem i ciepło.. a nie zimny beton, to nie za dobre chyba dla jego łapki.. ale wetem nie jestem:oops: Quote
koss Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 CZEKAJCIE -JA CZEGOŚ NIE ROZUMIEM, POPRAWCIE MNIE JEŻELI W CZYMŚ SIE MYLĘ ...DOBRZE? : - Scooter ze swoja przeszloscia -po pobycie u tego ludzkiego gnojka, po tej gehennie z lapką ,kiedy poznał jak bardzo szczesliwy moze byc los psiaka (widze zdjecia a na nich psiego maluszka na poduszeczkach, łóżku, ze śliczną zabaweczką ...) TERAZ ma iść do budy... ?????????? - to po diabła to wszystko, po co to całę ochy, achy, lamenty,żale, zapewnienia i zachwyty...piesuniu, biedaku, slicznotko ect.były ?????, -trzeba było uznać,ze skoro zna tylko takie podłe życie, to owszem leczyc ..ale nie trzymac go w domu, u boku człowieka, na łózku, poduszce.."wychowywać " w duchu -i tak skończysz w budzie..to byłoby przynajmniej uczciwe.. I JESZCE JEDNO -NIE WIERZĘ W MĄDRA MIŁOSC LUDZI,KTÓRZY TAKIEGO MIKRUSA Z LEDWIE ZAŻEGNANĄ SPRAWA AMPUTACJI ŁAPKI -BIORA Z DOBROCI SERCA ...DO BUDY. Moim zdaniem nie wolno, absolutnie sie na to zgodzic -i orzeczenie weterynarza nie ma tu nic do rzeczy z zasady -to niehumanitarne i przepraszam za okreslenie ( ale...)głupie i aroganckie. A CO CHODZI O PIENIADZE ,O TO,ZE NIE MOZE JUZ BYC TAM ,GDZIE DOTYCHCZAS PRZEBYWAŁ, -NIKT ODPOWIEDZIALNY NIE ODDAJE PIESA DO PIERWSZEGO DOMU,KTÓRY SIE ZGŁASZA-JEZELI JEST CHOCIAŻ CIEŃ WATPLIWOSCI... Jeżeli to sprawa pieniedzy to ..róbmy zbiórkę...a jezeli czegos innego -napiszcie uczciwie.. Quote
koss Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [ I PO DIABŁA JA TO WSZYSTKO PISAŁAM CAŁA W DYGOCIE ..JAK TU WSZYSTO SLICZNIE.:evil_lol:..Brysiu -:mad: ja zejdę na zawał...uffffffffffff Quote
warsawmoo Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 koss napisał(a):[ I PO DIABŁA JA TO WSZYSTKO PISAŁAM CAŁA W DYGOCIE ..JAK TU WSZYSTO SLICZNIE.:evil_lol:..Brysiu -:mad: ja zejdę na zawał...uffffffffffff Koss-ku kochany :loveu:. Nic to! Ślicznie Ci dziękuję za opinię :loveu::loveu::loveu:. Quote
warsawmoo Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 warsawmoo napisał(a): A ja się właśnie dowiedziałam, że ten cudny krokodylek to od cioteczki Energy :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
bico Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Cioteczki, jak mi Energy napisała prośbę o wpadnięcie na watek i coś o budzie, to ja byłam pewna, że organizujecie zbiórkę na budkę.......z materiału, taką do domku, posłanko dla Scooterka, by czuł się bezpieczniej:oops::oops::oops:, nawet przez myśl mi nie przemknęło, że chodzi o rozważenie adopcji Scootera, do domu, gdzie miałby tkwić w budzie na podwórku:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nie mam nic przeciwko budom i kojcom, zaznaczam porządnym, odpowiednich rozmiarów, w zimie ocieplonych, w lecie musi być cień, żadnych łańcuchów, błota, podmurówka musi być, regularne jedzonko i picie itp. Wiem, że pies w odpowiednich warunkach w budzie i z odpowiednimi właścicielami może być szczęśliwy, zadbany i zadowolony ale.....PIES MUSI SIĘ NADAWAĆ DO MIESZKANIA W BUDZIE, A SCOOTER SIĘ PO PROSTU DO TEGO NIE NADAJE!!!!!!!!!!!!! To 8 kilogramowy pieseczek, z łapką, która wymaga specjalnej opieki, doglądania, stałej pielęgnacji i zabezpieczania, jak on miałby funkcjonować w budzie na podwórku z tą łapką?????:crazyeye::crazyeye: Tyle już w życiu przeszedł, mało nie umarł, mało mu łapy nie amputowali, teraz jest szczęśliwym, wychuchanym DOMOWNIKIEM, według mnie, dla niego byłby to całkowity szok, przenieść go z ciepłego domku, z łóżek, poduszeczek, dywanów do...budy:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: To jest domownik, pieszczoch, malutka "maskotka", a nie podwórzowy Azor, z całym szacunkiem dla takich psów podwórzowych. To tak, jakby nagle ktoś, nas wsadził z gorącej kąpieli z pianką do bali z zimna wodą... Scooter to mały psiaczek, czy nie ma nikogo, kto by mógł zmieścić go w mieszkaniu, domu a nie w budzie????? Scooter w budzie to nieporozumienie i paranoja jakaś!!!!!!!!!:roll::roll::roll::roll::roll: Quote
zuzlikowa Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Dobra buda nie musi być zła,ale...:crazyeye::crazyeye::crazyeye: nie każdy psiak się do niej nadaje! Nie nadaje się psiak z problemami zdrowotnymi,a nikt mi nie powie,że maluch z ledwo uratowaną łapką,może funkcjonować jak zdrowy pies!Ta łapka będzie wymagała stałego...chuchania! Nie będzie problemu w cieple,w domowych warunkach,lecz przy zmiennych warunkach podwórkowych:shake:...problemy nastąpią wcześniej niż później. No i...jak mu tę łapkę skutecznie zabezpieczyć? A przecież tego wymaga. Quote
NightQueen Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale ostanie wiadomości mnie rozśmieszyły, chcecie wydać do budy chorego psa, do tego psa z krótką sierścią,, drobnym ciałem i niskim wzroście :crazyeye::crazyeye::crazyeye: czy wy powariowaliście, to u nas jest bernardyn, zdrowy, młody, gruba sierść i my go do budy nie wydamy a wy takie biedactwo chcecie uziemić :shake: to chyba jakiś żart!!! Quote
warsawmoo Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Brysio napisał(a):Warsawmooooooooo i co z małym? Chodzi Ci chyba o to czy pani z Krakowa dzwoniła ... ? Na razie nie :shake:. Jak zadzwoni dam znać. Quote
Energy Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 No mały jeszcze nie byliśmy dziś na spacerku:Dog_run: Quote
graynew Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 smallpati napisał(a):Śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale ostanie wiadomości mnie rozśmieszyły, chcecie wydać do budy chorego psa, do tego psa z krótką sierścią,, drobnym ciałem i niskim wzroście :crazyeye::crazyeye::crazyeye: czy wy powariowaliście, to u nas jest bernardyn, zdrowy, młody, gruba sierść i my go na łańcuch nie wydamy a wy takie biedactwo chcecie uziemić :shake: to chyba jakiś żart!!! Nie kazda buda to lancuch!!!!! Duzy pies z dobrym futrem moze byc calkiem szczesliwy mieszkajac w budzie. Jezli jest to buda przy domu albo w kojcu ale nigdy nie z ŁAŃCUCHEM!!!!!!!! No ale tutaj mowimy o malym szkrabie z chora lapa i on to fatycznie moze miec materialowa bude w domu a nie normalna na stale. No chyba ze bedzie kiedys mieszkal w domu z ogrodem i na lato dodatkowo bedzie mial budke w ogrodzie jakby tak chcial w dzien polezec. Moja ciocia tak ma jak to oni nazywaja buda uzywana okolo 2 dni w miesiacu czyli srednio 25 dni max w roku. Bo zima mlody czasami idzie zobaczyc co w niej slychac jak wychodzi na ogrod :cool3: Mysle, ze ta propozycja z buda to raczej info o tym, ze taki domek pytal niz to zeby to rozpatrywac w kategoriach czy wydac psa :roll: No nic dobrze, ze ktos pyta przynajmniej mozna wybierac :) Scooter dalej czeka na super domek cieplutki z buda do ozdoby :razz: Quote
bigosik Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 I tak to bywa.. Ktoś w odruchu serca się ulituje, chce dobrze tyko wyobraźni brakuje. Oddanie Psinki do budy w tym wypadku byłoby skrajnie nieodpowiedzialne i nie w porządku wobec pieska. Jak to mówią: dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane (albo jakoś tak:eviltong:). Brysio brawo (wiesz za co;) ) . Jak rozumiem ten SZALONY pomysł z budą odszedł w niepamięć?? Quote
zuzlikowa Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Skooterku...ty idź spać!:loveu: Nikt Ci krzywdy nie da zrobić!O łapcię też się zadba...w cieple będzie...bezpieczna. Dobrej nocy!:loveu: Quote
warsawmoo Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Pani z Krakowa nie zadzwoniła. Przepraszam, znikam na dzisiaj, bo jestem w okropnym bólu. Popsuło mi się biodro i nie mogę chodzić - siedzieć też nie, stać też nie, a nawet leżeć :roll: . Nie wiem jeszcze, jaką pozycję obiorę ale kieruję się w stronę łóżka :p. Pozdrawiam wszystkie cioteczki! :loveu: Jak tylko coś, to zaraz piszę. Teraz kierunek łóżko .... (tylko mi nie mówcie, że koniec z nartami :eviltong:) Quote
Energy Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 warsawmoo napisał(a):Pani z Krakowa nie zadzwoniła. Przepraszam, znikam na dzisiaj, bo jestem w okropnym bólu. Popsuło mi się biodro i nie mogę chodzić - siedzieć też nie, stać też nie, a nawet leżeć :roll: . Nie wiem jeszcze, jaką pozycję obiorę ale kieruję się w stronę łóżka :p. Pozdrawiam wszystkie cioteczki! :loveu: Jak tylko coś, to zaraz piszę. Teraz kierunek łóżko .... (tylko mi nie mówcie, że koniec z nartami :eviltong:) Ale już więcej możliwości nie ma, no zostaje ew. fruwanie:crazyeye::evil_lol: Pewnie, że koniec z nartami, wiosna się zbliża dużymi krokami:eviltong::evil_lol: Skuterku słodziaku szukamy domku:p Quote
graynew Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 No narty to bardzo urazowy sport :) chyba ze biodro zalatwilas gdzies indziej. Wtedy jestem ciekawa co musialas robic i z kim :evil_lol: Wiosna idzie i znowu same przykrosci bo za chwile sezon narciarski przejdzie w zeglarski a ja dalej uziemiona :-( Scooterek na spacerek i czekamy na jakies dobre wiesci. Brysio tyle ogloszen naprodukowal ze cos musi chwycic. Quote
bico Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 graynew napisał(a):No narty to bardzo urazowy sport :) chyba ze biodro zalatwilas gdzies indziej. Wtedy jestem ciekawa co musialas robic i z kim :evil_lol: Graynew, co też Ci chodzi po głowie?:evil_lol::evil_lol: Ale pytanie dobre:razz:;) Quote
bico Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Kochani, przepraszam, ale tym razem muszę zaoffować:oops:, bo znów rzecz dzieje się w Lublinie i sytuacja jest krytyczna, bo zaraz szczeniaki się pojawią:-( Zajrzyjcie, pomóżcie, doradźcie, powiadomcie innych, bardzo Was wszystkich proszę: http://www.dogomania.pl/forum/f28/lublin-pilnie-potrzebna-pomoc-dla-bezdomnej-suni-na-jej-utrzymanie-zajrzyj-tutaj-133248/ Quote
Recommended Posts