Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brysio napisał(a):
Dzięki dziewczyny:loveu::loveu:

tym bardziej, ze Skterek to miniaturowy piesek i jeszcze z tą chorą łapką!!!

No właśnie łapka :-( Ten krasnal nie może być w budzie, może się wszystko odnowić (wilgoś, zimno, brud ...). Do domku i łóżeczka;)

Ale warsawmoo narobiłaś tym skopiowanym listem (patrz budą), ruch jak na Krakowskim:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Brysio napisał(a):
Dzięki dziewczyny:loveu::loveu:

tym bardziej, ze Skterek to miniaturowy piesek i jeszcze z tą chorą łapką!!!

Ja również dziękuję. Oczywiście zgadzam się w 100% z Waszym stanowiskiem. SdZ również podziela Wasze zdanie :lol:. Opiekunka Scooterka chyba trochę sie zagubiła ...

Posted

Ja tak sobie po cichutku podczytuję..:oops: uroczą mordkę ma Skuterek :loveu:

nie mogłam się dołożyć, bo mam swoje tymczasy... ale.. jeśli mogę...
nie oddawajcie go do budy :shake::roll: może i nie jest niepełnosprawny, tak jak my to rozumiemy, ale w pełni sprawny też nie jest..
On na pewno znajdzie lepszy dom, popatrzcie na jego radosną mordkę.. Zasługuje na posłanie przy łóżku pańci, codzienne mizianie za uszkiem i ciepło.. a nie zimny beton, to nie za dobre chyba dla jego łapki.. ale wetem nie jestem:oops:

Posted

CZEKAJCIE -JA CZEGOŚ NIE ROZUMIEM, POPRAWCIE MNIE JEŻELI W CZYMŚ SIE MYLĘ ...DOBRZE? :
- Scooter ze swoja przeszloscia -po pobycie u tego ludzkiego gnojka, po tej gehennie z lapką ,kiedy poznał jak bardzo szczesliwy moze byc los psiaka (widze zdjecia a na nich psiego maluszka na poduszeczkach, łóżku, ze śliczną zabaweczką ...)
TERAZ ma iść do budy... ??????????
- to po diabła to wszystko, po co to całę ochy, achy, lamenty,żale, zapewnienia i zachwyty...piesuniu, biedaku, slicznotko ect.były ?????,
-trzeba było uznać,ze skoro zna tylko takie podłe życie, to owszem leczyc ..ale nie trzymac go w domu, u boku człowieka, na łózku, poduszce.."wychowywać " w duchu -i tak skończysz w budzie..to byłoby przynajmniej uczciwe..

I JESZCE JEDNO -NIE WIERZĘ W MĄDRA MIŁOSC LUDZI,KTÓRZY TAKIEGO MIKRUSA Z LEDWIE ZAŻEGNANĄ SPRAWA AMPUTACJI ŁAPKI -BIORA Z DOBROCI SERCA ...DO BUDY.
Moim zdaniem nie wolno, absolutnie sie na to zgodzic -i orzeczenie weterynarza nie ma tu nic do rzeczy z zasady -to niehumanitarne i przepraszam za okreslenie ( ale...)głupie i aroganckie.

A CO CHODZI O PIENIADZE ,O TO,ZE NIE MOZE JUZ BYC TAM ,GDZIE DOTYCHCZAS PRZEBYWAŁ, -NIKT ODPOWIEDZIALNY NIE ODDAJE PIESA DO PIERWSZEGO DOMU,KTÓRY SIE ZGŁASZA-JEZELI JEST CHOCIAŻ CIEŃ WATPLIWOSCI...
Jeżeli to sprawa pieniedzy to ..róbmy zbiórkę...a jezeli czegos innego -napiszcie uczciwie..

Posted

[
I PO DIABŁA JA TO WSZYSTKO PISAŁAM CAŁA W DYGOCIE ..JAK TU WSZYSTO SLICZNIE.:evil_lol:..Brysiu -:mad: ja zejdę na zawał...uffffffffffff

Posted

koss napisał(a):
[
I PO DIABŁA JA TO WSZYSTKO PISAŁAM CAŁA W DYGOCIE ..JAK TU WSZYSTO SLICZNIE.:evil_lol:..Brysiu -:mad: ja zejdę na zawał...uffffffffffff

Koss-ku kochany :loveu:. Nic to! Ślicznie Ci dziękuję za opinię :loveu::loveu::loveu:.

Posted

Cioteczki, jak mi Energy napisała prośbę o wpadnięcie na watek i coś o budzie, to ja byłam pewna, że organizujecie zbiórkę na budkę.......z materiału, taką do domku, posłanko dla Scooterka, by czuł się bezpieczniej:oops::oops::oops:, nawet przez myśl mi nie przemknęło, że chodzi o rozważenie adopcji Scootera, do domu, gdzie miałby tkwić w budzie na podwórku:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Nie mam nic przeciwko budom i kojcom, zaznaczam porządnym, odpowiednich rozmiarów, w zimie ocieplonych, w lecie musi być cień, żadnych łańcuchów, błota, podmurówka musi być, regularne jedzonko i picie itp. Wiem, że pies w odpowiednich warunkach w budzie i z odpowiednimi właścicielami może być szczęśliwy, zadbany i zadowolony ale.....PIES MUSI SIĘ NADAWAĆ DO MIESZKANIA W BUDZIE, A SCOOTER SIĘ PO PROSTU DO TEGO NIE NADAJE!!!!!!!!!!!!!

To 8 kilogramowy pieseczek, z łapką, która wymaga specjalnej opieki, doglądania, stałej pielęgnacji i zabezpieczania, jak on miałby funkcjonować w budzie na podwórku z tą łapką?????:crazyeye::crazyeye:
Tyle już w życiu przeszedł, mało nie umarł, mało mu łapy nie amputowali, teraz jest szczęśliwym, wychuchanym DOMOWNIKIEM, według mnie, dla niego byłby to całkowity szok, przenieść go z ciepłego domku, z łóżek, poduszeczek, dywanów do...budy:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
To jest domownik, pieszczoch, malutka "maskotka", a nie podwórzowy Azor, z całym szacunkiem dla takich psów podwórzowych. To tak, jakby nagle ktoś, nas wsadził z gorącej kąpieli z pianką do bali z zimna wodą...

Scooter to mały psiaczek, czy nie ma nikogo, kto by mógł zmieścić go w mieszkaniu, domu a nie w budzie?????
Scooter w budzie to nieporozumienie i paranoja jakaś!!!!!!!!!:roll::roll::roll::roll::roll:

Posted

Dobra buda nie musi być zła,ale...:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
nie każdy psiak się do niej nadaje!

Nie nadaje się psiak z problemami zdrowotnymi,a nikt mi nie powie,że maluch z ledwo uratowaną łapką,może funkcjonować jak zdrowy pies!Ta łapka będzie wymagała stałego...chuchania! Nie będzie problemu w cieple,w domowych warunkach,lecz przy zmiennych warunkach podwórkowych:shake:...problemy nastąpią wcześniej niż później.
No i...jak mu tę łapkę skutecznie zabezpieczyć? A przecież tego wymaga.

Posted

Śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale ostanie wiadomości mnie rozśmieszyły, chcecie wydać do budy chorego psa, do tego psa z krótką sierścią,, drobnym ciałem i niskim wzroście :crazyeye::crazyeye::crazyeye: czy wy powariowaliście, to u nas jest bernardyn, zdrowy, młody, gruba sierść i my go do budy nie wydamy a wy takie biedactwo chcecie uziemić :shake: to chyba jakiś żart!!!

Posted

smallpati napisał(a):
Śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale ostanie wiadomości mnie rozśmieszyły, chcecie wydać do budy chorego psa, do tego psa z krótką sierścią,, drobnym ciałem i niskim wzroście :crazyeye::crazyeye::crazyeye: czy wy powariowaliście, to u nas jest bernardyn, zdrowy, młody, gruba sierść i my go na łańcuch nie wydamy a wy takie biedactwo chcecie uziemić :shake: to chyba jakiś żart!!!

Nie kazda buda to lancuch!!!!! Duzy pies z dobrym futrem moze byc calkiem szczesliwy mieszkajac w budzie. Jezli jest to buda przy domu albo w kojcu ale nigdy nie z ŁAŃCUCHEM!!!!!!!!
No ale tutaj mowimy o malym szkrabie z chora lapa i on to fatycznie moze miec materialowa bude w domu a nie normalna na stale. No chyba ze bedzie kiedys mieszkal w domu z ogrodem i na lato dodatkowo bedzie mial budke w ogrodzie jakby tak chcial w dzien polezec.
Moja ciocia tak ma jak to oni nazywaja buda uzywana okolo 2 dni w miesiacu czyli srednio 25 dni max w roku. Bo zima mlody czasami idzie zobaczyc co w niej slychac jak wychodzi na ogrod :cool3:

Mysle, ze ta propozycja z buda to raczej info o tym, ze taki domek pytal niz to zeby to rozpatrywac w kategoriach czy wydac psa :roll:

No nic dobrze, ze ktos pyta przynajmniej mozna wybierac :)

Scooter dalej czeka na super domek cieplutki z buda do ozdoby :razz:

Posted

I tak to bywa.. Ktoś w odruchu serca się ulituje, chce dobrze tyko wyobraźni brakuje. Oddanie Psinki do budy w tym wypadku byłoby skrajnie nieodpowiedzialne i nie w porządku wobec pieska. Jak to mówią: dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane (albo jakoś tak:eviltong:). Brysio brawo (wiesz za co;) ) . Jak rozumiem ten SZALONY pomysł z budą odszedł w niepamięć??

Posted

Pani z Krakowa nie zadzwoniła.

Przepraszam, znikam na dzisiaj, bo jestem w okropnym bólu. Popsuło mi się biodro i nie mogę chodzić - siedzieć też nie, stać też nie, a nawet leżeć :roll: . Nie wiem jeszcze, jaką pozycję obiorę ale kieruję się w stronę łóżka :p. Pozdrawiam wszystkie cioteczki! :loveu: Jak tylko coś, to zaraz piszę. Teraz kierunek łóżko .... (tylko mi nie mówcie, że koniec z nartami :eviltong:)

Posted

warsawmoo napisał(a):
Pani z Krakowa nie zadzwoniła.

Przepraszam, znikam na dzisiaj, bo jestem w okropnym bólu. Popsuło mi się biodro i nie mogę chodzić - siedzieć też nie, stać też nie, a nawet leżeć :roll: . Nie wiem jeszcze, jaką pozycję obiorę ale kieruję się w stronę łóżka :p. Pozdrawiam wszystkie cioteczki! :loveu: Jak tylko coś, to zaraz piszę. Teraz kierunek łóżko .... (tylko mi nie mówcie, że koniec z nartami :eviltong:)

Ale już więcej możliwości nie ma, no zostaje ew. fruwanie:crazyeye::evil_lol:
Pewnie, że koniec z nartami, wiosna się zbliża dużymi krokami:eviltong::evil_lol:

Skuterku słodziaku szukamy domku:p

Posted

No narty to bardzo urazowy sport :) chyba ze biodro zalatwilas gdzies indziej. Wtedy jestem ciekawa co musialas robic i z kim :evil_lol:

Wiosna idzie i znowu same przykrosci bo za chwile sezon narciarski przejdzie w zeglarski a ja dalej uziemiona :-(

Scooterek na spacerek i czekamy na jakies dobre wiesci. Brysio tyle ogloszen naprodukowal ze cos musi chwycic.

Posted

graynew napisał(a):
No narty to bardzo urazowy sport :) chyba ze biodro zalatwilas gdzies indziej. Wtedy jestem ciekawa co musialas robic i z kim :evil_lol:

Graynew, co też Ci chodzi po głowie?:evil_lol::evil_lol:
Ale pytanie dobre:razz:;)