Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotka Energy niech sie nie martwi narzekaniami meża, Mężowie tak maja chyba wszyscy :razz:

A tak z innej bajki wiecie co zrobilam odswierzylam watek Adzie na ktory was zaprosilam i nie zauwazylam ze mod tak jak prosilam przeniosl go do dzialu juz w nowym domu :oops:
Masakra jakas zeby taka sierota byc. No i jak ja tam mial ktos wypatrzyc.
Napisalam juz do moda ale jeszcze nie przeniesiona.

Scooter na spacer!!!!

Posted

Graynew nie zdążyłam dopisać, że się w ogóle nie martwię narzekaniem TŻ:evil_lol: bo mój super komp się wyłączył i mnie:angryy:

Hopaj Scooti na wieczorny spacerek. Ciekawe jak łapka i jak mały radzi sobie w buciku jak jest taki śnieg?

:Dog_run::Dog_run:

Posted

[quote name='graynew']Ciotka Energy niech sie nie martwi narzekaniami meża, Mężowie tak maja chyba wszyscy :razz:

A tak z innej bajki wiecie co zrobilam odswierzylam watek Adzie na ktory was zaprosilam i nie zauwazylam ze mod tak jak prosilam przeniosl go do dzialu juz w nowym domu :oops:
Masakra jakas zeby taka sierota byc. No i jak ja tam mial ktos wypatrzyc.
Napisalam juz do moda ale jeszcze nie przeniesiona.

Scooter na spacer!!!!

Oj sieroto, sieroto. Ale lepiej póżno niż wcale! :evil_lol:
Sunia ma dom! Zapraszam na wątek Kretki: http://www.dogomania.pl/forum/f28/zaglodzona-jamniczka-ma-juz-domek-131863/index10.html

Posted

o mato udało mi sie:multi: wiec tak:

z allegro wpłynęło 525.5 zł

525.5-20x1.55=494.5 - koperty i znaczki
494.5-16x1.50=470.5- kolorowe dyplomy
470.5-36+=434.5- allegro i prowizja od sprzedazy
434.5-15.50=419 zł- bandamka+przesyłka

reszte dyplomow czyli 4 wysyłam czarno białych

419 zł prosze o numer konta;)

Posted

__Lara napisał(a):
Dziewczyny, chce znać nastawienie, zwłaszcza prowadzącej wątek, czy byłybyście zainteresowane adopcją Scootera do Niemiec, przed Fundację niemiecką?

Dziewczyny, dajcie znać co o tym sądzicie, bo może warto spróbować, może jest to jakaś szansa dla Scooterka:roll: ja już wszystkiego się chwytam, co by niosło ze sobą choć 1% nadziei.

czekamy na zdanie opiekunów i osób prowadzących wątek psinki:cool3::cool3::cool3:

a dla Scooterka - gorące buziaczki i głaskanko:cool3::loveu::loveu::loveu:

Posted

bico napisał(a):
Dziewczyny, dajcie znać co o tym sądzicie, bo może warto spróbować, może jest to jakaś szansa dla Scooterka:roll: ja już wszystkiego się chwytam, co by niosło ze sobą choć 1% nadziei.

czekamy na zdanie opiekunów i osób prowadzących wątek psinki:cool3::cool3::cool3:

a dla Scooterka - gorące buziaczki i głaskanko:cool3::loveu::loveu::loveu:

Myślę, że warsawmoo niebawem wypowie się na ten temat.

Hop Scooterek na spacer:loveu:

Posted

Owszem, wypowiem się, ale wcześniej chcialabym wiedzieć czy osoba zadająca to samo pytanie na kilku wątkach pyta z ciekawości, czy poprostu jest jej przedstawicielem lub z nią współpracuje. Przyznam, że nie wiem o jaką fundację chodzi i chętnie zaznajomiłabym się z nią, zanim podjęłabym jakąkolwiek decyzję o adopcji jakiegokolwiek psa. Tymczasem nie mam zielonego pojęcia, a i dziwi mnie fakt, że osoba pisząca tego posta poprostu kopiuje słowa z wątku na wątek. Przepraszam. Może mnie ktoś oświeci...?

Posted

O to ciekawe:razz:
Ja Cię warsawmoo nie oświecę niestety, ale jestem ciekawa odpowiedzi.

Scooter na spacer hop, bo potem ciocia warsawmoo:loveu: będzie krzyczeć, że nie daję ci spać po nocy:evil_lol::eviltong:

Posted

[quote name='Brysio']o mato udało mi sie:multi: wiec tak:

z allegro wpłynęło 525.5 zł

525.5-20x1.55=494.5 - koperty i znaczki
494.5-16x1.50=470.5- kolorowe dyplomy
470.5-36+=434.5- allegro i prowizja od sprzedazy
434.5-15.50=419 zł- bandamka+przesyłka

reszte dyplomow czyli 4 wysyłam czarno białych

419 zł prosze o numer konta;)

Ok, czyli koszty całej akcji to 106,50 zł. Już zbilansowałam na str. 1. Zgadza się? Proszę zatwierdzić :cool1:

Posted

[quote name='warsawmoo']Owszem, wypowiem się, ale wcześniej chcialabym wiedzieć czy osoba zadająca to samo pytanie na kilku wątkach pyta z ciekawości, czy poprostu jest jej przedstawicielem lub z nią współpracuje. Przyznam, że nie wiem o jaką fundację chodzi i chętnie zaznajomiłabym się z nią, zanim podjęłabym jakąkolwiek decyzję o adopcji jakiegokolwiek psa. Tymczasem nie mam zielonego pojęcia, a i dziwi mnie fakt, że osoba pisząca tego posta poprostu kopiuje słowa z wątku na wątek. Przepraszam. Może mnie ktoś oświeci...?

"Osoba kopiująca" to zapewne ja albo _Lara.

To ja podrzuciłam _Larze wątki 4 psów. Zrobiłam to, bo bardzo mnie ucieszył fakt, że oskalpowana sunia, nomem omen wabiąca się Lara, pojechała po dom i leczenia do Niemiec, dzięki fundacji Pani Agnieszki. To ja podrzuciłam te wątki _Larze i sama ją prosiłam o kontakt z osobami prowadzącymi watki tych psów i opiekujących się nimi na bieżąco. _Lara nie chciała pisać do tych osób na PM, bo boi się, że osoby te mogły by źle wypaść w oczach innych dogomaniaków, że robią coś z psami poza całą społecznością dogo. Stąd to "kopiowanie" - były _Larze podrzucone przez mnie 4 wątki 4 psów i na każdym _Lara, a potem ja, zadałyśmy takie samo pytanie, nie siląc się aby na każdym z wątków wymyślać inną stylistycznie formę zapytania o tą sprawę. Proste pytanie, prosta odpowiedź.
Poniżej, aby już nkt nie wyszukiwał "kopiowanych" pytań zamieszczam linki do wątków tych psów, na których to wątkach owe pytania padły.
Nie jestem pełnomocnikiem _Lary ani jej przedstawicielem prawnym, poznałyśmy się na dogo po mojej rejestracji, _Lara jest tu dłużej niż ja. Poruszyłam kwestie adopcji do Niemiec i z _Larą i z osobami prowadzącymi tę wątki, bo najzwyczajniej w świecie chcę pomóc tym psom, dać im szansę na znalezienie domu. Tyle już czekają, a sytacja np. Reyvena czy Ady jest poważna. Nie ma w tym drugiego dna. Można z tego skorzystać i próbować lub po prostu odmówić i tyle
Wątki:
1. Scoter oczywiście
http://www.dogomania.pl/forum/f28/1-5-roczny-wyrok-amputacja-pilnie-potrzebne-wsparcie-na-leczenie-poszukiwany-ds-129869/

2. Ada http://www.dogomania.pl/forum/f28/7-letnia-donka-olawa-ds-dt-bardzo-potrzebny-chore-uszy-130662/
3. Reyven http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-niemiecki-problem-ze-stawami-kosztowne-leczenie-nikt-go-nie-chce-128580/

4. Misia http://www.dogomania.pl/forum/f28/pogryziona-przez-sfore-owczarkow-sunia-z-dziurami-blaga-o-pomoc-130982/

i teraz pewnie to co napisałam będę znów musiała przekopiować na pozostałe 3 wątki...

Posted

_Lara ani ja nie jesteśmy też żadnymi rzecznikami, pełnomocnikami, przedstawicielami czy agitatorami fundacji Pani Agnieszki. _Lara i Pani Agnieszka poznały się na dogo w kontekście sprawy skatowanego Cygana.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/bo-wpadl-pod-samochod-bo-mial-noge-zlamana-wlasciciel-usilowal-zatluc-psa-na-smierc-130415/

_Lara ma kontakt z Panią Agnieszką, ja nie. Ja się kontaktuję z _Lara na dogo.

tutaj "przekopiowuję" link do Fundacji Pani Agnieszki, można jej fundację samemu w necie sprawdzić
http://www.cg_ztz.republika.pl/

Posted

Jest dokładnie tak jak napisała bico, dzięki bico ;)

Pytam czy wątek psiaka mam podrzucić P. Agnieszce - umówiłyśmy się, że będę jej dawała znać o ciężkich przypadkach. Można skorzystać lub nie - mi chodzi tylko o pomoc dla psów :p