Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cyt.
"Od dziś Skuter nie jest już na antybiotykach, mimo że dbano o osłony na żołądek to jednak było juz zbyt długo, tym bardziej że dostawał także drugi antybiotyk bezpośrednio na ranę na łapie i ten antybiotyk miał zlizywać sobie podczas zmian opatrunków. Tak, jak zalecił pierwszy lekarz ćwiczono z nim ścięgno (3-4 razy dziennie po ok. 5 minut) więc Skuter nie ma przykurczu łapy. Dzięki opatrunkom i lekom na łapie utworzyła się juz delikatna skórka, jest jeszcze bardzo cienka i podatna na zranienia, więc Skuter nadal ma po domu chodzić w dziecięcej skarpetce, a na spacer ma zakladac specjalny psi bucik i unikać posolonych chodników. Czyli szczęściarz nadal będzie noszony aż na tzw. trawkę!!! dziś w sklepie i dobrano jego rozmiar butków. Jeszcze nie potrafi w takim butku chodzić, więc bucik ma zabezpieczenie w postaci tasiemek przewleczonych przez obróżkę (patent z dziecinnych rękawiczek: sznurek przez rękaw). Ma się także powoli uczyć stawiać łapkę na jej spodniej stronie - na poduszeczce, bo Skuter nadal chce klaść łapkę "wierzchem do dołu" i podpierać się łokciem, tak jak chodził przez pół roku. Na razie nie będzie usztywnienia tej łapki zewnętrznie póki odbudowana skóra jest tak delikatna i wrażliwa. Trzeba poczekać aż stwardnieje, i ciągle tę łape ćwiczyć, aby powoli zechciala wracać do swojej naturalnej pozycji, i żeby mięśnie i ścięgna - których jednak nie używał tak długo - stawały się coraz silniejsze. O nastawianiu kostek w tej części łapki, która pies stawia na ziemi raczej nie ma co marzyć, bo Skuter ma tam po prostu sieczkę. Pan doktor ciagle ubolewa, że Skuter trafił do niego tak póżno. Czucie powoli wraca, co widać zwłaszcza na spacerach jak się zmęczy lub niechcący urazi. Skuter przeszedł cykl odrobaczania (był potwornie zarobaczony), trzeba odczekać jeszcze z tydzień i zacząć przygotowywac go do szczepień, tak jest umówione z jego lekarzem. Organizm małego musi dojść do siebie po takiej ilości leków toksycznych (parazytologicznych) i antybiotyków.
To tyle raportu o zdrowi małego."

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hop Scooterek :loveu:

Warsawmoo witaj, to ile Ty byś chciała wypoczywać:crazyeye: my się bardzo cieszymy z Twojego powrotu :lol:
No ostatnio dostanie się na dogo jest bardzo trudne:angryy:

:Dog_run::Dog_run:

Posted

Wróciłam ale z tego co widzę, mogłam zostać jeszcze dłużej. Cudownie zajęłyście się, cioteczki, wątkiem. Dziękuję! :loveu::loveu::loveu:
Zaraz biorę się za rozliczenia bo za chwilę znowu nie będę w stanie nic zrobić .. co to się z tym serwerem dzieje ?! :mad:

Posted

Udało się!:multi: Przekroczyliśmy magiczną cyfrę 1000 zł. :bigcool::Dog_run:Dziękuję w imieniu Scootiego! :loveu::loveu::loveu: bardzo, bardzo, bardzo!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Energy napisał(a):
Brysiu Agacie chodziło o wpływy i wypływy dotyczące już konta straży.
No fakt mogła na nie wpłynąć kwota pomniejszona o wydatki na bandamkę, ale jakoś żeśmy nie pomyślały. Ale to nic przecież i tak dotrze do małego :loveu: A udało Ci się dzisiaj zamówić?

Wszystko jest ok. Dobrze, że Brysio zapłacił za bandamkę - przecież to ona trzyma kasę z Allegro.
Brysiu! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Brysio napisał(a):
spoko jak przyjedzie warsawmoo to wszystko razem wkleje, zeby mogła do 1 postu wstawic i nie szukac po watku;)

Dziękuję, dziękuję! I tak musiałam sprawdzić co się działo, jak mnie wywiało :cool3:, tak że wpłaty już uzupełnione. Dziękujemy wszystkim darczyńcom! :loveu::loveu::loveu:

Posted

graynew napisał(a):
Przyjechalam i opanowala watek :razz:
Juz sie nikt nie moze dostac. Post za postem produkuje:eviltong:

Wiesz graynew, pogodę miałam rzeczywiście cudną - poprostu wymarzone warunki narciarskie :eviltong:

Posted

graynew napisał(a):
Nawet nie wiesz jak sie cieszymy twoim szczesciem :comp26: poprostu radosc nas roznosi :mad:

No i widzisz? Po co Ci było czepianie się mnie, że produkuję post za postem :eviltong: ? zostałaby Ci w pamięci moja opowiastka o paskudnej pogodzie :evil_lol:

Scooter, idziemy na pierwsza :painting:

Posted

Brysio napisał(a):
nie wiem jak długo mam czekac z rozliczeniem allegro, jeszcze pare osob nie wpłaciło. Moze poczekajmy do srody?

Brysiu przekochana, przecudowna :loveu: Nigdzie nam się nie śpieszy. Czekamy i cały tydzień, nie ma problemu. Bo co będzie, jak wpłyną kolejne wpłaty, a Ty już pieniędzy nie będziesz miała na wysłanie albumików ...? Spokojnie czekamy :lol:

Posted

Czekam na mój domek i tylko mojego pana:

Tutaj właśnie ściągnąłem sobie buta i pokazuję mojej Agatce język:

Oh, cioteczki moje kochane, jak ja uwielbiam ten biały puchhhhhhhh ....

Posted

Znowu mi ktoś :eviltong: zarzuci, że post pod postem produkuję i że na wątek nie można przeze mnie się dostać, ale dostałam przed chwileczką taką właśnie wiadomość od Agaty:

"Skuter UWIELBIA dzieci. To zauważyłam już wcześniej na spacerach, ale dziś wściekał się jak jakiś szaleniec z dzieciarnią na górce na sankach i niestety zanim go odpędziłam wylizał jakiegos dwulatka(...)" :cool3:

Rozkoszny psiak!:loveu: Gdyby mój Bono był tylko trochę bardziej wyrozumiały dla facetów .... ehhhh

Posted

Kto by Ci mogl takie rzeczy zarzucac ;)
No widzisz wrocilas i od razu widac :p

A co do Scooterka i dzieci to bardzo dobrze latwiej bedzie o domek. Bo to moze byc taki prawdziwy pluszowy przyjaciel dla dziecka.

Scooter biegiem na pierwsza w pogoni za sankami !:Dog_run:

Posted

Cieszę się, że z łapką Scooterka jest już lepiej:multi::multi::multi:

Ale jak przeczytałam o tych "pogruchotanych kosteczkach" i o tym jak ciągle chodzi na łokciu, bo tak był zmasakrowany, że nie mógł normalnie chodzić...to mi serce z żalu zwalnia dosłownie:-(:-(:-(
jak można zrobić coś takiego żywej, rozumnej istocie?!:angryy::angryy::angryy::angryy:

tego zwyrola co go tak załatwił i porzucił, to bym najchętniej:2gunfire:

wieści są dobre, ale kiedy ten Scooterek domek znajdzie??:roll::roll:

a ktoś kiedyś już o niego pytał pod katem domku? Interesował się nim?:roll:

strach mnie ogarnął co z nim dalej, kiedyś będzie:roll::-(

Dzięki dziewczyny, że się nim tak dobrze zajmujecie:modla::modla::modla::Rose:
Nie zostawiajcie go samego na dogo, bo ja się tu w ogóle dostać nie mogę i niebawem z moim kompem może się stać to :comp26::comp26::comp26: :diabloti:

Posted

Brysio napisał(a):
bez obaw jestesmy ze Scooterkiem dzień i noc:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

widać, widać:cool3::loveu::cool3: bardzo się z tego powodu cieszę:loveu:

Posted

No ja to mam po tym tygodniu juz zakodowany plan dnia. Wstaje wlaczyc kompa i pierwsze co to wyprowadzic Scooterka na spacer. Moj glodny kot czeka suka czeka z wlasnym spacerem bo ja tutaj u Scootera :p
No to poranny spacer na pierwsza strone

Posted

No ten mój komputer mnie denerwuje :comp26: dzisiaj to się w ogóle nie mogłam tu dostać :angryy:
Dobrze, że Tobie graynew się udało małego "przespacerować":loveu::loveu:

Na górę Scooterek:Dog_run::Dog_run:

Posted

graynew napisał(a):
No ja to mam po tym tygodniu juz zakodowany plan dnia. Wstaje wlaczyc kompa i pierwsze co to wyprowadzic Scooterka na spacer. Moj glodny kot czeka suka czeka z wlasnym spacerem bo ja tutaj u Scootera :p
No to poranny spacer na pierwsza strone

Nadrabiajcie cioteczki z rana, a ja będę z wieczorka, bo rano to u mnie krucho z czasem.

Na spacer Scootek na pierwszą! :painting:

Posted

Warsawmoo sa zrobione ogloszenia u Was w lokalnej prasie. Dzwoni ktos wogole pytac o Scooterka?? Jest jakies zainteresowanie?
Bo tu na dogo to naprawde bedzie sie ciezko przebic zeby ktos go adoptowal. Ludzie przewaznie biora z ogloszen lokalnych bo mozna podjechac zobaczyc.( Ze tak powiem dotknac i obejrzec :razz:)

No ale oczywiscie bedziemy walczyc do upadlego zeby go ktos tutaj zauwazyl. Idziemy sie pokazac :painting: