Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kopiuję wiadomość od opiekunki Scootera, Agaty:

"Odwiedził nas Ukryty Smok. dobrze ze sa tacy ludzie jak ona: wielka życzliwść dla zwierząt połączona z wiedzą jak im pomóc w potrzebie. Niech juz zostanie tak, że uzywamy tu nicków, chociaż o Smoku trudno mowic w rodzaju męskim. Dzięki niej dopiero się dowiedziałam ile jeszcze leczenia przed nami. Ukryty Smok sama miała i ma w domu trójłapki i psy zebrane z ulicy, leżące na poboczach szos z przetrąconymi lapami i grzbietami, sama je leczyła i wyleczyła. Posiada ogromna wiedzę i doświadczenie, czego mi jeszcze brakuje. Dzięki za pomoc Smoku, chyba zostaniesz naszym osobistym konsultantem"

A to ode mnie dla Smoka :loveu:

Posted

JUz 23 cegiełki kupione:multi::multi:

a dzis przyszły pierwsze wpłaty z allegro:) prosze o uzupełnianie ich na pierwszej stronie;)

Legsik 22,50 zł
gwiazdagrzegorza 10 zł

Posted

dajcie konto dorzuce troche kaski uzbieranej na moich bazarkach ;)
tez mialysmy takiego bidusia pod opieką, na szczescie ma juz swoj wlasny kochajacy domek :loveu: i tego samego zycze temu kochaneczkowi ;)

czy on ma zapewnieony DT do czasu znalezienia DS, nie grozi mu schronisko mam nadzieje???

Posted

Lulka konot jest podane napierwszej stronie.
Bardzo dziekujemy za chec i deklaracje wplaty pieniedzy na Scooterka. Piesek jest na DT i napewno nie trafi do schronu.
Pozdrawiamy bardzo cieplo :)

Posted

[FONT=Times New Roman]Pieniądze można wpłacać na konto Straży dla Zwierząt Okręg Lubelski:
BOŚ BANK O/Lublin 67 1540 1144 2001 6404 0679 0001 z dopiskiem „Dla Scootera” oraz nickiem z dogo.
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Scooter ma DT u jednego z inspektorów SdZ ale szukamy mu DS ... ale nikt go nie chce :-(.[/FONT]

Posted

dzis dzwoniła do mnie Pani z allegro zapytac co u Scooterka więc podałam numer, ktory widnieje w pierwszym poscie;) Pani była zainteresowana jego losem i chciała skonsultowac co z jego łapką. Pani tez jest z dogo;)

Posted

Kochani!

Mogę obwieścić szanownym państwu, iż na podstawie kontaktu osobistego stwierdzam, iż SKUTER (precz z angielszczyzną! To 100% polski, swojski psiak!!! ;)) jest najwspanialszym zwierzakiem pod słońcem!!!
1. Ma cudowną, mocną i stabilną psychikę. 2. Jest ogromnie ufny w stosunku do ludzi. 3. Wie, co to wdzięczność. 4. Umie zaprzyjaźniać się z innymi zwierzętami (np. kotami) 5. Nie ma śladu "rozbiegania" i nadpobudliwości, typowej dla psów, przeniesionych nagle do domu z warunków zewnętrznych 6. jednym słowem - ideał. Już zazdroszczę temu, kto wybierze Go na przyjaciela.;)
Ale...
On potrzebuje teraz zostać przynajmniej kilka tygodni (jeśli nie miesięcy) u Agaty. Czy noga będzie amputowana, czy nie, czekają Go ciężkie chwile:shake:. Tam ma Dom. Ona Go kocha, całuje i rozumie. Przenosiny psa w takim stanie do DS są w tej chwili po prostu niewskazane. Chyba, że jest to wyjątkowy DS - taki, jak dom Agaty...
W związku z tym wydaje mi się, iż w tej chwili ważniejsze jest zbieranie pieniążków na Jego potrzeby i leczenie. Szukanie domku, który jednak weźmie Go potem, gdy zakończy się leczenie. Nadmieniam, że takie jest moje zdanie i nikt nie ma obowiązku przyjmowania mojego punktu widzenia.
Myślę, że wszystko wyjaśni się jutro, po kolejnej konsultacji.

Pzdr,

Ukryty Smok

Posted

Widzę, że Cegiełki się dobrze rozchodzą :D:multi:

Brysio, trzeba było wystawić więcej sztuk, np. 500. Da się szybko skończy i szkoda troszkę kasy na wyróżnienie.

Posted

Uffff! Już wróciliśmy od lekarza. Ale zaraz, muszę najpierw wszystkim serdecznie podziekować za wsparcie, zarówno finansowe, jak i duchowe. Wiele osób dzwoni, odwiedza i interesuje się zdrowiem Scooterka, wpływa wiele wpłat - sami widzicie, że niedługo zabraknie mi miejsca na 1 str. wątku .. :lol: WSZYSTKIM BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ!!! :loveu: Widząc, jak wiele osób otworzyło serce na los tego biedaka, aż chce się żyć! :loveu:
Scooter to przecudowny psiak. Nazwanie go ideałem to wcale nie przesada! Jestem nim urzeczona ... :loveu: Ah, gdyby nie ten mój charakterny Bono, nie zastanawialabym się chwili ... Pytałam Agatkę czy ma jakieś wady ... zgadnijcie, jaka była jej odpowiedz ... ? NO CO TY?!
Ale już, już piszę co u weta. To pierwszy wet, który nie mówił o amputacji .. nie powiedział też, że łapkę uda się uratować, jakkolwiek nasze działania mają na celu to, by zrobić wszystko, co tylko można, aby łapka została. Łapka jest zmiażdżona do stawu nadgarstka, ale ... z jednej strony piesek ma powierzchowne czucie (!). Jest nadal opuchnięta i należy tę puchliznę zniwelować, by móc stwierdzić czy nie ma ucisku na nerwy. Narazie dostałyśmy 14 szt. antybiotyków w zastrzykach oraz opatrunek z antybiotykiem, już bezpośrednio na ranę. W sobotę kolejna wizyta na zmianę opatrunku. To tyle na dzień dzisiejszy. Zobaczymy co nam los przyniesie ... Oby się udało! Trzymajcie kciuki!

Posted

[quote name='Brysio']Jupi!!!!:multi::multi::multi:

przyszły kolejne wpłaty:

Szofer123 12,50
Dextra 50 zł
Owczarkowa1 7.50[/quote]

:multi::multi::multi: Już wprowadziłam! Zdjęcia będą - z tego wszystkiego zapomniałyśmy :oops:

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Kochani!

(...) Przenosiny psa w takim stanie do DS są w tej chwili po prostu niewskazane. Chyba, że jest to wyjątkowy DS - taki, jak dom Agaty...
W związku z tym wydaje mi się, iż w tej chwili ważniejsze jest zbieranie pieniążków na Jego potrzeby i leczenie. Szukanie domku, który jednak weźmie Go potem, gdy zakończy się leczenie.

Pzdr,

Ukryty Smok[/quote]

Bardzo jestem Ci wdzięczna za wsparcie, jednak bardzo Cię proszę nie decyduj o tym, czy piesek ma iść na DS czy nie. Zapewniam Cię, że jeśli pójdzie, to tylko na ten najlepszy (!), zatem nie widzę powodu by tu apelować o zaprzestanie szukania domku :shake:

Posted

[quote name='__Lara']Widzę, że Cegiełki się dobrze rozchodzą :D:multi:

Brysio, trzeba było wystawić więcej sztuk, np. 500. Da się szybko skończy i szkoda troszkę kasy na wyróżnienie.

Ojej! Rzeczywiście! Zostało tylko 9 sztuk! :bigcool: :sweetCyb:
Brysio! Co to będzie?! :???::Dog_run::cunao: