e-dita Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Szagi trafił do mnie zupełnie przypadkiem. Zabrałam go z meliny, gdzie jego pseudoopiekunowie po wytrzeźwieniu zastanawiali się jak się go pozbyć. Ja akurat w kamienicy obok zabierałam młodego kocurka wyrzuconego z domu. W szukaniu domow dla kotów mam doświadczenie, z psami żadnego :roll:. W tej chwili maluch jest u moich znajomych na tymczasie i pilnie szukam dla niego domu, w którym będzie pełnoprawnym członkiem rodziny a nie tylko tymczasowym. Jest odrobaczony, dziś został zaszczepiony, jest zdrowy i do szczęścia brakuje mu tylko kochającego opiekuna. Quote
e-dita Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 To zdjęcia małego, mam nadzieję, że uda się je wkleić W razie czego prosze o pomoc Quote
iwonamaj Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Jakie cudo!!! Cioteczki jamnikolubne, chodżcie tutaj!!! Quote
e-dita Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Mały jest naprawdę kochany, już nie ma śladu po tym przestraszonym psiaku, którego przywiozłam tydzień temu. Wszystkich traktuje jak przyjaciół: kot czy pies, nie ma dla niego różnicy, byle tylko się z nim chcieli bawić. Moje koty widziały psa po raz pierwszy w życiu i niespecjalnie sie ucieszyły na jego widok, a on sobie nic z ich fuczenia nie robił, więc kociarnia cały dzień na szafie spędziła :) Wiem, jakie zasady obowiazuja przy adopcji kotów, mam też kocią umowę adopcyjną. Czy mogę prosić o uświadomienie mnie w kwestii szukania odpowiedzialnego domu dla psa? - na co zwrócić uwagę, - o co pytac przyszłych opiekunów Przyznam szczerze, że nie za bardzo wiem jak się po dogomanii poruszać... miau.pl jest jakby mniej skomplikowane ;) Quote
fizia Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Tu ktoś szuka jamniczka - tylko daleko bardzo, bo aż w woj, świętokrzyskim http://www.dogomania.pl/forum/f97/woj-swietokrzyskie-domek-z-ogrodkiem-dla-jamnika-129870/ Quote
e-dita Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 napisałam tam o Szagim, ale to faktycznie strasznie daleko od Szczecina Quote
e-dita Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Mały był dzisiaj u innego weta na szczepieniu i jak się okazuje ma ok. 4 -5 miesięcy Quote
e-dita Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 danka1234 napisał(a):ależ śliczniutki maluszek,rozumiem ze jest w Szczecinie? mogę mu zrobić ogłoszenia jesli potrzeba.Tali młodziutki to domek szybciutko znajdzie pewnie. Tak, mały jest w Szczecinie. Będę bardzo wdzieczna za ogłoszenia, ale i tak najbardziej obawiam się rozmów z potencjalnymi opiekunami. Na co zwracać uwagę? O co pytać? Quote
danka1234 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 ależ śliczniutki maluszek,rozumiem ze jest w Szczecinie? mogę mu zrobić ogłoszenia jesli potrzeba.Tali młodziutki to domek szybciutko znajdzie pewnie. Quote
figomania Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 czy to jest ten sam jamniczek, który jakieś 10 dni temu miał ogłoszenie na adopcje.org (szczecin/police) podobna historia-zabrany z meliny??? Quote
e-dita Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 nie, ten na adopcjach to inny musi byc, ja dopiero dzis zrobilam ogloszenia, malucha mam od zeszlego wtorku. Quote
danka1234 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 e-dita podaj namiary do kontaktu dla zainteresowanych jamnisiem i do ogłoszeń jeśli bedziemy mu robić. Quote
szczecinianka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Wstawcie ogłoszenie na Infoludka - dzień, dwa i pies będzie w nowym domu. :loveu: Przez Infoludka dom znalazło kilka naszych psów. Quote
danka1234 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 szczecinianka napisał(a):Wstawcie ogłoszenie na Infoludka - dzień, dwa i pies będzie w nowym domu. :loveu: Przez Infoludka dom znalazło kilka naszych psów. co to i gdzie jest ten Infoludek bo pierwszy raz o tym słyszę.:roll: Quote
AMIŚKA Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 danka1234 napisał(a):co to i gdzie jest ten Infoludek bo pierwszy raz o tym słyszę.:roll: Ja też nie wiem co to Infoludek:lol: http://images34.fotosik.pl/441/24fccd9638e752bc.jpg ale śliczny ten jamnis EDYTKO.przecudowny:lol::lol: dobrze zrobiłas że go zabrałś;) jak widzisz zainteresowanie pełne:lol::lol: a domek pomogę Tobie wybrac,najlepiej szczeciński:lol::lol:.. Quote
danka1234 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 a ja juz wiem co to ten Infoludek; -to portal szczeciński :lol: Infoludek.pl - Szczecin - informacje Quote
szczecinianka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Tak, dokładnie, to szczeciński portal ogłoszeniowy. ;-) Trzymam kciuki za małego jamniczka, chociaż właściwie zupełnie się o niego nie martwię, bo telefony będą się urywać. :loveu: E-dita, gdybyś miała telefony w sprawie jamniczka już po wydaniu go, zrób mi proszę przysługę i podawaj mój numer telefonu - 506249144 ludziom, którzy chcą psa, bo u nas, w Towarzystwie Opieki nad Zwierzętami zawsze jest coś do wydania. :roll: Quote
katarzyna kuczewska Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 o matko ale rude cudo!!!!!!!!!!!!! o matko!!!!!!!!!!!1 jaki piekny :loveu::loveu::loveu:i jeszce raz o matko!!!! mysle ze szybko znajdzie dom taki jamnik jak ten musi miec włąsne łózko , poduche i ,,kordełke ;)" mysle ze mozna go spokojnie proponowac zmarzluchom :) i ludziom ktorzy uwielbiaja miec ciasno w łózku:) Quote
AMIŚKA Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 katarzyna kuczewska napisał(a):o matko ale rude cudo!!!!!!!!!!!!! o matko!!!!!!!!!!!1 jaki piekny :loveu::loveu::loveu:i jeszce raz o matko!!!! mysle ze szybko znajdzie dom taki jamnik jak ten musi miec włąsne łózko , poduche i ,,kordełke ;)" mysle ze mozna go spokojnie proponowac zmarzluchom :) i ludziom ktorzy uwielbiaja miec ciasno w łózku:) Czyli Tobie KASIU:multi::multi:, że ja zapomnialam o TOBIE, pisz o której go przywieżć!!! EDYTKO to jest wymarzony Domeczek bez wizyty adopcyjnej!!!! Quote
katarzyna kuczewska Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Amiśka marzy mi sie marzy jamnik :) ale... moje poszukiwania rudego jamnika zakonczyły sie .... pełnym sukcesem:) mam czarnego , kudłatego kundelka :) STRONGA OD GREVEN :) juz rozesłalam do znajomych wiadomośc o tym rudym królewiczu ja zas nie moge pozwolić sobie w tym momencie na drugiego psiaka :( Quote
e-dita Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 szczecinianka napisał(a):Tak, dokładnie, to szczeciński portal ogłoszeniowy. ;-) Trzymam kciuki za małego jamniczka, chociaż właściwie zupełnie się o niego nie martwię, bo telefony będą się urywać. :loveu: E-dita, gdybyś miała telefony w sprawie jamniczka już po wydaniu go, zrób mi proszę przysługę i podawaj mój numer telefonu - 506249144 ludziom, którzy chcą psa, bo u nas, w Towarzystwie Opieki nad Zwierzętami zawsze jest coś do wydania. :roll: Wiem, że w TOZie sporo zwierzaków szuka domów, bywam tam z moją i tymczasową kociarnią :), a numer juz zapisałam, do tej pory podawałam zawsze do lecznicy, bo ten miałam zapisany w tel., ale docelowy bedzie lepszy. Quote
e-dita Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 AMIŚKA napisał(a):jak widzisz zainteresowanie pełne:lol::lol: a domek pomogę Tobie wybrac,najlepiej szczeciński:lol::lol:.. ufff, cieszę się bardzo :) Quote
e-dita Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 Zrobiłam mu ogłoszenia na infoludku, allegro, alegratka, jest też w ogłoszenaich TOZ o 16.00 przyjeżdża pani na wizytę zapoznawczą :) zobaczymy co z tego wyniknie, a maluch jest znowu u mnie, nie mół zostać dłużej w u moich znajomych Quote
Recommended Posts