Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iskierką w drodze opiekowałam się osobiście! Formica kierowała, a ja czuwałam nad malenką... obfociłam... na razie tylko dwie fotki, bo padły baterie, ale będzie więcej...

fotka z przekazania...

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xmartix']a co u Cukierka?>???
A więc tak!
Na samym początku mam podziękować zarówno Tobie Marta jak Twojemu TŻ, za wspaniałą opiekę i świetne wychowanie Cukierka! Oraz
Pani Jola przez telefon nie potrafiła się nachwalić jaka Ona 'wspaniał, mądra, inteligentna, dobrze wychowana' ! Ex aequo Bubu i reszcie dziewczyn zaangażowanych w pomoc Iskierce. Bo to dzięki Wam Ona teraz ma dom...
Nie 'wychciewa' przy stole. Śpi w swoim legowisku. Nie brudzi w domu.
Na polko wychodzi kiedy chce [przez dzień] bo drzwi wejściowe w ładne dni są cały czas uchylone.
Dzisiaj była na wizycie u Weta. Ponieważ domownicy zmartwili się,że Iskierka 'obgryza' sobie opuszki łapek.
'Podgryza' sobie też brzuszek - jakby Ją swędział.
Oprócz tego wypadają Jej 'kępki' sierści. Ma łysawe placki. Lekarz zalecił specjalistyczną karmę [narazie wykupili małe opkowanie]. Kazał Jej podawać przez 2 miesiące. Dostała też środek na kleszcze, pchły.
Podobno już pogoniła kota i szczeka na 'wszystko obce' co się zbliża do płotu :loveu:

Posted

oo no to super
tak, Iskierek nie sępi, bo nie dostawała nic nigdy :evil_lol:
a co do lizania opuszków, u nas lizała, ale nie obgryzała..
i brzuszek - nic takiego nie miało u nas miejsca
a łysawe placki - hmm... ona po prostu była ścięta przez nas, czyli nieprofesjonalnie i może dlatego to tak wygląda
i że sierść - teraz taki okres że sierść wypada, u nas była czesana co 2 dni :)

super Państwo, że tak się o naszego Cukierka troszczą ;) zasłużyła sobie na to :multi:

Posted

Właśnie to samo sugerowałam... Że Iskierka była obcinana...
Jednak Pani powiedziała,że wet stwierdził,że to uczuleniowe sprawy...
Do tego podobno ma duuuży łupież.
Dostała jakiś drogi preparat na skórę + karma specjalistyczna [70 zł małe opakowanie] i + preparat na kleszcze [ 40 zł ] Pani się śmiała,że droga ta Iskierka :evil_lol::diabloti:

Posted

ooo no co Wy! no droga droga :roll:
co do łupieżu to weci mówili że to po obcięciu, bo po obcięciu nie była już kąpana.
oj wychodzi na to jakbyśmy ją zaniedbali :roll:
albo właściciele panikują za bardzo :eviltong:
ale to dobrze o nich świadczy że chcą dla Cukierka wszystkiego najlepszego

Posted

Ojjj Marta... Chyba na głowe upadłaś... Wy? Zaniedbali? :roflt:
Ona poprostu nie chce, żeby Iskierkę 'nie daj Boże' coś nie zabolało.
To jest dopiero Ich drugi piesek i dlatego bardzo się o Nią martwią.
Mówiła,że conajmniej raz w miesiącu będą chodzić z Nią na kontrolę do lekarza,bo boi się, żeby guzy nigdzie się nie zrobiły.

Posted

[quote name='Klaudus__']To jest dopiero Ich drugi piesek i dlatego bardzo się o Nią martwią.
Ja myslę, że oni przy 156 by się martwili tak samo :evil_lol: Oni są strasznie opiekuńczy i wrazliwi ludzie, to nie dziwota :multi:

• 3 months later...