Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byliśmy znów u weta na wizycie kontrolnej po operacji. Wszystko dobrze. Był TZ więc paru rzeczy nie wiem.. dostała jakiś zastrzyk, no i dostała zamiast Vedmedinu syrop na serce (50 zł - starcza na 30 dni).
W pn mamy się pojawić znowu, no i umówię się w nast tyg na wizytę u tej kardiolog.

u Buliego też ok, miał badania, jelita, serce zdrowe, wyczyścili mu co mieli (jakieś gruczoły okołoodbytowe), ma guz koło jajek, lekką prostatę, dostał leki.

mamy aparat to niedługo wstawię zdjęcia Iskiereczki i Bulisia ;)

Posted

witamy cioteczki :loveu:
Iskierka się przypomina.
Iskierek-Cukierek jest taki słodki, ciągle chce się miziać i miziać i żeby to "osiągnąć" mruczy stojąc przy człowieku, podbiega i macha ogonkiem a łepek kładzie na nogach, rękach, skraju łóżka :loveu: Cukiereczek z niej przecudowny!
jak przychodzimy do domu z pracy to mało jej się doopka nie urwie z machania na lewo i prawo :lol: i tak śmiesznie podskakuje jakby do tyłu, haha, normalnie hopki robi w tył stawiając krzywo łapki jak to ona bo ona taki krzywusek jest :loveu:
a je za trzech Bulisiów :cool3: tak dużo :p Bulin je mniej (ale on zawsze tak jadł)

Posted

dzwoniłam do dr Pasławskiej i powiedziała że mam dzwonić w piątek popołudniem na jej komórkę, bo w tym tyg nie przyjmuje

w czwartek/piątek jedziemy z Iskrą na zdjęcie szwów

teraz Iskra bierze ten płyn na serce: Prilium 75 mg raz dziennie po 0,8 ml

Cukierek i Buliś czują się dobrze :)

Posted

Mam pytanie odnośnie tego syropu Prilium... Na jakiej podstawie wetka zamieniła Vetmedin na ten syrop??
Bo z tego co wiem to tam 'o!' nie przechodzi się z vetmedinu na cosik innego...
Nie chce tu podważać lekarza... :oops: Tylko tak z ciekawości pytam...

Posted

[quote name='Klaudus__']Mam pytanie odnośnie tego syropu Prilium... Na jakiej podstawie wetka zamieniła Vetmedin na ten syrop??
Bo z tego co wiem to tam 'o!' nie przechodzi się z vetmedinu na cosik innego...
Nie chce tu podważać lekarza... :oops: Tylko tak z ciekawości pytam...

wetka nie mówiła, że to jest problem przeskakiwać z Vetmedina na ten syrop, tylko kazała skończyć najpierw Vetmedin a potem kazała tamten Iskierce podawać. Nie wspominała że coś może być nie tak. A zmieniła ponieważ Vetmedin jest drogi i mówiła że ten syrop będzie ok dla Iskierki i nie trzeba Vetmedinu brać.
Iskierka bierze go już 2 dzień i jest ok. W czwartek czy piątek będziemy na zdjęciu szwów to najwyżej dopytam.

Posted

[quote name='Klaudus__']Buliś ma teraz urwanie głowy z tą Iskierką...
Wyjada Go pannica... :evil_lol:
Jak dobrze,że oboje czują się znacznie lepiej...

ale o dziwo nie warczy ani nie rzuca się z zębami na nią kiedy znajdują się koło jedzenia, co jest dla nas szokiem bo Buliś nawet na szczeniaki potrafi się rzucać a z Iskierką są na stopie neutralnej :evil_lol:

Posted

Może spodobała Mu się Iskierka :razz:

Co do vetmedinu to ogólnie zarówno jak ciężko operuje się pacjętów na Vetmedinie [co tu już było wspominane] tak i nie powinno się [tym bardziej zwierzaków które już jakiś czas są na Vetmedinie] ot tak przerzucać na inny lek [ tym bardziej jak nie stwierdzono, że Vetmedin np. uczula czy, że pacjent źle go przyjął... ]
Kilku całkiem różnych Wetów tłumaczyło mi,że nie ma innego środka na który tak poprostu można psiaka przerzucić.
Iskierka może go dobrze przyjąć - jak najbardziej...
Przepraszam,że tak wyskoczyłam, ale poprostu i mnie to zaciekawiło :oops:

Posted

Klaudus_, mogę najwyżej dopytać Wetki jak to jest, ale pewnie powiedzą tak jak napisałaś, mimo wszystko Iskier czuje się dobrze, nawet bardzo - dziś wbiegła ze spaceru po schodach jak wracaliśmy, co u niej niespotykane bo zazwyczaj wchodzi ostrożniej.
W każdym razie wizyta u dr Pasławskiej nam wszystko wyjaśni mam nadzieję, a do tej pory Iskierek będzie brała ten syrop.:roll:

Posted

Nie chciałam tu mądrować...
Poprostu mam nadzieję,że będzie ok.
:kciuki:
Życzę Iskierce jak najlepiej - dlatego zapytałam.
Jak pójdziesz do dr. Pasławskiej to może wspomnij,że była na vetmedinie, a teraz jest na Prilum...
:oops:

Posted

[quote name='Klaudus__']Nie chciałam tu mądrować...
Poprostu mam nadzieję,że będzie ok.
:kciuki:
Życzę Iskierce jak najlepiej - dlatego zapytałam.
Jak pójdziesz do dr. Pasławskiej to może wspomnij,że była na vetmedinie, a teraz jest na Prilum...
:oops:

jasne, powiem o tym ;) podstawa

Posted

dzwoniłam do dr Pasławskiej i umówiłyśmy się na nast pt na poołudnie. Były terminy na wcześniej, ale akurat wtedy kiedy pracuję, więc nie było szans się na nie umówić. WIzyta kosztuje 25-50 zł, nie wiem dokładnie, a rtg 50 zł. Czyli trzeba mieć ze sobą 100 zł jakby co.
Iskierka tyle nie ma. Po kupieniu tego syropu na serce 50zł, zostało Iskierce w skarbonce:

134,32 zł
50,00 zł
+ 84,32 zł

Fakturę z wizyt u wetek i za leki z apteki wyślę dziś lub w pn najpóźniej.

Poza tym Iskierka czuje się dobrze, czasem zdarzy jej się odkaszlnąć coś.
Cieszy mnie, że idziemy do dr Pasławskiej to się okaże co z tym sercem Iskierki w końcu jest i co podawać.
Szwy będzie miała zdejmowane jutro.

Posted

a jak ranka?
dobrze się goi?

cieszę się, że u naszej malutkiej Iskierki wszystko tak fajnie się układa :loveu:
dobrze, że miała tyle szczęścia i trafiła na Ciebie xmartix :loveu:
no i na Bulisia oczywiście :iloveyou:
ciekawe czy brakuje jej schroniskowego kolegi z boksu Jasia?

Posted

ranka się goi dobrze:)
Budrysek, jasne, z tym że o której? ja jestem dopiero na 19 na chacie bo na studia idę, ale mój TŻ powinien być od 16, to wpadaj, przynajmniej Iskiera wygłaszczesz :eviltong: no i Pana Buliasza:cool1:

Posted

Budrysek jutro cały Wrocław obskoczy :evil_lol:
i wygłaska wszystkie zwierzaki, lepiej je chowajcie ;)
kto jeszcze zamawia wizytację? :razz:

dobrze, że ranka ładnie się goi, przynajmniej jeden kłopot z głowy :lol:

Posted

xmartix napisał(a):
ranka się goi dobrze:)
Budrysek, jasne, z tym że o której? ja jestem dopiero na 19 na chacie bo na studia idę, ale mój TŻ powinien być od 16, to wpadaj, przynajmniej Iskiera wygłaszczesz :eviltong: no i Pana Buliasza:cool1:

damy rade z TŻ-tem :eviltong:

Posted

Budrysek nie byłaś u nas?

Iskierka ma zdjęte szwy, wygląda to dobrze.
W ogóle w końcu wygląda dobrze, bo wcześniej te wygolone plecki (teraz już zarastają).. No i teraz spód (podwozie :evil_lol:) ma wygolone (na operację) i wygląda jakby taka fryzura była specjalna. nie tak zupełnie wygolone, tylko porównując z jej dłuższą sierstką.. Oczywiście powinna mieć dłuższą sierść normalnie i wtedy będzie najładniejsza, nie mniej jednak musieliśmy "zlikwidować" skołtunioną sierść, a była BARDZO skołtuniona. :lol:
Porobiliśmy jej duuużo zdjęć i znowu będziemy prosić Demi dziś o przesłanie nam na maila to do jutra wieczora powinnam wkleić na wątek.
Fakturę już mam od wetek i wyślę z tą druga w pn.
i jeszcze jedna sprawa:
kiedy zacząć ogłaszać Iskierkę? po wizycie u dr Pasławskiej?