Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest taka sprawa:
mam możliwość wziąć jakąś suczkę na dt - Wrocław, wybrałam Iskierkę bo mieszka w budzie bez możliwości schowania się gdzieś w indziej w czasie mrozu.
warunki: mieszkanie 2 pokojowe, 3 piętro, blok,
do tego: prawie jamnik (jedynak, nigdy nie miał towarzystwa innych zwierząt, 13 latek, rześki, niekastrowany), dlaczego suczka? bo mój piesio zjadłby psa, a suki lubi (jak to piesio)
kiedyś w innymi mieszkaniu mielismy na dt pieska doroslego i nasz pies sie na niego rzucal, jak byly szczeniaki to tylko jak podeszly do miski lub zabraly mu zabawke to bronil, zastanawiam sie jak bedzie sie zachowywal wobec suni, ale mam nadzieje ciotki dadza jakies rady
w domu nie ma nas po 6-10 godzin (2 razy w tyg 10 godz.)..
oferuję tez osobiste dopilnowanie aktualizowania ogłoszeń na necie
mogę pojechać po Iskierkę pkp
co WY na to? jeszcze kwestia sterylizacji lub kastracji

Posted

xmatrix bardzo się cieszę :loveu: Iskierka bedzie zachwycona . Jutro zatem zabieram Iskierke na badania do lecznicy. Dam znać co i jak, i dalej będziemy sie dogadywać co do transportu. Mam nadzieję , ze nic poważnego jej nie dolega.

Posted

[quote name='xmartix']:) co do tranportu - ja nie mam auta, mogę najwyżej pkp
a jakie godziny mi pasują? jakiekolwiek :evil_lol: mam wolne

a oto Buliasz (Buli): kolega Iskierki

se śpi...

Jesteś kochana cioteczko!!!!Co za wspaniała wiadomosć:multi::multi::multi:W świetle tych strasznych wiadomości z wczoraj o maltretowanych psach- Twoja decyzja to światełko w tunelu...to wreszcie uśmiech i prawdziwa Iskierka w moim i na pewno nie tylko w moim serduszku:lol::lol:JAk ja baaardzo się cieszę, to słów brak..zaraz więc będę mogła gdzieś wpłacić na jakąś bid e kilka złotych (bo rezerwowałam w razie konieczności hoteliku na Iskierke)..Ale wiadomo, że gdyby cos się działó, potrzebne byly pieniążki na weta albo na jinne potrzeby- pisz tu- na nas możesz liczyć...zawsze zrzutkę zronbimy...miejmy jednak nadzieję, że nic złego się nie będzie działo a u Ciebie będzie naaajszczęśliwsza pod Słońcem..jupi jupi jupi!!!!!

Posted

dzięki Gonia :p
trzebe pomyśleć co z sterylizacją, kastracją czy lepiej zastrzyki, czy lepiej po prostu uważać, bo Iskierka ma 8 latek, a mój 13, ani ona ani on nie są w wieku do sterylizacji/kastracji, no ale jak serduszko będzie ok to ok, myślę że jutrzejsza wizyta Iskierki u weta pokaże co robimy z tym tematem.
jak sunia ma iść do ds to jakoś powinna być zabezpieczona..

Posted

xmartix napisał(a):
jest taka sprawa:
mam możliwość wziąć jakąś suczkę na dt - Wrocław, wybrałam Iskierkę bo mieszka w budzie bez możliwości schowania się gdzieś w indziej w czasie mrozu.
warunki: mieszkanie 2 pokojowe, 3 piętro, blok,
do tego: prawie jamnik (jedynak, nigdy nie miał towarzystwa innych zwierząt, 13 latek, rześki, niekastrowany), dlaczego suczka? bo mój piesio zjadłby psa, a suki lubi (jak to piesio)
kiedyś w innymi mieszkaniu mielismy na dt pieska doroslego i nasz pies sie na niego rzucal, jak byly szczeniaki to tylko jak podeszly do miski lub zabraly mu zabawke to bronil, zastanawiam sie jak bedzie sie zachowywal wobec suni, ale mam nadzieje ciotki dadza jakies rady
w domu nie ma nas po 6-10 godzin (2 razy w tyg 10 godz.)..
oferuję tez osobiste dopilnowanie aktualizowania ogłoszeń na necie
mogę pojechać po Iskierkę pkp
co WY na to? jeszcze kwestia sterylizacji lub kastracji

Jejku...jak ja pomyślę, że to kochane pyszczydełko za kilka dni będzie szczęśliwe i zadowolone..że będzie Jej cieplutko...to normalnie wyć mi sie chce ze szczęścia:loveu::loveu:Nie potrafię napisać jak bardzo sie cieszę i jaką nam tu wszystkim cioteczko Kochana zrobiłaś niespodziankę swoją decyzją:lol:No...bo na takie niespodzianki to przecież nie ma słów....Teraz już dla Iskierki będzie tylko lepiej...:multi::multi::multi:

Posted

Xmatrix, w porównaniu do moich poprzedniczek nie będę oryginalna, ale powiem Ci, że jesteś cudowna :loveu: Dajesz Iskierce prawdziwą nadzieję na cudowne życie... Że też wypatrzyłaś ją pośród tego tłumu... :loveu:

Może Iskierka jest wysterylizowana - w schronisku przebywa w boksie z psami. No ale może koledzy do kastraci :roll: W każdym razie po badaniach wszystko się okaże :)

Dziękujemy!!!!

Posted

[quote name='xmartix']:) co do tranportu - ja nie mam auta, mogę najwyżej pkp
a jakie godziny mi pasują? jakiekolwiek :evil_lol: mam wolne

a oto Buliasz (Buli): kolega Iskierki

se śpi...

Buli jest CUDOWNY :loveu:
jestem pewna ,ze dogada się z Iskierką
a Ona będzie tam szczęśliwa bo domek rewelacyjny :lol:

Posted

Iskierka czeka już w lecznicy. Jutro jedziemy do xmatrix :) dzisiejszą noc spędza z Dropsikiem :)
A z gorszych wieści niestety przy badaniu Iskierki okazało sie że ma bardzo brzydkie guzy, jeden już pękł :shake: Obie listwy mleczne trzeba usunąć. Będą potrzebne 2 operacje w odstępie min. 3 tygodni. na szczęście nie ma przerzutów i operacja jest możliwa. Trzeba to zrobić jak najszybciej bo zaraz następny guz pęknie.
xmatrix zgodziła się podjąć opieki nad Iskierką po operacjach za co bardzo bardzo dziękuję :loveu:
Iskierka ma też gorączke, biegunke i stan zapalny tchawicy. No i zaawansowaną zaćme. Wiek potwierdzono na ok 8 lat.
Przerośnięte pazurki trzeba przyciąć, wykąpać maleństwo , wyczesać, wyciąć troche kołtunów. A może i zrobić jakąś fryzurke ?
Wole nie myśleć co by było jakby Iskierka dłużej została w schronisku :shake:
Dobrze że Klaudus zdecydowała sie Iskierke promowac i zalożyla jej wątek :loveu: no i xmatrix ją wypatrzyła w ostatniej chwili :loveu: Teraz musi już być tylko lepiej .
Niestety te operacje bedą kosztowne i takze zaczynamy zbiórkę na Iskierkę!

Posted

_bubu_ napisał(a):
Iskierka czeka już w lecznicy. Jutro jedziemy do xmatrix :) dzisiejszą noc spędza z Dropsikiem :)
A z gorszych wieści niestety przy badaniu Iskierki okazało sie że ma bardzo brzydkie guzy, jeden już pękł :shake: Obie listwy mleczne trzeba usunąć. Będą potrzebne 2 operacje w odstępie min. 3 tygodni. na szczęście nie ma przerzutów i operacja jest możliwa. Trzeba to zrobić jak najszybciej bo zaraz następny guz pęknie.
xmatrix zgodziła się podjąć opieki nad Iskierką po operacjach za co bardzo bardzo dziękuję :loveu:
Iskierka ma też gorączke, biegunke i stan zapalny tchawicy. No i zaawansowaną zaćme. Wiek potwierdzono na ok 8 lat.
Przerośnięte pazurki trzeba przyciąć, wykąpać maleństwo , wyczesać, wyciąć troche kołtunów. A może i zrobić jakąś fryzurke ?
Wole nie myśleć co by było jakby Iskierka dłużej została w schronisku :shake:
Dobrze że Klaudus zdecydowała sie Iskierke promowac i zalożyla jej wątek :loveu: no i xmatrix ją wypatrzyła w ostatniej chwili :loveu: Teraz musi już być tylko lepiej .
Niestety te operacje bedą kosztowne i takze zaczynamy zbiórkę na Iskierkę!

O Rany....:-(Zaledwie 8 lat a już takie dopadły ją choróbska...:-(:-(jakaż biedna jest ta suczynka..jak dobrze, że wypatrzyla Ja xmatrix..nie chce nawet myśleć,że gdyby nie ta cioteczka to...dni Iskierki byłyby zapewne policzone i smierć przyszłaby w ciszy i osamotnieniu oraz bólu...nie!!!!Nie chcę już nawet tak pisac i myśleć...juz tak się nigdy nie stanie..teraz Iskierka będzie miała godną emeryturę z kochającym sercem i ciepłym kątem..na pewno odmłodnieje nam i wypięknieje...jestem tego pewna..przecież 8 latek to taka 40-tka- czyli kobietka w sile wieku(jak ja:eviltong:)

Posted

my już czekamy na Iskierkę, Bubu nam przywiezie zalecenia wetów, więc spróbuję już dziś się umówić na jakiś termin usunięcia tej listwy mlecznej, zresztą jeszcze Bubu mi wszystko wytłumaczy co i jak
dam znać jak Iskierka przyjedzie i jak ją wykąpię itp.

Posted

Iskierka właśnie poszła sobie odpocząć na swoje posłanko, od razu wiedziała że ma tam leżeć :razz:
została wykąpana, obstrzyżona z tych dredów ile się dało :cool3: brudna i śmierdząca nieziemsko była, jeszcze czeka ją kolejne strzyżenie (już takie ładne) i znowu kąpiel, ale to dopiero we wtorek
okazało się że Iskra dużo szczeka jak coś chce, czyli ma charakterek, ale jest milutka i cierpliwa bo kąpiel zniosła dzielnie, oczywiście szczekała i kręciła się, ale zero agresji w niej jest co jest pozytywne
w ogóle wyobrażałam sobie ją jako taką apatyczną sunię schorowaną, a ta mała kudłata kuleczka od razu obwąchała całe mieszkanie, macha ogonkiem, siada przy nogach :lol:
z trzymaniem czystości to chyba nie za bardzo, w sumie tyle siedziała w schronie.. więc zrobiła sikoo na dywan :roll: ale nauczymy malutką czystości
nawet Buli zrobił sikoo z nerwów albo z czego :roll: jak Iskierka przyjechała a Buli ją "molestował" bo chciał obwąchać to pokazała mu ząbki :lol: no to Buli teraz jej unika
narazie tyle, ustalam czy w pn czy we wt rano pójdzie Iskierka na operację nr 1
zdjęcia zrobiły ciotki jak przywiozły Iskierkę to jak wstawią to sobie pooglądacie ;)
no to tyle
idę sprzątać łazienkę z kąpieli ;)

Posted

transport poszedł Wam dziewczyny w ekspresowym tempie, proponowałam jakies grosze na przewoz no i zeby słowa dotrzymac poprosze o numer konta kasa na pewno sie przyda na operacje Iskierki.

Posted

xmartix napisał(a):
Iskierka właśnie poszła sobie odpocząć na swoje posłanko, od razu wiedziała że ma tam leżeć :razz:
została wykąpana, obstrzyżona z tych dredów ile się dało :cool3: brudna i śmierdząca nieziemsko była, jeszcze czeka ją kolejne strzyżenie (już takie ładne) i znowu kąpiel, ale to dopiero we wtorek
okazało się że Iskra dużo szczeka jak coś chce, czyli ma charakterek, ale jest milutka i cierpliwa bo kąpiel zniosła dzielnie, oczywiście szczekała i kręciła się, ale zero agresji w niej jest co jest pozytywne
w ogóle wyobrażałam sobie ją jako taką apatyczną sunię schorowaną, a ta mała kudłata kuleczka od razu obwąchała całe mieszkanie, macha ogonkiem, siada przy nogach :lol:
z trzymaniem czystości to chyba nie za bardzo, w sumie tyle siedziała w schronie.. więc zrobiła sikoo na dywan :roll: ale nauczymy malutką czystości
nawet Buli zrobił sikoo z nerwów albo z czego :roll: jak Iskierka przyjechała a Buli ją "molestował" bo chciał obwąchać to pokazała mu ząbki :lol: no to Buli teraz jej unika
narazie tyle, ustalam czy w pn czy we wt rano pójdzie Iskierka na operację nr 1
zdjęcia zrobiły ciotki jak przywiozły Iskierkę to jak wstawią to sobie pooglądacie ;)
no to tyle
idę sprzątać łazienkę z kąpieli ;)

Super wiesci:lol::lol::lol:Jestem taka szcęśliwa, że słow brak..eh..ten Wrocław...zawsze kochałam to miasto, teraz to juz w ogóle..Teraz już dla Iskierki nowe, lepsze życie..juz wyobrżam sobie jaki szok po tym schronisku do takiego kochanego i cieplego domku....no i w samą porę...tyle chorób..tam to nie wiem ile by dala rade..teraz pod czujnym okiem Pańci..będzie miala luksus w dochodzeniu do zdrowia i mam nadzieję, ze przed nią jeszcze conajmniej z 10 latek w zdrowiu i radości:loveu::loveu:DZiękujemy cioteczko xmatrix:roll::roll:

Posted

No to dobrze że się dziewczyna nam zaklimatyzowała :) :multi:
Miejmy nadzieję że operacje będą pomyślne i ogólnie wszystko będzie dobrze, bo przecież musi być :)
Super że mogła zamienić schroniskową klatkę na cieplutkie posłanko :)

Z niecierpliwością czekamy na fotki :cool3:

Posted

Koala - wysłałam Ci nr konta, bardzo dziekujemy!!! :loveu:

Cieszę się, że Iskierka dotarła cała i zdrowa :) I że tak grzecznie się zachowała :) I nie sprawia problemów. Ze schroniskowcami tak już jest - na początku z trzymaniem czystości bywa różnie... zwłaszcza, że Iskierka sporo już była w schronisku. Na pewno już jest wdzięczna. Ah, czekam na zdjęcia bo nie mogę sobie wyobrazić jej kochanego pysia na posłanku... w ciepłym domu!

Xmatrix, jesteś niesamowita :loveu:

A z Bulim też na pewno się dogadają :)