Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

moj mi on moj ;)

i coz to zasmiecenie goscie mile widziani ;) :D

hahahahaha moj rumak taki pewny siebie az odrazu na sercu lzej sie robi :D

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Rumak się zagrzewa do biegu :lol:
a tu udaje ze nie wie o co biega :wink:

przepraszamy ze zaśmiecamy galerie Szpili , ale Twój Ci on jest :lol:

hahaha ale Ozzy zdziwko strzelił hihihih. A ja musze po cichutko złapać tego kuriera po drodze, przekupić i ślicznościowego Dbsst podebrać..... wkońcu to psina moich marzeń :D :lol:

Posted

To mi będa kuriera przechwycać z rumakiem :roll: ,a jak się spłoszy :o

Sayma w twój texcik pod postami mozesz wrzucic mojego syna Jakub R....
testyIQ super ,dysleksja totalna :-?

Posted

dbst-rumaka slicznego chca Ci przechwycic :o ..czujki musisz ustawic :D ...dysleksja jest problemem ogromnej czesci spoleczenstwa-i IQ w wielkim procencie jest u dyslektykow wysokie-nikt nie jest doskonaly :D

Posted

hehehehehehe :D ja tez jestem dyslektykiem ale widze ze na dgm ludzie z naciaganym papierkiem truszku sa "niemile" widziani bo sadza byki

a jak studiowalas to polec mi cosik ciekawego do poczytania :D

Posted

[quote name='dbsst']hehehehehehe :D ja tez jestem dyslektykiem ale widze ze na dgm ludzie z naciaganym papierkiem truszku sa "niemile" widziani bo sadza byki

a jak studiowalas to polec mi cosik ciekawego do poczytania :D

domyslilam sie ze jestes dyslektykiem-ale bledow robisz mniej niz klony :D ...dysleksja nie jest zadna zbrodnia-Ty jestes tego najlepszym przykladem :D...moze co poniektorzy sa tu atakowani za bledy ort....ale jesli ich wypowiedzi sa malo inteligentne to nikt nie kladzie tego na karb dysleksji....a na lenistwo :lol: .Ja Ci nic nie polece-uczylam sie o tym po prostu-na wykladach bylo o wielu rzeczach i raz byl poruszony problem dysleksji-i przyklady wielu geniuszow ktorzy mieli dysleksje....wynikla z tego wielka dyskusja-bo kiedys dzieci z dysleksja nie mialy szans w szkole-teraz jest to respektowane i bardzo dobrze-nikt nie jest alfa i omega.....mnie dysleksja zainteresowala z tego wzgledu ze bardzo czesto jest przypadloscia bardzo inteligentnych ludzi i geniuszy-tak jak autyzm po troszku-w czym sie chcialam specjalizowac 8) ..potrafie w 90% rozpoznac gdy mam do czynienia z dyslektykiem czy osoba ktora liznela edukacje na poziomie podstawowki-a i to nie zawsze :roll: ...dbst-nie masz powodow do kompleksow :wink: Dysleksja jest procentowo dosc duza w populacji ludzkiej

Posted

heheheehe tak sie mowi az do momentu gdy musisz cos waznego napisac wtedy dopiero zaczynaja sie schody, jak jestes w dommu to luz ale jak na kolanie masz pisac podanie do kogos i jestes zmuszony poprosic kogos obcego (ja nie nosze ze soba slownika pomimo ze moglabym i powinnabym zdaniem wielu) o sprawdzenie bledow wtedy naprawde jest kicha. a taka jedna kicha do drugiej powoduje niepewnosc ;)

druga opcja to ciagle wizyty u psychologa, testy i tesciki, aby diostac papierek

potem nauka i zajecia i znowu testy i tesciki, i psycholog i tak wyglada zycie dyslektyka a pozniej ktos wciska ze to naciaganie (pewnie w wielu przypadkach jest podobnie jak prace doktoranckie, magisterskie i wysokie stanowiska)

a tak naprawde jedyna rzecz o ktora mi chodzi ze dyslekcja swoja naj jadowidsza strone pokazuje w wieku szkolnym i jest to dla mnie nie saczne jak na forum publicznym mlodej osobce robi sie takie wywody.

co innego bezsensownosc postow.

ale jesli pisze je dziecko to powinno sie je "olac" nie wnikac a nie robic wszystko zeby ktos sie czul zle czy zeby ktos sie czul ponizony (udezam tu wiesz w ktora nute albo sie domyslasz ;) )

to tyle na ten temat ;) odemnie ;)

a jesli chodzi o kompleksy wydaje mi sie ze na tym puncie nie mam, za to bardzo czesto czuje sie skrepowana tym ze roboe byki 8)

przejdzmy do czegos milszego

powiedz prosze jaki kierunek skonczylas bo chyba jakis ktory mnie zaciekawi :D

Posted

psychologie :roll: ..wiem o co ci chodzi-ale nie bylabym pewna dysleksji w tym przypadku-a jesli tak-to takiej olewanej...Sa ludzie ktorzy powiedza-mam dysleksje i nic na to nie poradze..a sa tacy co skorzystaja ze slownika-a Ty robisz bardzo malo bledow jak na dyslektyka....przyznam sie ze od paru lat duzo mniej czytam i zaczynam miec problem z ort :o ...ale omijam trudne wyrazy a kiedys wzrokowo wiedzialam jak co sie pisze....w mlodszym pokoleniu jest coraz wiecej dysleksji-moze to sie wiaze z mniejsza iloscia czytanych ksiazek????????albo moze ten problem zostal wyluszczony swiatu??????????nurtuje mnie to-bo znam dyslektykow jak Ty-inteligentnych,wyksztalconych ..i znam takich co mowia-mam dysleksje-wiec nic nie musze robic-robia z siebie inwalidow-i to jest dla mnie lenistwo :roll: ..a sa ludzie co ksiazek wogole nie czytuja,maja slaba edukacje-i potem tlumacza sie dysleksja-bo to dosc nowe slowo w naszym spoleczenstwie....znam goscia ktory jest leserem-nic nie robi,dealuje drugi-i mowi..wiesz..nie skonczylem szkoly bo jestem dyslektykiem :roll: ..i to jest facet ktory kiedys chcial mi zaimponowac-dysleksje rozumiem,natomiast ukonczenie 6 klas szkoly podstawowej i nic wiecej.....dysleksja jest tematem rzeka-bo sa dyslektycy jak Ty i sa tacy......hm....dyslektycy z lenistwa :roll: ..dobra..foty szpili dawaj :lol:

Posted

no to mój Kuba zaraz weselszy ze na Dogo tez są dys.....My walczymy od 1 klasy szkoły podstawowej ,teraz kończymy gimnazjum/znaczy Kuba/wyczytany stos artykułow , trochę publikacji książkowych , terapie w poradni ,słownik na codzień i odwieczna walka z nauczycielami w szkole .Nie jest z tym za dobrze jeśli idzie o zrozumienie i respektowanie zaleceń ,niestety niewielu stosuje sie do nich /chyba że Kuba tak zle trafił/nauczycieli oczywiście .Wydłużony czas pracy ,po ciężkich bojach....

Posted

naprawde nauczyciele tego teraz nie respektuja????????? :o ..ja slyszalam,ze calkiem calkiem :x ...no Szpila moze robi miny i ma sesje zdjeciowa :D ..a rumaczek spi powiadasz??????????niech sie wyspi-na froncie go go czekaja ciezkie chwile 8)

Posted

Nawet wśród młodych .
4 lata temu sama dokształcałam pewną panią uczącą Kubę w temacie dysleksja /chyba olewała wykłady ,bo to z tych młodszych była/ :evil:

Posted

hehehe ja TRAGICZNIE wspominam szkole i to co sie dzialo a dyktanda i mowienie kto ile bledow zrobil (bylam pionierem ;) )

to ze nie robie moze duzo bledow to zasluga mojej mamy i mojej desperacji "zeby sie ne wyrozniac" ;)

a to ze sa lenie wsrod ludzi to no coz wszedzie sa "dziwni " ludzie ktorzy nie chca w siebie inwestowac ;)

daga dziekuje bardzo za te mile slowa pod moim adresem :D

Psychologia chcialam kiedys zostac klinikiem no i wyladawoalam w szpitalu ale w innej formie ;) :D

no dobra ale skonczmy to bo smetem wieje ;)

LeTka pomoc w nurkowaniu ;)

Posted

daga10011 napisał(a):
To ty ja w tym blocie wykapalas :o :o :o ..a ja myslalam,ze ona sama tak weszla :o :o :o

To nie Dbsst :o to jakiś facet :o porwali Szpilę i topią :(