dbsst Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Aga&Ganja napisał(a):Jesteś niecierpliwa, bo długo nie zasypiasz i wtedy włazisz na dogo i gadasz z nami! Tak! :evil_lol: nie bo juz chce 04 i do tego jestem monotematyczna :evil_lol: Quote
Aga&Ganja Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 dbsst napisał(a):nie bo juz chce 04 i do tego jestem monotematyczna :evil_lol: No to jeszcze sporo czasu do 4... :eviltong: A Januszek chyba zgłodniał... :evil_lol: Quote
dbsst Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 no zjedlismy popilismy możemy isc z psem :d i jaki Januszek...........................Jan :D Quote
Aga&Ganja Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Jan! Oczywiście, ale to wyniośle brzmi... :eviltong: No idź z psem, bo już tego czorta zaniedbujesz! :diabloti: Quote
dbsst Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 ja i mój brzuch spadamy........................................życzymy miłego spania :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: idziemy pochodzić a potem.......................ale o tym ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Olcia Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 dbsst napisał(a):ja i mój brzuch spadamy........................................życzymy miłego spania :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: idziemy pochodzić a potem.......................ale o tym ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ty mały zboczeńcu:) Quote
dbsst Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Olcia napisał(a):ty mały zboczeńcu:) :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie mogę z tobą kto tu jest zboczony :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Aga&Ganja Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Dobranoc Mamuśce, Jasiowi i Szpileczce! :loveu: Quote
dbsst Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 jakos nie moge sie zebrac pies stawa opór hahahaa Quote
Olcia Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 u nas już cisza ale nadir dalej odpłynięty leży:) Quote
Aga&Ganja Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 A tak w ogóle, to przydałyby się jakieś zdjęcia i psioka i Mamuśki i Janusia w brzuszku! :mad: Quote
Aga&Ganja Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Och, jakie fafelce! http://img83.echo.cx/img83/5950/13333628yi.jpg Quote
dbsst Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 WSTAWAĆ WSTAWAĆ WSTAWAĆ :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: ale pada śnieg jest EXTRA :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Alicja Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 dbsst napisał(a):WSTAWAĆ WSTAWAĆ WSTAWAĆ :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: ale pada śnieg jest EXTRA :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :hmmmm: przecie nie piłaś ...a masz zwidy :stupid: u mnie za oknem mleko = mgła Jak tam Jaśko Muzykant ?? Grał na żebrach ?? Quote
apple Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 U mnie się dopraszasz o foty a sama ni mosz:diabloti: Quote
Olcia Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 dobry nic więcej nie przychodzi mi do głowy żeby napisać Quote
Maga100 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 clockwork napisał(a):no prosze cie ... powiedz że żartujesz :crazyeye::crazyeye: toż to dyskryminacja do jasnej anielki :angryy::angryy: więc co ma zrobić matka która prowadzi działalność z 4-ro mies. dzieckiem??? JA DO ŻŁOBKA NIE CHCĘ ODDAWAĆ... Magdaleno, chciałabym żartować...:shake: Ja nawet chciałam pisać do Rzecznika, że w Polsce jest dyskryminacja matek prowadzących działalność gosp. :angryy: Bo zobacz: jak masz etat i idziesz na L4 lub macierzyński, to dostajesz pełną pensję i siedzisz sobie w domu jak lord. Oczywiście płaci PAŃSTWO, czyli de facto podatnicy. Po skonczonym macierzyńskim udajesz się na 3letni wychowawczy i owszem, kasy nie ma już, ale za to jestes w pełni ubezpieczona (podatnicy) Gdy masz działalność, to dostajesz jakiśtam grosz, ale z tego musisz ZUSowi oddać z powrotem 244zł składki zdrowotnej. I ja się pytam: DLACZEGO matki etatowe moga być leczone ze składek innych podatników, a matka z działalnością musi wciąż sama opłacać swoje ubezpieczenie????????? Przecież tak samo nie pracuje i NIE ZARABIA? A wychowawczy? Juz w ogóle ci nie przysługuje. Ja zawiesiłam działalność zaraz jak skonczył mi się macierzyński. Nie mam ubezpieczenia w związku z tym :shake: Ja jestem gorszej kategorii, bo prowadziłam działalność, nie przysługuje mi leczenie 0X clockwork napisał(a):jak nie przysługuje mi bezrobocie... ty mnie już nie drażnij... żartujesz???? ide od lutego na państwowy wikt ... ależ możesz zapisać się do UP i co miesiąc zachrzaniać podpisywać listę oraz korzystać z ich ofert pracy, o ile takowe są, będziesz ubezpieczona, ale ZASIŁEK ci nie przysługuje :pissed: Zapytasz dlaczego? Jak to dlaczego? Bo byłaś wstrętnym kapitalistą, zarabiałas miliony i zasiłek nie przysługuje ci NIGDY. 0X dbsst napisał(a):dziecko tak a ty musisz wyrejetrować firme i totalnie ją zamknąć :shake: teraz można zawiesić na 2 lata... dbsst napisał(a):OD 13 MASZ SIEDZIEC I CIERPIEC ZE MNĄ A NIE GOTOWAĆ OBIAD aż się UNIOSŁAM :shake: a to zdecydowałaś się na cięcie bez znieczulenia, że będziesz cierpieć? :diabloti: Dominiczko, ucałuj Januszka, swoją córeczkę fasoleczkę :iloveyou::iloveyou: Quote
clockwork Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 no to... (że se przeklne).... QRWA PIĘKNIE!!! ja jednak udam się do jakiegoś radcy prawnego (i tak muszę iść ze sprawami- Paweł-rodzice:roll:) i niech mi to da na papierze i ... i nie wiem gdzie sie z tym udam ....:evil_lol::evil_lol: czemu w tym kraju nikt jeszcze nie rozpoczął rewolucji w tym temacie??? tak owszem jestem kapitalistą, biznesmenką :diabloti:,zarabiam miliony, śpie na kasie... ale qrwa nie moge jej wydać bo nie bede miała na czym spać :placz::placz: po raz enty potwierdza się moja teoria że TU nie warto bawić się w działalność... mikro działalność na przeżycie.... :shake:, i albo KRAŚĆ ale miliony, albo robić na PANA, albo... żebrać od państwa .... :shake::shake: sie zeźliłam ... ide pozmywać gary za kare :angryy::angryy::angryy: :evil_lol: Quote
clockwork Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 :roll::roll: już zgupłam.... http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/323914,zasilek_dla_bezrobotnych_dopiero_po_likwidacji_firmy.html Właściciel zlikwidowanej firmy ma prawo bowiem uzyskać zasiłek dla bezrobotnych. Status bezrobotnego przysługuje bowiem osobie, która nie jest zatrudniona albo nie ma wpisu do ewidencji działalności gospodarczej. Osoba ubiegająca się o prawo do zasiłku po likwidacji firmy musi jednak złożyć w urzędzie pracy komplet dokumentów potwierdzających opłacanie składek ubezpieczeniowych. Quote
Maga100 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 gdy ja się dowiadywałam, to poinformowano mnie (w urzędzie gminy), że zasiłek nie przysługuje osobom, które zamknęły działalność gospodarczą. Status bezprobotnego przysługuje, ale zasiłek już nie. Ale może trzeba zapytać się jeszcze raz. Quote
dbsst Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 apple napisał(a):U mnie się dopraszasz o foty a sama ni mosz:diabloti: aparat mi się wyczerpał - nie schylam się po baterie na dole :evil_lol: Olcia napisał(a):dobry nic więcej nie przychodzi mi do głowy żeby napisać łuuuuuuuuu to co w tym tatarze było :evil_lol: Maga100 napisał(a): Dominiczko, ucałuj Januszka, swoją córeczkę fasoleczkę :iloveyou::iloveyou: ale w co ucałować :cool3: opisz :diabloti: clockwork napisał(a): http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...cji_firmy.html bo możesz zawiesić na dwa lata lub zamknac czyli wypisać ją z wpisu - wtedy asz prawo do zasiłku pod warunkiem, że nie płaciłaś promocyjnego zus. i że będą chcieli ci uznać :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: kreatywna księgowa - dobrze wydane pieniądze :evil_lol: jestem :evil_lol: ale nie wiem jak długo wyrko mnie dziś wciąga :evil_lol: Quote
Olcia Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 od stycznia znów coś się w zasiłkach zmieniło ale trzeba poszuakć co dokładnie czy akurat was będziec się coś tyczyło Quote
apple Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 dbsst napisał(a):aparat mi się wyczerpał - nie schylam się po baterie na dole :evil_lol: I mnie też schylanie mogło by się źle skończyć:evil_lol: jestem :evil_lol: ale nie wiem jak długo wyrko mnie dziś wciąga :evil_lol:Zabalowało się coooo?:cool3: Korzystaj z ostatnich dni wolności:megagrin: Quote
Recommended Posts