Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ja się żarłam pod koniec ciąży z lekarzem bo zwolnienie mi się kończyło 3 lipca tak jaki miałam termin porodu, i pojechałam po dalsze zwolnienie i pal... nie chciał mi dać tylko kazał iść na urlop macierzński i nie docierało do niego jak mu tłumaczyłam że nie muszę brać macierzyńskiego a jak jestem na zwolnieniu to z automatu jak urodzę to przechodzę na macierzyński, wkurzyłam się na następny dzień umówiłam się do innego lekarza po zwolnienie, ale już nie było potrzebne:). także jak widać na każdym kroku trzeba sprawdzać i pilnować sowjego Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 ja mam zwolnienie do 8 stycznia więc rodzę w czasie zwolnienia. A jak nie to mój gin jest pod wieloma względami naprawdę najlepszym przyjacielem kobiety. No chyba, że chodzi o wyłudzenie porodu w 38tc :mad::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ja nie miałam tak dobrze do końca , bo mój poszedł sobie na urlop:( Quote
Aga&Ganja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Witam! A co to, Sylwestra spędza się na dogo? ;) Rozbroiło mnie to zdjęcie! http://img185.exs.cx/img185/2369/rozkrok7tn.jpg Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):ja nie miałam tak dobrze do końca , bo mój poszedł sobie na urlop:( hahahha mój poszedł przed świetami i..................................ale wrócił :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Aga&Ganja napisał(a):Witam! A co to, Sylwestra spędza się na dogo? ;) Rozbroiło mnie to zdjęcie! :evil_lol: http://img185.exs.cx/img185/2369/rozkrok7tn.jpg jak widzisz nie moge młodej damy zostawic samej w domu i musze z nią siedzieć :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: bosz ale żeś stara fote odgrzebała :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Aga&Ganja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a):jak widzisz nie moge młodej damy zostawic samej w domu i musze z nią siedzieć :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: bosz ale żeś stara fote odgrzebała :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: A to domyślam się, że mamusią jesteś, tak? ;) No wiesz, stara ale jara! Świetne to zdjęcie! :evil_lol: Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Aga&Ganja napisał(a):A to domyślam się, że mamusią jesteś, tak? ;) No wiesz, stara ale jara! Świetne to zdjęcie! :evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: mamuśka pełną gębą :eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
clockwork Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Maga100 napisał(a): ja ci więc odpowiem, droga Magdaleno, ponieważ ja jestem mądrzejsza od pań w ZUSie. A więc - pozbywając cię nadziei na Nowy Rok - NIE MA URLOPU WYCHOWAWCZEGO PRZY DZIAŁALNOŚCI GOSP. :grins: Nie ma, nie ma , nie ma :diabloti::diabloti: Ciesz się, że masz macierzyński, bo jeszcze do niedawna nawet tego nie było :angryy: Tak że jeżeli masz TYLKO działalność i żadnego etatu, to po macierzyńskim płacisz pełny ZUS jezeli chcesz miec ubezpieczenie, a jeżeli nie, to musisz zawiesić i nie masz ubezpieczenia :grins: Ja właśnie tez tak mam cudnie :grins: Jak masz jakieś pytania odnośnie mojego ukochanego zakładu ubezpieczeń społecznych, to wal jak w dym, jestem specem :diabloti: no prosze cie ... powiedz że żartujesz :crazyeye::crazyeye: toż to dyskryminacja do jasnej anielki :angryy::angryy: więc co ma zrobić matka która prowadzi działalność z 4-ro mies. dzieckiem??? JA DO ŻŁOBKA NIE CHCĘ ODDAWAĆ... dlaczego jakaś zakichana instytucja jaką jest zus za mnie decyduje :angryy::angryy::angryy: oddałam dziadom przez cały okres działaności równowartość dwóch mieszkań.... sami nie mamy swojego M... tułamy sie jak dziady i jeszcze mnie będą zasrańce dyskryminować???? to se ide na bezrobocie- koniec ze składkami zus za mnie :angryy::angryy: niech państwo ma mnie na utrzymaniu .... a P. se weźmie działalność na sie i skorzysta ze zniżek zusowskich... a potem pomyślimy o rejestracji firmy w UK tylko musze sie dowiedzieć wsjo w tym temacie.... i niech nas cmokną :diabloti: koniec i basta! ale żeby nie dać nam prawa wyboru....... :shake::shake::shake: kraj bezprawia!!!! takie coś znalazłam na jastrzębskim portalu- mus zwęszyć temat.... Jak zakładać działalność to tylko poza granicami Polski,jak najdalej od tego chlewu.Jestem na świętach w Jastrzębiu a mam firme w Wielkiej Brytani.Tam moge działać przez 3 miesiące nikogo nie informując a jeśli mi sie nie uda czy dojde do wniosku że nie chce sie w to bawić to rozliczam sie tak jak zwykle.Jeśli dojde do wniosku że jednak chce to rejestruje sie przez internet a odpowiednik polskiego zusu (900 zł.) płace 2.10 funta na tydzień czyli 8.40 funtów na miesiąc czyli około 34 zł. na miesiąc hehehe .A płaci sie tą "wielką" składke dopiero po roku od założenia firmy czyli zakładam w grudniu a zapłace dopiero za rok w styczniu 2011 roku pod warónkiem że będe miał dochód,a jak będzie mniejszy jak 5 000 funtów to sie nie płaci nic.Ja założyłem firme 4 lata temu w budowlance,zatrudniałem w szczycie boomu 19 osób teraz mam zatrudnionych 11 ale myśle o większej liczbie bo kryzys już minął.Popatrzcie na ten przykład.Polak po roku zapłaci 10 000 zł. składek Brytyjczyk 0,0 i już na starcie Brytyjczyk jest lepszy i dalej jest od Polaka.Po 5 latach Polak wpłacił 50 000 zł. składek a Brytyjczyk około 400 funtów czyli 1 800 zł. a zaoszczędził 50 000 zł. plus zyski daje na kupce dodatkowe 80 000 zł.Uciekajcie z tego padołu łez.emerytur młode pokolenie i tak mieć już nie będzie za 20 30 lat wydłużą wiek emerytalny do 75 może nawet 80 lat a najpewniej zlikwidują wogóle emerytury.Mój brat tez ma firme w Jastrzębiu i musi kręcić aby wyjść na swoje oficjalnie do US ma 7 000 zł. miesięcznie a nie oficjalnie ponad 25 000 zł. a nadwyżke lokuje zagranicą albo w różne inicjatywy w Polsce.Oszukujcie ZUS i US jak sie tylko da w Polsce bo inaczej was wydoją,ale tylko w Polsce.Aha tam zeznanie podatkowe to jedna strona A-3 .Moich kilkoro kumpli tez ma działalność w Polsce ale są zarejestrowani w Czechach lub Anglii. Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: mamuśka pełną gębą :eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: i pełnym brzuchem:):), oczywiście to efekt świątecznego przejedzenia:) Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):ja nie miałam tak dobrze do końca , bo mój poszedł sobie na urlop:( clockwork napisał(a):no prosze cie ... powiedz że żartujesz :crazyeye::crazyeye: toż to dyskryminacja do jasnej anielki :angryy::angryy: więc co ma zrobić matka która prowadzi działalność z 4-ro mies. dzieckiem??? JA DO ŻŁOBKA NIE CHCĘ ODDAWAĆ... dlaczego jakaś zakichana instytucja jaką jest zus za mnie decyduje :angryy::angryy::angryy: oddałam dziadom przez cały okres działaności równowartość dwóch mieszkań.... sami nie mamy swojego M... tułamy sie jak dziady i jeszcze mnie będą zasrańce dyskryminować???? to se ide na bezrobocie- koniec ze składkami zus za mnie :angryy::angryy: niech państwo ma mnie na utrzymaniu .... a P. se weźmie działalność na sie i skorzysta ze zniżek zusowskich... a potem pomyślimy o rejestracji firmy w UK tylko musze sie dowiedzieć wsjo w tym temacie.... i niech nas cmokną :diabloti: koniec i basta! ale żeby nie dać nam prawa wyboru....... :shake::shake::shake: kraj bezprawia!!!! takie coś znalazłam na jastrzębskim portalu- mus zwęszyć temat.... wiesz co bezrobocie też ci nie przysługuje hahahhahahahhaha a napewno składka nie hahahhahahaha nie chciałam ci mówić o brakach w równouprawnieniach między działalnościa i etatem - to samo za chwilę przezywam :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Aga&Ganja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Łee, no to jak mamuśka pełną gębą, no to super! Tylko pozazdrościć! Mojej siostry czort już śpi... Wszyscy krzyczą, tańczą, same hulanki, a ten śpi, jakby go upili! Złote dziecko! :eviltong::evil_lol: A Twoja córeczka już chrapie?:eviltong: Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):i pełnym brzuchem:):), oczywiście to efekt świątecznego przejedzenia:) skąd wiedziałaś że mam pełny brzuch i pełna macice :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Aga&Ganja napisał(a):Łee, no to jak mamuśka pełną gębą, no to super! Tylko pozazdrościć! Mojej siostry czort już śpi... Wszyscy krzyczą, tańczą, same hulanki, a ten śpi, jakby go upili! Złote dziecko! :eviltong::evil_lol: A Twoja córeczka już chrapie?:eviltong: wyszła składać życzenia :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
clockwork Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 jak nie przysługuje mi bezrobocie... ty mnie już nie drażnij... żartujesz???? ide od lutego na państwowy wikt ... Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 clockwork napisał(a):jak nie przysługuje mi bezrobocie... ty mnie już nie drażnij... żartujesz???? ide od lutego na państwowy wikt ... serio dowiedz się najlepiej księgowej a jak chcesz ja zapytam swojej ale z tym tez jest jakas kicha :shake: a P jak będzie zakładał firmę koniecznie niech startuje w jakims start upie :cool1: zgarnie 40 koła plus będzie zwolniony z ZUS naprzykład przez jakiś okres 3 lub ileś plus samo zdrowotne potem z tym, że firma musi być w Polsce :cool1: jak coś to na gie służę podpowiedzią :p Quote
Aga&Ganja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a):wyszła składać życzenia :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: A to uważaj, żeby jakiegoś kawalera nie znalazła! :eviltong::evil_lol: A jak ma na imię ta niewiasta? :eviltong: Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Aga&Ganja napisał(a):A to uważaj, żeby jakiegoś kawalera nie znalazła! :eviltong::evil_lol: A jak ma na imię ta niewiasta? :eviltong: dlatego ją ciachnelismy :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Szpilka sie nazywa :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Klocku masz naprzykład tak http://doradca.infor.pl/dzial/zawieszenie_dzialalnosci/artykuly/97338,zasilek_dla_bezrobotnych_dla_przedsiebiorcy.html Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 oj chyba jak na bezrobociu jesteś to masz ubezpieczenie, dziecko ma z urzędu to napewno. Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):oj chyba jak na bezrobociu jesteś to masz ubezpieczenie, dziecko ma z urzędu to napewno. dziecko tak a ty musisz wyrejetrować firme i totalnie ją zamknąć :shake: Quote
Aga&Ganja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Szpilka? :eviltong: A to na bannerku, taki odstający brzusio? Co to za fasolka? ;) Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a):dziecko tak a ty musisz wyrejetrować firme i totalnie ją zamknąć :shake: boszzzz co za posrany kraj pod każdym prawnym względem tak samo jak ten niby przepis o ochronie przez zwolnieniem po powrocie z wychowawczego na cały etat jak wracasz to cie nic nie chroni a jak na kawałek to cię chroni przed zwolnieniem rok, beznadzieja Quote
clockwork Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 rozbój w biały dzień... ide szukać sprytnej księgowej albo kogoś ze znajomością kod. pracy ... debe.. ja nie chce zawieszać- LIKWIDACJA... ani grosza paniusie z zusu odemnie już nie dostaną.... gmachy marmurem wypierdzielone a ludzi jak śmieci .... a nam Grosia padła... i czekamy aż sie obudzi do kąpieli :p a tera ja ida skoczyć z bojlera na główke :eviltong::eviltong: może wpadne przytaniać o 0:00 ;) Quote
Aga&Ganja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Przesłodka mordka! :):) http://images3.fotosik.pl/104/ed85c473cd17992c.jpg Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Aga&Ganja napisał(a):Szpilka? :eviltong: A to na bannerku, taki odstający brzusio? Co to za fasolka? ;) aaaaaaa a w brzuchu siedzi poważny fasol Jan :evil_lol: będzie z nami już 04. stycznia 2010 :multi::multi::multi::multi: Olcia napisał(a):boszzzz co za posrany kraj pod każdym prawnym względem posrany kraj posrani ludzie :shake: clockwork napisał(a): a nam Grosia padła... i czekamy aż sie obudzi do kąpieli :p a tera ja ida skoczyć z bojlera na główke :eviltong::eviltong: może wpadne przytaniać o 0:00 ;) będą foty :evil_lol: Aga&Ganja napisał(a):Przesłodka mordka! :):) http://images3.fotosik.pl/104/ed85c473cd17992c.jpg dzizys gdzie ty wynajdujesz te starocie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Aga&Ganja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a):aaaaaaa a w brzuchu siedzi poważny fasol Jan :evil_lol: będzie z nami już 04. stycznia 2010 :multi::multi::multi::multi: dzizys gdzie ty wynajdujesz te starocie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: No a mi od początku chodziło o Twoje maleństwo! Ja myślałam, że już urodziłaś... I, że tak Tobie to zdjęcie się podoba z tym brzuszkiem, że na bannerek ustawiłaś! :evil_lol: Ach, to Jan... Mój ojciec ma tak na imię! ;) No słuchaj, dla chcącego nic trudnego! A 4 stycznia, to już niedługo... Może być nawet dzisiaj albo i jutro! Dobrze się czujesz? :):) Quote
Recommended Posts