dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Alicja napisał(a)::hand: sis :grins: i co się tak szczerzysz czy już likier się zgryzł :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: czesc sis czesc :loveu: Quote
Alicja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a):i co się tak szczerzysz czy już likier się zgryzł :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: czesc sis czesc :loveu: póki co wylizałam puszkę przepłukując ja alkoholem :grins: Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Alicja napisał(a):póki co wylizałam puszkę przepłukując ja alkoholem :grins: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: i jak pasują do siebie te dwa składniki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: i jak pasują do siebie te dwa składniki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: rewelacyjnie :grins: Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Alicja napisał(a):rewelacyjnie :grins: hahaha jestem ciekawa czy będzie pasować :cool3: Quote
apple Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Cudnie, że nowy rok z maluszkiem zaczniecie:loveu: Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 i na dłuższy macierzyński się załapiesz Quote
Agga Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_0644ps.jpg?t=1262186159 Ja widziałam, że boksery są pogięte ale Szpila jest rewelacyjna ha ha ha dbsst kochana Ty moja pewnie dzisiaj już nie zajrzę. Więc teraz mówię wszystkiego dobrego na NOWY ROK!!!!!!!!!!! Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 :BIG::BIG::knajpa::cunao::drink1: Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 apple napisał(a):Cudnie, że nowy rok z maluszkiem zaczniecie:loveu: noooooooooooooooooooooo będzie extra :loveu: Olcia napisał(a):i na dłuższy macierzyński się załapiesz hahahaha mam nadzieję, że na becikowe też - ponoć od 2010 miało nie być :roll: Agga napisał(a):http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_0644ps.jpg?t=1262186159 Ja widziałam, że boksery są pogięte ale Szpila jest rewelacyjna ha ha ha dbsst kochana Ty moja pewnie dzisiaj już nie zajrzę. Więc teraz mówię wszystkiego dobrego na NOWY ROK!!!!!!!!!!! hehehe bo to zwariowany pies :evil_lol: bardzo dziękujemy Aguś :cool3: Alicja napisał(a):Wróciłaś już ????????? tak zaraz będe na gie :evil_lol: zgadnij co SMYK zamknięty :evil_lol: Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 debe o ile się orietuję to tylko będziesz musiała przedstawić zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką conajmniej od 10 tygodnia ciąży, jeśli byłaś przed 10 tyg. do 31 października, a tak to nic się nie zmienia dla ciebie ustawę na prv ci wysyłam Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):debe o ile się orietuję to tylko będziesz musiała przedstawić zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką conajmniej od 10 tygodnia ciąży, jeśli byłaś przed 10 tyg. do 31 października, a tak to nic się nie zmienia dla ciebie ustawę na prv ci wysyłam spoko ale zaraz po tym jak zaszłam były ogłaszane wiadomości że od stycznia ma nie byc bo zwiększyła się liczba urodzeń na szczęście narazie nic o tym nie piszą więc załapiemy się na małe co nie co :evil_lol: czekam na pw jak się uda a jak nie to kiedy indziej. Quote
Alicja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a):http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_0653ps1.jpg?t=1262274351 :BIG::BIG::knajpa::cunao::drink1: Moja Piękna Siostrzenica :loveu: wspaniałego nowego roku Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Alicja napisał(a): Moja Piękna Siostrzenica :loveu: wspaniałego nowego roku hahah dziekujemy :* http://www.naprzerwie.pl/naprzerwie/1,89388,7048045,Magiczna_dzungla___fajna_gierka_logiczna.html Quote
Alicja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dbsst napisał(a):hahah dziekujemy :* http://www.naprzerwie.pl/naprzerwie/1,89388,7048045,Magiczna_dzungla___fajna_gierka_logiczna.html ........ :roflt: Quote
clockwork Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):i na dłuższy macierzyński się załapiesz tysz na to licze :grins: a potem wychowawczy... może :roll:... ino te pindy w zusie nie wiedzą jak jest z wychowawczym przy prowadz. działalności :roll: mam SE w kodeksie pracy poszukać.... a w KP jest odnośnie pracowników :evil_lol::evil_lol: i mus szukać radcy prawnego... :mad: poka sie debe w sukni balowej :cool3::cool3::cool3: gdzie bujasz z tym balonem??? HAPPY NEW..... Quote
Alicja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 clockwork napisał(a):tysz na to licze :grins: a potem wychowawczy... może :roll:... ino te pindy w zusie nie wiedzą jak jest z wychowawczym przy prowadz. działalności :roll: mam SE w kodeksie pracy poszukać.... a w KP jest odnośnie pracowników :evil_lol::evil_lol: i mus szukać radcy prawnego... :mad: poka sie debe w sukni balowej :cool3::cool3::cool3: gdzie bujasz z tym balonem??? HAPPY NEW..... ciiiiiiiiiiiiiiiii..... Debe gra :grins: Quote
Maga100 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):debe o ile się orietuję to tylko będziesz musiała przedstawić zaświadczenie od lekarza że haha, no co ty, przecież debe nie chodziła do gina, bo po co? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: clockwork napisał(a): a potem wychowawczy... może :roll:... ino te pindy w zusie nie wiedzą jak jest z wychowawczym przy prowadz. działalności :roll: mam SE w kodeksie pracy poszukać.... ja ci więc odpowiem, droga Magdaleno, ponieważ ja jestem mądrzejsza od pań w ZUSie. A więc - pozbywając cię nadziei na Nowy Rok - NIE MA URLOPU WYCHOWAWCZEGO PRZY DZIAŁALNOŚCI GOSP. :grins: Nie ma, nie ma , nie ma :diabloti::diabloti: Ciesz się, że masz macierzyński, bo jeszcze do niedawna nawet tego nie było :angryy: Tak że jeżeli masz TYLKO działalność i żadnego etatu, to po macierzyńskim płacisz pełny ZUS jezeli chcesz miec ubezpieczenie, a jeżeli nie, to musisz zawiesić i nie masz ubezpieczenia :grins: Ja właśnie tez tak mam cudnie :grins: Jak masz jakieś pytania odnośnie mojego ukochanego zakładu ubezpieczeń społecznych, to wal jak w dym, jestem specem :diabloti: Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 zwiększony urlop przysługuje kiedy dziecie urodzone 01-01-2010 Quote
Alicja Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Olcia napisał(a):zwiększony urlop przysługuje kiedy dziecie urodzone 01-01-2010 Olcia tutaj piszą inaczej http://kadry.wp.pl/aktualnoci/zmianywprawie/urlop-macierzynski-od--stycznia--r--jak-stosowac-nowe-przepisy,s,34,c,197,a,6206.html Quote
Olcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Alicja napisał(a):Olcia tutaj piszą inaczej http://kadry.wp.pl/aktualnoci/zmianywprawie/urlop-macierzynski-od--stycznia--r--jak-stosowac-nowe-przepisy,s,34,c,197,a,6206.html to ja już nie wiem wczoraj akurat był wywiad z rzeczniczką z zus-u i informowała tak jak napisałam, podejrzewam że oni sami nie wiedzą do końca:) w tamtym roku też było sporo zamieszania z urlopami. z drugim dzieckiem poczekam do 2014:) Quote
dbsst Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Maga100 napisał(a):haha, no co ty, przecież debe nie chodziła do gina, bo po co? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: no dopiero teraz jak nie wydeło to poszłam bo myślałam ze to zapalenie otrzewnej :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: dziewczyny zapytam księgowej :roll::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts