Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

teqquila napisał(a):
no nic jam ide do lozeczka ciepłego mam nadzieje :P dobranoc kolorowych snow

ja sie właśnie wykopałam z łóżeczka a raczej falujący brzuch mnie wykopał :shake::evil_lol:

Olcia napisał(a):
nastąpiła przerwa techniczna na cyca:)

debe ciut starsza ale i tak szkoda psów by było tyle w niej jadu:)

ha ha ha ha prerwa techniczna na cyca to dobre :evil_lol:

Posted

eeee nie rodź w wigilie ja wiem że dla Ciebie to ekonomicznie jeden prezent połączony do końca życia:) , ale nie rób tego Jaśkowi.

dzień dobry jak ja kocham swojego syna za te poranne pobudki:)

Posted

Vectra napisał(a):
rodzisz może ? :diabloti: weź poczekaj do wigilii :)

kurde cos mi mówiło, że wczoraj NIE mogę urodzić :evil_lol::eviltong:
tylko nie wigilia ja chce to zrobic z moim El Drr :evil_lol:

Olcia napisał(a):
eeee nie rodź w wigilie ja wiem że dla Ciebie to ekonomicznie jeden prezent połączony do końca życia:) , ale nie rób tego Jaśkowi.

zrobie 3 w 1 urodzę w wigilię, czyli prezent na urodziny i na święta i nazwę Adam to i imienny obskoczę :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a ja nie kocham swojego pęcherza za poranne pobudki jaka to sprawiedliwość wszyscy spią TZ pies i sprawca falującego brzucha a ja już od 7 kombinuje :roll::evil_lol:

Posted

Właśnie czytam o ....................niemowlakach i jestem w SZOKU :shake:
czytam o temp. w pokoju i o tym jak ubierać dziecko do snu i....

jakis tam artykuł

"Temperatura w pokoju, gdzie przebywa maluszek, nie powinna w ciągu dnia przekraczać 20–22°C. Dobrze, gdy w nocy jest o 2–3°C niższa (m.in. po to, by dziecku nie wysuszały się śluzówki nosa i gardła)."

"Woda do kąpieli maluszka powinna mieć ok. 37°C."

i cytaty mam jednego z forum:

"
misia151284 23.10.08, 21:42 [SIZE=-1]zarchiwizowany
Ja kapałam Oliwie w pokoju wiec było jak w saunie ( chcialam zeby miala
cieplutko jak wyciagne ja z wanieniki ) Natomiast pozniej wietrzyłam pokoj
poprostu w wozeczku wyprowadzalam do innego pokoju I wtedy miala swieze
powietrze A temp.byla gdzies kolo 25 Natomiast wody to mialam okolo 37-39 I
przepraszam kasiemaje ale napewno nie 22 to zdecydowanie za mało Pozdrawiam"

" fajnamama
u mnie jest ok 23 st i zakładam rajtuzki,body,koszulkę z dł rękawem i na to pajaca,synek sie strasznie odkopuje w nocy i zawsze rano ma zimne rączki"

i tak dalej a potem się dziwią, że w Polsce tyle ludzi choruje na grypę :evil_lol:

Posted

[quote name='Olcia']eeee nie rodź w wigilie ja wiem że dla Ciebie to ekonomicznie jeden prezent połączony do końca życia:) , ale nie rób tego Jaśkowi.

[FONT=Arial]no właśnie ...weź urodź w poniedziałek .....albo poczekaj do następnego poniedziałku ....
w Wigilię never ....przecie chłopak nigdy nie będzie sobie mógł kumpli zaprosić na domowy kinder bal , bo kolacja wigilijna będzie wchodzić w paradę ...

Co do tych temperatur .... ja już opowiadałam ostatnio Magdzie , jak moja mama stosowałatzw zimny wychów cieląt ....u nas w sypialni sie nie paliło nawet zimą :evil_lol:
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]no właśnie ...weź urodź w poniedziałek .....albo poczekaj do następnego poniedziałku ....
w Wigilię never ....przecie chłopak nigdy nie będzie sobie mógł kumpli zaprosić na domowy kinder bal , bo kolacja wigilijna będzie wchodzić w paradę ...

Co do tych temperatur .... ja już opowiadałam ostatnio Magdzie , jak moja mama stosowałatzw zimny wychów cieląt ....u nas w sypialni sie nie paliło nawet zimą :evil_lol:
[/FONT]

uwierzcie mi NIE CHCE w wigilię ani w pierwszy ani w drugi dzień świąt ani w sylwestra ani w nowy rok WIĘC jest szansa na poród w te dni :evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']uwierzcie mi NIE CHCE w wigilię ani w pierwszy ani w drugi dzień świąt ani w sylwestra ani w nowy rok WIĘC jest szansa na poród w te dni :evil_lol:

[FONT=Arial]weź no nie świruj , gdzie się będziesz między rybkę a makówki pchać z porodem :cool3::cool3:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]weź no nie świruj , gdzie się będziesz między rybkę a makówki pchać z porodem :cool3::cool3:[/FONT]
a co ja mogę:

"o gotowości przyjścia na świat decyduje dziecko" :roll:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]
weź no z Jaśkiem przedyskutuj te sprawe :cool3:
[/FONT]

jak on mnie od początku nie słucha i mam podejrzenia, że od poczatku mnie nie lubi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

dbsst napisał(a):

" fajnamama
u mnie jest ok 23 st i zakładam rajtuzki,body,koszulkę z dł rękawem i na to pajaca,synek sie strasznie odkopuje w nocy i zawsze rano ma zimne rączki"

"fajnamama" :mdleje: a za kilka lat na innym forum zaloguje się biednedzieckofajnejmamy i będzie sie żalić, że nie wiedzieć czemu zawsze jest mu gorąco :evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']jak on mnie od początku nie słucha i mam podejrzenia, że od poczatku mnie nie lubi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

może Montana by mu przegadała :hmmmm:

Posted

[quote name='malawaszka']"fajnamama" :mdleje: a za kilka lat na innym forum zaloguje się biednedzieckofajnejmamy i będzie sie żalić, że nie wiedzieć czemu zawsze jest mu gorąco :evil_lol:

albo bednedzieckofajnejmamy " dlaczego latem chodzę w kurtce puchowej, czemu chodze tylko ja czy tylko mi jest ZIMNO..............i co to w ogóle znaczy CIEPŁO" :evil_lol:

[quote name='Alicja']
może Montana by mu przegadała :hmmmm:

taaaaaaa boję się, że Montana będzie bardziej jego mama niż ja :placz:

Posted

dbsst napisał(a):
nie chce w weekend, nie chce w święta nie chce w nowy rok ale chyba ja mam mało do gadania :/

z tego wszystkiego to chyba sylwester byłby najlepszy :evil_lol:
będzie się nazywał Sylwester :p imieniny i urodziny w jednym...i zawsze fajerwerki :cool3:

:cool3: fajny nowy banerek

Posted

o rany kolejny przykład mojej wyrodności wobec dziecka:( ja jadę na tzw. zimnym wychowie:) , Alan śpi tylko w piźamie i do tego okno jest rozszczelnione cały czas bo inaczej psy by padły z gorąca:)

Posted

Olcia napisał(a):
a ja bym tak chciała zobaczyć całe zdjęcie z podpisu:):)

gdzieś wcześniej już były te zdjęcia w całości...
mój syn też będzie zimnego chowu...innej opcji nie widzę :evil_lol:

malawaszka napisał(a):
noo bannerek fajowy, ale po prawej to musiałam się przyjrzec, że to nie jakiś pieniek tylko Jasio przecież :oops:

hahaha...przecież to już na pierwszy rzut oka widać, że to Jasiek :p