Alicja Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 daga10011 napisał(a):Szpilencja slodziacha :D :P ..w koncu fotki na galerii-ale czytania tez duzo :lol: .Ala-czekamy na fotki zboja madeja :lol: :lol: :lol: ..wy juz zaawansowani na komendzie waruj :P :D .jak dlugo juz uczeszczacie na PT???my robimy wszystko ale albo jak nam sie chce albo za wabia,a tak to Ozzy ma mnie w nosie .Kurcze my chyba miesiąc juz deptamy ,ale mieliśmy wagary jak młody był chory i jak nam wózek zastrajkował.Tyle że jak młodzian będzie taki uparty to ja nie wiem czy do państwowego egzaminu będziemy przystępowac :oops: zobaczymy :wink: Quote
daga10011 Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 a po co Ci egzamin??????? :lol: ..ja nie wiem czy go zrobie-bo w sumie PT robie dla wlasnego spokoju :D ...zalezy mi aby on sie sluchal bezwzglednie-a egzamin :roll: ..papierek ktorym mozna sie pochwalic chyba tylko-a jak po tym pies Cie nie slucha :lol: ..sa takie przypadki :wink: ..u nas na szkoleniu nie robi sie wszystkiego po trochu-jak pies opanuje dana komende-przechodzimy do nastepnej-moja grupa jest juz na "do mnie" :roll: ....a teraz przerwa 2 tygodnie-widzialam metody-sama bede cwiczyc w lesie :D ...i mam nadzieje,ze zadziwie instruktora za 2 tygodnie :evilbat: :lol: Quote
malawaszka Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 ja też nie idę na egzamin :lol: z Luną to nigdy nie wiadomo :roll: a poza tym dla mnie to za duży stres :-? a szkoleniowiec mówił, że spoko by już zdała, ale ja jakbym poszła na egzamin to tylko dlatego, żeby pokazać, że nie tylko ONy i inne duże psy mogą chodzić na szkolenie - bo niestety u nas jeszcze ciągle pokutuje takie zdanie :lol: mam chętkę troszkę w obronę z Luną wejść ale nie mam śmiałości :lol: Quote
Alicja Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 my od dzisiaj mieliśmy pracować z jak najmniejszą ilościa zachęt ,czyli smaczkołyczków .Zaczynamy pracę nad siadaniem zaraz po tym jak przewodnik staje starac się jak najmniej komend wydawać, waruj na tupnięcie nogi /Ozzy olewa takie sposoby ,trzeba mu palcem pokazać,to się położy/na komende do mnie , do nogi reaguje i wykonuje ale cóż on się bedzie spieszył ,pani nie zając nie ucieknie.Na spacerze już najczęściej reaguje na fe niewolno jak idzie inny pies lub jakies obce osoby , a dziś na zaj. jak przechodziły psy z 2 grupy to mało się nie udusił :evil: aż mnie łapska rozbolały jak go szarpnęłam :-? .Tyle ze ze mną dobrze chodzi ale jak szedł z TZtem przez miasto to mój juzmiał dość i mus było psa przejąć :lol: Quote
daga10011 Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 przeca ona juz pies obronny jest :lol: :lol: :lol: ja chcialam Dalego wziasc-ale boje sie,czy to nie obudzi jego drzemiacych instynktow z ktorymi tak walczylam :roll: ..podobno lepiej zebym Gale wziela-ona jest bossem stada psiego i jest bardzo zrownowazona-ale tez wrazliwa :-? Quote
malawaszka Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 no ja bym się chyba bała Dalego brać, a o Lunie treser nam powiedział, że można by spróbować bo ona jest tchórz i jakby takie coś poćwiczzyła dla zabawy to mogłaby zyskać więcej pewności siebie i się uspokoić - bo tak to histeryczka straszna :roll: a już wogóle na rewirowanie byłaby super :lol: Quote
daga10011 Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Ala-ja dzis po szkoleniu zabronilam Tz wychodzic z Dalim bez mojego nadzoru :lol: ...a zreszta jak idziemy z trojka na spacer to ja prowadze Gale i Dalego-on Kajtka-i jeszcze narzeka :lol: ..a jak sie zamienimy-to Dali ciagnie jak oszalaly,Gala tez :lol: ..musisz kazac Tz trenowac tymi samymi metodami-ja swojemu pokaze co ma robic-do tej pory stosowalam inna metode-mniej skuteczna :lol: ,ale rece mnie niegdy nie bolaly :D Waszka-no wlasnie-ja tez sie boje Dalego szkolic..moze Gale lub Kaje wezme-ona sie boi burzy-wiec jest pierwsza lekko bojazliwa w grupie :lol: ....ale ogolnie zadne z nich nie jest tchorzem :lol: ...wiec nie wiem,czy PO to dobry pomysl-ale spytam instruktora-mi sie marzy taki bardzo dobrze wyszkolony pies :oops: :lol: .PT1,PT2 i PO :lol: Quote
dbsst Posted June 5, 2005 Author Posted June 5, 2005 a my dzis spacerowalismy dzikim brzegiem Warszawskiej Wisly bylo zarabiscie Szpila martwa ja tez ;) nakrylismy dwie pary na ten tegez :D :D w jedna wl\padla Szpila :oops: 8) a co do szkolen my nie chodzimy :oops: wszystkiego staram sie nauczyc sama psa lub przy pomocy kolezanki ktora jest w te klocki zarabista :D wiele razy rozwazalam chodzenie ale ze czesto w weekendy mnie nie ma to wiecej bym tracila a moj TZ nie poszedl by na szkolenie :( ale milo posluchac (poczytac) o Waszych pociechach :D Quote
Alicja Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 dbsst napisał(a):a my dzis spacerowalismy dzikim brzegiem Warszawskiej Wisly bylo zarabiscie Szpila martwa ja tez ;) nakrylismy dwie pary na ten tegez :D :D w jedna wl\padla Szpila :oops: 8) a co do szkolen my nie chodzimy :oops: wszystkiego staram sie nauczyc sama psa lub przy pomocy kolezanki ktora jest w te klocki zarabista :D wiele razy rozwazalam chodzenie ale ze czesto w weekendy mnie nie ma to wiecej bym tracila a moj TZ nie poszedl by na szkolenie :( ale milo posluchac (poczytac) o Waszych pociechach :Dcieszymy sięże wróciłaś :D martwimy o Szpilę :( że ,,martwa"" :-? co do szkoleń z Harleyem nie chodziłam ,a robił wsi jak po PT 8) no ale wy niedyskretne na tych spacerach :lol: Quote
daga10011 Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 zeby szpilka sie nie nauczyla swinstw :lol: -lepiejj pilnuj corci :lol: Quote
Alicja Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 daga10011 napisał(a):zeby szpilka sie nie nauczyla swinstw :lol: -lepiejj pilnuj corci :lol:Daga to była wycieczka edukacyjna :lol: Quote
daga10011 Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 tak to sie teraz nazywa??????? :lol: :lol: :lol: Quote
dbsst Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 malawaszka napisał(a):hahaha a fotki massz?? :lol: :lol: no wlasnie bateryja kaput :( ale byly momenty ;) hihihihihihi Quote
Justi0022 Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 malawaszka napisał(a): mam chętkę troszkę w obronę z Luną wejść ale nie mam śmiałości :lol: hehehe - monitor opluty :cunao: Quote
dbsst Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 Justi0022 napisał(a):malawaszka napisał(a): mam chętkę troszkę w obronę z Luną wejść ale nie mam śmiałości :lol: hehehe - monitor opluty :cunao: :o no co konsanie kosteczek na komende napweno wibija z grabiezy ;) Kara musialam cos zgrac i zajrzalam :oops: Quote
KaRa_ Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 dbsst napisał(a): Kara musialam cos zgrac i zajrzalam :oops: A ja myślałam,że tylko ja tak wcześnie wchodzę na DGM :lol: Quote
dbsst Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a): Kara musialam cos zgrac i zajrzalam :oops: A ja myślałam,że tylko ja tak wcześnie wchodzę na DGM :lol: hehehe tak sie jakos otworzyla 8) a widzialam Cie ale nie mialam juz czasu na pogawedki :-? Quote
KaRa_ Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 dbsst napisał(a):KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a): Kara musialam cos zgrac i zajrzalam :oops: A ja myślałam,że tylko ja tak wcześnie wchodzę na DGM :lol: hehehe tak sie jakos otworzyla 8) a widzialam Cie ale nie mialam juz czasu na pogawedki :-? Sama się otworzyła? :lol: Quote
dbsst Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a):KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a): Kara musialam cos zgrac i zajrzalam :oops: A ja myślałam,że tylko ja tak wcześnie wchodzę na DGM :lol: hehehe tak sie jakos otworzyla 8) a widzialam Cie ale nie mialam juz czasu na pogawedki :-? Sama się otworzyła? :lol: samiutenka a dodam ze to nie jest moja strona startowa 8) Quote
KaRa_ Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 dbsst napisał(a):KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a):KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a): Kara musialam cos zgrac i zajrzalam :oops: A ja myślałam,że tylko ja tak wcześnie wchodzę na DGM :lol: hehehe tak sie jakos otworzyla 8) a widzialam Cie ale nie mialam juz czasu na pogawedki :-? Sama się otworzyła? :lol: samiutenka a dodam ze to nie jest moja strona startowa 8) Ja też tak chcę, nie traciła bym energii na klikanie :lol: Quote
dbsst Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a):KaRa_TC napisał(a):dbsst napisał(a):KaRa_TC napisał(a):[quote name='dbsst'] Kara musialam cos zgrac i zajrzalam :oops: A ja myślałam,że tylko ja tak wcześnie wchodzę na DGM :lol: hehehe tak sie jakos otworzyla 8) a widzialam Cie ale nie mialam juz czasu na pogawedki :-? Sama się otworzyła? :lol: samiutenka a dodam ze to nie jest moja strona startowa 8) Ja też tak chcę, nie traciła bym energii na klikanie :lol: no nie mow ze tak nie masz nie chcesz a Ci sie otwiera a moze to moj koputerek taki madry :D Quote
KaRa_ Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 No cóż mam głupi komputer i samo się nie owteiera, albo chyba,że jest taki mądry i nie chce mnie uzależnić od DGM :lol: :lol: Quote
Recommended Posts